www.snlp.ro Web analytics

UPDATE Itinerariul Dialog ID, iunie 2013

chestionarUPDATE Itinerariul Dialog ID, iunie 2013

 

Implementare chestionar privind dialogul social și instruirea in domeniul dialogului social la nivel European . Iunie 2013

In luna iunie, in cadrul proiectului Itinerariul Dialog, promoter Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare SNLP, a fost lansata o ancheta de opinie bazata pe chestionar privind dialogul social și instruirea in domeniul dialogului social la nivel European.

Etapa importanta a proiectului Itinerariul Dialog, chestionarul a fost conceput pentru colectarea informatiilor, opiniilor și percepțiilor de la grupuri tinta relevante la nivel European (angajati, angajatori, asociatii si sindicate).

Prin acest demers, completat cu rezultatele unui studiu teoretic privind dialogul social, va fi dezvoltat un program de formare in domeniul dialogului social adresat atat sindicatelor cat și angajatorilor din administrația publica in general și administrația penitenciara, in particular. Rolul acestuia este de dezvoltare a programului de formare in dialogul social.

Chestionarul poate fi completat pana cel tarziu 15 iulie a.c., avand o durata intre 20 si 40 de minute. Modul de completare este flexibil, fiind disponibila completarea in etape in functie de timpul disponibil, pe o perioada de maxim o saptamana. Scopul nostru este sa colectam informatii din cel puțin 5 tari Europene.

Proiectul s-a evidentiat inca de la inceput prin parteneriatul dintre sindicat și administrație in vederea imbunatatirii dialogului social in sistemul penitenciar din Romania. In cadrul activitații de colectare a datelor, Administratia Nationala a Penitenciarelor a preluat sarcina de a transmite chestionarul catre alte administratii din Europa, iar Federatia Europeana a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU) catre toti afiliatii din sistemul penitenciar la nivel European, incluzand si afiliatii din sectoarele de sanatate si asistenta sociala.

Chestionarul face referire la diferite perspective ale fenomenului de dialog social, toate raspunsurile fiind confidentiale. Qualify Just IT Solutions and Consulting Lda, furnizor de servicii de consultanta in cercetare si dezvoltare va prelua toate datele, urmand o analiza in detaliu.

Chestionarul vizeaza colectarea a cat mai multe raspunsuri si viziuni, pe de o parte de la angajati, pe de o parte de la angajatori. Astfel se faciliteaza identificarea punctelor slabe care blocheaza un dialog social puternic, cat si asteptarile fiecaruia de la partenerul de dialog social. Reamintim ca toate aceste analize sunt o premiera la nivelul sistemului penitenciar romanesc.

Rezultatele chestionarului vor fi prezentate si dezbatute in cadrul conferintei din 25-26 septembrie 2013 din Bucuresti, in cadrul careia SNLP a confirmat sprijinul in desfasurarea intalnirii reprezentantilor organizatiilor sindicale din sistemul penitenciar, afiliate Federatiei Europene din Serviciile Publice EPSU.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)