www.snlp.ro Web analytics

Vrem voucherele! Gata cu balbaielile!

Ba ne incadram, ba nu. In cursul saptamanii care a trecut am abordat ANP pe tema voucherelor de vacanta pentru care unitatile au primit buget insa nu stiau care pe unde sa-l aseze pe trimestre, pentru ca nu s-au transmis si instructiuni. Am ajuns sa fim intrebati noi de la sindicat in ce trimestre trebuie plasate sumele respective in bugetele unitatilor. Avand deci buget, deducem ca problema este ca si rezolvata, nu? Complet fals!

La intrebarile noastre privind voucherele, am primit raspunsuri destul de vagi. Cum ca banii trebuie pusi in buget in trimestrele III-IV, acordarea fiind prevazuta pentru iulie-noiembrie, insa nu este inca sigur daca aceste vouchere se pot acorda si functionarilor public cu statut normal sau special intrucat OUG 8/2009 ar viza strict contractualii.

In plus, a mai fost contactat pentru o opinie informala si coordonatorul adjunct al Directiei Generale Financiare a MAI care a opiniat ca voucherele de vacanta nu se pot acorda politistilor, deci nicaieri in sistemul national de aparare. Iar in ultima faza apare zvonul ca se incearca un act normativ pentru transformarea acestor vouchere in bani, pentru structura de aparare, fara insa sa putem confirma acest demers.

Plecand de la talmes-balmes-ul de mai sus, generat de obisnuita superficialitate in studiul cadrului normativ, pana nu se inregistreaza un asalt sindical,  am reluat studiul legislatiei si am furnizat ANP o linie de interpretare a cadrului legal, care duce clar catre certitudinea ca trebuie sa primim vouchere in 2018! In acest sens, dar si pentru alte probleme ramase in aer, vom provoca o serie de sedinte la nivel ANP.

Cat despre acordarea voucherelor in iulie-noiembrie 2018, aceasta este de fapt o preluare gresita, dupa ureche,  a prevederilor din OUG 46/2017 care modifica OUG nr. 8/2009, stabilind pentru perioada iulie 2017noiembrie 2018, acordarea unui voucher de vacanta in valoare de 1450 lei. Incepand cu 1 decembrie 2018, conform Legii-cadru nr 153/2017, se vor acorda indemnizatii de vacanta.

Daca cumva cineva (angajatori, guvernanti, extraterestri…) isi inchipuie ca cel putin noi vom sta pasivi in cazul in care se va indrazni interpretarea ca toti bugetarii cu exceptia noastra vor primi vouchere, sa se gandeasca de doua ori inainte! Am reactionat cu forta in situatii mai putin discriminatorii decat aceasta.

Interpretarea SNLP – vouchere de vacanta 2018:

 

4 COMMENTS

  1. fratilor sindicalisti nu va imbatati cu aghiasma de la boboteaza…decidentii astia vremelnici sunt pusi rau de tot peste capul structurilor din siguranta…deci de sanchi nu intram pe grila legii lor de salarizare si asa stramba,,,de sanchi nu beneficiem de voucherele de vacanta,,,de sanchi ca ei sunt la putere si ceilalti…ciocu mic…de sanchi…sic

  2. Statut? Concursuri ? Ore suplimentare platite? Tichete de vacanta?? Mai stie cineva ceva ?

  3. Am onoarea sa va salut domnilor,
    Problema cu voucherele este in aer,statutul politistului de penitenciare deasemenea,orele lucrate si nerecuperate sunt in aer,primul ministru care-si daduse girul pentru a doua problema nu mai este……..;deci ne indreptam din nou spre un nou an plin de sperante posibil desarte.
    Posibil sa ne inselam noi care asta gandim,dar…………
    Va saluta cu respect un coleg de arme sindicalist.

  4. Indemnizatii de vacanta-in sfarsit,ni se repara o mare ticalosie a pdl-ului:sistarea primei de concediu!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)