www.snlp.ro Web analytics

Workshop regional cu lideri de sindicat și reprezentanți ai penitenciarelor – Bacau

În 8 august 2019, la Bacău, s-a desfășurat ultimul din cele 4 workshopuri regionale cu lideri de sindicat și reprezentanți ai penitenciarelor, în cadrul proiectului DialLogos, Activitatea 4: Dezvoltare de acțiuni de formulare și promovare de propuneri alternative la politica publica în domeniul resurselor umane din sistemul penitenciar.

DialLogos - workshop Bacau
DialLogos – workshop Bacau

La această activitate au participat reprezentanți sindicali și responsabili din domeniul resurselor umane/factori de conducere, din următoarele unități: Botoșani, Iași, Vaslui, Focșani, Galați, Miercurea Ciuc, Bacău, Spitalul Penitenciar Tg Ocna, Centrul Educativ Tg Ocna și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare.

În cadrul workshopului, experții proiectului (SNLP și INCSMPS) au prezentat rezultatele obținute la nivel regional în urma aplicării instrumentelor dezvoltate pentru fundamentarea și monitorizarea independentă a politicilor de resurse umane. Pe baza acestora și pornind de la concluziile întâlnirilor anterioare, participanții, organizați în grupuri, au efectuat o analiză SWOT și au enunțat posibilitățile de acțiune în cazul celor mai importante probleme identificate.

În vederea respectării principiilor orizontale, au fost furnizate elemente de informare referitor la Egalitate de șanse și nediscriminare în politica de personal și Dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin activitățile din sistemul penitenciar, conform cerințelor contractului de finanțare.

5 COMMENTS

  1. Se are în vedere stabilirea unor priorități in alocarea fondurilor disponibile cheltuelilor de personal in baza unor criterii care să stimuleze si sa recompenseze munca In primul rand ( salarii, sporuri, ore suplimentare, majorare 50%, etc) apoi sănătatea si securitatea in munca ( medicamente, analize medicale, asigurarea condițiilor optime desfășurării activitatii) dupa care celălalte drepturi de care beneficiază tot personalul (decontare transport si vacanta, etc.) si la urma chiriile de care beneficiaza privilegiații cu masini scumpe. Conform legii chiriile se acorda in procent pana la 50%, deci se poate acorda si in procent de 10%, 20% sau cat mai permite bugetul fără a pune în pericol sau chiar să excludă de la plata drepturile ce se plătesc întregului personal. Va rog sa faceti ceva si in acest sens să nu mai aflăm în situația de a nu ni se plăți drepturile ce derivă direct din prestate muncii.

  2. Off topic.ce se mai știe despre proiectul pt transformarea chiriei în rata la banca?multumesc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)