www.snlp.ro Web analytics

Vesti bune pentru domeniul medical

imagesPe ultima suta de metri, Guvernul Ponta aproba un act normativ esential pentru finantarea penitenciarelor-spital din Romania. Stim toti cu ce probleme s-au confruntat aceste unitati in ultimii 2 ani si am fost la un pas de o noua confruntare in decembrie 2013, respectiv riscul de neplata a salariilor pentru personalul din spitale. Pentru rezolvarea acestor sincope era necesara o modificare legslativa care sa genereze un tratament diferentiat al penitenciarelor-spital, fata de alte unitati spitalicesti privitor la partajarea bugetului intre stat si casa de asigurari.

Prin urmare, ANP a initiat un demers care viza modificarea Hotărârii Guvernului nr. 584/2005 privind finanţarea unităţilor sanitare din sistemul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi autoritate judecătorească, in primul rand prin includerea unei sintagme (activitati specifice) menite sa creeze diferentierea susmentionata. Proiectul privind modificarea HG nr. 584/2005 urmasa fie aprobat tot prin hotarare de guvern, insa pentru acest rezultat este nevoie de obtinerea avizului MFP, cel mai greu de trecut obstacol atunci cand este vorba despre un proiect cu impact asupra bugetului de stat.

Nu putem ignora eforturile depuse de ANP pentru a iesi rapid cu aceasta modificare. Citim pe pagina oficiala a Guvernului Romaniei informatia conform careia in ultima sedinta de guvern pe anul in curs, respectiv in data de 23 decembrie 2013, hotararea a fost adoptata. Ramane sa asteptam publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei pentru a studia textul agreat de guvern.

Extras – informare Sedinte de guvern – www.gov.ro

II.    HOTĂRÂRI

12.    HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.584/2005 privind finanţarea unităţilor sanitare din sistemul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi autoritate judecătorească

Guvernul a aprobat această Hotărâre.

Tot cu efecte in domeniul medical, mai mentionam ca institutiile din structura de aparare nationala au emis un ordin comun prin care se aproba normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014.

Este vorba despre Ordinul ministrului sănătăţii, al ministrului apărării naţionale, al ministrului afacerilor interne, al ministrului justiţiei, al directorului Serviciului Român de Informaţii, al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, al directorului Serviciului de Informaţii Externe şi al directorului Serviciului de Protecţie şi Pază nr. 1.570/M.111/171/4.043/C/10.377/540/197/947 pentru aprobarea Normelor proprii de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, adaptate la specificul organizării asistenţei medicale în reţeaua sanitară a ministerelor şi instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti, aplicabile în relaţiile contractuale dintre Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente care aparţin acestei reţele.

Ordinul aduce o serie de clarificari cum ar fi cele privind medicii de familie/unitate, precum si cele referitoare la plata contributiilor pentru persoanele private de libertate:

Extrase

Art. 16

(1)Contribuţia la asigurările sociale de sănătate pentru persoanele private de libertate se virează lunar de către ordonatorul de credite, iar declaraţia pentru contribuţia la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, împreună cu fotocopiile documentelor de plată şi extrasul de cont bancar vizat de trezorerie, va fi transmisă Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.

(2)Pentru cabinetele medicale în care se acordă asistenţă medicală persoanelor private de libertate, decontarea activităţii de asistenţă medicală primară se face pe baza raportării, conform metodologiei stabilite de comun acord de ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.

Art. 17

Plata furnizorilor de servicii medicale pentru asistenţa medicală acordată pentru persoanele private de libertate se efectuează pe baza raportărilor, după următoarele formule, adaptate formularelor de raportare stabilite prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate:

Total număr persoane private de libertate în fiecare zi a lunii/ Număr de zile calendaristice ale lunii respective = Număr mediu de persoane private de libertate din luna respectivă

Număr mediu de persoane private de libertate pe lună x 7,2/12 = Număr de puncte neajustate pe lună pentru grupa de vârstă 4-59 ani

Număr mediu de persoane private de libertate pe lună x 11,2/12 = Număr de puncte neajustate pe lună pentru grupa de vârstă 60 de ani si peste

Numărul iniţial de persoane private de libertate se va stipula în contract şi va fi cel existent la data de 1 ianuarie 2013.

Prin persoane private de libertate se înţelege reţinuţi şi arestaţi preventiv şi persoane care execută o pedeapsă privativă de libertate.

Art. 18

Pentru personalul angajat în instituţiile şi ministerele din sistemul A.O.P.S.N.A.J. şi persoanele private de libertate, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti validează şi decontează serviciile medicale raportate de medicii de familie care, ca urmare a ordinelor generate de specificul activităţii şi dispoziţiilor organelor judiciare, asigură, pe perioada limitată’detimp, asistenţa medicală primară a acestora, în cazul categoriilor enunţate mai sus, la terminarea valabilităţii ordinelor/dispoziţiilor organelor judiciare, asiguraţii pot reveni la medicii de familie iniţiali.

 

Document atasat

29 COMMENTS

 1. Domnule Stefan stiti daca vor mai avea loc concursurile pentru ocuparea functiilor vacante de conducere sau cind se preconizeaza acest lucru? Multumesc mult.

 2. [quote name=”anonim”]domnule Teoroc a cam trecut jumatatea lui ianuarie si statutul bate pasul tot pe loc, de ce?[/quote]
  Chiar asa d-le Stefan!!!
  S-a depasit cu aproape 24 de ore jumatatea lui Ianuarie,si nimic in legatura cu statutul!!
  Pai se poate asa ceva ??? 😀 😀 😀

 3. domnule Teoroc a cam trecut jumatatea lui ianuarie si statutul bate pasul tot pe loc, de ce?

 4. Nu stiu de ce JB a vazut 20 000,cind Xmann ascris 2 000!!!!! Exista o explicatie! „Cine imbatrineste omu’,tuica ,vinul si cu romu’ „!

 5. Parerea mea este ca spitalele penitenciar sunt ,in mare masura, doar niste…gauri negre ;-)! ,unde se risipesc sume imense pentru a investiga si trata din punct de vedere medical,anumite persoane care n-au vazut la fata in viata lor un doctor…
  Internarile in spitalele penitenciar sunt in mare parte doar un altfel de „turism penitenciar” asemeni afacerilor fictive,care impun transferuri si tranzituri,mari consumatoare de fonduri din bani publici..Nu spun ca vina ar apartine personalului din spitale,poate ca trierea celor „eligibili” pentru spitalizare lasa de dorit.

 6. P.S De fce nu au facut proteste inainte de intocmirea bugetului ?? acum sunt tardive si sunt acte de actorie buna fara suparare.

 7. La multi ani ! Nu am mai scris de mult,revin si arat ca pana la urma amenintarile oficiale cu proteste ale colegilor de la federatie cu toate ca sunt clar de iamgine nu de substanta sunt ok din punctul meu de vedere,insa cred ca sunt pe fata doar de imagine si nu de substanta deoarece trebuiau facute inanite de a se face bugetul tarii (pe care-l schimbi doar cu FMI acum),tot insitam pe pregatirea profesionala dar nu insista pe deconturile care au intarziat la cei care au fost plecati in diferite locatii pt pregatire profesionala anul trecut (s-a facut si din asta),conditii de munca=un CD zgaraiat,repetat de toate sindicatele dar din pacate sa nu ajungem in situatia cand era Boc-Poc si PDL-istii cand primeam buget sanatos din subventii dar ne arsesera rau si nemilos cu vreo 40% la bugetul anual,dar ne dadaeau bani si pt conditii chiar (achizitia la nivel national de scuturi,casti etc,o suma consistenta),ore suplimentare,cred ca mai mult ar trebui sa scoatem in evidenta lipsa de personal,intr-un final nu vom obtine nimic,ce era stabilit inainte asa va fi,adica echipamentul care vor sa-l dea anul acesta si cateva mici drepturi prin unitati unde exista interpretari diferite ale legislatiei,vor prevede ceva si pt pregatire si conditii de munca pt ca asa era planul era criza,dupa care noi de fatada ne vom lauda ce am obtinut noi,in realitatea era pla nificat totul cu mult timp inainte.Succes in teatru ! 😳 😳

 8. Mai precis 6800 SNLP plus inca aproape 500 (Satu Mare, Braila si Margineni / afiliati PUBLISIND). Efectivele sunt relativ constante. Intr-o parte mai cresc, in alta mai scad. Asa e in viata. Nu cred ca Xmann se referea la membrii SNLP cat la personalul din sistem. Zbuciumati mici ce sunteti! 🙂 Si nu ma refer la structura. In 2009-2010, am fost toti la fel de implicati in actiuni de protest. Acum unii sunt activi si altii inerti. Noroc ca avem strategii de imagine si initiem proteste in secret de unii singuri, mai ales cand avem cel mai bun buget din ultimii ani, iar la guvernare e o coalitie puternica care nu se impiedica de sindicate. Pana nu se sparge USL-ul nici nu vor exista piedici de tip sindical.

 9. [quote name=”Xmann”]D-le Stefan va rog sa trimiteti un comunicat 😀 ,o scrisoare deschisa sau orice alceva considerati de cuviinta presei scrise sau audio-vizuale in care sa precizati ca nu tot personalul din penitenciare face parte din FSANP,si nu este reprezentat de un lider precum S. F. care nu si-a exprimat nici o clipa intentia de a corecta eroerea celor de la telviziune in care este prezentat ca fiind presedintele sindicatului si liderul tuturor angajatilor din sistemul ANP
  Spre deosebire de predecesorul lui, este extrem de slab,a se vedea prestatia lamentabila avuta in interventia de astazi de la RTV.
  Nu zic ca n-or fi la fel ca el si ceilalti 2000 pe care-i reprezinta dar mai sunt alti 8-9000 care se pot simti lezati dupa o asemenea „reprezentatie”!![/quote]

  chiar 20000 sunteti! si cresteti in fiecare zi 🙂 pacat ca sunteti inerti ! 🙂

 10. Ar fi bine domnule Raileanu sa vedeti problemele din curtea unde va desfasurati……….activitatea.
  Nu a-ti obtinut nimic la alegeri,va intelegem supararea dar vreau sa va pun in garda ca vor fi probleme cu parchetul.
  Nu va amenint,nu este moral,dar ca bun prieten[odata] va dau niste puncte de repere.
  Va urma cit de curind punerea dumneavoastra la dispozitie.
  Nu va este rusine sa bagati cardul pe data de 10.
  Mariane te asteapta vremuri tulburi,daca erai ofiter nu se mai auzea de tine.
  Te accepta si domnul Dumitrascu,asa cum esti/ ADICA SANTAZIST.

 11. D-nule Raileanu justitia sa si pronuntat daca nu stiti…… de ce vi se pare corect ca Balica sa ocupe postul la resurse umane…..o sa aveti surpriza ca doamna in cauza sa fie cercetata penal si atunci sa va vad cat de bine pregatit profesional sunteti…sa vad in ce post poate fi planificata……va zic eu undeva pe la Braila secretara dumneavoastra. ..ca tot o sa mergeti impreuna la organele de cercetare penala….
  Noi nu avem un razboi cu FSANP ci cu dumneavoastra ……….oameni ca tine trag im jos toata federatia….
  Imi puteti spune cate hotarari ale comisiei de disciplina ati reusit sa le influentati……dupa cum va laudati……
  rog colegii de la Braila sa intervina si sa argumenteze cat de bine sunt reprezentati de acest domn si cata credibilitate are….

 12. Domnule Raileanu de ce aveti asa putina credibilitate la Braila?……bosumflati ca ce?…….ti se pare corect sa faci presiuni ptr Balica……si apropo voi fara Dumitrascu sunteti zerooooooo…….timpul o va dovedi……Te salut din Giorgia

 13. [quote name=”UNUL CARE TE STIE”]
  da, asa este tanara respectiva , care este sotia sefului serviciului logistica , numita pe functie in operativ, de ani de zile , prin d.z.u. a fost si la logistica iar acum este la resurse umane.Este corect, ca atunci cand exista un OMJ .-2398/2012, sa fie favorizati anumiti angajati , care prin d.z.u. sa-si desfasoare activitatea la locuri calde? De ce sunt discriminati ceilalti angajati? de ce inca la Galati sunt neocupate, prin procedura de schimbare din functie , zeci de functii la logistica, educatie, resurse umane, etc.? ce a facut sindicatul vostru pentru eliminarea acestei discriminari?Comisia de disciplina la voi este precum Inchizitia! supusa orbeste directorului, lezand in acest fel principiul impartialitatii si al prezumtiei de nevinovatie.Membrii de sindicat se apara indiferent de statut, grad profesional sau antecedente de orice fel. Singura abilitata sa stabileasca vinovatia este justitia, nu eu sau tu! asa ca din aceasta batalie , sa castige cel care este mai bine pregatit profesional. Nu trebuie sa fiti bosumflati , ca v-am (editat)…nu santajez pe nimeni, arat doar o stare de fapt.

 14. D-le Stefan va rog sa trimiteti un comunicat 😀 ,o scrisoare deschisa sau orice alceva considerati de cuviinta presei scrise sau audio-vizuale in care sa precizati ca nu tot personalul din penitenciare face parte din FSANP,si nu este reprezentat de un lider precum S. F. care nu si-a exprimat nici o clipa intentia de a corecta eroerea celor de la telviziune in care este prezentat ca fiind presedintele sindicatului si liderul tuturor angajatilor din sistemul ANP
  Spre deosebire de predecesorul lui, este extrem de slab,a se vedea prestatia lamentabila avuta in interventia de astazi de la RTV.
  Nu zic ca n-or fi la fel ca el si ceilalti 2000 pe care-i reprezinta dar mai sunt alti 8-9000 care se pot simti lezati dupa o asemenea „reprezentatie”!!

 15. Domnule Raileanu,noi nu aparam membrii de sindicat,care au comis infractiuni economice,care nu tin de natura muncii noastre.
  Este vorba de C.D. care a vindut o casa de doua ori si de B.M.,care a avut o firma de constructii.
  Doamna T. a fost revocata din functia de director economic,tot datorita unor abateri savarsite la nivelul unitatii.
  Tot trageti cu doamna B. care vrea sa fuga de la secretariat de unde au plecat informatii clasificate,catre resurse umane unde se afla dosarele a sute de cadre.
  Avem acolo un lucrator de 20 de ani care stie ce are de facut[a reusit sa contacteze oameni plecati din sistem,care astazi ia o pensie datorita muncii si demersurilor pe care acesta le-a facut la anp si minister.
  Nu ma feresc sa o spun- este vorba de domnul Paiu Gabriel.
  Nu este vina noastra ca doamna B. nu a luat examenul de ofiter,dupa mai multe incercari.
  Va atrag atentia-NU MAI INSTIGATI LUMEA LA REVOLTA SI NESUPUNERE.
  Faceti acest lucru la dumneavoastra in unitate cu membrii pe care-i aveti.
  Veniti si santajati lucratorul de la resurse umane,ca mergeti la presa,televiziune etc.
  Nu va spun cu rautate-DAR AVETI GRIJA,in actualul context economico-social.
  Resursele umane au o tinara care vine puternic din urma,ptr. ca are cine sa o formeze.

 16. @Xmann
  Cum ai observat pot fi si 2PI,si te rog sa te abtii sa faci atac la persoana pe aici!Daca vrei sa fii asa…spiritual… ,si respectat, respecta!
  Te rog sa precizezi in viziunea dumitale cam care este diferenta intre infestat si infectat!
  Eu am citat din DEX!Mai departe interpretezi dumneata cum vrei! 😆
  Gigi

 17. Nea 2GI (la fel de bine putea sa fie 2 PI!!),vrei sa spui ca mai degraba varianta”figurata” se potriveste situatiei de la Galati???
  D-le Hilohe,de data asta eram oarecum de partea dvs,in sensul ca cel ce se crede coleg cu Ministrul Justitiei e ….armurierul de Braila,dar daca n-ati inteles asta este…

 18. [quote name=”Xmann”][quote name=”RADU HILOHE”]Problema cu TBC-UL in rindul detinutilor si a cadrelor care au contact cu ei zilnic trebuie tratata cu mare seriozitate.
  Toti lucratorii din unitatile penitenciare ar trebui sa faca radiografii pulmonare.
  Aici trebuie sa intervina MINISTERUL SANATATII si autoritatile de pe plan local.

  Nimeni nu cunoaste la ora actuala care este infestat cu bacilul in sistem.
  Sa fim realisti si sa recunoastem ca fenomenul este scapat de sub control.
  Nu mai vorbim de spitalele din sistem unde situatia este cu siguranta mult mai grava.
  Vorbiti si actionati fratilor,lasati teama deoparte.[/quote]
  Doua observatii domnule Hilohe,cu permisiuneaa dvs.:- nu este suficienta doar radiografia
  -afla singur care este diferenta intre „infestat” si „infectat”.
  Si o observatie/sugestie(nu sunt in masura sa dau ..sfaturi!!),cu unul care se crede „coleg” cu Ministrul Justitiei te lupti in van…[/quote]
  infestat:contaminat, infectat, molipsit.
  A SE INFECTÁ . 1) A se îmbolnăvi venind în contact cu o sursă de infecție; a contracta o infecție; a se molipsi; a se contagia; a se contamina. 2) fig. A decădea din punct de vedere moral; a duce o viață de plăceri ușoare; a trăi în desfrâu; a se destrăbăla; a se desfrâna; a se deprava; a se strica. /

 19. PTR Xmann
  Daca va deranjeaza cometariile mele,scrieti sau spuneti tare si raspicat si nu mai apar pe aici.
  Vad ca aveti permanent ceva de spus la adresa mea,puteti sa postati cu numele de botez.
  Scrieti la comanda,aveti nr. meu de telefon,sunati si spuneti concret.
  Din comentariu inteleg ca sunt prieten cu…….
  Eu sunt un simplu agent,nu am studii superioare,veniti in vizita si discutam,eventual preluati conducerea sindicatului

 20. In primul rand,La multi ani pe noul An!In al doilea rand,ii dau dreptate d-lui Hilohe:medicina muncii au facut prin unitati o simulare proasta a asa-ziselor analize,mana-n mana cu sectorul medical al unitatii respective!Sunt cazuri de TBC in randul cadrelor care se ascund!E inadmisibil asa ceva!In al treilea rand,sa se inceteze practica asta comunista si ordinara a ”amestecatului prostimii”,spargerea plutoanelor!Nu mai suntem in anii ’50-sau sa se sparga si conducerile,clicile incompetente si ofiterii SDRP din anumite unitati!!!

 21. [quote name=”RADU HILOHE”]Problema cu TBC-UL in rindul detinutilor si a cadrelor care au contact cu ei zilnic trebuie tratata cu mare seriozitate.
  Toti lucratorii din unitatile penitenciare ar trebui sa faca radiografii pulmonare.
  Aici trebuie sa intervina MINISTERUL SANATATII si autoritatile de pe plan local.
  Nimeni nu cunoaste la ora actuala care este infestat cu bacilul in sistem.
  Sa fim realisti si sa recunoastem ca fenomenul este scapat de sub control.
  Nu mai vorbim de spitalele din sistem unde situatia este cu siguranta mult mai grava.
  Vorbiti si actionati fratilor,lasati teama deoparte.[/quote]
  Doua observatii domnule Hilohe,cu permisiuneaa dvs.:- nu este suficienta doar radiografia
  -afla singur care este diferenta intre „infestat” si „infectat”.
  Si o observatie/sugestie(nu sunt in masura sa dau ..sfaturi!!),cu unul care se crede „coleg” cu Ministrul Justitiei te lupti in van…

 22. Problema cu TBC-UL in rindul detinutilor si a cadrelor care au contact cu ei zilnic trebuie tratata cu mare seriozitate.
  Toti lucratorii din unitatile penitenciare ar trebui sa faca radiografii pulmonare.
  Aici trebuie sa intervina MINISTERUL SANATATII si autoritatile de pe plan local.
  Nimeni nu cunoaste la ora actuala care este infestat cu bacilul in sistem.
  Sa fim realisti si sa recunoastem ca fenomenul este scapat de sub control.
  Nu mai vorbim de spitalele din sistem unde situatia este cu siguranta mult mai grava.
  Vorbiti si actionati fratilor,lasati teama deoparte.

 23. Se intentioneaza da catre paza galateana sa ametece plutoanele,sectorul vizita etc.
  La acest sector,adica paza este o atmosfera de lucru necorespunzatoare[de pilda dap-Rau Cornel] a facut raport ca nu mai vrea sa fie director adjunct.
  Aceste schimbari in cadrul sectorului se fac cu acordul sindicatului[se pare ca cercul restrins] care intentioneaza sa faca mutarile nu cunoaste acordul semnat de catre m.j-a.n.p si sindicate.
  Pentru ca lucrurile sa decurga normal,solicitam prezenta unui specialist in paza,sa evalueze si sa propuna o echipa,pe care sa o si motiveze[imputerniciri platite] ptr. ca nimeni nu mai face munca voluntara.
  P.S
  Au fost trimise catre anp,mai mule solicitari,dar nu s-a luat nici o masura.
  Daca anp-ul va trimite un specialist in paza,avem rugamintea sa nu fie de 2-3 ani in sistem.
  Domnul Movila a fost de prea multe ori-il asteptam pe domnul Popescu.
  PENTRU SITUATIA EXISTENTA LA GALATI ASTEPTAM UN ARTICOL DESTINAT STRICT PENITENCIARULUI DE LA DUNARE.
  Lucratorii sa se poata exprima liber,decent si fara atacuri murdare la adresa unor persoane.

 24. [quote name=”RADU HILOHE”]Analizele medicale care s-au facut prin unitati au fost destul de slabe.
  -oftalmologie
  -ekg
  -glicemie
  -tensiune
  Ar fi trebuit sa se recolteze probe de singe fiecarui lucrator,care ar fi scos la iveala mai multe afectiuni.
  Nu mai vorbesc de faptul ca toti lucratorii ar fi trebuit sa treaca pe la spitalul TBC,unde probabil ar fi aparut multe surprize.
  Sa fim seriosi-acest lucru se ascunde.[/quote]

  O radiografie pulmonară făcută fiecărui angajat din sistem, ar speria lumea medicală românească cu siguranță! Încercați domnilor pe bune și veți vedea !

 25. Vom posta cat de curand un articol cu acest subiect. Sunt multe detalii care merita pomenite.

 26. Analizele medicale care s-au facut prin unitati au fost destul de slabe.
  -oftalmologie
  -ekg
  -glicemie
  -tensiune
  Ar fi trebuit sa se recolteze probe de singe fiecarui lucrator,care ar fi scos la iveala mai multe afectiuni.
  Nu mai vorbesc de faptul ca toti lucratorii ar fi trebuit sa treaca pe la spitalul TBC,unde probabil ar fi aparut multe surprize.
  Sa fim seriosi-acest lucru se ascunde.

 27. Pentru Spir:
  Extras din PV al BEx SNLP din 20 dec 2013:

  8. Privitor la sporul TBC – HIV/SIDA, se decid urmatoarele:

  a) Verificarea stadiului recursului in procesul de anulare a ordinului 3544/2012
  b) Depunere proces pentru aplicare OMJ 3544/2012 incepand cu 1 ianuarie 2014
  c) Studierea sentintei CAB prin care se respinge in prima instanta anularea OMJ 3544/2012 si utilizarea princiilor din sentinta in alte demersuri
  d) Reglementarea activitatii comisiilor constituite in vederea aplicarii OMJ 3544/2012, centralizare sesizari de la nivel de filiale
  e) Convocarea comisiei mixte MJ privind aplicarea OMJ 3544/2012 si definirea termenilor „activitati directe” si „contact direct”
  f) Elaborarea si propunerea unui proiect de modificare a OMJ 3544/2012:
  [list][*]i. Modificare art.4 alin.1: „pentru o perioada de 30 de zile anterioare datei emiterii recomandarii medicale de efectuare a unor investigatii specifice, in cazul confirmarii diagnosticului”.
  ii. Modificare art.3 alin.2 lit.b): „proportional cu timpul in care desfasoara activitati directe cu pacientii sau produsele biologice”[/list]

 28. La multi ani!
  Domnule Teoroc nu se mai face nimic pentru recastigrea sporului TBC? Presa vu
  ieste ca este focar la jilava TBC exista sporul sa sistat! Vi se pare normal ca sporul TBC sa sistat? Ce demersuri ati facut pentru recastigarea sporului TBC?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)