www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Mandri de profesia noastra - sef promotie 2016 Academia de Politie (specialitatea penitenciare)

promotie cuza

Nu ne este rusine de profesia noastra. Ne simtim jigniti cand suntem denumiti gardieni (aceasta ocupatie nu exista!) si nedreptatiti cand suntem acuzati in bloc de rele tratamente aplicate persoanelor private de libertate. Presa nu este preocupata de lucrurile bune care se intampla in domeniul nostru, de eforturile pe care le facem cu bani putini si resurse umane mult sub limita. Prin urmare nici opinia publica nu poate afla despre subiecte neinteresante pentru mass-media.

A fi agent sau ofiter de penitenciare este o mandrie. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. Facem parte din structura de aparare nationala iar cei care se intreaba de ce, pot incepe sa-si raspunda singuri privind la problemele pe care le pot pune detinutii sau alte persoane din exteriorul unitatilor care au legatura cu acestia. Ne aflam in misiune permanenta si suntem obligati sa purtam uniforme, sa folosim armament si sa raspundem la orice chemare, indiferent de ora.

Dintre drepturile speciale pe care le aveam ca urmare a statutului special de functionari publici in sistemul administratiei penitenciare, nu a mai ramas mare lucru, multe fiind suspendate sau pierdute. Dar aceste lucruri nu sunt de natura a ne suprima loialitatea, de a ne doza devotamentul si a ne face sa dam inapoi de la misiunile noastre.  

Nicio profesie din Romania nu trebuie desconsiderata. Nu exista ierarhii ale importantei muncii in Romania. Nici macar salarizarea cadru nu departajeaza familiile ocupationale in acest mod. Fiecare breasla are rolul ei si include profesionisti care pun pasiune in ceea ce fac, isi asuma riscuri, obtin rezultate bune si prin urmare merita respect.

Studentii din Academia de Politie nu sunt niste studenti oarecare. Fata de toate celelalte institutii de invatamant superior, in Academia de Politie te pregatesti atat din punct de vedere juridic, cat si militar, sportiv si pentru specialitatea in care vei activa. Faci "sectoare", dai zapada, te supui ordinelor, faci instructie, plantoane si alte servicii. Este pregatire militara la nivel inalt dublata de studii juridice si de specialitate, cu o durata de 3 ani.

A absolvi aceasta institutie cu o medie apropiata de 10, nu este lucru usor. A fi sef de promotie in specialitatea ta, este cu atat mai laudabil. Si meriti sa fii evidentiat. O simpla rostire a numelui sefului de promotie din specialitatea penitenciare la ceremonia de absolvire din Academia de Politie, nu credem ca este prea mult. Totusi, nu se intampla!

Nu putem avea propria noastra academie cu doar doua clase de ofiteri pe an si se pare ca nici propria facultate. Suntem integrati in Academia de Politie desi beneficiarul repartitiilor, la absolvire, este Ministerul Justitiei, nu MAI. Conform structurii academiei, specialitatea penitenciare este parte din Facultatea de Politie. Jandarmii, Pompierii, Arhivistica si Politia de Frontiera au propriile facultati. 

Fiind deci un fel de apendic al Politiei desi intr-un minister diferit, nu putem avea parte nici de recunoastere pentru absolventii nostrii cu media cea mai mare, adica sefii de promotie din specialitatea penitenciare. Vom cere MJ si MAI sa corecteze acest lucru si avand in vedere situatia atipica, specialitatea penitenciare sa fie tratata distinct, iar sefii de promotie sa fie nominalizati ca si cei ai fiecarei facultati din cadrul academiei.

Pana atunci, facem noi ceea ce nu a facut ieri conducerea Academiei de Politie, in cadrul ceremoniei de absolvire a promotiei 2016 si anume nominalizam seful promotiei 2016 in specialitatea penitenciare (Facultatea de Politie): Nicoleta Carazeanu

FELICITARI!

NICOLETA CARAZEANU: SEF PROMOTIE 2016 - ACADEMIA DE POLITIE - SPECIALITATEA PENITENCIARE !

2016 07 19 PHOTO 00000104

 Toata promotia 2016 

IMG 1784

 

Comentarii  

0 #36 Dapx 24-07-2016 10:51
Asa cum gndesti ,,r,, in aviatie mecanicul de zbor poate fi lacatusul mecanic, iar in armata,armurier ul poate fi un strungar. Pe civil nu ilpoti alarma, deh, e civil!
Citat
+12 #35 sindicalisti 22-07-2016 14:51
Dorim sa stim amanunte cu privire la sedinta de azi de la MJ,cu privire la ceea ce s-a discutat despre SM pe care ar trebui sa-l luam si noi ...GARDIENII... .Vrea doamna ...poama...sau cum o chema-o...sa ne bage si pe noi in oala sistemului de aparare,sau .....ne angajam la BGS?????...ca poate acolo suntem mai bine platiti,respect ati,etc!
Citat
+5 #34 Vik 22-07-2016 14:10
Fpss, mai bine te limitai la a felicita domnisoara absolventa. Intrand pe fondul unei probleme ca cea de a cataloga o intreaga masa de salariati fara a fi in stare sa particularizezi , acolo unde este cazul, iti dai cu pamatuful in cap si te umpli de praf, ca sa nu spun altceva. La cati agenti insinuezi ca sutn care nu stiu sa intocmeasca un RI, la fel de multi ofteri sunt care habar nu au sa faca o raportare a unui eveniment negativ. E bine asa? E bine ca unii mor ca prostii de grija altora ?
Citat
-3 #33 Fpss 22-07-2016 11:28
Felicitări domnișoarei absolvent!! Doar cei care au absolvit aceasta instituție știu câte sacrificii trebuie sa faci pentru a ajunge aici! In ceea ce privește ofițerii tineri "figuranți" sau cum le ziceți voi "profesioniștil or", va aduc aminte ca de fiecare data când exista un incident( altercație, automutilare, evadare, etc.), aveți atat de multă experiență si atat de multe cunoștințe încât veniți la noi ăștia "figuranți" ca sa dictam pentru a întocmi un RI, sa nu mai vorbim despre dosarele de incident sau note de fundamentare( asta se aplica si pt ofițerii făcuți la apelul bocancilor).
Citat
+5 #32 Alex 22-07-2016 09:28
"Este pregatire militara la nivel inalt dublata de studii juridice si de specialitate, cu o durata de 3 ani."

Pregătire militară? Mergi în academiile militare, să vezi cum e pregătirea militară la nivel înalt!
Citat
-3 #31 Mircea the Old Man 21-07-2016 22:46
M-da.....Hai sa ne dam(din nou!!!) intre noi, la tibie si peroneu....
Gardieni ,ce sa mai....
Citat
+3 #30 FPSS 21-07-2016 22:26
Da, misto argumente...sa te duci la o discutie cu ministrul cu asa argumente, e ca si cum l-ai lua peste picior. De asta unii se ocupa cu anumite chestii, altii cu altele. Acei 25% nu i-au primit medicalul si SEAP special pentru ei, au avut parte de un context favorabil din civilie. Iar legat de ofiterii absolventi de Academie, care se duc la SEAP...majorita tea nu se duc de drag, se duc pentru ca sunt constransi...sp un din proprie exprienta. Tine de particularitati le unitatii si etc...dpmdv meseria de educator nu este pentru un absolvent de Academie, ci asemeni asistentului social si pshiologului, ar trebui incadrati din Facultatea de Litere sau ma rog... . Discutia este oricum mult mai ampla si nimic nu se schimba pe loc pentru ca asa e mai bine. Stim foarte bine ca noi imprumutam legislatii si cand e de schimbat se tegiverseaza foarte mult. Sa nu uitam ca avem lege de executare din 2013 si regulament din 2016, asta spune multe.
Citat
+3 #29 mincu 21-07-2016 21:38
da este adevarat am primit 10% (scuze pentru omisiune) dar tot mai sunt 15% care ar putea reprezenta o compensare a celor 20% care se doreste a fi primiti ca si compensatie la salariu de merit; este totusi ceva diferenta, nu ?
sprijinul pentru cumpararea unei locuinte se doreste a se acorda tuturor si nu doar unor sectoare
Citat
-4 #28 Mircea the Old Man 21-07-2016 19:11
Mincule de ce nu esti(in totalitate)corect???
Drept e ca cei de la socio si medical au primit 25% ,dar daca-mi amintesc bine ceilati colegi am primit(doar) 10%.
Nu e chiar ....nimic.
P.S.Ti-au acordat astia sprijinul pentru cumpararea locuintei?
D-le Presedinte la sedinta de vineri poate aveti in vedere si situatia locativa a lu` Mincu.....Poate asta ar trebui sa fie tema principala....
Citat
+2 #27 The Allknower 21-07-2016 17:30
Citez pe r:
dupa parerea mea, in sistemul penitenciar nu ar trebui sa existe corpul ofiterilor si corpul agentilor! o singura identificare profesionala consilier de detentie cu grade : 1,2,3,!asta pentru personalul operativ! pentru adminsitrativ toata lumea civil! contabil, sofer, magaziner, electrician, etc.

Aceeasi marie cu alta palarie consilier 1 agent 2 ofiter executie si 3 ofiter comanda deci ce schimbam pana la urma....eu am alta idee cum ar fi daca sporul de pericol s ar acorda ca la MAI exclusiv pt cei ce lucreaza in locuri cu pericol...daca s ar acorda 3 luni la an pt cei ce nu sunt in operativ daca cei de la reeducare ar fi ca in cehia sau franta personal contractual fara statut special , daca cei de la logistica ar fi functionari publici fara statutnspecial atunci sa vedeti atractivitate in profesie....Sa vedeti ce reduceri de cheltuieli cu personalul....
Citat
+3 #26 mincu 21-07-2016 16:02
revin cu acesta rugaminte
Stimate domnule Teoroc,
la negocierile de vineri pe tema ordonantei de salarizare se poate invoca faptul ca ofiteri si agenti de la socio-educativ si medical au salariu marit cu 25% din toamna anului trecut in timp ce la celelalte sectoare nu s-a dat nimic, o ordonanta care incearca sa repare inechitatile din sistem pe linia salarizarii trebuie sa repare si aceasta discrepanta a salariilor din diferite sectoare in cadrul aceleiasi institutii va multumesc
p.s. sper sa introduceti in discutiile cu ministrul si agumentele mai sus prezentate
astept un raspuns
Citat
+3 #25 Rudolf 21-07-2016 13:12
Citez pe Mihai Octavian Andrei:
Am şi eu o intrebare ! Am terminat academia de POLIŢIE pe arma penitenciare ( cea mai prost vazută ) . După 3 ani in care am făcut tot ce au făcut şi ceilalți colegi ai mei ( M.A.I ) vin in unitate şi sunt numit " gardian , paznic , torționar " de către mass-media şi de restul lumii. De ce s-a mai numit academie de POLIŢIE dacă denumirea mea este cum am specificat mai sus ? Chiar nu se poate face nimic pentru schimbarea denumirii instituției ? Nu se poate scoate din negura in care este plasată şi urcată acolo unde ii este locul ? M-am săturat sà fiu poreclit in toate felurile !!!!!
Stimă !

"Bine ai venit rau ai nimerit" ca sa citez un film.Asta e mentalitatea publica , foarte greu de schimbat, vei avea ocazia sa induri si mai multe.
Citat
+1 #24 Laurentiu 21-07-2016 10:27
Citez pe r:
dupa parerea mea, in sistemul penitenciar nu ar trebui sa existe corpul ofiterilor si corpul agentilor! o singura identificare profesionala consilier de detentie cu grade : 1,2,3,!asta pentru personalul operativ! pentru adminsitrativ toata lumea civil! contabil, sofer, magaziner, electrician, etc.

cu asa gandire o sa ajungeti toti civili si in afara sistemului de aparare;oare sunt multi cu asemenea idei?
Citat
+7 #23 Ștefan Teoroc 21-07-2016 09:38
te-ai dat cu pruna? vrei sa ne scoti din structura?
toate schimbarile astea ar da apa la moara "prietenilor" de la aparare interne etc
Citat
-28 #22 r 21-07-2016 09:19
dupa parerea mea, in sistemul penitenciar nu ar trebui sa existe corpul ofiterilor si corpul agentilor! o singura identificare profesionala consilier de detentie cu grade : 1,2,3,!asta pentru personalul operativ! pentru adminsitrativ toata lumea civil! contabil, sofer, magaziner, electrician, etc.
Citat
+11 #21 mincu 21-07-2016 07:03
Stimate domnule Teoroc,
la negocierile de vineri pe tema ordonantei de salarizare se poate invoca faptul ca ofiteri si agenti de la socio-educativ si medical au salariu marit cu 25% din toamna anului trecut in timp ce la celelalte sectoare nu s-a dat nimic, o ordonanta care incearca sa repare inechitatile din sistem pe linia salarizarii trebuie sa repare si aceasta discrepanta a salariilor din diferite sectoare in cadrul aceleiasi institutii va multumesc
Citat
+6 #20 Poarta Alba 20-07-2016 22:39
Mult succes Nicoleta !!!
Citat
+3 #19 respect! 20-07-2016 20:04
sa-ti dea dumnezeu putere de decizie. e nevoie de luptatori, de lideri....poti fi unul dintre acestia... te vom urma, cei tinceri ca tine!!!!success !!!
Citat
+9 #18 Florin 20-07-2016 19:50
Nu stie săracă in ce sa băgat. Păcat de frumusețea ei sa facă puscărie de la vîrsta asta.
Citat
+19 #17 Mihai Octavian Andrei 20-07-2016 19:23
Am şi eu o intrebare ! Am terminat academia de POLIŢIE pe arma penitenciare ( cea mai prost vazută ) . După 3 ani in care am făcut tot ce au făcut şi ceilalți colegi ai mei ( M.A.I ) vin in unitate şi sunt numit " gardian , paznic , torționar " de către mass-media şi de restul lumii. De ce s-a mai numit academie de POLIŢIE dacă denumirea mea este cum am specificat mai sus ? Chiar nu se poate face nimic pentru schimbarea denumirii instituției ? Nu se poate scoate din negura in care este plasată şi urcată acolo unde ii este locul ? M-am săturat sà fiu poreclit in toate felurile !!!!!
Stimă !
Citat
+6 #16 Carmen Suditu 20-07-2016 16:37
Felicitari! Avem cu ce ne mandri!
Succes in continuare!
Citat
+5 #15 Albert Einstein 20-07-2016 16:26
Stați liniștiți, inclusiv pe insignele ce le poartă în piept au dat bani deși regulamentul Academiei spune cât se poate de clar că absolvenții instituției primesc(gratuit ) la avansarea în grad acele insigne. Și asta doar pentru că nu aparțin de M.A.I . După ce ajung în unități sunt tratați cu foarte mare indiferență de către ȘMECHERI(ofițer i cu mentalitate securistă), tocmai pentru ca să nu aibă aspirații...
Citat
+13 #14 alternative sociale 20-07-2016 16:18
Citez pe Anonin:
Din păcate ..având un"profesor" ca Drăghici majoritatea vin ursi in unități si din păcate majoritatea asa ramân...suntem deja sătui de arfele alea de ofiter nou care are impresia ca se învârte pușcăria in jurul lui ..înainte de Toate suntem oameni cu toti...sunt f putini cei care vor sa capete experiența cu adevărat si sa stie ce e aia munca cu hoțul ...majoritatea fug la educație..Ofiteriia adevărați din academie sunt șefi de tura ,șefi de secție etc :) Felicitări domnisoara ..sper sa faci parte din ofițerii adevărați...nu din cei cu stele pe sub hainele de civil!

Majoritatea cauta sa se afirme prin aceasta aroganta, din slabiciune, din nestiinta, din nesiguranta. Nu le iau apararea, generatiile de acum sunt destul de slabe din multe puncte de vedere (cultura generala, caracter, dorinta de a munci), vor mult (bani, prestanta, respect) cu efort minim, dar daca noi suntem cu adevarat mai buni, le suntem superiori, as prefera sa ii sustinem si sa ii invatam meserie. Stiu ca uita de unde au plecat, dar nu cred ca avem o varianta mai buna...Cel putin asa am procedat eu cu tinerii absolventi cu care am lucrat si a fost bine.
Citat
+5 #13 Anonim 20-07-2016 16:03
Felicitari! Ii asteptam la penitenciare:) e nevoie de oameni noi
Citat
+10 #12 AFT.ist 20-07-2016 16:00
Nici absolventii Academiei Fortelor Terestre din Sibiu, arma penitenciare, nu sunt prea aclamati cand termina, desi acolo se face acelasi program de instructie ca si infanteria chiar daca esti pt MJ la financiar sau logistica. Cei care au absolvit aceasta academie stiu despre ce vorbesc...armat a pe paine...cu tabere de instructie, servicii de paza, defilari de 1 decembrie sau cu orice alta ocazie..ierarhi e...o institutie dura sa zicem, care pregateste viitori ofiteri ce pleaca in teatre de operatii... si ne auzim vorbe ca nu se vrea sa mai facem parte din sistemul de aparare...ca puscariile pot fi pazite si de altii nu doar de fpss..atunci sa bage firme de paza...
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS