www.snlp.ro Web analytics

Tot despre concursuri. Clarificari cerute de SNLP

wrong question header14.03.2016 – Mesaj SNLP catre ANP (DG, DMRU, DSDRP, Centrul testari psihologice)

Adresez solicitarea dlui director general al ANP de a autoriza o informare succinta a SNLP de catre sefii DMRU, DSDRP si Centrului testari psihologice, referitor la concursurile care urmeaza a fi organizate, avand in vedere interesul foarte mare pe care il prezinta aceasta tema pentru personal.

 • In absenta unor informari  anterioare publicarii anuntului de declansare a procedurii de concurs, dar si ulterioare acestuia, in cazul in care vor exista nelamuriri, se faciliteaza zvonurile care in perioadele de maxim interes se propaga exploziv generand confuzie si erori.
 • Informarea majoritara a persoanelor interesate se realizeaza prin comunicarea intensa sustinuta public de organizatiile sindicale din sistemul penitenciar, insa la acest moment suntem obligati sa improvizam in parte, utilizand fragmente de informatie, pentru a raspunde valului de intrebari primite continuu.
 • Suntem de parere ca promovarea coerenta si in timp real a unor informatii corecte va mentine o linie clara si transparenta a comunicarii in ceea ce se anunta a fi cel mai complicat an in materie de resurse umane de la infiintarea ANP (fost DGP), avand in vedere faptul ca numarul total de posturi finantate (vacante sau care se vor vacanta in cursul anului) se poate ridica la 2500 prin efectul pensionarilor.  
 • Pentru a reusi o comunicare rapida pe tema susmentionata propun transmiterea informala pe calea corespondentei electronice a unor raspunsuri la cateva intrebari simple, chiar daca demersurile nu sunt finalizate. 
 • Rugam ANP sa accepte o usoara deviere de la uzanțele institutionale in sensul ca nu trebuie neaparat asteptata finalizarea unui demers pentru a face o informare preliminara. Se pot transmite intentii si stadii astfel incat sa fie preluat feed-back (propuneri, observatii) in timp util si sa mentinem masa de persoane interesate la distanta de zona dezinformarii si a zvonurilor nefondate.

Intrebari la care suntem presati sa raspundem (va solicitam sa ne ajutati cu formularea unor precizari succinte sau chiar partiale cu angajamentul ca in comunicarile noastre vom mentiona exact gradul de precizie al datelor transmise):

 1. Cand se preconizeaza publicarea anuntului pentru declansarea procedurilor de concurs si pentru ce numar total de posturi se vor declansa procedurile la data respectiva (incluzand penitenciarele-spital)?
 2. Ulerior intalnirilor cu sindicatele pe tema repartizarii posturilor vacante si finantate pe sectoare si unitati, se va transmite participantilor la sedinta o minuta a acesteia cel putin cu concluzii sintetice? 
 3. Tematica de concurs va cuprinde legislatie si subiecte de specialitate sau cunostinte generale de limba romana, istorie si logica cum s-a discutat in intalnirile anterioare cu sindicatele? 
 4. Referitor la pct 3, se are in vedere posibilitatea ca proba scrisa sa fie de tip grilaPrecizam ca exista un interes foarte mare al aspirantilor la un post pentu acest tip de proba.
 5. Au fost stabilite de principiu sistemul si locatiile de desfasurare conform discutiilor anterioare, vizand centre universitare care dispun de spatii largi (tip aula) in care se pot organiza concursuri pentru un numar mare de candidati simultan?
 6. Ce solutii vor fi adoptate pentru reducerea timpului alocat testarilor psihologiceConform discutiilor anterioare ne exprimam convingerea ca bateriile de teste vor fi calibrate corespunzator astfel incat nivel prea ridicat de exigenta sa nu prejudicieze inutil gradul de ocupare.
 7. Avand in vedere faptul ca majoritatea posturilor si implicit a candidatilor sunt in sectorul operativ, au fost incluse criterii de gen (femei/barbati) pentru ocuparea unor posturi si care sunt aceste posturi?
 8. Care este influenta procedurilor de concurs asupra solicitarilor de schimbare-mutare si cand se preconizeaza urmatoarea runda de mutari intre unitati?

Cu deosebita consideratie

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP/PUBLISIND

 

29 COMMENTS

 1. Intentionez sa candidez pentru post de medic, dar am vazut pe site-ul ANP ca bibliografia, la concursurile anterioare era tematica integrala pentru examenul de medic specialist.Am dat examenul de specialist cu multi ani in urma, l-am luat si nu mi se pare normal sa mi se ceara aceeasi tematica.Ar fi mai normal ca tematica sa fie adaptata la cerintele efective din cabinetul din penitenciar. As dori sa aflu mai pe aceasta tema si sa tineti cont si de sugestiile mele.

 2. Stiti cumva domnule Stefan se poate inscrie la concurs pentru mai multe functi de agent ?In idea ca examenele se vor sustine pe rand si ar creste sansele de admitere

 3. Ce se intampla cu cei care nu au luat psihologicul de cativa ani buni,nu inteleg de ce-l mai dam daca trebuie sa lucram cu tot felul de colegi cu probleme ,ne expunem,se recomanda posturi fara stres etc,cred ca in afara de arhivar nu exista post fara stres! 😆

 4. Ar fi bataie de joc,pt.ca noi n-am avut cand sa-l depunem daca am primit avizul negativ acum 5zile de la Anp.,ar trebui sa se ia in consideratie cererile din decembriecare au primit negativ. 😮

 5. [quote name=”un candidat”]Stimate domnule Teoroc, in comentariile precente ati spus ca ne putem apuca de invatat. Imi puteti spune va rog si de unde pot obtine materialul necesar pentru studiu inainte de publicarea anuntului? Multumesc![/quote]
  Cel mai simplu pe Google!

 6. Sunt cereri pertinente, dacă nu au ceva de ascuns nu vor refuza acest lucru. Eu așa consider…

 7. A și încă ceva să se motiveze de ce a fost respins X sau Y la ex. psihologic, în scris la cererea acestuia.

 8. Va rog să cereți ANP ca la următoarele concursuri interviul de la psihologic să se înregistreze audio-video

 9. Am depus cererea de mutare in decembrie 2015. Am primit raspuns, aviz negativ de la conducerea Anp in urma cu 7 zile. Ce se va intampla joi? Se vor analiza inclusiv cererile respinse in sedinta precedenta?

 10. Trebuie sa facem alte cereri sau se i-au in consideratie cele din noiembrie?Respect.

 11. Domnule Stefan, ce se intampla cu cei are si-au depus dosar de mutare in urma cu mai bine de 3 saptamani, insa nu dosarele nu au plecat nici in momentul de fata de la penitenciarul unde au fost depuse? Noi vom fi luati in discutie joi? In cazul in care nu, ce putem face?

 12. imi doresc foarte mult ca procesul de selectie sa fie unul foarte transparent, corect, pe principiul ”cel mai bun sa intre” altfel, vom avea de-a-face cu o sarja de….baiatu` lu nea ion, varu lu` nu stiu care, s.s.m.d. Nu mai vreau sa se auda de pilosi in sistemul asta. Ne-am cam saturat !!!!!

 13. Si daca ni s-a adus la cunostinta raspunsul negativ? Se mai ia in considerare pentru aceasta sedinta de mutari de joi?

 14. un alt punct ar putea fi; stadiul in care se afla elaborarea setului unic,de tip grila, pe domenii de activitate;

 15. Stimate domnule Teoroc, in comentariile precente ati spus ca ne putem apuca de invatat. Imi puteti spune va rog si de unde pot obtine materialul necesar pentru studiu inainte de publicarea anuntului? Multumesc!

 16. Domnule Teoroc,va rog frumos sa imi raspundeti si mie daca sunteti amabil la cateva intrebari. De ce la concursurile pentru agenti au ramas in bibliografie doar anumite capitole,parti, iar la concursurile ptr. ofiteri aproape la majoritatea tematicii se cer – integral ?
  De exemplu pentru ocuparea posturilor de ofiteri psiholog,asistent social la care participa si agenti nu era normal sa fie organizata o sesiune de examene doar pentru agenti,nu impreuna cu cei din sursa externa si sa nu li se mai ceara decat tematica specifica postului pe care intentioneaza sa-l ocupe prin concurs, nu sa li se de-a examen inca o data din legile,ordinele,hg-urile din care au dat examen la prima angajare ca agenti. Ne puteti spune de ce nu s-a agreat ca examenele sa fie de tip grila, pentru a nu mai lasa loc de interpretari diferite la corectat si pentru a putea fi eliminate majoritatea eventualelor contestatii ?Este adevarat ce se aude,cum ca examenele vor fi organizate la sediile unitatilor care vor scoate respectivele posturi ? Din cerintele,conditiile anuntate si probele de concurs prezentate la concursurile pentru ocuparea posturilor ofiter psiholog si asistent social, nu este trecut testul psiho. Se sustine acest test sau nu pentru aceste posturi? Multumesc.

 17. Am primit raspuns de la anp pt cererea din noiembrie 2015 in urma cu 5 zile.se discuta joi cererile depuse in noiembrie sau altele noi?Daca intre timp ne-am casatorit,cum anuntam anp-ul intr-un timp asa scurt?

 18. 1. A declarat minstra ca doreste sa ne faca simplii functionari publici?
  2. In proiectul noului statut cum se doconteaza chiria? In limita a 30 de km? Daca da de ce 30 si nu 70 cat e transportul? De ce trebuie sa acoperim numai cateva localitati?

 19. La penit Aiud se iasa la pensie din greu ,se intampla un lucru ciudat vin colegi la lucru iar pe la amiaza se supara merg la cadre si isi depun cererea de pensionare dupa aceea pleaca acasa lasand posturile libere.Sa se dea drumul odata la acele concursuri de angajare de personal.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)