www.snlp.ro Web analytics

Sindicalistii din penitenciare, ingrijorati de repatrierea a 13.000 de detinuti romani

Sindicalistii din penitenciare se plang ca Guvernul nu este interesat deloc de situatia din acest sistem, de faptul ca angajatii fac ore suplimentare, si nu fac nimic pentru a se pregati de momentul in care, conform intelegerii cu UE, in Romania vor fi repatriati 13.000 de detinuti romani, aflati in prezent in tarile europene.

„La mitingul de miercuri vom purta banderole de doliu fata de modul in care suntem tratati. Noi am ales sa ne executam misiunile cu maxima securitate, desi avem penurie de angajati, iar in prezent multi dintre noi facem ore suplimentare. La aceasta situatie Guvernul a inteles sa raspunda prin taieri. Am inteles ca trebuie sa ne luam adio de la prime, ca sa fim solidari cu ceilalti bugetari. Dar cand ne-au taiat prima pentru hrana sa inteleg ca ne-au sugerat sa devenim vegetarieni?

Cand ne-au taiat prima pentru echipament sa inteleg ca putem veni la munca in pantaloni scurti? Cand ne-au taiat primele pentru ingrijiri medicale sa inteleg ca ne putem trata doar cu un ceai? Asta nu intelege Guvernul si vrem sa atragem atentia”, a declarat liderul sindical Stefan Teoroc.

Sindicalistii se plang ca sistemul penitenciar nu este urcat in agenda publica si astfel se vulnerabilizeaza nu 12.000 de salariati, ci o societate intreaga.

„Urmeaza ca in sistemul penitenciar, in 2011, sa fie repatriati 13.000 de detinuti din Europa. Acum suntem la jumatate din angajatii de care avem nevoie, la cota de avarie. Stam si ne intrebam ce se intampla daca se fac disponibilizari cand populatia penitenciara se va dubla? Nimeni nu se gandeste la asta”, a conchis liderul sindical.

Ziare.com

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)