www.snlp.ro Web analytics

10% crestere + politie penitenciara + 16.000 de posturi

10up1

Joi 10 august 2017, la Palatul Victoria a fost decisa schimbarea denumirii institutiei noastre in Politie Penitenciara. Totodata s-a decis acordarea unei cresteri salariale de 10%, ultima acordata in sistemul bugetar, in anul 2017, dupa cum a declarat ulterior ministrul muncii. Privitor la posturi am convenit cresterea celor 15.000 de posturi prevazute cu inca 1000 si continuarea incadrarilor.

Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose a pastrat totusi o variabila in ecuatie, respectiv data exacta de la care se va acorda majorarea. In politie majorarea se acorda din octombrie deci corect este tot de atunci sa creasca si salariile din penitenciare. Fara sa suspendam inca actiunile sindicale vom continua sa ne asiguram ca lucrurile se intampla asa cum au fost convenite si ca majorarea va fi aplicata din octombrie.

Miercuri conducerea ANP (normal ar fi ca si MJ sa faca acelasi lucru) va intra in legatura cu Ministerul Finantelor Publice pentru a sustine si argumenta cresterea salariala. In paralel, SNLP si-a propus sa contacteze in primul rand initiatorul proiectului de ordonanta de urgenta care urmeaza a fi transmis spre adoptare (respectiv Ministerul Muncii si Justitiei Sociale) dar si toti ceilalti factori de decizie care pot contribui la solutionarea ultimei incertitudini.

Se mentine incert rolul si aportul Ministerului Justitiei in toata aceasta ecuatie si inclinam sa credem ca ministrul Toader a fost foarte deranjat de toata aceasta „tevatura” pentru lucruri mult mai putin importante decat prioritatile pe care domnia sa probabil si le-a setat la carma MJ. Insa noi ni le stim pe ale noastre si daca Tudorel Toader este doar agasat de problemele noastre, noi vom face tot posibilul sa-i castigam intreaga atentie si speram ceva mai mult suport. Daca nu si nu, ne-om descurca si singuri…! 

 

16 COMMENTS

 1. [quote name=”politist de penitenciare”]URAAAAA!POLITIST DE PENITENCIAREEE!!! :P[/quote]
  Pun pariu că ai grade albe ca să pari mai „polițist”.

 2. [quote name=”unu”][quote name=”Parere”]Maaare porcarie chestia asta cu politist de penitenciare. Mai mare idiotenie nici ca am vazut. Nu inteleg. La ce ne ajuta? Nu ne va mai face lumea gardieni? Ne ajuta cand oprim pe cineva, sa luam o ocazie? In piata, cand incercam sa obtinem vreun pret mai scazut? Cand si de ce? S-a facut vreun sondaj in randul oamenilor sa vedem cati chiar isi doresc asta? Daca vreti politisti fratilor, de ce nu ati mers la politie si ati venit la puscarie? Eu ma simt mult mai confortabil sa ma recomand agent de penitenciare sau ofiter de penitenciare, decat agent de politie penitenciara sau ofiter de politie penitenciara. Asta era problema no 1 acum. Modificarea denumirii? Abia astept sa vad presa cum o sa ne zica in continuare gardieni, pt ca asa o s-o faca .Sa vad si eu atunci cum o sa tipati pt drepturi la replica, ca voi sunteti politisti. Vai de capul nostru.[/quote]
  Domnule esti nehotarat. Care noi si care voi? Chiar nu te inteleg. Exprima doar ceea ce ai vrea tu.[/quote] Asa ca te roade? Ai dat disklike. Esti independent si stai la panda. Ce le da lor primesc si eu. Corect? Sanatate multa.

 3. [quote name=”Parere”]Maaare porcarie chestia asta cu politist de penitenciare. Mai mare idiotenie nici ca am vazut. Nu inteleg. La ce ne ajuta? Nu ne va mai face lumea gardieni? Ne ajuta cand oprim pe cineva, sa luam o ocazie? In piata, cand incercam sa obtinem vreun pret mai scazut? Cand si de ce? S-a facut vreun sondaj in randul oamenilor sa vedem cati chiar isi doresc asta? Daca vreti politisti fratilor, de ce nu ati mers la politie si ati venit la puscarie? Eu ma simt mult mai confortabil sa ma recomand agent de penitenciare sau ofiter de penitenciare, decat agent de politie penitenciara sau ofiter de politie penitenciara. Asta era problema no 1 acum. Modificarea denumirii? Abia astept sa vad presa cum o sa ne zica in continuare gardieni, pt ca asa o s-o faca .Sa vad si eu atunci cum o sa tipati pt drepturi la replica, ca voi sunteti politisti. Vai de capul nostru.[/quote]
  Domnule esti nehotarat. Care noi si care voi? Chiar nu te inteleg. Exprima doar ceea ce ai vrea tu.

 4. [quote name=”Polițea”]La ce foloseste denumirea daca statutul se modifica in defavoarea angajatului? Ce bucurie ai sa scrie pe tine ”politie” si sa nu ai nicio putere in fata hotului pe care nu-l mai poti pune la punct ca pe vremuri iar raportul pica la judecator?[/quote]
  du-te la Locala sau la firma de paza,gardianule!nu ai putere ca nu stii sa lucrezi cu hotii,de aia!!!suntem satui de tine, Gica Contra,de aia merg lucrurile in sistem,obtuzule!

 5. Maaare porcarie chestia asta cu politist de penitenciare. Mai mare idiotenie nici ca am vazut. Nu inteleg. La ce ne ajuta? Nu ne va mai face lumea gardieni? Ne ajuta cand oprim pe cineva, sa luam o ocazie? In piata, cand incercam sa obtinem vreun pret mai scazut? Cand si de ce? S-a facut vreun sondaj in randul oamenilor sa vedem cati chiar isi doresc asta? Daca vreti politisti fratilor, de ce nu ati mers la politie si ati venit la puscarie? Eu ma simt mult mai confortabil sa ma recomand agent de penitenciare sau ofiter de penitenciare, decat agent de politie penitenciara sau ofiter de politie penitenciara. Asta era problema no 1 acum. Modificarea denumirii? Abia astept sa vad presa cum o sa ne zica in continuare gardieni, pt ca asa o s-o faca .Sa vad si eu atunci cum o sa tipati pt drepturi la replica, ca voi sunteti politisti. Vai de capul nostru.

 6. La ce foloseste denumirea daca statutul se modifica in defavoarea angajatului? Ce bucurie ai sa scrie pe tine ”politie” si sa nu ai nicio putere in fata hotului pe care nu-l mai poti pune la punct ca pe vremuri iar raportul pica la judecator?

 7. Uraaaa, ne-am schimbat denumirea din gardian in politisti!! Gata, s-a terminat cu orele suplimentare, lucrul cu hotul, sau conditiile grele de munca. De acum o sa va fie mai usor sa lucrati ca doar suntem politisti. Am mai fost noi in Ministerul de Interne si tot la fel ne-au tratat, ultima spita de la caruta.
  Ne-au aruncat un os si gata ne-am linistit, vorba cuiva de aici, „Doamne ajuta”!

 8. D-l Toader este preocupat de securizarea postului pentru odrasla sa la UAIC Iasi.

 9. Nu cedam ! Am mai fost mintiti si in alte randuri,asadar nu cred ca politicienii sunt de incredere.Iesim in strada si ne vom castiga toate drepturile acolo!Ca vrea mos Teaca…ca nu vrea…e problema lui!Mos Teaca maine,poimaine pleaca si noi vom suferi in continuarwe de oameni,de uniforme,de titulatura,de salarii,de conditiile jalnice de munca…etc!!! Nu-i lasati fratilor…pe ei!!!!

 10. Aplicare 10 % in acest an fara amanari si angajari urgente ca nu ai cum sa ai mintea limpede sa lucrezi in conditii normale atunci cand ai concediu restant 2 luni si 300 ore nerecuperate si muncesti in continuare pe un post unde sunt prevazuti 2 – asta inseamna munca in plus suficienta cat sa te zapaceasca ––

 11. Praf in ochi! Nu trebuie să lăsăm garda jos…. La poliție spor de solicitare neuropsihică și cel de permanenta,la noi se c–a pe ei pt.10%,să vedem când îi dă…. Avem niște arme f.puternice( prezente la instanțe,etc.),pe care daca nu le folosim sau nu știm să le folosim eficient o să rămânem cu dejtu’n gură și ne uitam la polițiști cum trec pe lângă noi(că și salariu)

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)