www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) decretează, începând de azi, doliu pe termen nelimitat în toate penitenciarele

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) decretează, începând de azi, doliu pe termen nelimitat în toate penitenciarele, angajaţii fiind nemulţumiţi de Legea Pensiilor, Codul Muncii, Legea salarizării şi diminuarea salariilor din sectorul bugetar.

Toţi cei 8.000 de membri SNLP din 40 de penitenciare vor purta, începând de astăzi, ora 06.30, banderole negre pe braţ, intrând oficial în doliu pe termen nelimitat. “Banderolele se vor purta şi de către cei 1.000 de membri SNLP care vor participa în uniformă la mitingul din 27 octombrie 2010”, se mai arată într-un comunicat de presă remis de SNLP.

Sindicaliştii spun că intră în grevă pentru statul de drept, pentru sistemul penitenciar, pentru că angajaţilor le-au fost suprimate drepturile. De asemenea, lucrătorii din penitenciare vor intra în doliu şi pentru sentinţele prin care s-au câştigat drepturi neacordate, pentru contractele colective, rezultatul unui „dialog social mort” şi pentru drepturile sindicale, care în opinia lor „urmează zidul morţii”. „Jumătate din viaţă trăim în penitenciar fără să ispăşim vreo pedeapsă, condiţiile de detenţie confundându-se cu condiţiile de muncă, iar sacrificiul nostru înseamnă siguranţa naţională! Şi noi vrem siguranţă. Siguranţa zilei de mâine! Nu vrem lux, vrem echitate!”, mai spun sindicaliştii.

“Peste 400 de angajaţi din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, membri de sindicat, vor purta aceste banderole negre, în semn de protest. Există în sistem o stare de tensiune, care este normală, în condiţiile în care oamenilor le-au fost micşorate salariile. Mulţi dintre noi întâmpină reale dificultăţi atunci când vine vorba despre achitarea cheltuielilor lunare. Este firesc ca oamenii să se simtă nedreptăţiţi”, a declarat sinsp. Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă.

Telegraf Online Constanta

 

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)