www.snlp.ro Web analytics

Si Tudorel in capcana „platiti prea bine”

Rand pe rand, atunci cand au simtit deranj sindical, toti ministrii au avut reactii de genul mesajului penibil asumat de Tudorel Toader ieri, pe propria pagina de Facebook. Concluzia ar fi ca salariatii din penitenciare nu au niciun motiv de suparare sau de actiuni sindicale pentru ca sunt platiti prea bine. Deranjul vine din protestele pe care organizatii din Cartel Alfa le-au anuntat pentru aceasta saptamana, suprapuse pe Consiliul JAI care se desfasoara la Bucuresti in zilele urmatoare.

Mesaje similare au aparut in presa cel putin pe mandatele lui Catalin Predoiu, Robert Cazanciu si Raluca Pruna. Efectul in mass-media si in randul opiniei publice este nerelevant. Astfel de incercari nu ne pot crea prejudicii. Riscurile sunt mari, conditiile de munca sunt proaste, orele suplimentare sunt fara numar, iar salariile nete – aproape decente. Insa ne ajuta pe noi sa luam decizii. Daca aveam asteptari de la MJ, privind pericolele din plan bugetar pentru 2019, iata cam ce face MJ pentru noi. Incearca sa ne reduca la tacere utilizand doar aparatul de produs fum. Slaba miscare!

Tudorel Toader nu se uita in imediata apropiere, in propriile state de plata, ca sa vada cum in aparatul propriu zeci si zeci de functionari publici din MJ primesc drepturi prevazute in statutul nostru special inclusiv spor de pericol, norma de hrana, chirie si bani de echipament, desi nu sunt obligati sa poarte acel echipament, sa vina la vreo alarma sau sa participe la vreo interventie, vreodata. Si asta – de 15 ani!  Nu-i vede nici pe functionarii asimilati magistatilor, cu salarii de 4000-5000 Euro IN PLATA nu in perspectiva 2022!. Deloc putini! Nu ca ar avea respectivii salariati vreo vina… Printre ei sunt specialisti excelenti.

Ne vede insa pe noi, personalul de penitenciare, cu un salariu mediu IN PLATA, incluzand toate elementele salariale, de 3500 lei si iata ce spune:

O simplă informare privind salarizarea din ANP….. dar să nu facem comparație cu drepturile salariale și sporurile celor ce nu le au !
I – Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile de funcţie pentru funcţionarii publici cu statut special pentru anul 2022, se prezintă conform tabelului:
5.791 lei (minim) – 6.844 lei (maxim) – comisar șef de penitenciare;
5.212 lei (minim) – 5.528 lei (maxim) – comisar de penitenciare ;
4.819 lei (minim) – 5.110 lei (maxim) – subcomisar de penitenciare ;
4.561 lei (minim) – 4.819 lei (maxim) – inspector principal de penitenciare ;
4.302 lei (minim) – 4.561 lei (maxim) – inspector de penitenciare ;
4.087 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – subinspector de penitenciare ;
3.950 lei (maxim) – subinspector debutant de penitenciare ;
4.173 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – agent șef principal de penitenciare ;
3.900 lei (minim) – 4.087 lei (maxim) – agent principal de penitenciare ;
3.610 lei (maxim) – agent de penitenciare debutant.
Conform art.38 din Legea –cadru nr.153/2017 prevederile acesteia se aplică etapizat, începând cu data de 1 iulie 2017
II – La salariul de funcție astfel stabilit, se adună următoarele elemente salariale:
 Salariul gradului deținut;
 Salariul de comandă cuprinsă între 10-25%, dacă este cazul.
III – La salariul funcției de bază de adaugă sporurile prevăzute în mod expres de Anexa nr. VI a Legii cadru nr.153/2017, care ramân în cuantumul de la 31 decembrie 2018.
– 15% (până la) spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare;
– 30% (până la) sporul pentru muncă cu grad ridicat de risc sau, după caz, culegere, prelucrare, centralizare, verificare şi valorificare a informaţiilor sau datelor/situaţiilor/documentelor/actelor, investigaţii, acţiuni şi intervenţie, efectuarea ;
– 15% (până la) din salariul de funcţie corespunzător spor pentru condiţii grele de muncă timpului lucrat la locurile de muncă respective :
IV – Potrivit Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din ANP, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, au dreptul la:
– 2.002,03 – 2.051,51 lei/an – uniformă şi echipament specific;
– 11.680 lei/an (32 lei/zi) – alocaţii pentru hrană;
– asistenţă medicală şi psihologică, medicamente, proteze stomatologice şi dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale, în mod gratuit, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului****) şi ale respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate;
– locuinţe de serviciu şi de intervenţie gratuite, în condiţiile legii, în baza documentelor justificative prezentate;
– 50% (până la) din venitul net realizat lunar pentru compensarea lunară a chiriei, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii, în funcție de venitul net realizat pe beneficiar-agenți și ofițeri;
– decontarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării în interes de serviciu, în cazul mutării în alte localităţi, în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă când domiciliază în altă localitate decât cea în care îşi desfăşoară activitatea până la 70 km;
– decontarea cheltuielilor de transport, o dată pe an, pentru efectuarea concediului de odihnă, precum şi în alte situaţii, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, în baza documentelor justificative prezentate.
PS: Sumele prezentate sunt cele din reglementarile in vigoare, reglementari care sunt publice !!!

L-am interpelat pe Tudorel Toader la prima ora dupa ce am vazut gogomania, aratand ca nu resuseste decat sa antagonizeze partile si mai mult, prin marcarea unor aspecte care inca nu exista. Un astfel de mesaj volatilizeaza orice umbra de dialog sau parteneriat social. Ministrul a intrat in discutie si a incercat o explicatie greu de digerat. Nu stim cine i-a transmis textul de facut public pentru ca acesta contine numeroase greseli usor de observat la o simpla comparatie cu normele respective. Stim doar ca ministrul Toader a luat o decizie gresita si isi asuma public un mesaj care urmareste decredibilizarea unor demersuri sindicale prin marcarea strict a avantajelor profesionale pe care le-am avea. „De ce mai tipati pentru bani, cand aveti atat de multe avantaje?”

Cateva precizari utile referitor la mesajul ministrului. Valorile reprezinta salarii BRUTE pe care putem spera ca le vom primi din 2022. In prezent avem cu totul alte venituri. Pentru a ajunge la acele valori BRUTE care nu vad de ce ar fi apreciate ca exagerate, in contextul social-economic actual (tinand cont si de faptul ca 90% dintre salariati fac parte din corpul agentilor), mai este necesara aplicarea etapizata a legii-cadru. Iar pentru aceasta, este nevoie de buget. In ultimele zile ne-am ocupat de acest buget al ANP pentru 2019, care poate arunca totul in aer daca va fi asa cum se arata la acest moment.

Ministrul justiei arata cu degetul spre noi indicand posibile salarii BRUTE in 2022, dar nu poate asigura buget nici pentru prima etapa de aplicare a legii cadru, respectiv cresterea cu 1/4 din diferenta fata de aceste salarii, in anul 2019. Nu mai departe de ieri, unul dintre mesajele catastrofale venite dinspre MJ ar fi ca aceasta crestere nu va putea fi suportata din bugetul publicat de MFP. Daca vom adauga ca Grinch din calitatea pe care o are la financiar in MJ, a si facut demersuri active in acest sens (un material de 3 pagini transmis ministrului, in care Grinch explica ca nu a fost alocat buget exact pentru cresterea de 1/4 si deci nu trebuie platita), iar vom fi suspectati de vreo obsesie pentru culoarea verde. Nici nu mai conteaza.

Cu bugetul pe care il va primi, Tudorel Toader nu va putea sa ne achite nici ceea ce ni se cuvine in prezent. Iar raspunsul este ca „se rezolva la rectificare”. Acelasi mesaj ni l-au transmis si reprezentantii MFP ieri. Adica noi sa stam cuminti deocamdata ca suntem oricum prea bine platiti. Mai putem pierde cate ceva, caci avem de unde… In mesaj, Tudorel Toader mentioneaza o serie de drepturi specifice structurii de aparare. Insa aceste drepturi sunt prevazute dintotdeauna pentru domeniul nostru fiind mult mai consolidate in alte tari.

Nu stim de ce ar trebui sa ne simtim vinovati ca avem dreptul la asistenta medicala gratuita, dar pentru care platim totusi contributie? Sau ca se deconteaza transportul ori chiria in anumite limite. Sunt drepturi conferite printr-o o lege organica si care asigura un minim de atractivitate unei ocupatii deloc simple, o recunoastere din partea statului a riscurilor asumate. O meserie in uniforma, inarmat, in misiune permanenta, la dispozitie oricand primesti alarma sau oricand este nevoie. Nu poti refuza misiuni, nu poti acuza lipsa de dotari ori conditii execrabile de munca si nici macar teama ca tu sau familia sunteti expusi.

Presa ne-a facut tortionari, acum ministrul nostru spune ca nu avem niciun motiv de galagie si incearca sa ne ia sonorul influentand opinia publica. Ministrul de la care asteptam sprijin, suport. Mesajul ministrului Toader nu opreste actiunile sindicale ci le capaciteaza, le garanteaza. Iar in lista noastra de revendicari se va vedea si gunoiul ascuns sub preșul asa-ziselor avantaje salariale. In scurt timp ne vom edifica si cu bugetul apoi vom lua propriile decizii privind actiuni de protest.

52 COMMENTS

  1. Vin cu o propunere: se pot face demersuri ca personalul din sectorul operativ să beneficieze de grupa 0 (an la an), datorită gradului extrem de periculozitate în care ne executăm serviciul. Se posteaza pe site-uri numeroase cazuri de ultraj cu care se confruntă agenții supraveghetori, șefii de tură, șefii de secție, ceea ce demonstrează pericolul extrem la care acești oameni sunt expuși. Ce ziceți, greșesc?

    • Asupra faptului ca munca intr-un penitenciar este extrem de dificila, in special a celor care interactioneaza direct cu detinutii, ai dreptate. Notiunea de grupa „zero”de munca nu exista. Conditiile de munca se clasifica astfe:
      a) locurile de muncă și activitățile cu condiții deosebite – cele care implică existența unor factori de risc generați de specificul activității, cu repercusiuni asupra sănătății și/sau capacității de acțiune a polițiștilor;
      b) locurile de muncă și activitățile cu condiții speciale – cele care implică existența unor factori de risc ridicat, generați de specificul activității, cu repercusiuni grave și ireversibile asupra sănătății și/sau capacității de acțiune a polițiștilor;
      c) locurile de muncă și activitățile cu alte condiții – cele care implică pericol permanent de vătămare corporală gravă, invaliditate, mutilare, suprimare a vieții (acțiuni speciale de intervenție în domeniul pirotehnic, acțiuni sub acoperire, infiltrări în organizații criminale, intervenții speciale în cazuri de răpiri, negocieri în cazul luării de ostatici ori alte asemenea situații – și pentru care nu se pot lua măsuri de prevenire sau de protecție.

    • Vom informa. Stim ca exista deja un ordin de la Mapn care creste cuantumul cu 2 lei/zi.

  2. Buna seara,

    Ce parere aveti de aceste precizari?
    “Preluat dupa (editat)

    Urmare discuțiilor purtate, MAI a admis următoarele amendamente:
    A – salariul de funcție/de bază să fie compus din coeficientul de ierarhizare, înmulțit cu valoarea de 2.500 lei, la care să se aplice vechimea în progresie geometrică și ,,prerogativa constituțională” de 7,5%;
    B – sporul pentru munca suplimentară – la valoarea din ianuarie 2019;
    C – majorarea pentru SDSL – la valoarea din ianuarie 2019

    De asemenea, a modificat programul de salarizare și l-a transmis unităților din subordine, pentru punere în aplicare. Din estimările FSNPPC, creșterea netă, care se va resimți la salariul din luna în curs, aferent lunii ianuarie, va fi între 300 și 1.000 lei.

    • Si care ar fi impactul in sistemul nostru?
      1. SF in anp contine elemente salariale mai cnvingatoare si corect aplicate (aici inclusa si suma compensatorie)ș
      2. Orele suplimentare se platesc la noul SF majorat conform oug 144/2018ș
      3. Munca in sdsl se plateste de asemenea raportat la noul sf majorat.
      Se pare ca ce am realizat noi prin implicare sindicala, abia acum, pentru altii, ar putea deveni realizabil.

  3. Buna seara domnilor colegi ,as vrea sa va intreb daca mai e cineva in situatia mea 16 ani in sistem,gradatia 5 ,salariu previzionat pentru anul 2022 ,5247 lei asa era tiparit in fluturasi tot anul 2018,dar acum surpriza in anul 2019 cu tot ce presupune crestere salariala pe fluturasul de salariu pe luna ianuarie scrie la salariul din 2022 ,5093 lei deci o diferenta de 157 lei in minus ,intrebare unde e cresterea salariala ? Sau stie cineva care e suma corecta pentru anul 2022 oentru un agent sef ,gradatia 5 ,si 16 ani vechime in sistem ?Va multumesc.

    • Pana la decembrie 2018 SF 2022 era prevazut la gradatia maxima pe care o poti obtine. In fapt, era stipulat SF maxim la care șpoti ajunge in 2022 cu toate gradatiile. Acum insa, si e o raportare corecta, pe fluturas iti apare suma maxima, adica SF maxim corespunzator anului 2022 conform gradatiei la care esti acum. vei observa ca, in timp ce vei obtine inca o gradatie, acel maxim al SF 2022 va crste. Mai pe scurt, in dreapta, la 2022 ai un maxim corespunzator gradatiei de care beneficiezi acum. Si la acela se raporteaza si 1.4 din diferenta sf 2022 si sf 2018.

    • Impactul ar fi dat de aplicarea coeficientilor legii salarizarii si a valorii salariului minim la nivelul anului 2022. Adica o aplicare anticipata a anexei 2022. Cresterile ar fi de tipul (cresterea deja obtinuta in ianuarie ×3 ani)=deci un profit bunicel, care poate salta salariile chiar cu pana la 2000 lei/luna net.

  4. Domnului Stefan Teoroc,
    pentru cei care am depus dosarul de pensionare inainte de 01.02.2019, fisa cu salariile brute/nete de la financiar nu au fost actualizate la zi asa cum prevede legea, puteti sa ne informati cum se va rezolva aceasta problema, stiti cumva daca cei de la ANP au trimis norme de aplicare in unitati?
    Cu deosebit respect,
    Liviu

  5. Buna seara! Am rugamintea ca moderatorul acestui sait sa publice toate comentarile, nu doar ce va convine. (editat – daca te folosesti incontinuu de expresii ca cea editata acum, este evident ca vei fi editat in continuare).

  6. De ce nu postati si comentariile care arata o realitate crunta? Oare pentru ca se refera la problemele noii generatii? Ori pentru faptul ca nu sunt prinsi in discutie agentii?

    • Daca „realizatea crunta”s-a rezumat la comentarii care au adus atingere organizatiei sau s-a folosit un limbaj neadecvat, este evident ca nu a avut sansa de a fi regasita aiici. Desi ai folosit o mica soparlita legata de o categorie de personal in acest comentariu, se accepta pentru ca nu te-ai dus totusi intr-o zoona neacceptata de aceasta platforma.

  7. Suntem atat de bine platiti incat in 2 saptamani si-au dat demisia 3 ofiteri specialisti in domeniul tehnic… da, acesti 3 „ofiteri facebook” (si mentionez faptul ca acestia nu au luat parte la actiunile promovate pe celebrul grup de facebook) au avut curajul si puterea de a renunta la acest sistem bolnav care a oferit o crestere de „25%” in valoare de aprox 300 de lei pentru ei. Au renuntat la haina militara, la 4 ani de facut sectoare, taras s.a.m.d. si si-au asumat sa plateasca scolarizarea (adica mancarea cu viermi primita la cantina, dormitul cate 18 intr-un fost laborator de armament in conditii de frig, igrasie si mucegai) pentru a merge sa lucreze in privat. Si cu toate cheltuielile aferente demisiei, ei tot vor castiga mai bine. Avem salarii atat de mari incat inca alti 5,6 colegi din acelasi domeniu isi cauta de munca si nu va dura mai mult de o luna sa si gaseasca. Adresez urmatoarea intrebare: unde sunt salariile alea atat de mari? 3800 de lei pentru un ofiter tehnic specialist este un salariu mare? Exista agenti in sistemul penitenciar cu salariu aproape dublu (si nu critic acum salariul acestor agenti -isi merita fiecare banut). Nu stiu daca s-a observat inca la nivelul conducerii anp si a conducerii organizatiilor sindicale, insa in acest ritm anp.ul va ramane fara specialisti pe acest domeniu. Vor mai ramane cei 11-12 ofiteri cu vechime care asteapta inca 1 an 2 sa iasa la pensie. Scriu acest comentariu ca un semnal de alarma pentru acest sistem. Scriu acest comentariu pentru a trezi la realitate pe toata lumea si cer (in calitate de membru cotizant al snlp) demararea de actiuni pentru o salarizare echitabila (si nu doar prin dezghetarea elementelor salariale) a.i. angajatii sa fie motivati sa ramana la locul de munca. Evident, pana se va schimba ceva, propabil voi fi si eu plecat de mult. Insa niciodata nu este prea tarziu. Important este sa se constientizeze riscul (ca degeaba se face tot anul scm pe hartie daca nu se implementeaza nimic)

  8. Va bateti joc de noi ,cred ca stiati de mullt ca marirea este o mare vrajeala, trebuia sa iesim in strada. Este posibil, ca un ASP. cu gradatia a 5 a si 16 ani vechime la tura sa primeasca acelasi salariu ca in decembrie 2019, deci marire 0/. Au primit doar cei de la 8 ceva adica 500 ron. In contextul ca la mine dif dinte 2018 si 2022 este de 1200 ron. 1200÷ 4 = 300 asta presupun ca trebuia sa primesc. In scimb am primit 0/

    • La cine te referi ca stai de mult de ceva ce insinuezi ? Inainte de orice calcul,noi am avansat niste sume pe categorii de personal care s-au dovedit a fi calculate aproape la virgula, cu mici nuante pe care inca le analizam. Comparatia nu se face de la o luna la alta ci raportat la aceeasi luna (iti faci un calcul cat ai fi luat fara majorarea asta si cat ai luat efectiv dupa majorare). Iar asta nu poate da acel zero insinuat de tine.

      • Cu marirea de luna asta am incasat mai putin decat pe luna decembrie 2018.Misto marire.Numai la noi se inventeaza marirea care scade venitul.

        • Din start trebuie sa intelegi ca raportarea o faci la luna ianuarie pe doua paliere de calculȘ iti faci salariul nemajorat si ulterior aplici si majorarea pentru a-ti da seama dade diferente. Te rog lasa-mi mail la snlp.tichilesti@gmail.com cu datele aferente lunii ianuareie si-ti fac eu salariul (coeficient, conf si fid, grad, gradatie, sporuri prezenta, studii daca este cazul, ore cu sdsl si aos daca este cazul, deduceri sau alte retineri.

          • Ce paliere atunci cand pe dec scrie majorare 2018- 676 si in ian scrie maj 2019- 516.Care ar trebui si unde ar trebui sa fie majorarea asta.

          • Asteptam un mail de la tine pentru a lamuri situatia. Chiar nu-mi daus eama despre ce vb acum. Daca te referi la SF 2022 ca a scazut comparativ cu ce-ti aparea in decembrie pe fluturas, asta se datoreaza faptului ca acest nou SF 2022 este corespunzator functiei si gradatiei pe care le detii acum. In decembrie iti aparea un sf 2022 corespunzator fucntiei si gradatiei maxime. Ori majorarea se aplica pe ce detii in prezent. Daca ai sa mai obtii o gradatie vei constata ca acel sf 2022 va creste.

  9. Domnule presedinte,

    Noi ce facem cu privire la salarizare ,concret?
    Avem sanse de a obtine ceva?
    Plafonare sporuri la 2009,norma de hrana si de echipare marite doar pe hartie….chiar nu putem misca nimic??

    • Plafonarea spourilor la 2009 este valabila peentru intreg sistemul bugetar/ asupra normei de hrana decide mapn prin ordin de ministru. In privinta salarizarii, presupun ca sunteti de acord sa acceptati ideea ca trecerea directa pe sf din 2022, momentan este o utopie. Suntem atenti la pasii politici si incerca, sa plusam bazandu-ne pe indicatori predictibili. Momentan inca mai analizam daca cresterile au fost calculate corect.

      • Se pare ca referitor la norma de hrana ,pompoasa suma de 2 lei este aprobata ,ramanand doar semnatura ministrului,cei din mapn au luat in februarie norma de hrana marita cu 2 lei/zi .
        Avem informatii in acest sens?

  10. Iertați întrebarea puerilă… Există oare posibilitatea ca dl. ministru să se fi supărat pentru că o (editat) îl tot cântă prin mass-media cu un limbaj neadecvat? Există posibilitatea ca el să nu fi înțeles că sindicatul majoritar din penitenciare este de bună credință?

    • Este problema fiecaruia cum isi organizeaza actiunile si ce eticheta le pune inclusiv prin mass-media. Ce crede ministrul despre asta, habar nu avem si nici nu cred ca este problema noastra. Tot ce stim e ca atunci cand SNLP se organizeaza pentru actiuni in strada, o face vizand tinte clare si predictibile.

      • Mass-media educă opinia publică că vrem noi sau nu. Mass-media ne pune sindicatele la grămadă de cele mai multe ori. Astfel publicul înțelege că acțiunile altora sunt susținute inclusiv de SNLP, fapt total neadevărat pentru că (așa cum ați zis) avem agenda proprie cu ținte clare și predictibile. Pe mine personal mă deranjează să fiu pus la grămadă cu persoane a căror viziune nu o împărtășesc mai ales pentru că există consecințe.

        • Trebuie sa constientizam cu totii ca planurile de acasa nu se pliaza cu gasim „in „piata”. Contextul socio-politic evolueaza rapid iar datoria noastra este sa ne pliem pe planuri realizabile si in acelasi timp sa mentinem ce am dobandit deja cu ani de munca sindicala. Un plan de bataie exista. Concret, va fi pus in aplicare functie de nevoile vechi si noi.

    • Fiecare structura sindicala isi are propriul calendar de actiuni. Cand SNLP a identificat un set de probleme le-a revendicat in strada pana la solutionare (vezi actiujnile vis-a-vis de salariul de merit).

      • Eu cred ca problemele sunt comune pentru ca e vorba de salariatii aceluiasi sistem si ar trebuie unitate in ceea ce priveste actiunile.Nu e pe principiul „noi suntem mai tari” sau „ba pe-a (editat)”.

  11. Marea mărire 110 lei atât este marirea …cel puțin la mine cu toate ca diferenta intre ce iau acum si ce o sa iau in 2022 Este de 2000 de lei…halal mărire la cum se calculează puteau sa dea toti bani acum nu în 2022….dezamăgitor!!!!!!

  12. Bună seara! Când ieșim în strada să scăpăm și de plaga asta de ministru ?! Personal, consider că este la fel de ” bun” pentru sistemul penitenciar ca și Raluca Pruna. El vorbește, cu 57000 de lei lunar încasați din bugetul de stat?! Dacă avem așa salarii mari propun sa facem schimb cu al lui…si,eu unul, nu mai vreau niciun spor sau altceva…

  13. Incapabil sa inteleaga problemele acestui sistem, domnul ” ievaluat” , incearca sa puna intro lumina proasta salariatii din penitenciare, acestia avand o singura ” vina”, ca isi slujesc tara si interesele comunitatii. Despre rasplata ( a se citi drepturi), domnul sus numit, pe care le vede prea mari, fie poarta ochelari de cal, fie este insuficient de matur sa recunoasca incapacitatea guvernului din care face parte, de a asigura resursele pentru acoperirea promisiunilor salariale facute prin programul de guvernare. Daca nu sunteti in stare sa guvernati eficient , mergeti acasa si lasati locul altora care promit mai putin, dar fac mai mult. Nu mai incercati sa invrajbiti oamenii prin mijloace marsave. Avem acces la informatie si mai mult, veniturile salariatilor bugetari sunt publice. O sa ne impuneti modul vostru de a interpreta aceste venituri, pe categorii de salariati? Oh, nu, nu suntem handicapati, doar avem mult mai mult bun simt decat voi. Atata tot. Dragi colegi , acum este momentul pentru unitate si actiuni comune. Nu ratati momentul ! Succes!

  14. (editat) nu ar trebui băgat in seamă, și/a dat arama pe față….o (editat), probabil are in vedere și alte aspecte ce vor urma în penitenciare…ăștia astăzi spun o chestie iar mâine arată exact invers…marcă înregistrată

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)