www.snlp.ro Web analytics

Observator BNS

Observatorul BNS oferă asistență gratuită in domeniul implementarii legislatiei muncii.

”Biroul pentru observarea pieței muncii și a calității locurilor de muncă” va începe din luna iunie 2011 o campanie teritorială de informare și formare în domeniul legislației muncii adresată sindicaliștilor afiliați la BNS.

În perioada 1 iunie – 30 septembrie 2011, o echipă de experți din partea Observatorului BNS se va deplasa în țară și va oferi asistență gratuită sindicatelor afiliate la BNS pe marginea prevederilor noului Cod al Muncii dar și în ce privește legislația comunitară și internațională în domeniul muncii.

Vor fi organizate cel puțin 16 sesiuni de formare (câte 2 în fiecare regiune) în format de seminar cu durata de 1 zi. Experții de top cooptați de Observator vor prezenta modificările aduse de noul Cod al Muncii, efectele acestora asupra lucrătorilor, căile de acțiune pe care sindicatele le au la dispoziție pentru a preveni și a contracara eventualele abuzuri din partea angajatorilor, prevederile legislației comunitare și convențiile OIM pe care România este obligată să le respecte.

În cadrul sesiunilor de formare vor putea fi abordate inclusiv spețe concrete întâlnite de participanți în activitatea sindicală.

Seminariile se adresează în principal liderilor de nuclee sindicale, liderilor de sindicate, liderilor de filiale și liderilor de federații însă încurajăm și participarea membrilor de sindicat care doresc să își aprofundeze cunoștințele în materie de drept al muncii.

Sesiunile vor fi susținute de cei dói experți în dreptul muncii, angajați ai Biroului – dl Razvan Popescu și dl Cristian Jura și de unul din experții specializați în domeniul economic și social. În unele cazuri echipa de experți va fi însoțită și de către coordonatorul Biroului – dl Liviu Voinea.

Datele și locațiile sesiunilor de formare vor fi stabilite de echipa Observatorului după consultarea federațiilor și filialelor județene, programarea urmând să fie anunțată prin e-mail, pe site-ul BNS și pe site-ul Biroului până la data de 25 mai 2011.

Sesiunile de formare se vor organiza doar în locațiile în care se vor înscrie minim 30 de participanți. BNS va deconta transportul pentru participanții care provin din alte localități decât cea în care se desfășoară activitatea.

În paralel cu acțiunile desfășurate în teritoriu, Observatorul BNS va oferi posibilitatea de a beneficia de asistență juridică pe probleme legate de piața muncii și prin intermediul unui newsletter lunar ce va fi distribuit online (e-mail și site-uri).

Așteptăm întrebări, sesizări și exemple de spețe ce țin de relațiile de muncă până la data de 15 ale fiecărei luni, începând cu luna mai 2011. Specialiștii noștri vor răspunde cazurilor semnalate iar newsletter-ul va fi publicat și transmis până în data de 5 a lunii următoare.

Info plus: În data de 31 mai 2011 va fi organizat la București un seminar dedicat legislației muncii. Observatorul BNS va face public un studiu privind legislația muncii din România în contextul modificărilor Codului Muncii, plus o analiză detaliată a felului în care România respectă legislația comunitară și convențiile OIM în domeniul relațiilor de muncă.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)