www.snlp.ro Web analytics

Au ramas doar trei, Luca si Matei. Remedii, dar pe cârca noastra.

king_lear_2010_production_images_manuel_harlan_c_rsc_115333-(1).tmb-img-820.jpgde Aida Ciobanu

Au mai ramas trei saptamani pana la termenul final de aplicare al Legii 169/2017, si dupa cum nu se misca lucrurile, vor mai ramane in curand doua! Vrem sa punem in executare Legea 169, da n-avem cu ce! Ministrul justitiei ramane inert la semnalele noastre, si pare ca punerea in executare a acestei legi nu este in lista sa de prioritati. Ne miram, pentru ca a fost un exponent relevant al puterii judecatoresti, si stie foarte bine cum sta treaba cu legile si cu termenele de aplicare.

Solidari cu noi, fratii din politie nu stau nici ei mai bine, in sensul ca tot de un ordin de ministru se impiedica in aplicare. Nici ministra lor nu pare a sti ca termenul bate la usa. Nu intram in amanunte, retinem doar rezultatul: nesemnat. Trecand mai departe in aplicarea legii, se pare ca acele chestiuni de drept ce trebuiesc lamurite raman neelucidate, iar cei ce sunt in masura sa se pronunte ne lasa in aceeasi incremenita asteptare. O inertie care pare sa prevesteasca linistea dinaintea furtunii, caci termenul de 19 octombrie bate la usa.

E drept ca suntem sector operativ si actionam rapid, insa timpul scurt ramas pentru aplicare ne pune in dificultate. Volumul mare de informatii ce trebuiesc prelucrate, amplificat de ambiguitatea privind aplicarea legii, pot duce la rezultate nedorite. Intrand in profunzimea operatiunilor apare intrebarea daca nu cumva se impune  separarea activitatii de acordare zile compensatorii, de cea de evidenta.

Ne limitam doar la a afirma ca aceasta activitate se va desfasura in detrimentul celei de evidenta, neexistand timpul fizic pentru un lucrator de a le realiza pe amandoua in aceeasi zi. Vom reveni la subiect  intr-un alt articol. La o saptamana dupa expirarea termenului de apartie a OMJ privind spatiile necorespunzatoare din penitenciare, am ramas cu mana intinsa ca regele Lear! Aparent. Caci in spate, ne ocupam si noi nitel de problema. explicam in scurt timp.

4 COMMENTS

  1. Nu este semnat OMJ-ul nostru, nici cel al politiei, nici decizia DG. Lucram la foc continuu pt ca volumul este foarte mare, insa nu este nimic semnat. De aceea tragem semnale de alarma ca bate la usa termenul dat de lege.

  2. Norme de aplicare nu exista, instantele au pareri diferite,iar noi lucram nu stim ce. Un exemplu de sistem in deriva.

  3. Din ce știam, departamentele de evidență lucrează la foc continuu pentru calculele de „câștig” respective. Să înțeleg că nu aveți norme de aplicare?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)