www.snlp.ro Web analytics

O actiune reusita!!! Mitingul sindicatelor din sistemul penitenciar

Pentru felul in care am reusit sa ne mobilizam, precum si pentru modul in care s-a desfaturat actiunea de protest din fata MJLC-ulu, am fost felicitati de conducerea BNS, oameni cu 20 de ani experienta sindicala, ceea ce nu este putin lucru. Toti au fost impresionati, chiar si presa, de disciplina, hotararea si demnitatea manifestata de membrii nostri de sindicat participanti la miting.

Se pare ca SNLP a avut in jur de 700 de membri la actiune. BRAVO! Multimea de autocare si colegi in uniforma venind de la sute de kilometri pentru a sta in soare 2 ore in fata ministerului au dovedit ca suntem intr-adevar o organizatie puternica, capabila de actiuni care impun solidaritate.

Dezamagiti au fost doar cei din conducerea ANP si MJLC, care nu ne dadeau mai mult 100 de participanti acum cateva zile si sperau intr-un mare fâs. Dupa ziua de miercuri, cred ca au inteles ca nu glumim, ca suntem uniti si vom merge pana la capat si au inceput sa realizeze dimensiunea reala a conflictului.

A fost o actiune reusita din toate punctele de vedere. Nu ne-am facut iluzii ca vom fi primiti de conducerea MJLC si vom iesi cu buzunarele pline de la o eventuala intalnire. Totusi ne asteptam cel putin la o invitatie serioasa in interiorul institutiei. Intr-un fel atitudinea ministerului a fost potrivita pentru a asigura combustibil urmatoarelor etape din planul de actiune. Era mai rau daca mergeam la o intalnire de la care ministrul lipsea si purtam o discutie sterila cu persoane fara competenta de a decide.

Mai intai convocarea presei la ora 11, exact cand a inceput mitingul, apoi invitatia catre sindicate initial la ora 12,00 apoi amanarea pentru 13,45 pe motive fictive a aratat exact respectul cu care conducerea MJLC/ANP trateaza revendicarile sindicatelor si in general problemele sistemului penitenciar. Ni s-a spus ca nu se poate la ora 12,00 pentru ca are loc o sedinta. Cand vicepresedintele SNLP a urcat pentru a inregistra petitia care includea revendicarile sindicale, pe holul de la etajul 1 al ministerului, directorul general ANP avea o discutie relaxata si chiar vesela cu subsecretarul de stat MJLC Radu Ragea. Ce conta ca 1000 de salariati protestau la intrarea in minister. In spatele usilor capitonate este liniste! O liniste aparenta…

Urmati link-ul pentru a vedea comunicatele ANP/MJLC si descarcati prezentarea evidentiata cu albastru la finalul comunicatului. Veti vedea acolo niste cifre si procente care va vor uimi. Toate au fost puse cu generozitate la dispozitia presei. Salarii de 4000 lei la agenti si 9000 lei la ofiteri, sporuri de aproape 200% din salariu, management performant, si alte aberatii bombastice aruncate in ochii presei doar pentru a minimaliza actiunile sindicale.

Nu conteaza ca prin aceste metode toti salariatii din sistem sunt expusi si ca va fi imposibil pentru administratie sa sustina vreodata ca exista probleme in sistem cand acum se pare ca lucrurile stau fantastic!

Pentru a nu pierde scaunele, se arunca in joc toate armele fara sa mai conteze riscurile. Lupta devine din subversiva – de-a dreptul marsava.

De ce toate astea? Lipsa transparentei decizionale, diversiunile, dezinformarile, denigrarea sindicatelor si minimalizarea actiunilor acestora nu vor crea decat ura, tensiuni exacerbate si reactii pe masura provocarilor.

Biroul executiv al SNLP anunta derularea in continuare a activitatilor premergatoare declansarii conflictului munca astfel incat pana pe data de 30 iulie cand a fost planificata greva de avertisment sa se finalizeze toate etapele preliminare grevei pentru a se asigura respectarea intocmai a cadrului legal.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)