www.snlp.ro Web analytics

Una mica la cald, alta mare la rece

Cu inghetul si dezghetul elementelor salariale ne-am procopsit si invatat de aproape un deceniu. Patrimea anuntata cu trambite de catre Guvern tinde sa prinda conturul unei placinte caldute, fara a insinua vreo minciunica, in timp ce sporurile si alte drepturi au ramas incremenite intr-un an de trista amintire pentru intreg sectorul bugetar. Am fost si suntem nevoiti sa tinem pasul cu filosofiile salariale tot mai complicate in lipsa vesnicei legi a salarizarii inca neaplicabila in integralitate. Cu aceeasi povara se incarca si ANP incercans sa inchege instructiuni de salarizare de la an la an, dupa cum sclipeste neuronul guvrnamental.

Nu plangem de mila un ANP care de-a lungul anilor ne-a tot pus in fata unor fapte implinite, cu interpretari asumate mai mult sau mai putin relevante pentru personalul din penitenciare. Spunem doar ca incercam sa gasim cai comune in hatisul legislativ promovat de cei care decid destinul salarial. Si, dupa cum au decurs lucrurile, inca reusim sa pastram o linie corecta de interpretare pentru personal. Asa cum o facem si cu noile instructiuni ale ANP privind salarizarea in anul 2019. Momentan punem la dispozitie aceste instructiuni, in urma unei analize complete urmand sa concluziozam si sa actionam daca este cazul.

7 COMMENTS

 1. Domnule presedinte, imi puteti raspunde si mie, unui cotizant SNLP de multi ani ce parere acest sindicat despre subiectele de la proba de calculator create de catre Penitenciarul Jilava daca corespund nivelului I? Eu cred ca sunt facute pentru admiterea la Facultatea de Informatica mai degraba. Va rog sa imi publicati comentariul si sa nu il stergeti, asta din respect pentru o persoana care cotizeaza in fiecare luna si a fost la multe proteste!

 2. Domnule Tudorache,domnule Teoroc,sunt in sindicat de cans s-a infiintat,din 2004.Ne puteti lamuri si pe noi agentii ,cu aceste pseudo-mariri de salariu? Cum se calculeaza mai exact? Personal in 2022 imi arata fluturasul ca ar trebui sa am 5404 lei salariu de functie majorat cf. L 153/2017.Eu am un salariu de functie de 3100 la ora actuala..Cum mama naibii sa mi se mareasca cu 400 de lei cum se aude(in cel mai fericit caz),cand la un calcul simplu ar trebui sa primesc in mana 575-580 de lei.Pt. ca vorbim de marire pe net,nu pe brut,din cate stiu eu.Aceasta marire ar trebui introdusa in salariu si impozitat per total.Nu cum aud de la unii ca intai se impoziteaza aceasta suma(care de fapt ar fi de 400 de lei,nu 575)si dupa aia se baga in salariu si se mai impoziteaza odata cu tot salariul.Lamuriti-ne si pe noi cum se calculeaza ca nu pricepem.Si in situatia mea sunt mii de oameni.Eu stiu asa: 5404-3100=2304 lei,care 2304 : 4=576 lei NET. Pt. ca daca suma asta nu este neta,inseamna ca eu in 2022 nu voi ajunge la 5404 lei si totul a fost o mare minciuna!Gresesc undeva?Eu cred ca ceea ce a venit de la ministerul finantelor este cat se poate de clar.Ca au inghetat sporurile si ca nu se adauga la aceasta marire asta este la fel de clar.Am inteles cu totii,dar aici este o alta poveste,dar cu aceasta …chipurile marire,chiar nu inteleg! Va multumesc si astept raspuns !

  • Valorile atat in lege cat si pe fluturasi sunt valori brute / legea obliga la comparatia cu salariile de functie din 2022 conform Legii 153/2017 ori in grila legii-cadru avem salarii de baza respectiv de functie brute

 3. Cai comune cu ANP nu o sa gasiti niciodata! Singura cale este o lupta comuna cu celelate structuri sindicale, fie din structura noastra fie din celelalte sindicate ale Sistemului de Aparare. Dar noi nu si nu ! Sa inteleg ca cele cateva procese castigate la C.A. Cluj niste colegi din MAI nu reprezinta un motiv suficient?! Apropo, la noi salariul de functie cat este conform noii legi a salarizarii??? Tot VRS-ul vechi, abrogat, inghetat si impaiat?! Stam si ne plangem de mila!!

  • actiunile pot fi comune in limita in care exista o agreere intre organizatii / insa asa cum stim toti, exista totodata si competitie / cat despre procesele de care zici, inca nu exista o definitiva care sa aduca SF2009 (coeficient x VRS = aprox 500 lei) la nivelul salariului de baza minim brut pe economie. Daca asa ceva s-ar intampla, atunci in toata structura de aparare nationala nu ar exista decat un salariu, de gradat la seful de stat major / desi cred ca nici la varful absolut al armatei nu se gaseste o astfel de valoare / unele tinte sunt realiste altele utopice / alegem sa fim atenti dar nu absurzi

  • Buna ziua
   Spuneti ce dosar este va rog nu asa ca sa vedeti
   Sursa eventual care directioneaza catre CA Cluj

 4. Domnule Tudorache,

  Pentru un agent care va fi mai exact marirea de salariu,nu avem o simulare mai exacta ca in alte dati?

  Multumesc!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)