www.snlp.ro Web analytics

Prima de 50% – „marul discordiei”

Stimate domnule director general,

Prin prezenta va solicitam opinia cu privire la o problema sesizata la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, privind repartizarea sporurilor de 50% care a ridicat nemultumiri in randul lucratorilor.

Alaturam solicitarii noastre si mesajul primit din partea d-lui Prundeanu Adrian, lider al Grupei Sindicale Penitenciar Drobeta Turnu Severin, care ne-a fost adresat cu rugamintea de a fi inaintat conducerii ANP.

Cu acest prilej va aducem la cunoastinta faptul ca primele de 50% vor deveni in scurt timp un mar al discordiei in sistem si o sursa de mari tensiuni in cazul in care insuficienta reglementarea sau lipsa unor limitari ale subiectivitatii la acordare risca sa genereze abuzuri.

Prima de 50% este practic singurul drept special cu scop de recompensare directa a activitatii desfasurate, care mai poate fi acordat in conditiile noii legislatii salariale, salariul de merit si premiile fiind anulate in anul tranzitoriu 2010.

Anterior aprobarii OMJ nr 622/C/2010, SNLP a inaintat un set de observatii facute pe baza Proiectului de OMJ precum si propunerea de a se dezbate in cadrul Comisiei mixte constituita la nivel MJ/ANP ultima varianta de proiect, avand in vedere importanta actului.

Propunerea SNLP ca si mare parte dintre observatii au fost ignorate iar ordinul s-a aprobat in forma actuala.

Un aspect relevant pentru speta de fata este eliminarea din ordin a conditionarii privind proportionalitatea pe corpuri, apreciata probabil a fi un element de rigiditate chiar daca garanta un echilibru al deciziilor. De asemenea se retine ca aspect neclar (in lipsa unor criterii) modul in care se decide distribuirea procentului de 5% din personal intre unitatile subordonate ANP.

Luand in considerare tensiunile receptionate din unitati ulterior distribuirii procentelor de personal care vor beneficia de prime, precum si anticipand o exacerbare a acestora ulterior, avand in vedere caracterul lunar al dreptului, va propunem o reanalizare a criteriilor si modului de acordare a primei de 50% in cadrul Comisiei mixte ANP/MJ.

 

Cu deosebita consideratie,

Stefan Teoroc
Presedinte S.N.L.P.
Presedinte F.S.A.P. PUBLISIND

 


 

Buna ziua,

Toata lumea e nemultumita de modul de distribuire a primelor de 50%, aplicat de ANP;

Avand in vedere faptul ca acordarea acestui drept este lunara iar distribuirea trimestriala va rog sa informati conducerea ANP ca la bilantul regional s-a prezentat statistica cu veniturile proprii aduse si Severinul a fost pe primul loc dintre cele 5 penitenciare din regiune si anume PMS, PMT, Pelandava Craiova si Targu Jiu, iar ca procent de ocupare a statului a fost pe ultimul loc cu un deficit foarte mare de personal; ce sa inteleaga angajatii Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, ca nu merita mai mult in conditiile in care evenimente nu au fost, au adus cei mai multi bani din zona cu eforturi ale personalului foarte mari din cauza deficitului de cadre?

Eu unul incep sa cred ca daca esti in gratii orice se intampla negativ – tot cel mai bun ramai.

Va rog sa transmiteti acest mesaj.

 

Cu stima

Lider Grupa SNLP Severin

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)