www.snlp.ro Web analytics

Urmeaza proteste sindicale

Cele 5 confederatii sindicale au decis astazi sa ridice pentru o zi boicotarea Consiliului Economic si Social, pentru a acorda o ultima sansa parteneriatului social. Maine sindicatele vor participa la CES. Intre cei trei reprezentanti ai BNS in CES se afla si presedintele PUBLISIND/SNLP. Daca reactia Guvernului va fi la fel de opaca ca si cele precedente, sindicatele vor sti ca a ramas o singura cale, sens in care incep deja pregatirile concrete pentru proteste.

Federatiile afiliate BNS, printre care si FSAP PUBLISIND, au termen pana marti 31 ianuarie 2012 sa comunice numarul de participanti la proteste pe care ii pot asigura. In acest sens, sindicatele afiliate PUBLISIND, vor oferi cifre cat mai exacte, tinand cont si de dorinta maxima de actiune a membrilor de sindicat, manifestata pe toate canalele posibile, in ultimele saptamani.

Adresa BNS:

24 IANUARIE 2012

Către: Federațiile și Filialele Județene BNS

Stimați colegi,

În cursul zilei de 24 ianuarie 2012 a avut loc o întâlnire a reprezentanților celor cinci confederații sindicale reprezentative, reuniune în cadrul căreia s-a luat în discuție blocajul major existent în dialogul social la nivel național.

Împreună cu colegii noștri de la celelalte confederații am solicitat Guvernului în cadrul Consiliului National Tripartit organizarea unei sesiuni extraordinare a plenului Consiliului Economic și Social. Ca răspuns la solicitarea noastră, joi, 26 ianuarie 2012, va avea loc această ședință extraordinară la care partea sindicală a decis să participe.

La ședința CES de joi vom solicita modificarea regulamentului de organizare și funcționare al acestei instituții și înlocuirea părții guvernamenatale cu reprezentanți ai societății civile. De asemenea, vom solicita ca din plenul CES să facă parte cel puțin un reprezentant al confederațiilor patronale reprezentative.

În cazul în care vom întâmpina în continuare o abordare agresivă sau opacă la orice formă de dialog din partea Guvernului, confederațiile sindicale se vor retrage din Consiliul Economic și Social.

Dincolo de această ultimă încercare de a debloca dialogul social, rămân însă nesoluționate o mulțime de probleme legate de piața muncii și de relațiile de muncă.

Din acest motiv, fără a ”confisca” mișcările de protest din această perioadă la care participăm mulți dintre noi în calitate de cetățeni, rugăm filialele județene să facă demersurile legale necesare pentru organizarea de acțiuni sindicale de protest la nivel local începând cu data de 30 ianuarie, pentru cel puțin două săptămâni.

Filialele BNS și Cartel-Alfa vor fi organizatorii protestelor la nivel local (aprobările se vor lua în comun) însă așteptăm alături de noi orice lucrător care subscrie listei noastre de revendicări. Lista de revendicări este disponibilă atasat. Menționăm că aceasta a fost înaintată Guvernului printr-o scrisoare deschisă semnată de cele cinci confederații sindicale.

În ceea ce privește acțiunile la nivel național, așteptăm din partea federațiilor membre BNS estimări privind numărul de persoane care ar putea participa la un protest în București în perioada următoare.

Vă rugăm să ne trimiteți estimări inițiale până marți, 31 ianuarie 2012, urmând să aprofundăm discuțiile pe acest subiect în cadrul unui Birou Executiv.

Revendicările noastre sunt legate strict de piața muncii și de relațiile de muncă și sunt cerințe pe care acest Guvern le cunoaște deja foarte bine. Refuzul soluționării acestora nu poate înseamna decât acțiuni de protest până la demiterea Guvernului Boc.

Președinte BNS

Dumitru Costin,

 

Revendicari

Problemele / Nemulțumirile lucrătorilor reprezentați

de cele cinci confederații sindicale

1. Modificarea Codului muncii și a legislației muncii, neținându-se cont de acordul dintre toate confederațiile sindicale și confederațiile patronale reprezentative la nivel național structurate în federații profesionale, care are ca efect și eliminarea Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel Național;

2. Nerespectarea Acordului Național din anul 2008 privind evoluția salariului minim în România, fapt care a condus la acordarea unui salariu minim garantat în plată pentru anul 2012 la o valoare nejustificat de mică;

3. Disponibilizări colective în toate sectoarele de activitate fără a lua măsuri concrete prin care să se creeze noi locuri de muncă;

4. Lipsa politicilor de conservare a locurilor de muncă din economie, precum și neaplicarea șomajului tehnic în anii 2011 și 2012;

5. Actuala lege a pensiilor care nu respectă drepturile lucrătorilor și nu ține cont de condițiile de muncă în care aceștia șiau desfășurat activitatea;

6. Denigrarea și încercarea de distrugere a mișcării sindicale, inclusiv prin restricționarea dreptului la grevă sau nerespectarea prevederii de încasare a cotizațiilor sindicale în sectorul bugetar


33 COMMENTS

 1. Gardiene, chiar se va iesi in strada. Sper ca de acolo de unde esti, sa raspunzi si tu pozitiv chemarii sindicale. Pentru ca platesti ca sa participi, nu?

 2. Pentru Gardian:
  Ironica abordarea ?
  Iesirea in strada a sindicatelor este un pic mai complexa. Eventuale actiuni sindicale trebuiesc motivate si impactul ar trebui sa fie pe masua asteptarilor.
  O intrebare simpla la care as dori sa-mi raspunzi : Raportat la actiunile spontane ale cetatenilor, consideri ca o actiune sindicala ar avea o mai mare sansa de reusita ? Este o nuanta de care ar trebui sa tinem foarte mult cont. Pentru actiuni sindicale, niste oameni sunt direct raspunzatori. Si nu consideri ca actualele hiene din Guvern asteapta un asemenea gest din partea sindicatelor pentru a mai putea „lega” niste oameni in ideea decredibilizarii sindicatelor ? Au facut-o indeajuns de mult pana acum si cu ajutorul oamenilor ce le compun, au reusit. Cu ajutorul oamenilor pentru ca atitudinea lor nu a fost pe masura actiunii lor defaimatoare….

  Asta e din pacate ! Abia de acum incolo poate invatam si noi ce este democratia, sa stim a ne cere drepturile !

 3. Aoleu nu credeam ca sunt mama omida dar am anticipat interesul extraordinar de mare al sidicalistilor pentru iesirea in strada.
  Mare e Dumnezeu a tinut pana si vremea cu puturosii si dezinteresatii de iesirea in strada, uite asa am mai punctat o ctiune sindicala si maine ne mai punem o intrebare, ce a fcaut domne sindicatul pentru ca eu dau o mare cotizatie din salariul meu de bugetar?

 4. [quote name=”Stefan Teoroc”]Stiu cazul si intr-adevar a fost gestionat discutabil. Liderul de sindicat a tinut aproape de membrul de sindicat din cate stiu si parca s-a si castigat procesul…[/quote]
  Am castigat in prima instanta pe procedura (daca atacam fondul se suspenda pana la terminarea dosrului penal) insa la Curtea de apel Dolj s-a pierdut procesul deoarece Judecatoarea a considerat ca ANP-ul este angajator cu toate ca persoana respectiva are contract de munca individual semnat cu Penitenciarul DTS,cand a luat cunostinta de rezolutia instantei a avut tensiune 16-8 dupa tratamente pe o perioada de o saptamana ia scazut la 15-8 si de atunci este in concediu medical,oricum cand va veni din concediu va fi suspendat din nou,pt. dansul este o lovitura foarte grea care a lasat urme adanci,problema mare este ca nici pana acum parchetul nu a dat o rezolutie,nu stiu ce sa ne mai facem.Am mentinut legatura cu dumnealui dar pot spune ca starea de spirit nu prea e buna.Din cate am inteles expertizele contabile si tehnice s-au finalizat,nu a fost retinut cu vreo vinovatie numele dansului nu apare in expertize,asadar speram ca rezolutia parchetului sa fie de NUP .Multumesc colegilor care au reactionat la primul apel,atunci cand era suspendat.Ii vom acorda tot sprijinul in continuare.In prezent cred ca toti lucratorii indiferent de grad sau functie sunt solidari si inteleg gravitatea situatiei,toti spera intr-o rezolvare favorabila,fiind in prezent si cel mai vechi angajat al unitatii.

 5. Buna dimineata .Am o rugaminte daca poate sa imi spuna cineva de ce sporuri poate beneficia un supraveghetor de la blocul alimentar (buktarie detinuti)nu primesc decat antena si supraveghere .Mam saturat sa cumpar incaltaminte din cauza grasimei apei si detergentului si daca intrebi sefii ne spun ca noi si cabinetul medikl nu beneficiem de spor de praf dar insotitorul de la cm primeste.Scuze k am deviat de la subiect Ozi buna.

 6. PTR. DOMNUL DUMITRASCU
  Daca tot va erijati in aparatorul membrilor de sindicat ,avem rugamintea sa va limitati la cei de la FSANP.
  Tot trageti cu sindicatul galben,cind de fapt dumneavoastra impreuna cu MAMICA MACOVEI, sunteti mai portocalii decit fructul in sine.
  Daca v-ar fi dat un ciolan de ros in cadrul MJ-ului sau ANP-ului,lucruri pe care de fapt le-ati cerut,cu siguranta ca erati un altfel de DUMITRASCU.
  Nu aveti altceva de facut,decit sa stati in fata calculatorului si sa va erijati in avocatul tuturor lucratorilor din sistem.
  Am suferit si suferim in continuare de pe urma dumneavoastra,nu mai destabilizati starea de spirit din sistem si asa accentuata.
  Aveti grija sa nu cadeti in alta latura,de care sunteti foarte aproape,repet-foarte aproape.
  Mergeti la vechiul loc de munca,aveti destule trasaturi de siparez.

 7. La comentarii Stefan s-au axat astia iar pe interpretari, bineinteles in frunte cu Dumitrascu… Poate odata pentru totdeauna se va lamuri chestiunea sta si sa ne axam strict pe interesul membrilor nostri de sindicat.
  Pentru Dumitrascu, daca lupta pentru putere este mai importanta decat interesul oamenilor care-i reprezinta, atunci sa-l lasam sa se zbata singur in aceasta claca penifestiarista….

 8. Nu am vazut niciun articol in acest sens. Poate la comentarii? Strategia este simplista, in acest caz. Cum poti afilia noi membri daca nu lovind in concurenta (bine, ar mai fi si varianta focusarii pe activitate, negociere, dialog, dar asta pare ca nu aduce multe beneficii in plan numeric)?

  PUBLISIND totalizeaza peste 50% din salariatii sistemului si ar putea fi unicul semnatar al acordului/contractului colectiv (la o eventuala renegociere sau modificare), insa nu am fost niciodata absurzi in interpretarea legii si in a pune presiuni pe concurenta. Mai important decat luptele pe putere si semnatura ar fi modul de reprezentare al intereselor salariatilor cu efecte concrete pe toate planurile. Sigur ca putem sa ne angrenam si in lupte deschise pe teritorii daca asta ne dorim, insa in ce ne priveste nu am provocat niciodata acest tip de relationare intre sindicate.

  Afirmatii de gen [i]SNLP nu este reprezentativ la grup[/i] sau filialele [i]SNLP nu au personalitate juridica[/i] sunt fara rost sau mai degraba cu rost de deteriorare a imaginii pentru recrutare de membrii. SNLP este sindicat si nu federatie, si nu sustinem contrariul. PUBLISIND este o federatie profesionala in sectorul de activitate in care se regasesc si penitenciarele. PUBLISIND intentioneaza sa dobandeasca reprezentativitatea chiar si in conditiile HG nou emise privind sectoarele de activitate, care impune pentru aceasta un numar minim de 23.000 membrii.

  Cartel ALFA la care este afiliata FSANP este confederatia care sustine cel mai mult asocierea salariatilor in sindicate nationale sau profesionale, stabilind chiar in Statutul propriu (art 2, al 1, lit c) posibilitatea afilierii directe la Cartel ALFA a [b]sindicatelor nationale[/b] (SNLP a fost 2 ani afiliat direct Cartel ALFA !!!) care sunt organizate si functioneaza similar cu federatiile, mult diferit de sindicatele de unitate, si totodata apreciata ca structuri mult mai stabile si functionale decat sindicatele de unitate afiliate la structuri federative. Asocierea in sindicate profesionale permite constituirea unor federatii mari, reprezentative, cu acces in toate forurile de dialog, in caz contrar avand o fragmentare a miscarii sindicale in sute de entitati mici care nu pot discuta niciodata la nivel de sector.
  http://www.scribd.com/doc/38681335/Statut-CNS-Cartel-Alfa
  (Statutul Cartel_ALFA este incarcat de Scribd chiar de … FSANP 😆 )

  Personal am discutat cu Biroul executiv permanent al Cartel ALFA pe subiectul sinddicatelor nationale, iar Bogdan Hossu le considera federatii, apreciere care se regaseste chiar in statutul ALFA (federatii, centre nationale si sindicate nationale, denumite in continuare [b]federatii[/b]). Bine nu se pune problema ca liderii FSANP nu stiu acest lucru dar este unul dintre putinele instrumente la indemna care poate fi speculat pentru recrutari.

  Strategia „haideti la noi ca suntem federatie si va facem sindicate INDEPENDENTE” este cel putin desueta dar pana la urma oamenii sunt stapani pe deciziile proprii si sunt liberi sa aleaga. De ce nu am avea in sistemul penitenciar 400 de sindicate libere si 3000 de lideri sindicali? Care e problema?

 9. Incepe sa devina iar un caz acest Dumitrascu ce continua cu o lupta absurda de aviditate pe linie sindicala.

  A inceput pe blogul sau infam sa deturneze ideea de reprezentativitate a SNLP in sistemul penitenciar, aducand intr-un mod aiuristic in discutie faptul ca SNLP sub PUBLISIND nu poate fi reprezentativ in sistem. Era tocmai ce ne trebuia la acest moment. O lupta a unui avid de putere cu o structura sindicala ce respecta ideea principala de reprezentare a oamenilor. Cu astfel de oameni ca Dumitrascu, Base a reusit sa puna pe picior de razboi clasele sociale intre ele.

  Individul va trebui sa dispara ! Este nociv ideii de sindicalizare !

 10. Stiu cazul si intr-adevar a fost gestionat discutabil. Liderul de sindicat a tinut aproape de membrul de sindicat din cate stiu si parca s-a si castigat procesul…

 11. La Severin,Voinea Sorin si Mazilu Ghe sunt fericiti ca si-au batut joc de un om nevinovat,personal contractual Dumitrescu C,pe care l-au suspendat pt. nu stiu ce fraude care nici acum nu s-au dovedit cu toate ca Voinea a chemat 3-4 comisii de la ANP si vre-o doua expertize tehnice si contabile,ca sa-si dovedeasca sustinerile,la un moment dat se contrazicea inflacarat cu expertii dar fara argumente doar ca asa considera el,a calcat pe oameni,asta a facut si va face in continuare doar sa fie si el imputernicit pe undeva,adjunct,sef sectie oriunde.Dumnezeu le va plati pe toate,tuturor.Am ra,as uimit de „faptele de vitejie” ale fostului si din punctul meu de vedere cel mai slab director adjunct ec-adm pe care l-a avut Severinul pana in prezent!!!

 12. Avand in vedere interesele carui grup le promoveaza ,,Hot News”, nu as da crezare celor relatate privitor la locotenent.Totusi daca relatarile sunt veridice, baiatul are o problema mare, punand in acelasi plan Romania membra a U.E. si Cuba.Incep sa-mi pun si eu intrebari vis-a-vis de sustinerea acordata de unii rezervisti.

 13. Eu am fost la Universitate si merg aproape zilnic,l-am vazut si pe tanarul locotenent, cu bunele si relele lui, din pacate nu am vazut pe carcotasii nostrii din cele 6 unitati bucurestene. Am vazut un singur lider aproape zilnic in piata, am vorbit chiar cu el,nu-i dau numele pentru a nu-i face nici reclama dar mai ales pentru a nu-l vulnerabiliza, restul unde suntem?Fac parte dintr-o unitate mare din Bucuresti ar trebui sa vad cativa pe acolo, dar deloc!
  Domnul Stefan, sa sti ca nu vei vedea picior de sindicalist in piata pentru simplu fapt ca suntem la zi cu toate drepturile, chiar tu o spui ca acum se actualizeaza norma de hrana la politie, si asa este, la noi de mult sa facut acest lucru, si atunci de ce sa venim in piata?Sa inghetam de frig?Mai bine la televizor asa cum spune cineva pe acest forum.
  Nu am venit noi cand au fost taierile de salariu decat impinsi de la spate de lideri, cum sa venim acum?
  Stim doar sa carcotim, sa intrebam ce face sindicatul pentru ca platim cotizatia aceea de 30 de lei, dar ce facem noi nu ne intrebam niciodata, ca doar nu suntem masochisti?
  Ai mare dreptate cu corectura: „Costin si Hossu cu 1 milion de oameni in spate”, s-au dus timpurile alea, din pacate nu mai exista unitate, intelegere, colaborare, coabitare, exista doar rautate, suspiciune, invidie si mai ales placerea de a vedea ca moare capra vecinului si nu placerea si satisfactia ca l-am ajutat pe vecin sa treaca peste o situatie grea din viata lui.
  Imi pare rau ca fac putina filizofie dar simt un gust amar si asa cum spunea tot cineva pe acest forum, din pacate ne meritam soarta.
  Sa ne vedem cu bine la toamna, vedeti ce prognoza a dat Base.

 14. Pacat de locotenentul Gheorghe Alexandru,acum acea aura de erou s-a stirbit.La un moment dat gandeam ca nu mai exista eroi in zilele noastre,contemporani dar vazand acest tanar locotenent in piata am tresarit si am ramas proufund impresionat,dar daca ce ai preluat tu Stefane de la Hotnews este adevarat revin la gandul meu initial ca nu exista eroi contemporani.Pacat. 🙁

 15. Deci, e clar ! Un retardat ! Pacat de iesirea care s-a dovedit la un moment dat un act de curaj si demnitate umana. Cetatenesc, gestul putea sa ramana ca fiind unul al unui om cu coloana vertebrala. Daca tacea draq, ramanea un bun samaritean…asa….ramane un individ cu probleme patologice !

 16. Revendicari de erou ( 🙂 ):

  [quote]MApN arata ca „dintre asa-zisele solutii prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta, sub forma unor declaratii sustinute in fata reprezentantilor mass media, amintim:” 1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului; 2. Invocarea starii de urgenta in tara; 3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de decizie; 4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si suveranitatii, potrivit Constitutiei.[/quote]

  [b]Sursa[/b]
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11355968-ministerul-apararii-statul-major-general-luat-cunostinta-consternare-solutiile-propuse-locotenentul-alexandru-gheorghe-militarul-care-protestat-piata-universitatii.htm

 17. Ba da. Chiar inaintea celor de la MAI. Ei primesc acum restantele (1 leu/zi) pe anul 2011. La noi s-a actualizat la timp norma. Nu mai avem ce primi.

 18. Poate ca nu se va schimba Guvernul dar victorii sindicale putem obtine in aceasta perioada…O analiza a degringoladei politice te-ar putea ajuta sa vezi si eventualele castiguri tinand cont de context….

 19. Stiu ca o sa sara multi in sus la ce zic eu acum dar parerea mea e ca nu se va schimba nimic pana la alegeri. Absolut nimic. Bine ca a venit Arafat inapoi!

 20. [quote name=”Prietenul”]Domnilor, va impartasesc pe deplin opiniile privitoare la sustinerea pe care liderii o primesc din partea membrilor. dar daca sunteti atenti la ce se intampla, cred ca toti suntem de acord ca oamenilor le-a trecut cutitul de os.Foarte bine din punctul meu de vedere, daca nu am stiut sa ne unim si sa ne aparam drepurile la timp, sa platim pentru ignoranta noastra.Totusi revin la subiectul acestui articol si al dezbaterii noastre si anume ,,negocierea” cu acest guvern.Oameni buni cu asta nu sunt de acord, cu asezarea la o masa a ,,dialogului” cu reprezentantii acestei puteri.Au dovedit cat de nepasatori sunt in raport cu absolut orice, iar acum nu incearca decat sa castige timp.Lista aia de revendicari la care subscriu si eu, deoarece sunt aspecte care ne afecteaza pe fiecare dintre noi, nu face altceva decat sa ofere actualei puteri timpul de care are nevoie sa ,,organizeze”alegerile.Vor promite ca modifica cate ceva prin acele legi ale hotiei pe care uitati ca le-au dat razand de noi.CAT TIMP ESTE NECESAR PENTRU MODIFICAREA ACESTOR LEGI???EXACT CAT LE TREBUIE ASTORA SA-SI ,,ARANJEZE” CORESPUNZATOR ALEGERILE!!![/quote]
  Sta linistit ca in trufia si prostia lor nu or sa accepte revendicarile,protestele oricum vor avea loc,problema este cat de intense vor fi,totul depinde de noi,de membri,VENITI LA PROTESTE DACA VA PASA DE VOI SI DE FAMILIILE VOASTRE ,DACA NU NE MERITAM SOARTA!!!! 😳 😳 😳 😳

 21. Domnilor, va impartasesc pe deplin opiniile privitoare la sustinerea pe care liderii o primesc din partea membrilor. dar daca sunteti atenti la ce se intampla, cred ca toti suntem de acord ca oamenilor le-a trecut cutitul de os.Foarte bine din punctul meu de vedere, daca nu am stiut sa ne unim si sa ne aparam drepurile la timp, sa platim pentru ignoranta noastra.Totusi revin la subiectul acestui articol si al dezbaterii noastre si anume ,,negocierea” cu acest guvern.Oameni buni cu asta nu sunt de acord, cu asezarea la o masa a ,,dialogului” cu reprezentantii acestei puteri.Au dovedit cat de nepasatori sunt in raport cu absolut orice, iar acum nu incearca decat sa castige timp.Lista aia de revendicari la care subscriu si eu, deoarece sunt aspecte care ne afecteaza pe fiecare dintre noi, nu face altceva decat sa ofere actualei puteri timpul de care are nevoie sa ,,organizeze”alegerile.Vor promite ca modifica cate ceva prin acele legi ale hotiei pe care uitati ca le-au dat razand de noi.CAT TIMP ESTE NECESAR PENTRU MODIFICAREA ACESTOR LEGI???EXACT CAT LE TREBUIE ASTORA SA-SI ,,ARANJEZE” CORESPUNZATOR ALEGERILE!!!

 22. Gresim ca ne-am pierdut demnitatea de oameni, membrii adevarati de sindicat care sa raspunda „prezent” ori de cate ori ni se cere sa iesim in strada sa protestam, sa facem greve, sa ne unim pentru a ne fi mai bine. Uneala asta nu mai trebuie gandita in stil de „pinguin” ci doar in stil de „leu”…

  Nu citez din nicio carte Prietene ! Sunt gandurile mele, sentimentele mele si modul meu de a privi ce se intampla cu mine, cu familia mea si cu noi toti in general in aceasta tara. Va trebui odata pentru totdeauna sa incepem sa invatam ce este democratia si forta pe care o putem avea ca simpli cetateni, ca simpli membrii de sindicat.

  Daca noi vom iesi si ne vom sustine liderii iar acestia vor fugi din fata noastra atunci trebuiesc linsati, daca vor merge inaintea noastra cu gandul impacat ca-i vom urma peste tot atunci trebuiesc respectati.

  Personal sunt convins ca lumea va intelege momentul si va trebui sa iasa, va trebui sa participe pentru a putea schimba sau obtine drepturi ce ne-au fost furate pur si simplu.

 23. Stefan,ai perfecta dreptate, am vrea ca reprezentantii sa moara pe baricade, avand sprijinul miilor de membrii, ce-i urmaresc la televizor tolaniti in fotoliu.

 24. Vezi, din nou aceeasi greseala. „Costin cu Hossu au schimbat…” Corect era „Costin, Hossu si milionul de membri din spate, au schimbat…”.

  Nu este relevant ce fac eu personal. Impun, castig sau pierd. Este relevant cine sunt, si nu sunt o persoana ci un exponent, o voce a mii si mii de oameni. Iar asta se cam demonstreaza in strada. Ultimii doi ani, insa, nu sunt o carte buna de vizita pentru noi. Cand se stie ca ai in spate o forta, se discuta cu tine mai cu grija. Daca singura arma ramane gargara si ridicatul suparat de la mesele de dialog, trebuie sa ne intrebam toti – ce gresim?

 25. Cristian, te rog eu lasa citatele din carti, si hai sa ramanem ancorati in realitate.Ce ai vazut pe lista revendicarilor?Modificari ale legislatiei, corect?Ai idee in cat timp se concretizeaza asa ceva?Exact cat le trebuie basistilor de la putere sa ajunga la alegeri si sa ,,se descurce” cum au facut-o si in 2009.Ce fac sindicatele, IMPUN??? 😆 Fiti seriosi, astia vor timp, iar aceste revendicari exact asta le ofera.
  Pt. Stefan:Nu asteptam demnitari cu valizele gata sa demisioneze.Candva Costin si Hossu schimbau guverne.Asta trebuie facut si acum.Presati si fortati sa cedeze.Numai in acest mod cei ce vor veni dupa ei vor intelege ca trebuie sa negocieze permanent si sa fie deschisi la solutii.
  P.S.:Hai sa vedem dupa intalnire ce reusiti sa ,,IMPUNETI” si in cat timp se realizeaza.Apoi vedem cine a avut dreptate.

 26. Cei mai batrani, experti in lupte sindicale, sfatuiesc ca nivelul revendicarilor (care trebuie musai sa existe revendicari) sa fie ajustat la real si posibil, altfel te trezesti ca ce ai cerut este imposibil sa primesti si… ce faci? Cat poti sa fortezi? Cat vor sta sindicalistii in strada. Am mai avut pichete zilnice. Nu spun cat dura sa-i adunam si apoi cat trebuia sa insistam pentru a-i mentine pe pozitii in tot intervalul aprobat.

  Apoi, daca avem revendicari, este naturala si negocierea, altfel cum ne asteptam sa se rezolve? Sa primim plicuri cu mesaje de supunere si sa vedem o coada de demnitari cu valize la iesirea din Guvern si Parlament?

 27. Pentru Prietenul:
  Ai capacitatea de a rationa, fapt reiesit din mai multe postari dar in acest moment consider ca nu ai inteles mici amanunte. Desi Stefan ti-a spus ca sindicatele IMPUN tu te incapatanezi sa afirmi ca vor negocia.

  Prietene, un sindicat trebuie sa-si faca treaba organizat, idee pentru care a si fost constituit. Pumnul in masa trebuie dat si el dar in acelasi timp trebuie argumentat pentru ce o faci. Desi acesti guvernanti au fost surzi pana acum in a ne asculta pasurile, este timpul ca si sindicatele sa le demonstreze ca pot fi surde la dorinta lor de a relua dialogul social in toate planurile. Acum este randul nostru sa ne facem datoria a-i asculta si ulterior sa retinem doar ce este bun pentru noi. Aceasta nu este o NEGOCIERE, este un demers tintit spre binele oricaruia dintre noi tinand cont de ambiguitatea guvernamentala….

 28. [quote name=”Prietenul”]Chiar aveti de gand sa ,,negociati” cu astia???De teama unor miscari de protest si mai ample vor promite orice, apoi ne vor spune ca vi s-a parut.Ma uit la oamenii din strada si nu inteleg de ce se vrea stingerea conflictului lor in acest fel.Confederatiile nu s-au alaturat protestatarilor, dar merg la ,,negocieri” cu guvernantii si ,,amenintam” cu proteste.Cui furam caciula???Cred ca celor care ingheata de atatea zile pe stazi, in multe din orasele tarii.Si uite cum sindicatele stau cumintele acasa.Bravoooooo!!!![/quote]
  prietene,ai dreptate,a trecut vremea „negocierii” trebuie mers peste ei,singura solutie….

 29. Astia trebuie sa dispara, si cum vor sa o faca singuri va trebui sa-i ,,ajutam” asa cum au facut-o ei cu noi,de la sfarsitul lui 2009 si pana in prezent.Cred ca numai asa cei ce vor veni dupa ei, vor sti ce sa NU faca si vor avea respect pentru cetateni, pentru angajati, sindicate si reprezentantii acestor sindicate.

 30. Prentru ca individul de la Cotroceni a declarat astazi,, ca pe blog-uri si site-uri s-a creat IMPRESIA ca intre el si o parte a populatiei este o ruptura”Deci unora dintre noi, doar ni se pare.Astia vor spune ca accepta doar sa stea agatati acolo la putere, unde le place lor.Ce ne pot oferi?Ne poate da ,,individul”(pe bune mi-e scarba sa-i scriu numele) cumva demnitatea calcata in picioare doi ani de zile?Isi poate retrage rasetele batjocoritoare?Din pacate eu cred ca nu poate.Asa incat sa se care si sa ne lase.P.S”Nu pun semnul egal intre sindicat si lider.Dar daca tot sunt consultati membrii,cu privire la intentia de participare la actiuni de protest, de ce nu sunt intrebati si daca sunt ori nu de acord cu o tentativa de negociere cu ,,individul si blonda”(ceilalti oricum nu exista)??

 31. Nu trebuie sa pui egal intre SINDICATE si LIDERI. Sper sa nu cazi si tu in aceeasi capcana universala. Acum tocmai am auntat ca urmeaza proteste. Este insa nevoie de niste cifre. Nu sunt proteste spontane, necesita aprobari pe numar de participanti.

  Nu negociaza nimeni. Sindicatele IMPUN o anumita solutie. Daca nu se accepta, atunci boicotul se reia si va vorbi strada. De ce trebuie sa devenim instantaneu prapastiosi si dramatici?

 32. Chiar aveti de gand sa ,,negociati” cu astia???De teama unor miscari de protest si mai ample vor promite orice, apoi ne vor spune ca vi s-a parut.Ma uit la oamenii din strada si nu inteleg de ce se vrea stingerea conflictului lor in acest fel.Confederatiile nu s-au alaturat protestatarilor, dar merg la ,,negocieri” cu guvernantii si ,,amenintam” cu proteste.Cui furam caciula???Cred ca celor care ingheata de atatea zile pe stazi, in multe din orasele tarii.Si uite cum sindicatele stau cumintele acasa.Bravoooooo!!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)