www.snlp.ro Web analytics

In 2018 se taie 10% din buget. Ce se intampla cu penitenciarele?

O prevedere care da deja batai de cap institutiilor publice, obliga ordonatorii de credite sa-si reduca cu 10% cheltuielile din anul 2018 efectuate pentru intretinere si functionare. Efectul unei astfel de prevederi aplicata in sistemul penitenciar s-ar reprecuta in mod obligatoriu si asupra utilitatilor platite pentru custodierea detinutilor.

OUG 90/2017 – Art. 15

(1) Ordonatorii de credite ai instituţiilor şi autorităţilor publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a reduce cu 10% plăţile efectuate în anul 2018 pentru bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării instituţiei.

(2) Reducerea prevăzută la alin. (1) se realizează în anul 2018, luându-se ca referinţă plăţile efectuate pe anul 2017 pentru cheltuielile cu bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării instituţiei.

Din fericire, exista si anumite exceptii printre care ne regasim si noi. Deci, ceea ce va deveni o presiune bugetara semnificativa pentru toate institutiile si autoritatile publice, nu produce efecte in sistemul administatiei penitenciare deoarece, prin act normativ, ANP si unitatile subordonate sunt institutii din sistemul de aprare, ordine publica si siguranta nationala:

OUG 90/2017 – Art. 15

(3) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) autorităţile şi instituţiile publice nou-înfiinţate în anii 2017 şi 2018, numai în primul an de funcţionare, dacă acestea nu provin din restructurarea şi/sau reorganizarea altor instituţii publice deja existente, autorităţile şi instituţiile publice înfiinţate în anul 2016 şi care nu au efectuat plăţi cu bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării pe întreg anul 2017, precum şi instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)