www.snlp.ro Web analytics

Contravaloare echipament 2010

Privitor la drepturile de echipament pentru anul 2010 suntem in masura sa va informam ca se fac demersuri in vederea platii in cursul primului trimestru din 2011 a unei jumatati din drepturile aferente anului 2010. In scurt timp vom afla modul in care bugetul ANP a fost trimestrializat si in functie de aceasta se va trece la plata sumelor mentionate.

Intr-o varianta de interpretare stricto sensu a legislatiei, echipamentul solicitat pentru 2010 se transforma in restanta in bani abia la data de 30 iunie 2011, insa diferentele in bani (costul articolelor la care avem dreptul dar care nu au fost solicitate in natura) pot fi acordate in orice moment, dupa completarea solicitarii.

Chiar daca era legal posibila, plata diferentelor in bani nu a fost realizata in cursul anului 2010 aspect care a avut legatura cu fondurile prevazute in buget precum si cu diminuarea dreptului la echipament cu 25%, diminuare activa in 2010, dar care in 2011 este de doar 10% ceea ce influenteaza pozitiv sumele ce urmeaza a fi incasate in viitorul foarte apropiat.

Avand insa in vedere faptul ca pentru 2010 nu a fost achizitionat echipament din fondurile prevazute si acest lucru este tardiv acum, in mod necesar singura varianta ramasa este plata sumelor reprezentand contravaloare dreptului. Prin urmare transformarea restantelor la echipament in restante in bani nu mai este strict conditionata de momentul 30 iunie dar nici nu va fi acordat dreptul integral in urmatoarele 3 luni ci doar jumatate din acesta avand in vedere posibilitatile bugetare.

Revenim cu detalii

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)