www.snlp.ro Web analytics

1,2,3 prioritati. Sa ne punem pe treaba!

setpriority

 

Ca sa nu pierdem prea mult timp, am navigat rapid prin problematica complexa a sistemului nostru si am selectat o agenda sintetica de prioritati pe care o propunem MJ/ANP. Posturi, concursuri, ore suplimentare, modificari urgente in plan normativ. Lista completa este lunga, dar cu ceva trebuie totusi sa incepem si inca repede:

Nr.05/SNLP/25.01.2017

Catre – Ministerul Justitiei si ANP

 

Conform celor stabilite in cadrul intalnirii MJ/ANP/SNLP/FSANP, derulate la ANP in data de 19.01.2017, solicitam:

 

I. Modificarea ordinul de ministru referitor la Comisia mixta privind sistemul penitenciar, respectiv actualizarea componentei comisiei ca urmare a modificarilor intervenite la nivelul MJ.

 

II. Intrunirea Comisiei mixte cat de repede posibil, in functie de solutionarea solicitarii de la pct 1, avand pe ordinea de zi aspectele prioritare convenite in cadrul intalnirii din 19.01.2017 respectiv semnarea/promovarea actelor normative ale caror proiecte au fost finalizate in cursul anului 2016, privitoare la sporul pentru conditii deosebit de periculoase (TBC-HIV/SIDA) si la echipament, precum si demersuri in planul resurselor umane, dupa cum urmeaza:

 1. Modificarea numarului de posturi prevazute pentru sistemul penitenciar de la 15041 la 16041, sens in care ANP si-a asumat ca pana la data de 03.02.2017 sa transmita catre ordonatorul principal o revenire la adresa anterioara in care se solicita motivat cresterea schemei cu doar 500 de posturi. Precizam ca este vorba despre posturi prevazute si nu finantate, numarul acestora din urma fiind cel stabilit prin bugetul alocat pentru 2017. Modificarea este necesara pentru eliminarea rapida a situatiilor critice prin repartizarea de posturi prevazute in special unitatilor ale caror state de functii nu mai includ posturi vacante in sectorul operativ si care evidentiaza un numar foarte mare de ore suplimentare fara posibilitatea de a mai primi alte resurse umane, din lipsa de posturi. Totodata modificarea trebuie facuta urgenta pentru a se realiza aplicarea integrala a rezultatelor standardizarii sistemului penitenciar centralizate in anul 2016.
 2. Tot in scopul ameliorarii situatiei resurselor umane din sistemul penitenciar, precum si al echilibrarii statelor de functii ale unitatilor subordonate ANP in armonie cu standardele decise, solicitam publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a Decizie DG ANP nr. 348/2016 privind aprobarea standardelor de personal pe domenii de activitate si categorii de unitati penitenciare. Precizam faptul ca in cursul anului 2016, MJ a solicitat emiterea acestei decizii pe baza unei fundamentari ample, astfel incat procesul de standardizare sa fie unul legitim si coerent. Mentionam ca decizia mentionata a produs deja efecte si implicit impact bugetar, in cursul anului 2016, toate conducerile unitatilor fiind implicate in consultari realizate la sediul ANP, in vederea aplicarii standardelor. La acest moment ANP detine situatia exacta care indica necesarul real de resurse umane pentru fiecare unitate, in functie de indicatorii stabiliti si particularitatile fiecarei unitati. Avand in vedere faptul ca rezultatele standardizarii reprezinta un deziderat din punct de vedere al numarului total si totodata real de functii necesare corelat cu normele in vigoare dar si cu particularitatile fiecarei unitati, in prima etapa, se poate proceda la echilibrarea statelor de functii prin permutarea functiilor vacante existente la acest moment, la care se adauga posturile rezultate din suplimentarea prevazuta la pct 1 din prezenta solicitare. Accentuam faptul ca ocuparea propriu-zisa a functiilor se coreleaza strict cu bugetul prevazut, indiferent de modificarea numarului de posturi.
 3. Solicitam MJ o analiza urgenta a rezultatelor standardizarii sistemului penitenciar transmise de ANP catre ordonatorul principal de credite, precum si continuarea procesului prin modificarea urgenta a statelor de functii ale unitatilor. In acest sens este necesar a se conveni asupra unui calendar de intalniri in cadrul carora sa decidem in mod responsabil care sunt prioritatile de sistem si cum se vor modifica statele de functii ale unitatilor 

III.  Consultarea SNLP/FSANP inainte de repartizarea pe titluri/articole/alineate, a bugetului ANP care se va aproba pentru anul 2017. 

 

IV. Centralizarea urgenta si punerea la dispozitia SNLP/FSANP a unei situatii la zi, complete si fara erori, a orelor suplimentare de munca prestate de intreg personalul din sistemul penitenciar (nu doar sectorul operativ), cu evidentierea orelor suplimentare necompensate cu timp liber la data de 01.01.2016 si ulterior la data de 01.01.2017.

 

V. Centralizarea urgenta si punerea la dispozitia SNLP/FSANP a unei situatii la zi cu zilele de concediu neefectuate pe anii 2015 si 2016.

 

VI. Dezbaterea situatiilor de la pct IV si V in cadrul Comisiei mixte, in vederea identificarii unor solutii pe termen scurt si mediu avand in vedere evolutia efectivelor; precizam ca in prezent inregistram un minus de 500 de posturi fata de luna ianuarie 2016 (avem 12141 de posturi ocupate si aproximativ 1000 de salariati care indeplinesc criteriile pentru pensie militara). Solicitam analizarea posibilitatii de plata a orelor suplimentare de munca care nu pot fi compensate in termenul legal, prestate in anii 2015-2016.

 

Cu deosebita consideratie

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP/Federatia PUBLISIND

 

71 COMMENTS

 1. [b]#69 MBC[/b] – un raspuns la intrebarea ta il ai fix un comentariu mai jos. Cat de greu e sa citesti macar comentariile ultime la acest articol ?

 2. In 2017 se mai scot posturi din sursa externa?
  Si cam in ce perioada a anului se preconizeaza?
  Multumesc

 3. Transformarea e la fel de incercat ca „noile” state. Trebuie mentinute concursurile active cat mai mult timp si crescute efectivele urgent

 4. Deranjez cu o intrebare. ANP a solicitat situatia posturilor vacante la Reeducare pentru a demara scoaterea la concurs. Posturile de sef birou se transforma in sef serviciu cf. noilor state. De ce nu se demarează concursul dupa transformare? Multumesc.

 5. Domnu’ Ai-tistu,da’ facultate de informatica pe bani,n-ai vazut?Ori faci la stat ,dar la „taxa”,ori faci la Spritzu,tot cu bani.Ha,ha,ha,chiar nu stiai?

 6. [quote name=”Nica”][quote name=”Bizaar”]Dle it-ist (editat).dumneata si specialiștii dumitale sunteți doar personal auxiliar intr un PNT. Cum vrei sa ai salariul ca un ofițer din paza cand tu plimbi o scara si legi doua fire??iar subordonații dumitale sse plimba unii după alții sa nu se ia vreun HOT de ei prin pușcărie!eu am făcut Sc militară la arma penitenciare,lucrez la penitenciar!tu ai făcut vreo specializare in domeniul it , lucrezi la PNT ,din pct meu de vedere n ar trebui sa ai nici grade.sunteti personal auxiliar si veți fi scoși odată din structura de apărare naționala,pentru ca nu aveți ce caută aici.faptul ca s a permis Căpușarea sistemului cu tot felul de funcții si „specialisti”nu este vina mea!stiu ca ne considerați pe noi,cei din paza pleava pușcăriei si nu dați doua cepe Degerate pe noi, datorită funcțiilor pe care le dețineți ca „specialiști”nu va face decât sa demonstrați încă o data ca voi ați ajuns aici in moduri deosebit de suspecte.bizaaar[/quote]
  Mare e gradina ta doamne, tu ai facut o scoala din care ai iesit mai slab pregatit fata de cum ai intrat, nu ai o specialitate, oare drept, oare adminsitartie publicam, oare paznic la hoti ??? IT sunt varful de lance acum peste tot, fara ei nu poate functiona un sistem modern, dar ce sa stii tu cramponat in trecut, el chiar are o specializare, daca nu era el statistica pe care a cerut-o MJ,guvernul,anp in legatura cu potentialii gratiati o faceai si tu de la paza la mana ca te punea comandantul sa-i ajuti pe cei de la evidenta si tot nu o terminati in 2-3 saptamani??? stii ca s-au marit salariile celor de la medical si educatie ca daca nu la dau c-am pleaca pe afara pe salarii bune, oare de ce nu se cauta si paznic ca tine afara ??? Nu fi fudul frate !!! ;-)[/quote]
  Puscariile ar functiona bine mersi.De ce nu te duci afara frate ca se cauta?

 7. [quote name=”Alex71″]Pt. un ofiter IT
  Ce ati zice daca s-ar externaliza serviciile din penitenciare ? Asa cum e in multe state UE ? Poate aceeasi treaba pe care o faceti, unele firme ar face-o mai ieftin ![/quote]
  De fiecare data mai bine.

 8. [quote name=”un ofiter IT”]pt Asclepios:
  Corect, dar eu trebuie sa ma aliniez cu salariul unui medic, NU unui asistent. Eu vorbeam de faptul ca un asistent are salariul cat mine, ceea ce nu este normal. Dar nu numai agentul de la medical, ci si agentul din Educativ, si un agent din paza..
  Deasemeni, agentii din IT, la fel ca si asistentii medicali, fac parte din niste compartimente de specialisti, asadar ar trebui sa fie deasupra unor agenti din paza sau socio. Asta spuneam, specialitatile NU SE DIFERENTIAZA IN NICI UN FEL LA SALARIU(coeficient).[/quote]
  Cati hoti vede un ofiter IT zilnic? Dar lunar? Nici unul.De acolo deriva diferenta de salariu domnule ofiter .

 9. Din pacate apar tot mai des comentarii legate de :,,eu de la paza sunt de neinlocuit ,ba eu de la logistica sunt mai de neinlocuit etc ,,!Au iesit la pensie oameni care pareau de neinlocuit pentru sistem,dar trebuie sa admitem ca fiecare sector are plusuri si minusuri !Nu cred ca se inchide penitenciarul din care faceti parte ,daca plecati in concediu sau la pensie dragi colegi!Aceste dispute au fost induse de catre anumiti sefi si colegi de neinlocuit!Problema tine de salarizare si da trebuie sa admitem ca nu putem fi plati toti la fel!Fiecare are raspunderea lui in functie de responsabilitati sale ,mai mici sau mai mari !Fiecare sector este important ,asta sa va intre bine in cap domnilor fpss sau ”politisti”!Ca sa apreciati munca fiecaruia va propun sa lucrati citeva luni in alt sector si apoi sa va balacariti uni pe altii ! Adevaratele probleme sunt legate de salarizarea corecta a sectoarelor ,dotare,creearea unor conditii normale de munca pentru toti fpss etc!Cate sfaturi pertinente din vasta voastra experienta a-ti dat noilor colegi sau colegilor de munca ??? Cand a-ti apreciat vreodata munca altui coleg in fata sefului sau colegilor ?(fara grade de rudenie sau interese ascunse) ??O mare parte a activitatii unor ,,colegi vocali ,,este sa va denigrati atat colegii cit si sefii ! ”Sporuri” in toate sa aveti !

 10. D-le presedinte,in intrebarea mea ….nevinovata!! 😆 am pus in ghilimelele dezbaterea!poate ca nu ati sesizat…..Da` nu-i nimik 🙂
  M-ar fi mirat prezenta cuiva din sindicat la circul ala ….
  Are perfecta dreptate colegul de la #49 poate ar fi bine totusi, sa exprime cineva un punct de vedere motivat,si cine ar putea sa o faca mai bine decat lucratorii din penitenciare prin vocea liderilor lor de sindicat,( parerea celor din fruntea ANP o cunoastem!).

 11. „de ce ar fi mers sindicatele la consultare”? Cred ca ar fi trebuit sa mearga din spirit civic,de solidaritate cu romanii,sa le spunem ca gratierea nu rezolva problema supraaglomerarii si are efecte perverse.Sa stie romanii ca gardienii muncesc din greu si traiesc 12/24 alaturi de ppl-i.

 12. [quote name=”haaahaha!”]nea` ofiter IT, de unde ai scos ma nene functia asta…”ofiter IT” :)) fara sa fiu rautacios, poate doar pentru a separa ceea ce faci dumneata cu ceea ce face un nene” in operativ. Go to flanco, altex, e-mag si toate cele!!![/quote]
  Vai capul tau! Da, eu ma pot duce sa lucrez si afara, nu mi-e frica, am o specializare pt care voi fi platit bine. Dar tu, ce faci, te duci paznic pe 1000 lei? Pe cine vei mai chema cand „nu-ti merge calculatorul” pentru ca… nu are monitorul in priza???

 13. [quote name=”Asclepios”]Pt. ofiter IT da ai dreptate salariul tau trebuie sa fie comparabil cu al unui medic dar probabil tu esti mult mai tanar decat medicii din unitatea ta iar pe asistenti ii ridica sporul de noapte+ norma 12B+ orele cu 75% pt sarbatori si week-end si eu cand sunt la 8 ore, ca programul unui asistent alterneaza pierd 6-700 lei la salar intr-o luna.[/quote]
  Nu, am mai multa vechime decat medicii (am aprox.20 ani), si consider ca macar o minima diferenta tot ar trebui sa fie intre un asistent si un ofiter IT.

 14. [quote name=”alternative sociale”][quote name=”un ofiter IT”]pt Asclepios:
  Corect, dar eu trebuie sa ma aliniez cu salariul unui medic, NU unui asistent. Eu vorbeam de faptul ca un asistent are salariul cat mine, ceea ce nu este normal. Dar nu numai agentul de la medical, ci si agentul din Educativ, si un agent din paza..
  Deasemeni, agentii din IT, la fel ca si asistentii medicali, fac parte din niste compartimente de specialisti, asadar ar trebui sa fie deasupra unor agenti din paza sau socio. Asta spuneam, specialitatile NU SE DIFERENTIAZA IN NICI UN FEL LA SALARIU(coeficient).[/quote]
  Cum si cat timp interactionati cu detinutul? Cum lucrati de sarbatori? Cred ca sunt doar 2 aspecte care fac diferenta…[/quote]
  N-ai inteles, nu contest sporurilr suplimentare pe care le luati in paza, eu contest coeficientul.

 15. [quote name=”finul Alecu”]Domnu’ AI-tistu’,vreau sa va spun ,ca specialistul de dvs face 3 ani o facultate de informatica,cam cat face asistentul cu scoala postliceala.Basca,el,asistentul medical, poate sa faca si facultatea de asistenti(moase…etc), de 4 anisori in cadrul Fac de Medicina.Doctorasul face 6 ani Fac de Medicina +vreo 6-9 ani rezidentiat,ca altfel nu poate profesa.In atare situatie,eu,care nu sunt specialist(nici eu nu stiu ce sunt),va recomand ca de la nespecialist la specialist,sa va „aliniati”cu facultatea dvs de 3 ani ,cu asistentul medical.Si sa nu va fie rusine.Fara suparare si la mai multi bani![/quote]
  Asta faceti voi… mai nou- facultati de 3 ani, pe bani. Si apoi considerati ca aveti facultati, si mai vreti sa fiti si platiti.

 16. o sa răspund mereu la comentariile ce mi se par a aduce atingere lucrătorilor de penitenciare si o sa strig cu cinspe guri nedreptățile ce se produc.nu e nicio dezbinare in rândul sectoarelor faptul ca ți spui punctul de vedere . Daca lucrezi in paza nu înseamnă ca trebuie sa te calce cineva in picioare.nici măcar vreun ofițer it sau subordonații sa ” specialiștii”si da prin școala militară mi am câștigat dreptul sa lucrez intr un penitenciar,asta i meseria mea.unii se feresc sa o spună.e dreptul lor.

 17. [quote name=”Intereseaza pe cineva?”]Daca mai continua mult ,,consultarile ,, pe cele doua O.U.G. celebre deja, cred ca vom vedea curand niste domni detinuti foarte nemultumiti care vor face cel putin ce au facut vara trecuta. Mai exista oameni responsabili care sa realizeze ca vulnerabilizeaza total acest sitem, fara personal suficient ( asta ca sa fim eleganti ) fara dotari materiale, fara, fara, fara……..etc……???[/quote]
  vezi de treaba…ca este frig afara.Daca s-ar marii sporul de pericol pentru specialisti nu ar mai fi probleme in puscarii…

 18. #48 – Cu privire la gratieri – de ce ar fi mers sindicatele la consultare, alaturi de Becali, Scaletchi si cel care a adus plicul cu plosnite vii? Vreti sa sustinem sau sa ne opunem? Avem o linie de interes anume? Noi ne-am spus parerea si vom continua sa o spunem. Gratierea nu rezolva problema supraaglomerarii decat prea putin si pe termen scurt. Dar asta este ceva stiut si asumat. Este un demers pur politic si alegem sa nu intram in el. Ca cetateni ne deranjeaza anumite aspecte, ca sindicalisti, scaderea chiar si periodica a efectivelor nu ne deranjeaza. Ce anume ati vrea sa facem ca sindicate pe linia asta?

  # 49 – da am spus si noi asta / unii chiar isi doresc rapid niste agitatii prin puscarii / insa imaginea unor detinuti tatuati si musculosi catarati pe acoperisuri sau alte actiuni agresive din partea lor, nu ajuta gratierii / opinia publica va fi si mai contrara demersului / pentru noi ramane riscul / la acest moment, a te opune gratierii taman din zona penitenciarelor, ar insemna ca tocmai noi aprindem flama / masurile de clementa pot fi utile insa gratierea ca unica masura este doar un leucoplast mic utilizat pentru o afectiune interna

 19. nea` ofiter IT, de unde ai scos ma nene functia asta…”ofiter IT” :)) fara sa fiu rautacios, poate doar pentru a separa ceea ce faci dumneata cu ceea ce face un nene” in operativ. Go to flanco, altex, e-mag si toate cele!!!

 20. Daca mai continua mult ,,consultarile ,, pe cele doua O.U.G. celebre deja, cred ca vom vedea curand niste domni detinuti foarte nemultumiti care vor face cel putin ce au facut vara trecuta. Mai exista oameni responsabili care sa realizeze ca vulnerabilizeaza total acest sitem, fara personal suficient ( asta ca sa fim eleganti ) fara dotari materiale, fara, fara, fara……..etc……???

 21. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#35 un ofiter IT [/b]- comparatia nu face bine nimanui. De ambele parti pot fi invocate argumente care sa justifice, atat pro cat si contra. Este neproductiv sa continuam la nesfarsit cu aceste comparatii. Fiecare sector de acitivitate isi are relevanta lui intr-o unitate.[/quote]
  Sa-mi fie cu iertare d-le Tudorache ,dar atitudinea asta a d-voastra are un nume,va las sa-l intuiti singur….Nu va acuz ca promovati comentariile…. belicoase 😉 ,in schimb le tolerati,si asta nu-i deloc ….productiv 😮 Ce va impiedica pe d-voastra sau pe oricare alt admin. sa NU permiteti asemenea comentarii?
  Credeti oare ca nu se cunoaste -si de catre altii(nu spun cine!!!) faptul ca suntem dezbinati,ca invidia intre diferitele sectoare e la ea acasa in sistemul penitenciar???
  P.S.Din partea sindicatelor din penitenciare a participat cineva la”dezbaterea” care a vut loc astazi pe tema celebrelor ordonante?
  P.P.S.Sa stiti ca si cei de la „resurse”(am scris corect,ca sa nu mai trebuiasca sa editati)sunt „operativi”!

 22. [quote name=”un ofiter IT”]Pt. SRI:
  Gresesti, eu sunt ofiter coordonator, iar un asistent medical cu vechime ca mine castiga EXACT cat mine.
  Nimeni nu mai doreste sa vina in administrativ. Nu este normal, specialitatile trebuie sa fie platite corespunzator!!! In curand o sa-mi pierd agentii IT, vor sa mearga in sectoare mai bine platite. Salariile trebuie sa fie diferentiate in fct de complexitatea muncii tale, noi putem merge oricand in paza sau ca educatori, dar oare ei pot sa ne tine locul???[/quote]
  Dr aici are dreptate IT, problema mare cu diferente prea mari intre sectoare de activitate, unele chiar nejustificate !!!

 23. [quote name=”Bizaar”]Dle it-ist (editat).dumneata si specialiștii dumitale sunteți doar personal auxiliar intr un PNT. Cum vrei sa ai salariul ca un ofițer din paza cand tu plimbi o scara si legi doua fire??iar subordonații dumitale sse plimba unii după alții sa nu se ia vreun HOT de ei prin pușcărie!eu am făcut Sc militară la arma penitenciare,lucrez la penitenciar!tu ai făcut vreo specializare in domeniul it , lucrezi la PNT ,din pct meu de vedere n ar trebui sa ai nici grade.sunteti personal auxiliar si veți fi scoși odată din structura de apărare naționala,pentru ca nu aveți ce caută aici.faptul ca s a permis Căpușarea sistemului cu tot felul de funcții si „specialisti”nu este vina mea!stiu ca ne considerați pe noi,cei din paza pleava pușcăriei si nu dați doua cepe Degerate pe noi, datorită funcțiilor pe care le dețineți ca „specialiști”nu va face decât sa demonstrați încă o data ca voi ați ajuns aici in moduri deosebit de suspecte.bizaaar[/quote]
  Mare e gradina ta doamne, tu ai facut o scoala din care ai iesit mai slab pregatit fata de cum ai intrat, nu ai o specialitate, oare drept, oare adminsitartie publicam, oare paznic la hoti ??? IT sunt varful de lance acum peste tot, fara ei nu poate functiona un sistem modern, dar ce sa stii tu cramponat in trecut, el chiar are o specializare, daca nu era el statistica pe care a cerut-o MJ,guvernul,anp in legatura cu potentialii gratiati o faceai si tu de la paza la mana ca te punea comandantul sa-i ajuti pe cei de la evidenta si tot nu o terminati in 2-3 saptamani??? stii ca s-au marit salariile celor de la medical si educatie ca daca nu la dau c-am pleaca pe afara pe salarii bune, oare de ce nu se cauta si paznic ca tine afara ??? Nu fi fudul frate !!! 😉

 24. Nu mai zic ca fac parte si din consilii de conducere, si- si acorda luna de luna 50% merit ca nu si Au prins degetele prin tastatura!!

 25. Pt. ofiter IT da ai dreptate salariul tau trebuie sa fie comparabil cu al unui medic dar probabil tu esti mult mai tanar decat medicii din unitatea ta iar pe asistenti ii ridica sporul de noapte+ norma 12B+ orele cu 75% pt sarbatori si week-end si eu cand sunt la 8 ore, ca programul unui asistent alterneaza pierd 6-700 lei la salar intr-o luna.

 26. In tura de zi 7-8 ore muncesc direct cu detinutii iar celalte ore pana la 12 fac scripte tot legate de detinuti:fiecare consultatie trebuie trecuta in programul electronic de evidenta detinuti, fiecare reteta se scrie in fisa detinutului, in registru de retete, in SIUI si reteta propriu zisa care poate de trei feluri electronica, pe formular special la psihotrope sau simpla si apoi totul in aplicatia electronica deci 5 operatiuni pentru o singura activitate, cand se preiau medicamentele urmeaza alte 3 operatiuni si altedoua cand distribuim medicamentele.In tura de noapte efectiv in contact cu detinutul 4-5 ore intre 19:30 si 23:30 distribuirea medicatiei psihotrope pe 12 sectii plus urgente iar dimineata de la 6 la 7 iar distribuire de psihotrope si recoltari+urgente.De lucrat am lucrat in 26 decembrie tura de zi (am iesit in 24 dimineata) si noaptea de Revelion am facut-o la cel mai ieftin local posibil o sticla de 2litri Cola+1 litru de cafea si ceva mancare la pachet, la serviciu.

 27. [quote name=”Alex71″]Pt. un ofiter IT
  Ce ati zice daca s-ar externaliza serviciile din penitenciare ? Asa cum e in multe state UE ? Poate aceeasi treaba pe care o faceti, unele firme ar face-o mai ieftin ![/quote]
  Asa ar fi normal sa se intample daca s-ar dori o reforma reala a sistemului.Dar din pacate aproape toti „bufonii regelui”sunt auxiliari…cum sa-i externalizeze.Nu am nimic personal cu nici un specialist dar sistemul nu are nevoie de doctori,veterinari,constructori,ingineri,casieri…si toti comisari.(IT pentru ce prestezi la puscarie nici un privat nu te-ar plati.Dar de esti si inteligent si comisar…

 28. [quote name=”un ofiter IT”]pt Asclepios:
  Corect, dar eu trebuie sa ma aliniez cu salariul unui medic, NU unui asistent. Eu vorbeam de faptul ca un asistent are salariul cat mine, ceea ce nu este normal. Dar nu numai agentul de la medical, ci si agentul din Educativ, si un agent din paza..
  Deasemeni, agentii din IT, la fel ca si asistentii medicali, fac parte din niste compartimente de specialisti, asadar ar trebui sa fie deasupra unor agenti din paza sau socio. Asta spuneam, specialitatile NU SE DIFERENTIAZA IN NICI UN FEL LA SALARIU(coeficient).[/quote]
  Cum si cat timp interactionati cu detinutul? Cum lucrati de sarbatori? Cred ca sunt doar 2 aspecte care fac diferenta…

 29. Pt. un ofiter IT
  Ce ati zice daca s-ar externaliza serviciile din penitenciare ? Asa cum e in multe state UE ? Poate aceeasi treaba pe care o faceti, unele firme ar face-o mai ieftin !

 30. Dle it-ist (editat).dumneata si specialiștii dumitale sunteți doar personal auxiliar intr un PNT. Cum vrei sa ai salariul ca un ofițer din paza cand tu plimbi o scara si legi doua fire??iar subordonații dumitale sse plimba unii după alții sa nu se ia vreun HOT de ei prin pușcărie!eu am făcut Sc militară la arma penitenciare,lucrez la penitenciar!tu ai făcut vreo specializare in domeniul it , lucrezi la PNT ,din pct meu de vedere n ar trebui sa ai nici grade.sunteti personal auxiliar si veți fi scoși odată din structura de apărare naționala,pentru ca nu aveți ce caută aici.faptul ca s a permis Căpușarea sistemului cu tot felul de funcții si „specialisti”nu este vina mea!stiu ca ne considerați pe noi,cei din paza pleava pușcăriei si nu dați doua cepe Degerate pe noi, datorită funcțiilor pe care le dețineți ca „specialiști”nu va face decât sa demonstrați încă o data ca voi ați ajuns aici in moduri deosebit de suspecte.bizaaar

 31. Domnu’ AI-tistu’,vreau sa va spun ,ca specialistul de dvs face 3 ani o facultate de informatica,cam cat face asistentul cu scoala postliceala.Basca,el,asistentul medical, poate sa faca si facultatea de asistenti(moase…etc), de 4 anisori in cadrul Fac de Medicina.Doctorasul face 6 ani Fac de Medicina +vreo 6-9 ani rezidentiat,ca altfel nu poate profesa.In atare situatie,eu,care nu sunt specialist(nici eu nu stiu ce sunt),va recomand ca de la nespecialist la specialist,sa va „aliniati”cu facultatea dvs de 3 ani ,cu asistentul medical.Si sa nu va fie rusine.Fara suparare si la mai multi bani!

 32. [b]#35 un ofiter IT [/b]- comparatia nu face bine nimanui. De ambele parti pot fi invocate argumente care sa justifice, atat pro cat si contra. Este neproductiv sa continuam la nesfarsit cu aceste comparatii. Fiecare sector de acitivitate isi are relevanta lui intr-o unitate.

 33. pt Asclepios:
  Corect, dar eu trebuie sa ma aliniez cu salariul unui medic, NU unui asistent. Eu vorbeam de faptul ca un asistent are salariul cat mine, ceea ce nu este normal. Dar nu numai agentul de la medical, ci si agentul din Educativ, si un agent din paza..
  Deasemeni, agentii din IT, la fel ca si asistentii medicali, fac parte din niste compartimente de specialisti, asadar ar trebui sa fie deasupra unor agenti din paza sau socio. Asta spuneam, specialitatile NU SE DIFERENTIAZA IN NICI UN FEL LA SALARIU(coeficient).

 34. [quote name=”un ofiter IT”]Pt. SRI:
  Gresesti, eu sunt ofiter coordonator, iar un asistent medical cu vechime ca mine castiga EXACT cat mine.
  Nimeni nu mai doreste sa vina in administrativ. Nu este normal, specialitatile trebuie sa fie platite corespunzator!!! In curand o sa-mi pierd agentii IT, vor sa mearga in sectoare mai bine platite. Salariile trebuie sa fie diferentiate in fct de complexitatea muncii tale, noi putem merge oricand in paza sau ca educatori, dar oare ei pot sa ne tine locul???[/quote]
  Exact asta este realitatea si cu profesiile medicale, nu pot fi practicate de catre oricine, in Romania pentru a practica orice profesie medicala (medic, asistent medical, farmacist, stomatolog) trebuie sa ai o autorizatie speciala emisa de organisme profesionale speciale:Colegiul medicilor, Colegiul farmacistilor, Colegiul medicilor dentisti sau OAMMR ordinul asistentilor medicali, fara aceste autorizatii de practica profesiei nu se pot practica pe teritoriul Romaniei profesiile medicale !!!

 35. Domnule Teoroc ,situatia orelor suplimentare s-ar rezolva, dupa parerea mea, foarte simplu daca ar fi bagate in plata.Stiu ca se da ordonanta de guvern in fiecare an dar tot in numele guvernului sunt chemat la munca suplimentara pentru ca la penitenciarul unde lucrez pe primul loc se pune munca cu detinutul pentru bani.Bani care merg la ANP nu raman sa-i foloseasca penitenciarul care ii produce.Daca am iesi la munca cu detinutii si am plati orele suplimentare ale cadrelor nu ar fi o solutie? Sau in loc sa dam la 5% din personal 50% nu mai bine platim orele suplimentare ale intreg personalului si toata lumea ar fi multumita? Sigur ar fi o modalitate de ocolire a ordonantelor daca se vrea. Cu stima,va multumesc.Bokmop01

 36. Subscriu la ceea ce a zis anonimus… sunt de acord cu acesta . Sunt absolut necesare grupe de intervenție ca formațiuni distincte in toate unitățile penitenciare indiferent de regim, nr ppl etc. Cei din operativ stiu cu ce ne confruntam si ca nu avem cu cine interveni in cazul unor incidente majore.

 37. nici miem nu m-i se pare corect , sunt supraveghetor iar la tura de si cea de noapte sun numit si la grupa . Au fost zile cand am chia am participat la interventie , dupa inetarea incidentului , dute si bobineaza pe sectie , transpirat si julit.=”anonimus”]Domnule Teoroc va rog sa aveti in vedere si sa puneti in capul listei o problema extrema cu care ne confruntam de ceva ani buni si pe care nimeni nu o ia in seama. Este necesar si obligatoriu potrivit procedurilor existente ca toate unitatile inclusiv spitale sa aiba echipa operativa ca structura separata si nu din randul personalului care au atributii distincte. Actualmente suntem de radu plansu avem un incident in cadrul unei sectii intervin trei supraveghetori pentru solutionare care surpriza sunt membri parati EO si pentru ca procedurile impun sa alarmezi structura sa echipezi oamenii acestia sunt obligati sa paraseasca zona unde s a produs incidentul pentru a se echipa si pentru a interveni corespunzator conform procedurilor. Punem pauza pe incident si asteptam sa vina acestia echipati. Detinutii deja stiu despre ce e vorba si striga dupa ei sa nu se mai imbrace. Nu este in regula si gestionam anapoda orice incident iar asa zisii membri sunt debusolati si nu mai doresc sa faca parte dintr o astfel de idiotenie. Stiu ca organismele internationale privind drepturile omului si CPT sustin ca o astfel de structura streseaza detinutii insa ei ar trebui sa vada altfel situatia si noi asta ar trebui sa argumentam fenomem infractional in crestere atitudini constante de dispret asupra autoritatii atat in penitenciare cat si in afara infractiuni odioase comise romani in strainatate care arata profilul infractorului roman si altele. Nu in ultimul aveti exemple situatii din sistem cand interventiile nu au fost corecte sau nu au fost deloc tocmai pentru ca nu sunt structuri specializate. Din punctul meu de vedere ca lucrator cu 20 ani vechime in sistem si in operativ asta ar fi cea mai mare problema lipsa unei astfel de structuri care sa gestioneze imediat un incident pt ca sunt destule si astfel fiecare va putea sa si faca celelalte activitati fara riscuri suplimentare. Numarul acestei structuri poate fi diferit de la o unitate la alta important este sa aiba personal specializat si sa si dovedeasca eficienta. Va rog sa aveti in vedere acest lucru si eventual sa initiati o discutie cu liderii grupelor sindicale cu federatia sindicala sa vedeti situatia din unitati dupa care sa discutati cu ANP . Un incident in unitate indiferent de tip dar care presupune interventia unei astfel de structuri ne da peste cap toata ziua si de multe ori nu e gestionat cum trebuie. Initiati un articol pe aceasta tema si o sa vedeti cate reactii va avea si cat de importanta este pentru noi o astfel de structura specializata.[/quote]

 38. Domnule Teoroc va rog sa aveti in vedere si sa puneti in capul listei o problema extrema cu care ne confruntam de ceva ani buni si pe care nimeni nu o ia in seama. Este necesar si obligatoriu potrivit procedurilor existente ca toate unitatile inclusiv spitale sa aiba echipa operativa ca structura separata si nu din randul personalului care au atributii distincte. Actualmente suntem de radu plansu avem un incident in cadrul unei sectii intervin trei supraveghetori pentru solutionare care surpriza sunt membri parati EO si pentru ca procedurile impun sa alarmezi structura sa echipezi oamenii acestia sunt obligati sa paraseasca zona unde s a produs incidentul pentru a se echipa si pentru a interveni corespunzator conform procedurilor. Punem pauza pe incident si asteptam sa vina acestia echipati. Detinutii deja stiu despre ce e vorba si striga dupa ei sa nu se mai imbrace. Nu este in regula si gestionam anapoda orice incident iar asa zisii membri sunt debusolati si nu mai doresc sa faca parte dintr o astfel de idiotenie. Stiu ca organismele internationale privind drepturile omului si CPT sustin ca o astfel de structura streseaza detinutii insa ei ar trebui sa vada altfel situatia si noi asta ar trebui sa argumentam fenomem infractional in crestere atitudini constante de dispret asupra autoritatii atat in penitenciare cat si in afara infractiuni odioase comise romani in strainatate care arata profilul infractorului roman si altele. Nu in ultimul aveti exemple situatii din sistem cand interventiile nu au fost corecte sau nu au fost deloc tocmai pentru ca nu sunt structuri specializate. Din punctul meu de vedere ca lucrator cu 20 ani vechime in sistem si in operativ asta ar fi cea mai mare problema lipsa unei astfel de structuri care sa gestioneze imediat un incident pt ca sunt destule si astfel fiecare va putea sa si faca celelalte activitati fara riscuri suplimentare. Numarul acestei structuri poate fi diferit de la o unitate la alta important este sa aiba personal specializat si sa si dovedeasca eficienta. Va rog sa aveti in vedere acest lucru si eventual sa initiati o discutie cu liderii grupelor sindicale cu federatia sindicala sa vedeti situatia din unitati dupa care sa discutati cu ANP . Un incident in unitate indiferent de tip dar care presupune interventia unei astfel de structuri ne da peste cap toata ziua si de multe ori nu e gestionat cum trebuie. Initiati un articol pe aceasta tema si o sa vedeti cate reactii va avea si cat de importanta este pentru noi o astfel de structura specializata.

 39. Domnule Teoroc, puteți sa-mi comunicați motivul pentru care concursurile se desfășoară asa greu? M-am înscris din Octombrie pentru un post si văd ca nu se știe nimic … nu înțeleg care este ideea pe care se merge in aceasta situație…

 40. Despre concursurile din sursa interna SSAR,SSSD ,SS,ST ce se mai aude care este perioada cand vor avea loc ?

 41. Pt. SRI:
  Gresesti, eu sunt ofiter coordonator, iar un asistent medical cu vechime ca mine castiga EXACT cat mine.
  Nimeni nu mai doreste sa vina in administrativ. Nu este normal, specialitatile trebuie sa fie platite corespunzator!!! In curand o sa-mi pierd agentii IT, vor sa mearga in sectoare mai bine platite. Salariile trebuie sa fie diferentiate in fct de complexitatea muncii tale, noi putem merge oricand in paza sau ca educatori, dar oare ei pot sa ne tine locul???

 42. Va salut domnule presedinte! Poate ati mai raspuns la o astfel de intrebare dar eu am.cautat un raspuns pe aici si nu l am gasit.
  Daca eu am salariu de baza de 1041 , urmeaza sa mi creasca odata cu cresterea salariului mediu pe economie? De la 1041 la 1450? Va multumesc

 43. Sistemul sanitar din penitenciare nu beneficiaza si el de marirea de 15%? Noi nu facem act medical? Cu marirea asta ne face sa plecam din sistem. Un raspuns daca se poate nu pareri sau jigniri. Multumesc.

 44. Si totusi cu sprijinul pentru cumpararea unei locuinte cum ramane? Nu de alta dar de cateva luni tot intreb si nu mi se raspunde…

 45. Domnule Stefan de la 1iulie se anuta cresterea salariilor la bugetari cu 20 0/0.Daca ne puteti spune daca se măresc si la noi.

 46. Domnule presedinte Stefan, am o rugaminte, lucrati la un nou statut( lege) ca re sa cuprinda urmatoarele drepturi:

  – sa fim numiti ,,politisti”, ca nu avem identitate(cand ne-am angajat nu ne-a interest cum o sa ne numim, era bine si gardian, functionar public nu conta, angajat sa fim).
  – sa avem tinuta cusuta cu fir de aur(ca cea din prezent nu e la moda)
  – sa avem dreptul la proteste dar sa participle doar liderii de sindicat ca noua poate ne taie sporul de 50% si e discomfort sa te deplsezi pana la Bucuresti si mai si ragusesti daca strigi.
  – sa avem dreptul fiecare angajat sa spunem cat salariu sa primeasca colegul cu care lucram si asa sa fie cum zicem noi ca noi stim mai bine decat oricine.
  – prime, al 13 salariu, libere, plata orelor suplimentare dar numai pentru mine nu si pentru ceilalti colegi ca mergem pe ,, sa moara doar capra vecinului”.
  – sa fim doctori in filozofie fara scoala , ca se poarta( doar suntem smecheri toti ).
  – sa nu avem responsabilitati
  – sa avem grupa 0 cu steluta( pentru un an lucrat sa se socoteasca 5, sa putem iesi la pensie la 35 de ani ca de , am muncit oricum prea mult).
  – ar putea continua la nesfarsit.
  Sa va fie rusine domnilor colegi pentru atata (editat) si rautate cata aveti, ar trebui sa va vedeti fiecare de curtea voastra sa nu va uitati tot timpul in curtea altuia.
  Noi facem acest system sa fie bolnav, prin actiunile noastre si prin gandirea acesta de hiena.

 47. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Name / exista „grupa 0” adica muncesti 1 an si se socotesc doi ani pentru pensie, in domeniile speciale (scufundari, aviatie etc) / dar nu exista discutii care sa orienteze catre acest demers la nivel de structura / dimpotriva – exista intentii de separare operativ-neoperativ / am axplicat in articole anterioare pe vremea mandatului lui Pislaru la Min Muncii[/quote]
  D-le presedinte,ca tot ati adus vorba…..cei de la (editat)resurse umane,secretariat,evidenta, sunt la operativ??

 48. D-le. Teoroc, de grupa 0 beneficiază toți membrii grupelor de interventie din Politie și SRI. Noi cei din cadrul SASS de ce nu putem beneficia de aceasta grupa 0? Ei beneficiază de ani de zile iar noi… . Va rog sa va interesați, poate puteți face ceva în acest sens. Multumesc

 49. Name / exista „grupa 0” adica muncesti 1 an si se socotesc doi ani pentru pensie, in domeniile speciale (scufundari, aviatie etc) / dar nu exista discutii care sa orienteze catre acest demers la nivel de structura / dimpotriva – exista intentii de separare operativ-neoperativ / am axplicat in articole anterioare pe vremea mandatului lui Pislaru la Min Muncii

 50. Sa nu fie cu suparare dar diferentele de 6-7 milioane intre salariile agentilor din aceeasi institutie nu sunt in regula.Nu e destul ca ofiterii (care ” coordoneaza ” ) au salarii duble (sincer nejustificat), mai era cazul sa ne sfasiem si intre noi ? Ce dracu de legi avem ? Cand s-a ales praful de toata logica in sistem ? In toate sectoarele e greu , suntem putini, e stres mult, ar trebui echitate si sa fim uniti . Cineva trebuie sa se implice si sa vada toate aceste aspecte si sa aplice masuri reparatorii. Nu cred ca aceste comentarii nu sunt citite de catre cei care ne conduc. Nu a mai fost niciodata in sistem atata nebunie. Incercati sa va treziti domnilor pt ca directorii nu va informeaza ca sa nu-si piarda functiile .

 51. [quote name=”Dean Droppy”]Circula un zvon ca s-ar fi aprobat o lege prin care se acorda personalului din sistemul de aparare, inclusiv penitenciare, grupa 0 de munca. Este adevarat sau ramane doar la nivelul de zvon de puscarie ?[/quote]
  Nu exista grupa 0

 52. [quote name=”eu”]Sistemul sanitar din penitenciare nu beneficiaza si el de marirea de 15%? Noi nu facem act medical? Cu marirea asta ne face sa plecam din sistem.[/quote]
  Se face act medical dar nu lucrezi in sistemul civil/public.

 53. Citat
  Pai tocmai asta este problema ca singurele sporuri pe care noi cei de la medical il primim este cel de pericolm DGP, pe care il primeste toata lumea in acelas cuantum chiar si cei de la birouri si cel de antena care idem il primeste toata lumea!!![/quote] Ai uitat puțin de norma de hrana și de 1 așa …vre-o 1100 lei plus bani de echipament. Plecati din sistem ca nu va tine nimeni cu forța. ..oricum deja vreți cam multe, și nu prea faceți nimic….când e vorba despre mărire de salariu în alt sistem, hop și voi și reeducarea. pai ar trebui sa va hotărâți ce vreți…nu e corect fata de ceilalți, când se împarte fondul de salarii per angajați normal ca este mult, acolo sunt și măririle voastre, ca voi e jmecheri… Ar trebui sa va facă civili, și apoi tot măriri sa va dea.

 54. Circula un zvon ca s-ar fi aprobat o lege prin care se acorda personalului din sistemul de aparare, inclusiv penitenciare, grupa 0 de munca. Este adevarat sau ramane doar la nivelul de zvon de puscarie ?

 55. ai renunta la :-sporul de pericol si alte sporuri specifice statutului special,renunta la grupa de munca,iesi la pensie la 65 de ani,nu mai dormi in timpul serviciului minim 5 ore……si o fie la fel ca la civil si aici 😀
  Citat
  Pai tocmai asta este problema ca singurele sporuri pe care noi cei de la medical il primim este cel de pericolm DGP, pe care il primeste toata lumea in acelas cuantum chiar si cei de la birouri si cel de antena care idem il primeste toata lumea!!!

 56. @ eu&T
  Nu va pierdeti timpul in van…..
  Amintiti-va doar ce spunea A.Lapusneanu!! 😉
  Este mai mult decat valabil si actual in sistemul penitenciar….

 57. La Medical de iau toate sporurile.Mai lasatine cu cereri de măriri salariale.Daca nu va convine plecați să lucrați în spitale și acolo o sa primiti tot ce vă doriți.Cata nesimțire.

 58. Daca se poate face ceva cu cei 10 0/0 la salariul de merit sa fie acordați mai rede.Daca intra legea salarizării la 1.07.2017 se vor pierde.

 59. Doamne , parcă ați fi copii !! Bine ar fi dacă ați reuși să caștigați mărirea pentru echipament la fel cum au toate instituțiile și statutul ăla de mult așteptat…

 60. Cadrele medicale din sistemul penitenciar beneficiază de toate sporurile generice (dispozitiv de lupta, antena, fidelitate, confidențialitate+sporurile de prezenta) și acum și de mărirea de 15%).

 61. Si pana la urma daca le da 15% celor din medical, cu ce te afecteaza pe tine?! Îti i-a tie din buzunar ?! Sau este invidia?! Daca ai primi doar tu sporuri te-ai simti bine ?! Mai mediteaza un pic si poate gandesti altfel…

 62. u… Dute in foisor si te culca… Nu este frumos sa ne uitam in curtea vecinului… Stii ca in medical nu se ia nici un spor din cele pe care le iei tu in afara de sporul d
  e antena ?!

 63. [quote name=”eu”]Sistemul sanitar din penitenciare nu beneficiaza si el de marirea de 15%? Noi nu facem act medical? Cu marirea asta ne face sa plecam din sistem.[/quote]
  pai renunta la :-sporul de pericol si alte sporuri specifice statutului special,renunta la grupa de munca,iesi la pensie la 65 de ani,nu mai dormi in timpul serviciului minim 5 ore……si o fie la fel ca la civil si aici 😀

 64. Sistemul sanitar din penitenciare nu beneficiaza si el de marirea de 15%? Noi nu facem act medical? Cu marirea asta ne face sa plecam din sistem.

 65. Va rog sa aveti in vedere si numarul de personal si din domeniul financiar/logistic din cadrul penitenciarelor pentru ca si acolo sunt lipsuri mari la unele unitati.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)