www.snlp.ro Web analytics

Si Stalin si-a asumat raspunderea

Nu ne dumirim bine cu una ca vine alta.

Asa cum ati vazut deja in mass-media Guvernul Boc si-a mai asumat raspunderea o data (puteti vizualiza si link-urile de mai jos – in Cotidianul veti vedea chiar replica presedintelui BNS).

Fara nici urma de dialog social sau macar informare anterioara, Guvernul a decis ca noul sistem de pensionare in sectorul public este perfect si nu mai trebuie decat votat de legislativ, astfel incat a depus marti proiectul legii in Parlament.

Tot marti, liderii de confederatii au fost invitati la MMFPS unde premierul le-a pus in brate cate un plic cu forma proiectului depusa cu putin timp inainte la Parlament. Cam asta a fost dialogul social. Reactiile sindicalistilor au fost previzibile, iar la mitingul din Piata Victoriei s-a varsat tot naduful.

Sau nu chiar tot, pentru ca ieri dupa sedinta cu guvernantii Dumitru Costin – presedintele BNS a convocat un Birou executiv de urgenta la care am participat, ne-a comunicat grozavia si ne-a spus ca dupa ce le-a trantit placinta, primul-ministru le-a cerut presedintilor de confederatii sa incheie un pact social care sa garanteze linistea pana dupa alegeri, un fel de moratoriu sau armistitiu pana pe 6 decembrie.

Doru Costin ne-a indemnat la orice altceva decat la pace sociala nu. A vrut si parerea noastra – a membrilor BEX. Va inchipuiti ce am transmis toti.

Nu mai este timp de asteptat – in scurt timp va fi lansata si Legea bugetului pentru anul 2010 in aceeasi maniera si devine evident faptul ca nu mai poate fi vorba de prea multe negocieri. Dupa alegeri tara va intra in haos. Cei care vor fi la putere ii vor indeparta pe inamici, nimeni nu va mai avea timp pentru probleme importante, iar vom intra in 2010 fara o lege a bugetului construita corespunzator, problemele se vor amplifica.

Conflictul se agraveaza si simtim din ce in ce mai mult miros de greva. Inca se afla in plina desfasurare constructia unei strategii pentru perioada urmatoare.

Un mesaj transmis si la miting de Doru Costin tuturor sindicalistilor este ca fiecare pe plan local sa solicite parlamentarilor sa se adreseze direct celor care i-au votat si sa le comunice in mod direct cum au de gand sa voteze ultimele aberatii marca Boc.

Prioritara, insa, este in acest moment Legea pensiilor !

Va trimit atasat proiectul legii si va informez ca la BNS in zilele urmatoare se va lucra la amendamentele care urmeaza sa fie trimise in Parlament.

Prin urmare va rog ca urgent sa cititi proiectul si sa faceti observatiile pe care le considerati importante in vederea sustinerii corespunzatoare. De asemenea, in week-end se va lucra la BNS si cei care sunt interesati pot veni pentru a-si aduce contributia la amendamente.

 

_______________________________

P.S. – Cine a fost astazi la miting a putut vedea un afis foarte inspirat care il infatisa pe tatuca Stalin cu textul „si eu mi-am asumat raspunderea”

 

Articole pe aceeasi tema:

 

Documente atasate:

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)