www.snlp.ro Web analytics

Actiunile continua

Asa cum am aratat in raportul de activitate pe ziua de 2 decembrie 2009, ulterior aprobarii in Adunarea Generala a SNLP a declansarii grevei, in dupa-amiaza aceleiasi zile am fost informat de MJLC cu privire la obtinerea unui procent semnificativ (10 milioane obtinute si 3 existente, din 17 necesare) din contravaloarea echipamentului pe anul 2007, in sedinta de Guvern, ceea ce reprezinta o solutionarea rezonabila si totdata acceptabila a revendicarilor SNLP, cat timp asteptarile initiale incurajate de promisiunile MJLC/ANP erau de aproximativ 50% din suma totala.

Declansarea grevei a fost motivata in primul rand de suma penibila aprobata initial de Guvern ca subventie pentru echipamentul pe 2008 – aprox 90 lei (6%), iar prima dintre revendicari a fost, conform legii, similara cu obiectul conflictului de munca declansat si anume obtinerea a 15% din bugetul ANP pentru imbunatatirea conditiilor de munca. Pe lista se regaseste si subiectul orelor suplimentare neplatite pe anul 2009.

Rezolutiile Adunarii Generale SNLP din 2 decembrie 2009 incluse in procesul-verbal care se va transmite tuturor liderilor, au inclus si mandatarea Biroului Executiv al SNLP pentru stabilirea datei actiunii precum si a tipului de greva, in conformitate cu Legea nr. 168/1999.

Avand in vedere faptul ca solutionarea principalelor revendicari stabilite in Adunarea Generala a survenit inainte de notificarile legale ale declansarii grevei, din punct de vedere legal nu este necesar niciun alt demers pentru suspendarea actiunilor radicale care practic nu au fost declansate oficial ci doar la nivelul forurilor interne ale organizatiei.

Biroul executiv va continua demersurile de obtinere a tuturor fondurilor necesare platii integrale a contravalorii echipamentului pe 2008, insa in mod evident nu mai exista motivatia initierii/notificarii unei actiuni greviste in zilele urmatoare.

Mandatarea Biroul Executiv SNLP se mentine in vigoare, urmand ca evolutia concreta a situatiei sa orienteze deciziile Biroului Executiv care vor avea la baza in primul rand rezultatul consultarii liderilor de grupe si implicit a membrilor SNLP.

In concluzie:

  • se suspenda actiunea centralizata de inaintare a adreselor catre directorii de unitati prin care se transmite refuzul de primire a banilor de haine
  • nu se stabileste data unei greve mentinandu-se mandatarea Biroului Executiv pana la solutionarea completa a revendicarilor
  • continua demersurile Biroului Executiv SNLP in vederea obtinerii sumei integrale pentru echipamentul pe anul 2008

 

Atasat aveti o parte din corespondenta purtata cu MJLC pe tema drepturilor la echipare

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)