www.snlp.ro Web analytics

11 penitenciare noi cu cate 1000 de locuri in 7 ani. Da, bine…

liar in suit

 

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Interne, Memorandumul privind calendarul de măsuri necesare îmbunătățirii condițiilor de detenție și a sistemului de probațiune.

Valoarea totală estimată pentru punerea în aplicare a Calendarului de măsuri, pentru perioada 2016-2023, este de 838,45 milioane euro, investiție distribuită între Administrația Națională a Penitenciarelor – 740,23 milioane euro, Direcția Națională de Probațiune – 21,47 milioane euro și Ministerul Afacerilor Interne – 76,73 milioane euro.

Deoarece, în prezent, sistemul penitenciar se confruntă cu un deficit al locurilor de cazare, Administrația Națională a Penitenciarelor urmează să creeze un număr de 10.895 locuri noi de cazare și să modernizeze un număr de 1.651 locuri de cazare, până în anul 2023. Totodată, dezvoltarea capacității de cazare la nivelul sistemului penitenciar generează necesitatea încadrării de personal suplimentar, memorandumul prevăzând încadrarea a 5847 de persoane până în anul 2023.

În ceea ce privește Direcția Națională de Probațiune, în calendarul de măsuri sunt cuprinse 4 acte normative care privesc normalizarea cadrului de implementare a noilor sancțiuni neprivative de libertate, prin acoperirea vidului existent în prezent în care activitatea de probațiune este realizată după norme tranzitorii. De asemenea, tot aici sunt cuprinse măsuri privind resursele umane, astfel încât să se reducă volumul de activitate /consilier de probațiune, prin suplimentarea graduală a schemei de personal, până în anul 2018, cu 626 de posturi consilier de probațiune, și încadrarea a 171 angajați pentru a realiza atribuțiile de secretariat și administrative, realizate în prezent tot de consilierii de probațiune.

Ministerul Afacerilor de Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române, urmează să creeze un număr de 1769 locuri noi de cazare, prin construirea, modernizarea, consolidarea și extinderea centrelor de reținere și arestare preventivă și să renoveze un număr de 283 locuri de cazare prin lucrări de reparații curente, până în anul 2020.

Sumele estimate necesare pentru implementarea Calendarului de măsuri vor fi asigurate din bugetele anuale aprobate instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Calendarul de măsuri necesare îmbunătățirii condițiilor de detenție și a sistemului de probațiune aprobat astăzi de Guvern, a fost elaborat după ce în luna ianuarie Guvernul a adoptat un memorandum prin care, apreciind că nu este oportună aplicarea procedurii hotărârii pilot în cauzele privind condiţiile de detenţie, a decis să comunice această poziţie instanţei europene, anunțând totodată elaborarea şi transmiterea către instanţa europeană a acestui plan de măsuri. Sursa

 

13 COMMENTS

  1. nu suntem in stare sa le zugravim pe care le avem.dar sa construim 10 penitenciare noi.

  2. DL.Stefan,ce puteti sa ne spuneti,s-a amanat sedinta sau este alceva,curioasa treaba…. 😮

  3. Ei construesc puscari atunci cand plopu face pere si rachita micsunele,sa le fie rusine cu atatea minciuni ei nu sunt in stare sa ocupe locurile care sunt vacante si vor sa faca puscari si sa angajeze 5800 de agenti asta este o mare minciuna.

  4. Nici la ora aceasta nu s-a terminat sedinta ??? Dar macar s-a tinut ?? Asteptam raspunsul ! Multumim !

  5. Bani aruncati pe fereastra! Problema penitenciarelor noi arata pur si simplu incompetenta managmentului si actualilor directori… Altfel se poate rezolva problema… mult mai ieftin si cu mai putin bani. Dar Guvernul crede ce ii spun desteptii de directori generali din ANP. Sunt si alte abordari mult mai ieftine si fara sa ajungem sa raportul 1 cadru la 1 detinut. Nu utem sa ne exprimam public… ca s-ar revolta lumea la atata incompetenta!

  6. nici nu vreau să mă gandesc ce trafic e acum pe site-ul SNLP. Toata lumea așteaptă cu sufletul la gură lista cu rezultatele mutărilor…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)