www.snlp.ro Web analytics

Workshop regional cu lideri de sindicat și reprezentanți ai penitenciarelor – Constanța

Începând cu luna iunie, în cadrul proiectului DialLogos a demarat Activitatea 4: Dezvoltare de acțiuni de formulare și promovare de propuneri alternative la politica publica în domeniul resurselor umane din sistemul penitenciar.

Aceasta sub-activitate constă în organizarea a 4 mese rotunde cu reprezentanți sindicali si reprezentanți ai penitenciarelor/ANP. Workshop-urile cu durata de 1 zi, au rolul unor acțiuni colaborative între reprezentanții sindicali si instituțiile administrației publice din sistemul penitenciar la nivel regional.

La primul workshop, organizat la Constanța, în 13.06.2019, au participat reprezentanți sindicali și responsabili din domeniul resurselor umane sau economic administrativ din cadrul următoarelor unități: Administrația Națională a Penitenciarelor, Poarta Albă (penitenciar și spital) București Rahova (penitenciar și spital), București Jilava (penitenciar și spital), Brăila, Tichilești, Tulcea, Slobozia,

În cadrul workshopului, experții proiectului (SNLP și INCSMPS) au prezentat rezultatele obținute la nivel regional în urma aplicării instrumentelor dezvoltate pentru fundamentarea și monitorizarea independentă a politicilor de resurse umane. Pe baza acestora, participanții organizați în grupuri au prioritizat principalele aspecte și au efectuat o analiză de tip SWOT.

De asemenea, au fost furnizate două module de instruire adiționale corespunzătoare principiilor orizontale Egalitate de șanse și nediscriminare în politica de personal și Dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin activitățile din sistemul penitenciar, conform cerințelor contractului de finanțare.

După analiza inputului furnizat de participanți, prin completarea unor chestionare suplimentare, experții SNLP și INCSMPS vor ajusta abordarea propusă pentru următoarele activități.

2 COMMENTS

  1. Buna ziua. Foarte interesanta tema: Dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin activitățile din sistemul penitenciar, Am putea primi cateva amanunte – pe scurt – despre ce este vorba, cu ce ajuta lucratorii de resurse umane si reprezentantii de sindicat si cat de importanta este aceasta tema ca sa justifice absenta lor din unitate ?? Multumesc

    • pe astfel de activitati in 2012-2014 am reusit standardizarea sistemului si 1000 de posturi in plus
      nu ne oprim aici, chiar daca o absenta de cateva ore poate deranja un sef sau altul

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)