www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Majorarea de 50% pentru penitenciare - extrasa cu greu dintr-o mapa cat o valiza de voiaj

files

Celebra majorare care a reintrodus in sistem conceptul de recompensa desi nu asta este incadrarea exacta, se va debloca maine si pentru trimestrul trei al anului in curs, urmand sa se acorde retroactiv pentru lunile iulie si august. Asa cum s-a stabilit prin ordin de ministru, majorarea pentru misiuni speciale si pentru lucrari de exceptie se acorda pentru o perioada de trei luni deci trimestrial.

Ce nu stabileste nici legea si nici ordinul, se incapataneaza totusi sa practice ANP, cu toata insistenta SNLP de a se renunta la un demers inutil si autoblocant. Si anume se incapataneaza sa trimita trimestrial la MJ o hartie prin care cere voie sa dea banii. Nu putem nicicum sa anulam aceasta practica prin discutii cu ANP.

Vom incerca sa convingem MJ ca nu este necesar sa cerem voie sa platim un drept stabilit intr-o limita maximala de 30% din cheltuielile cu salariile pe intregul MJ (aproape 20.000 salariati inclusiv magistrati). Ori noi nu putem da aceasta majorare decat la maxim 600 de salariati simultan. Ar trebui ca un agent sa aiba salariul lui Mugur Isarescu ca sa riscam depasirea acelui plafon.

Incapatanarea ANP suprapusa pe stilul MJ din ultimul an, de depozitare a documentelor in mape cu orizont neclar de solutionare, genereaza tot felul de intarzieri si tergiversari. Trebuie ca mapele din anticamerele Ralucai Pruna si ale secretarilor de stat sa fie cam cat valizele de voiaj de capacitate mare... Si noi tot ne incapatanam sa le incarcam si sa asteptam. Deh, viata de secundari, adica ordonatori secundari...

Tot asa asteptam si dupa avansarile inainte de termen trimise la MJ de nu mai stim cand, pentru ca acum sa ne trezim cu propunerile trimise inapoi, dupa ce probabil au fost descoperite printr-o valiza de voiaj, pe motiv ca se cam repeta avansarile astea din grad in grad. Noi zicem ca propunerile au fost identificate recent prin mapele fara fund si ca multe erau tardive la descoperire, deoarece titularii ajunsesera deja la termen pentru avansarea normala.

In orice caz, revenind la subiect, maine, noua conducere ANP care a intrat cu mandrie in posesia unui raspuns MJ la o adresa urgenta a administratiei din 28 iunie (!) discuta in al doilea consiliu de conducere convocat de Marius Vulpe, majorarile de 50% pentru echipele de management din unitati astfel incat sa fie deblocat restul lantului trofic si sa se poata trece la analiza majorarilor de acordat in unitati (click pe imagine).

Captura de ecran din 2016.08.22 la 23.27.20

 

Comentarii  

0 #29 xxx 19-09-2016 11:31
Ar trebui ca acest spor de 5o% sa nu intre la calculul pensiilor, deoarece este dat dupa placul sefilor nu dupa "lucrari de exceptie si misiuni speciale" si defavorizeaza pentru totdeaua pe unii chiar daca au munit o viata si nu sunt pe placul sefilor de acum.
Citat
0 #28 humaxman 16-09-2016 05:35
La Satu Mare conducerea de acum e cu mult sub nivelul cand era magistrat director si toti vor 50% oare nimeni nu vede ?
Citat
0 #27 humaxman 16-09-2016 05:34
Un sistem de doi lei, aceasi abonati mereu directori si directori adjuncti.
Citat
0 #26 Un oarecare 04-09-2016 17:10
Cum sa te simti "bine" ca nu ai ce face cand asemenea persoane sunt la conducere si Romania toata, nu numai anp-ul, este pe un drum fara intoarcere. "Cine poate oase roade cine nu nici carne moale", dar va veni si vremea cand vor da banii inapoi si nici nu le vor ajunge, important este sa priceapa macar si atunci ca au gresit mult cand au avut cutitul si painea in mana. Forma de a da banii nu este neaparat la stat, Doamne fereste ...
Citat
+2 #25 :-x 02-09-2016 21:11
:-x :-x transparenta decizionala :D cand vezi listele cu recompensatii te intrebi la cativa ce au reusit ei sa faca in 2-3 ani de cand s-au incadrat ,ce lucrari de exceptie au facut ????? te intrebi cum anumite sectoare au luat aproape toti iar in altele aproape deloc. Cum te poti simti cand ai doua decenii in slujba patriei si esti trecut la si altii :sad:
Citat
+2 #24 Mititel 31-08-2016 21:05
Daca s-ar publica si listele cu cei din teritoriu (cum ar fi normal ) care beneficiaza de aceasta majorare de 50% pe site (cerem transparenta decizionala mult cautata la altii ,ca la noi ,Dumnezeu cu mila!..)cred ca s-ar mai linisti putin apele si bineinteles geniile care beneficiaza de aceasta majorare sa le impartaseasca si altora din experienta lor vasta !Anp-ul nu s-a jenat sa publice lista cu cei recompensati !O bine, o fi rau !
Citat
+1 #23 Un oarecare 30-08-2016 19:20
Cu acest spors si-au platit politele comandantii, nu au primit cei ce meritau. N.B Penitenciarul Botosani
Citat
+6 #22 Constantin N 24-08-2016 22:48
Nu toti cei care au iesit la pensie au avut parte de pomana 50% asa ca nu va mai legati de acestia.De această pomana au avut parte doar smecherii (editat)]si prea putini pe merit (poate 0.5%).Sunt de parere ca acest spor chiar dacă se acorda in activitate sa nu se puna si la calculul pensiilor pentru ca nu este corect ca unii sa fie favorizati atît in timpul activitatii cit si dupa aceea,doar pentru simplul fapt ca au avut pe cineva si a beneficiat de niste drepturi necuvenite.
Citat
+5 #21 Ștefan Teoroc 24-08-2016 18:41
5% trimestrial si rotativ, inseamna 20% intr un an / in doi ani poate lua aproape jumate din personal / e o buna idee cu suspendarea / sa vedem ce zic pensionarii care au iesit cu dreptul asta si le-a saltat venitul pe viata cu destul de mult...
Citat
+7 #20 Agent de politie penitenciara 24-08-2016 15:58
Noi ceilanti 95% din corpul agentilor care nu vom primi niciodata sporul de 50% vrem o suspendare a sporului pe termen nelimitat.
Citat
+8 #19 Ștefan Teoroc 24-08-2016 10:10
Andrei - majorarea se acorda la 5% din corpul agentilor / la fel se calculeaza si pt ofiteri / cele doua corpuri sunt dimensionate cam pe ratia de 1:10 / la fel sunt si majorarile / nu permite legea mai mult de 5% din personal / insa pe principiul rotatie la 3 luni pot fi atinsi cu recompensa asta alti si alti salariati

Afirmatia ca salariul unui agent este cat cel minim pe economie nu are rost sa o comentez / compara suma din partea de jos a fluturasului cu 1250 de lei si vei vedea "asemanarile" / e oarecum pacat sa vbim asa macar daca ne uitam la cuantumurile pensiilor cu care isi finalizeaza cariera colegii nostri / interesati-va putin! Nu este aici spatiul cel mai potrivit sa dam cifre...

Iar pentru salariul de merit singurul lucru care ni s-a cerut insistent de MJ in sincron cu noua conducere ANP este putina rabdare / miza e mare si responsabilitat ea - pe masura / vorbim despre o crestere de 20% de acum si pe termen indefinit pentru tot personalul / pe baza unei interpretari care contravine cu cea asumata de cel care a initiat legea
Citat
+7 #18 Nik 24-08-2016 08:48
fara dl Movila va rog !!!!Trebuie sa evoluam nu sa involuam !!!
Citat
+6 #17 Marian 24-08-2016 08:42
Mai fratilor din ANP ce faceti cu acest domn Movila,chiar nu-l cunoasteti sau va convine situatia?? :oops:
Citat
+8 #16 Tepes 24-08-2016 08:29
Cand iesim in strada pt discriminarea cu salariul de merit,suntem pedepsiti ca am fost corecti,asa nu se mai poate....ce tara este asta ??!!!
dle Vulpe nu s-a mai gasit al om pt DIP decat dl Movila,de ce ca este execitant bun in executii,lti oameni aceleasi metehne !!! :oops:
Citat
+5 #15 paznic la hoti 24-08-2016 07:40
am si eu o necunoscuta
la stabilirea acestui spor nu ar trebui sa participe si cineva din sindicat? asa pentru transparenta decizionala!( glumesc bineinteles)
si daca se intampla pe undeva, cum mama naibii de primesc aceleasi pers de fiecare data? ( nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic, sa nu fiu inteles gresit)
Citat
+6 #14 un pândar de la jilava 23-08-2016 21:54
La Jilava sectorul logistică depune un efort special se rulează cei 50 % numai între contabili, acest spor a ajuns ajutor social precum la primăria lui VANGHELE iar la paznici se rulează între afini
Citat
+3 #13 Giurgiuvean 23-08-2016 21:35
Da, un mare castig dar din pacate doar pentru unii. Unii care au luat mereu si care vor lua in continuare. Daca acest drept se numeste majorare pentru misiuni speciale si pentru lucrari de exceptie, iar eu la sfarsitul anului 2015 am fost notat cu calificativul exceptional nu as fi indreptatit ca pentru activitatea pe care am desfasurat-o sa primesc aceasta majorare pe un trimestru din acest an? Ma asteptam sa se intample in primul trimestru dar se pare ca nu m-am vindecat de asteptari inutile. Tot astept sa fie acordate drepturile in mod corect. Asa ca ma bucur pentru castigarea acestui drept. La mai mult si la mai multe pentru cei abonati!
Citat
+3 #12 Andrei 23-08-2016 20:52
Domnule Teoroc, nu are rost sa ne tot amăgim ca vom primii vreodată 50%,ptr. ca sunt foarte puține raportat la numărul de angajați ai unei unități, si de aceea nu apuca sa primeasca si multi colegi care cu adevarat chiar merita,însă cea mai mare durere a noastră a agentilor, a celor care suntem in prima linie peste tot si in contact direct cu deținutul,expun andu-ne pe noi si familiile noastre si mai ales sănătatea noastră, este faptul ca salariul de baza al unui agent este cat salariul minim pe economie.Acest lucru e foarte dureros,de aceea probabil primul semnal de alarma este faptul ca tinerii nu își mai doresc sa vina sa concureze ptr. un post in sistem si cu toată pledoaria resurselor umane nu s-a reușit angajarea decât a unui număr infim de personal si noi agenții avem sute de ore suplimentare care nici nu ne sunt plătite nici liber nu ne putem lua.Faceți ceva că acest salariu de baza al agentilor sa fie unul decent,nu la nivelul salariului minim pe economie, ptr. ca cel al ofițerilor il știm cu toții si nu se compara cu al nostru.Toți știm ca diferență nu este una normala si conforma cu riscurile la care ne expunem.Ar trebui ca sa fie exact invers.Sper ca dumneavoastră sa discutați acest aspect cu noul director ANP si sa si rezolvați ceva concret in favoarea agentilor,oferi ndu-ne macar satisfacția materială,ca despre altele in aceste vremuri nu putem vorbi.Despre salariul de merit de 20% ne-am cam luat gandul,pentru ca ne-au dat cu flit si e clar ca nu il v-a aproba ministra sub nici o forma.A asteptat tot felul de motive ca sa isi justifice faptul ca nu il aproba.Pai ce Ministrul Justitiei are nevoie de interpretari ale legii de la MFP sau MM?Unde gasesti pe cei in masura sa isi exprime parerea despre interpretarea unei legi?La MJ sau la alte ministere?Numai bine!
Citat
+3 #11 Cris 23-08-2016 20:25
Dl teoroc mai vorbiți cu noi judecători si procurori vor primi și ei mărire de 10% la ordonanță asta noi cînd vom primi răspuns multumesc
Citat
-2 #10 vandalu2008 23-08-2016 20:23
Can-can:
Dispoziții date prin anepeu arată că micul dga se semnează de mult cu gradul de subcomisar. Se poate lui să-i fi fost aprobată avansarea!!! :P :cry:
Citat
+5 #9 om bun 23-08-2016 17:46
Aveti mare dreptate.Doar directorii si directorii adjuncti beneficiaza de 50%,ceilalti foarte greu ajung sa primeasca 50%.Bineinteles si "acolitii" acestora.
Citat
+6 #8 Cris 23-08-2016 16:57
Dl teoroc cînd știm și noi dacă luăm salariul de merit așteptăm răspuns multumesc
Citat
+31 #7 Gelu 23-08-2016 15:54
Cîtă moralitate , ca de dreptate nici nu poate fi vorba cînd altii sunt abonați cu doua trimestre la rînd la pomana de 50 % iar altii ... Vorba cîntecului ...ce are ea si nu am eu ??? Dar am plecat din sistem de doua luni , asa cum am si venit ...sărac si curat ...vorba lui Iliescu !
Citat
+29 #6 Bizaaar 23-08-2016 15:03
Care lista??unde se Afișează?se da pe sub mana luna de luna acelorasi oameni.rubedeni i ,cuscreli..etc. fraierii nu pot lua niciodată,pt ca ei nu pot depăși prevederile fisei postului.altii pot,fac proiecte pt autostrăzi suspendate,desc operă noi medicamente ,fac dintr un leu -doi peste noapte.ce ne mai chinuim sa ne ascundem după deget?sunt făcute pt aceeași oameni,nu contează ca sunt in concedii...alți i au fost si in creștere copii.
Citat
+2 #5 Cms 23-08-2016 14:58
Exista totusi vreo sansa pentru cei care au fost propusi spre avansare inainte de termen pentru data de 29 sa vina vreo aprobare? Respectul se castiga, insa MJ a uitat sa isi respecte oamenii.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS