www.snlp.ro Web analytics

SNLP va participa cu cel putin o mie de persoane la actiunile sindicale organizate, miercuri, la Bucuresti

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) va participa, miercuri, cu cel putin o mie de persoane la actiunile de protest organizate de confederatiile sindicale, a declarat, marti, presedintele SNLP, Stefan Teoroc.

„Pe parcursul mitingului de miercuri, SNLP va participa la toate actiunile cu cel putin o mie de membri imbracati in uniforma, care vor pura banderole negre si care vor fi implicati in toate etapele actiunii, respectiv la mitingul din Piata Victoriei, la mars, dar si la mitingul din fata Palatului Parlamentului. Suntem foarte decisi sa continuam actiunile de protest”, a spus Teoroc.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, SNLP a apelat la toate actiunile sindicale pe care le putea declansa, de la mitinguri, pichete si proteste pana la greva in sistemul penitenciar, dar efectele actiunilor au fost incerte.

Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare a decretat marti doliu in toate inchisorile din tara, ceea ce inseamna ca toti angajatii, inclusiv cei din zona Bucurestiului, poarta, incepand cu ora 6.30, banderole negre pe brat. Potrivit liderului SNLP, masura a fost luata in semn de protest fata de politica guvernantilor, pe care sindicalistii o considera „o adevarata batjocura”.

„Vrem sa transmitem guvernului Romaniei un mesaj clar, simplu si concis: am ales sa ne executam misiunile cu maxima seriozitate si ne asumam misiunea de siguranta nationala in proportie de suta la suta. Incercam sa ne indeplinim misiunile si sa ne respectam juramantul depus”, a explicat Teoroc, subliniind ca, in compensatie, guvernul a inteles sa raspunda prin taierea primelor si a platii orelor suplimentare pentru toti bugetarii.

„Daca ne referim insa la taierea cu 25% a salariilor intelegem ca trebuie sa devenim vegetarieni, daca ni s-a diminuat dreptul la echipamente cu 25% trebuie sa intelegem ca putem veni in pantaloni scurti la serviciu, iar daca ni s-a diminuat cu 25% dreptul la medicamente putem sta raciti in penitenciare. Daca sistemul penitenciar nu este urcat in agenda publica si nu devine prioritar pentru tara, practic se vulnerabilizeaza nu numai 12.0000 de salariati ai sistemului, ci o societate intreaga”, a mai adaugat liderul SNLP.

Stefan Teoroc a precizat ca, printr-o decizie a Parlamentului Europei din 2008, in sistemul penitenciar urmeaza ca in decembrie 2011 sa fie repatriati aproximativ 13.000 de detinuti din penitenciarele europene „ceea ce inseamna jumatate din populatia penitenciarelor existente in Romania la ora actuala, in conditiile in care lucram la cota de avarie si disponibilizarile in sistem continua”.

The Epoch Times

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)