www.snlp.ro Web analytics

Tragem pe nas, din plin, etnobotanice salariale!

spice2 28099000 324x235

Asa debandada in plan salarial n-a fost nicicand! Culmea e ca asta nu ne supara chiar pe toti, foarte tare (unii ies chiar bine). Decat cand nu se aplica toate cresterile salariale in sectorul nostru de activitate. Cum te uiti intr-o parte, din cealalta iti vine o racheta. Te pui sa o neutralizezi sau sa tragi si tu una la fel sau mai puternica dar, poc! – bubuie o petarda in spate. Si tot asa.

Aproape imposibil de tinut ritmul dar si foarte greu de pozitionat daca esti un sector de activitate mai micut si nu chiar relevant. Educatia face partie pe unde apuca (daca ministrul muncii e rigid, premierul poate e mai flexibil). Sanatatea este si ea inca in carti. Nu credem ca acest concurs cu cele doua sectoare in frunte se va termina curand. Administratia publica si asistenta sociala trag si el sa iasa la lumina. Structura de aparare spera la mai bine.

OUG 57/2015 a devenit cel mai modificat act normativ din ultimul deceniu, in plan salarial. Zeci de legi, ordonante sau hotarari, precum si multiple ordine cu norme de aplicare, fac din act act dovada vie ca domeniul salarial din Romania este din ce in ce mai greu de controlat. Visul lui Boc, al lui Basescu, sau al FMI ori cine mai stie al cui, de a tine intr-o singura mana autoritatea pe salariile din Romania s-a transformat intr-un bumerang care loveste din plin atat in oameni cat si in bugetul tarii.

Incercam din rasputeri sa gasim o cale de a explica mai simplu ce se intampla si de a ajuta oamenii sa reziste la intoxicatii ori la false frustrari, insa este foarte foarte greu, intrucat nu ai cum sa pui ordine in haos. Cand lucrurile pareau sa prinda un contur cat de cat, vine Curtea constitutionala si da cu ceata de nu mai intelegi nimic.

In sistemul nostru nu se percepe mai nimic din nebunia care a curpins Romania bugetara, in plan salarial. Dar noi spunem ca nu este departe momentul cand si la noi va fi ca la nebuni. Prin articolele urmatoare incercam cumva sa facem putina lumina si sa trasam impreuna o linie logica de actiune, macar sa ne decidem ce vrem si sa ne mentinem cat mai informati posibil. 

 

2 COMMENTS

  1. Să ne organizăm alături de POLIȚIE pe data de 16Martie ! Ei atunci au proteste în toată țara în fața prefecturilor !

  2. Haideti sa ne facem auziti asa de proba in strada…de avertisment !!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)