www.snlp.ro Web analytics

Telex. Update: bani pentru echipament

telex1. Reorganizare/desfiintare posturi

 
Proiectul de HG pentru aplicarea OUG 77/2013 (desfiintarea posturilor vacante si reducerea functiilor de conducere) a fost redactat si acceptat de Guvern urmand adoptarea actului normativ care va genera in opinia SNLP o reorganizare a sistemului penitenciar. In final ramanem cu 15076 posturi si se desfiinteaza doar 507 din cele aproximativ 3000 vacante. MJ/ANP au primit un respiro de la nivel de Guvern astfel incat mai exista cateva zile pentru anumite ajustari in ceea ce priveste functiile de conducere propuse initial spre diminuare. In urma primei analize dispareau 100 de structuri in majoritate birouri. Astazi a avut loc o discutie intre ANP si sindicate in care s-au convenit anumite principii si prioritati. In zilele urmatoare se va dezbate deschis subiectul si se va inainta o propunere in acest sens. Toate detaliile in acest sens vor fi transmise dupa dezbatere.
 
2. Comisie mixta/relatia cu MJ
 
In urma cu 4 luni SNLP a cerut MJ actualizarea ordinului prin care se stabilesc componenta si atributiile Comisiei mixte privind sistemul penitenciar, insa nici pana in prezent nu s-a realizat acest lucru. In cursul zilei de azi, directorul general ANP ne-a instiintat ca maine incepand cu ora 12,00 are loc la MJ o intalnire restransa in pregatirea reinitierii Comisiei mixte. In functie de cadrul discutiilor vom face propuneri pentru prioritizarea problemelor sau chiar vom dezbate ad hoc aspectele de maxim interes.
 

3. Repartizare absolventi
 
Memorandumul pentru incadrarea absolventilor promotiei 2013 a fost inaintat la MJ pentru sustinere la nivel de Guvern iar previziunile din acest moment indica un rezultat pozitiv al demersului. Ramane de vazut daca se va aproba in cursul zilei de maine sau ulterior. Vom cere detalii in intalnirea sindicate-MJ de maine.
 
4. Statut special
 
Proiectul de modificare a statutului special primit de la MJ se afla in faza de ajustare cu observatiile de la sindicate. SNLP si FSANP vor sustine un set comun de propuneri pentru eficientizarea procesului de finalizare a proiectului de lege care se va sustine de MJ. Miercuri 31 iul 2013 este stabilit un termen pentru circularea intre parti a unei forme cat mai complete a proiectului urmand ca in cursul saptamanii urmatoare sa ne intalnim la nivel MJ pentru dezbateri. 
 
5. Update (01.08.2013)
 
Astazi in cadrul Consiliului de conducere al ANP directorul general al ANP a declarat: contravaloarea transei II pentru echipamentul restant aferent anului 2012 se va plati impreuna cu salariul corespunzator lunii august 2013, deci pe 10 septembrie 2013, sub rezerva obtinerii tuturor avizelor de la Ministerul Finantelor Publice.
 
Documente atasate:

73 COMMENTS

 1. Nu inteleg ce vrei sa zici #72,fii mai exact in explicatii te rog frumos #72…..!!!!!!!

 2. Nimic / esti un utilizator al paginii noastre web iar tendinta noastra fireasca este sa incurajam si sa respectam utilizatorii / tu ma jignesti iar eu ti-am recomandat sa te linistesti / alegerea iti apartine.

 3. De ce stergi intrebarile Stefane?Ramane doar ce iti convine tie…. cele ce te denigreaza nu iti convin???Sa-ti fie rusine…..Huuuuuu!!!!!!!Stiu ca ADEVARUL doar…….dar asta este realitatea in care traim…..

 4. Buna ziua D-le Stefan Teoroc,aveti ceva raspunsuri sau noutati in legatura cu intrebarea adresata de mine la #62?Va multumesc si va doresc o zi placuta in continuare.La revedere.

 5. Florin,
  In viata, cateodata (editat) sunt extrem de importante ! Inteleg evitarea expunerii personale insa de undeva trebuie pornit.
  Daca mergeai pe ideea trimiterii unui e-mail lui Stefan CONCRET, crede-ma ca aveai parte de discretie totala.
  Ai cerut sa ti se rezolve o problema dar ai facut-o unor oameni carora nu le dai prea multe parghii de incredere. Eu zic ca trebuie sa apelezi la incredere chiar daca esti sceptic de felul tau. Vei beneficia de discretie si obiectivism. Nu esti primul care o cere cu subiect si predicat….

 6. Va multumesc mult pentru staruinta si chiar sunt curios in cat timp si ce se va rezolva,la ce concluzie veti ajunge D-le Stefan Teoroc.Va multumesc inca odata si va doresc o zi placuta in continuare.La revedere.

 7. Din nefericire nu va pot da mai multe date de identificare pentru ca nu vreau apoi sa fiu vanat si urmarit la orice pas,sau sa-mi pun toata conducerea in cap,dar va rog frumos sa faceti o verificare din toti care au participat si au fost mutati pe alte functii inca de anul trecut,cati dintre acestia au fost si mutati in adevaratul sens al cuvantului si aici ma refer la cadrele de la Miercurea – Ciuc(Agenti),imi pare rau ca nu va pot da detalii exacte si numele agentilor.Va multumesc si astept raspunsul D-voastra.La revedere.Putina vointa si se poate afla tot.Va multumesc.

 8. Buna ziua D-le Stefan Teoroc daca nu deranjez si daca aveti timp va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare in legatura cu acele mutari demarate inca de anul trecut si nici pana in prezet cei care au fost mutati pe alte functii si aici ma refer la cei de anul trecut nu au fost mutati inca cu toate ca au ocupat functiile respective cu toate avizele pozitive,de ce dureaza atat de mult,s-au mai bine zis ele au fost scoase numai pentru a fi scoase.Aveti vreo idee de ce dureaza atat de mult si cand vom fi mutati pe noile functii.Asa au ramas nemutati toti cei care au ocupat functiile noi in toate unitatile din tara sau numai aici la noi la Miercurea Ciuc a ramas o lacuna.Cine este direct raspunzator de aceste mutari si de ce nu s-au facut inca?Astept raspunsul D-voastra.Va multumesc.O zi placuta in continuare.La revedere.

 9. Presupun ca ai decis deja unde ai vrea sa te muti. Fa pur si simplu cerere de mutare, motiveaza detaliat si ataseaza documente in justificare (daca ai) apoi depune cererea. Daca esti membru sindical si ai o situatie sociala aparte, contacteaza liderul din unitatea ta. Vei primi sprijin. Dupa ce solicitarea pleaca pe circuit, ne putem implica si la nivel de ANP cat timp exista argumente plauzibile care sa dovedeasca gravitatea sau importanta unei situatii.

 10. Revin cu o rugaminte enuntata anterior, cu riscul de a fi obositor. Scuze!
  As dori sa ma ajute un cunoscator si sa-mi ofere informatii cu posibilitatea unei mutari in cadrul unui penitenciar mai apropiat de domiciliu, avand in vedere ca am un copil cu anumite probleme medicale ce impun o supraveghere atenta. As dori detalii strict legale, daca se poate! Asa cum se cunoaste, e foarte greu sa obtii aprobare de mutare avand in vedere lipsa de resursa umana din fiecare penitenciar si este foarte clar ca, fiecare director va face tot posibilul pentru a impiedica aprobarea mutarii.
  Va multumesc anticipat!

 11. Stefan,
  Art. 23 alin2 face referire la cei incadrati din sursa externa si cei care sutn reincadrati la 1 an dupa incetarea raporturilor de munca. Nimic legat de absolventii SNPAP.

  Deci, valabil ar ramane doar alin. 1 al aceluaiasi articol pentru absolventi, in sensul ca prima echipare trebuie acordata in anul incadrarii, respectiv 2012.

  Din punctul meu de vedere, trebuiesc identificate articolele care s-au distribuit acestora si care se regasesc in prima echipare. Ceea ce nu se regaseste ca articol acordat (in general raman neacordate acele accesorii: cearsafuri, geanta, patura, etc. ), pentru acestea se face o calculatie si suma respectiva este acordata in anul in curs, respectiv 2012. Vorbind de de cemrbie 2012, e clar ca avem o problema cu bugetarea acestor articole. Dar nu cred ca as avea o problema sa acord aceasta suma odata cu sumele acordate pentru ceilalti in 2013, respectiv cand luam noi a doua transa de ehipament.

  Pe de alta parte, cred ca regimul acordarii este un pic ambigu cat timp nu-l aplicam distinct, prima echipare de dreptul la echipament propriu zis.

 12. Am mai explicat Alecule. Daca spui reorganizare intri intr-o zona care impune anumite conditii si obligatii pentru angajator. Daca definesti altfel s-ar spune ca e mai lejer pentru decidenti. Dar in realitate nu este o problema reala. Te intereseaza ceva anume sau doar ai o curiozitate?

 13. 😀 Si care sint (d)efectele?Ptr cea de-a doua intrebare banuiesc ca inca nu ai un raspuns sigur..mai astept !

 14. [b]Alecu: [/b]nu exista decat in titlu si in efecte

  [b]Drill:[/b] astazi am reusit sa inteleg fenomenul; dna Berbec responsabila cu echipamentul pe tot sistemul ANP a sunat inclusv la Tichilesti de unde am primit o sesizare. S-a inteles gresit in anumite unitati dar se va regla cu ocazia transei a IIa de echipament. Alocarea la prima echipare se face strict cu 2013 pt cei incadrati dupa 30 sept 2012 (articol 23 in OMJ 94/2009). Insa mai e ceva: chiar daca prima echipare se face in 2013, in anul incadrarii (2012) se pot acorda (asa s-a procedat tot timpul) acele articole pe care le primesti o singura data, la incadrare (includ art mai jos). Deci absolventii au dreptul la o prima echipare in val de aprox 1900 lei + acele articole, in val de 1100 lei. O parte din unitati au inteles ca acei 110 pot fi platiti in contul anului 2012 altele au alocat pe 2013. Ma rog, o probleme tehnica, de aplicare a ordinului, care se va regla in septembrie. Cei care au luat deja banii, vor lua mai putin acum. Atentie la ce e bolduit si subliniat mai jos mai jos:

  ART. 22
  (1) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi cei încadraţi din sursă externă în corpul funcţionarilor publici, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, în primul an, la:
  – articolele de echipament prevăzute de normele la care au dreptul;
  [b] – articolele de echipament prevăzute pentru prima echipare care se distribuie în plus faţă de norma specifică fiecărei categorii de funcţionari sau echivalentul valoric al acestora.[/b]
  (2) Echipamentul prevăzut a se distribui numai o singură dată la acordarea gradului se compune din: o şapcă de iarnă (pălărie pentru femei), un costum cu 2 pantaloni lungi (fustă în loc de un pantalon pentru femei) pentru iarnă, o scurtă îmblănită, 4 cămăşi, 6 perechi de ciorapi, o geantă pentru transportul echipamentului, 4 cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură şi accesoriile aferente – însemne de grad pentru mânecă, pentru piept şi ecusoane.

  ART. 23
  [b](1) Echipamentul sau echivalentul valoric al articolelor prevăzute a se distribui numai o singură dată la acordarea gradului se acordă, de regulă,[u] în anul încadrării[/u][/b], în funcţie de stocurile disponibile, respectiv de fondurile alocate.
  (2) Funcţionarilor publici încadraţi din sursă externă, precum şi funcţionarilor publici reîncadraţi în activitate după un an de la încetarea raporturilor de muncă li se calculează drepturile de echipament astfel:
  – din anul respectiv, dacă încadrarea sau reîncadrarea în activitate a avut loc până la data de 30 septembrie inclusiv a acelui an;
  [b]- din anul următor, dacă încadrarea sau reîncadrarea în activitate a avut loc după data de 30 septembrie a anului respectiv.[/b]

 15. Miane poimaine federatia (editat) care anuntase cu surle si trambite ca se dau banii pe haine in data de 29 iunie dar nici pe 09 august nu au mai ajuns,sunt departe trezoreriile statului,pe 10 septembrie cand se preconizeaza ca vor fi platiti se vor impauna ca ei iau dat si au dres etc.Au negociat ba nu au negociat incadrarea elevilor,acordarea banilor pe sub masa oe undeva ,SNLP a postat pe site solicitarea oficiala de incadrare a elevilor si a raspuns ferm si clar ca nu a negociat si nu se negociaza astfel de trocuri.
  Federatiei (editat) ii plac jocurile de culise numai de ei visate.Nu am nimic cu ei dar nu-mi place sa fiu dezinformat,mintit si scriu ce vad si anlizez eu ca s-a intamplat pt ca sunt si alti colegi cinstiti si onesti care doresc sa stie adevarul nu le plac spectacolele ieftine. 😳 😳 😳

 16. Nu inteleg pe cei de la Federatia(editat) cum se impauneaza cu reusita acordarii normei 12 B in toate unitatile la cei care lucreaza in ture discontinue,ei nefacand nici-un demers doar s-au lipit de reusita SNLP,care a solicitat puncte de vedere chiar si la Ministerul Muncii. a insistat si a reusit. Tipic Federatiei (editat),hau,hau si atat.La Tg Jiu de unde vine seva acestei Federatii (editat) noii incadrati nu au „voie” sa ceara chirii cu toate ca legal le merita pe deplin,dar cei maro nu recunosc aceste aspecte!!!Maronii stiu doar sa se impauneze de esenta nu prea fac nimic,doar musca in stanga si in dreapta,nu este un atac este o relatare si descrieire corecta va rog sa dati dovada de corectitudine si sa publicati asa cum dumnealor publica diferite neadevaruri ,”galbenii” etc,sa nu faceti ce fac ei adica atunci cand ii critici in urma unor fapte reale nu-ti publica comentariul ,daca le dedici ode este cel mai bun si publica imediat chiar mai adauga cateva comentarii unde se lauda singuri.Cu stima S.V 😳 😳 😳 😳

 17. Stefan,
  Trebuie avut in vedere faptul ca, cei care au considerat ca au achitat prima echipare colegilor s-au raportat la aceasta strict din punct de vedere al cuantumului banesc. Mai voncret, daca li s-au dat haine in valoare mai mare decat prima echipare, s-a considerat ca s-au achitat de aceasta datorie.

  Total gresit ! Conform art. 22, alin. 22 din OMJ 94, in prima echipare intra niste elemente vestimentare si accesorii (o scurtă îmblănită, 4 cămăşi, 6 perechi de ciorapi, o geantă pentru transportul echipamentului, 4 cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură şi accesoriile aferente – însemne de grad pentru mânecă, pentru piept şi ecusoane spre exemplu ) , elemente ce nu pot fi substituite prin acordarea altor articole.

  Nu pto considera ca am achitat prima echipare prin compensatie de articole, in sensul ca in contul a unei scurte imblanite spre exemplu pot acorda camasi sau pantaloni. Sau in contul cearsafurilor sa acord pantofi.

  Ei s-au raportat la suma si nu la articole ceea ce este total ilegal si gresit !

 18. Si totusi ,care este deosebirea serioasa intre reorganizare si desfiintare de posturi? Ce posturi s-au desfiintat?

 19. Toma: este normal sa iti faci griji, iar eu nu pot sa garantez plata, insa nici cu mainile in san nu vom sta, de asta poti fi sigur.

  Radu: se pare ca unitatile au procedat in 2 feluri cu cei incadrati pe final de an. Unele au acordat prima echipare pe 2012 iar altele au acordat echipament cu anticipatie pe 2013. Nimeni nu va lua in plus nimic, insa cei care au fost alocati la anticipatie, au luat bani pentru 2012, iar cei care au luat prima echipare nu au mai avut dreptul la bani. Sper ca maine sa elucidez acest mister. Ca doar nu avem un sistem ci 47, asta e ANP.

 20. da, multumesc pt raspuns! dar…toti am primit echipament la fel de la scoala. nu stiu care e valoarea primei echipari, dar cu siguranta nu am primit atatea haine incat sa acopere suma primei echipari. si nu inteleg de ce la unii s-au dat bani si la altii nu…nu suntem toti in aceeasi situatie si cu aceleasi drepturi. eu personal am mai cumparat haine in valoare de cel putin 5 mil plus banii cheltuiti pe modoficarea hainelor,caci toate aveau masuri xxxl… apoi am avut norocul sa primesc cate ceva si de alti colegi. in fine , sper sa se rezolve acum in 10 sep! va multumesc.

 21. deci pe 10 septembrie 2013, sub rezerva obtinerii tuturor avizelor de la Ministerul Finantelor Publice.
  Si sa vedeti atunci cum o sa apara cate ceva de la MFP…Chiar credeti ca se mai dau banii aia?
  Am mai postat o data dar se pare ca nu prea conteaza o parere.

 22. @nevermind sau daca n ai minte ce faci?

  scrii si crezi ca stii sa scrii

 23. Radu,
  Referitor la banii pentru prima echipare fac urmatoarele precizari:
  1. Au fost mai multe moduri de interpretare si de acordare a acestor bani, si anume:
  – unele uintati au considerat ca echipamentul pe care l-ati primit la scoala si la unitatile unde v-ati incadarat ulterior a insemnat in bani mai mult decat prima echipare, in consecinta au mers pe ideea ca ati beneficiat de prima echipare, raportandu-se la acest drept numai ca si cuantum banesc;

  – unele unitati au delimitat prima echipare de dreptul anual de echipament (alocat pentru 2013) acordand astfel cuantumul banesc pentru acesta iar echipamentul primit in scoala si unitate l-au scazut din drepturile pe 2013.

  – presupun ca au fost unitati care au luat in calcul echipamentul primit si regasit la prima echipare, l-au scazut de la prima echipare iar echivalentul celorlalte lucruri (4 cearsafuri, patura, etc…) au facut solicitare de fonduri pentru acesta.

  Ai asadar trei situatii diferite.
  Personal consider ca primul alineat referitor la raportarea numai in bani a primei echipari este total eronat. Nu poti considera ca ai inlocuit cele 4 cearsafuri de exemplu cu trei-patru camasi pe care le-ai primit in scoala sau la uitate. Cine a procedat in asa fel consider ca comis o eroare.
  Prima echipare inseamna niste efecte, niste lucruri bine delimitate asa cum se arata in OMJ 94, art. 22 alin 2. Daca ele nu au fost acordate trebuiesc platite, asta e clar. Chiar daca s-a primit echipament in cuantum mai mare decat prima echipare asta nu inseamna ca substituie prima echipare. Dupa cum am spus, nu poti da camasi in contul cearsafurilor si invers.

  Alienatul 2 pare mai firesc in interpretarea acordarii primei echipari iar alineatul 3 il consider cel mai legal si corect din punct de vedere al interpretarii acordarii acestuui drept.

 24. As dori sa ma ajute un cunoscator si sa-mi ofere informatii cu posibilitatea unei mutari in cadrul unui penitenciar mai apropiat de domiciliu, avand in vedere ca am un copil cu anumite probleme medicale ce impun o supraveghere atenta. As dori detalii strict legale, daca se poate! Asa cum se cunoaste, e foarte greu sa obtii aprobare de mutare avand in vedere lipsa de resursa umana din fiecare penitenciar si este foarte clar ca, fiecare director va face tot posibilul pentru a impiedica aprobarea mutarii.
  Va multumesc anticipat!

 25. cum a fost posibil ca in unele penitenciare,functia de sef birou sa fie salvata prin preluarea unor functii de executie din alte servicii, iar in altele nu? manareala, obedienta, cotizatie, informatie pe sub mana? care a fost mecanismul? baza legala?

 26. buna! am si eu o intrebare…oare noi cei incadrati in decembrie anul trecut vom primi banii pe haine? precizez ca doar la anumite penitenciare nu s-au dat( respectiv aiud, rahova, poarta alba si giurgiu) in rest la toate s-au dat prima transa. multumesc

 27. Lucram pe ea, ambele sindicate / saptamana viitoare se va circula un proiect cu observatii

 28. domnule presedinte, aveti cumva forma finala a proiectului de modificare a legii 293 cu completarile recente?

 29. Cand esti disponibil sa organizam o intalnire pe subiectul expus, la nivel ANP, nu trebuie decat sa imi trimit un email la stefan.teoroc@yahoo.com, ca sa stiu pe cine invit. Vom fi onorati sa participi. Nu ar fi prima sedinta cu participare din unitati, organizata de SNLP.

  [quote]#12 negru pe plantatie 31-07-2013 10:39
  Domnule Teoroc,
  Nu vb nimeni despre situatia cabinetelor medicale din penitenciare, unde nu exista medicamente si este o lipsa acuta de cadre medicale. La penitenciarul unde imi desfasor activitatea, situatia este mai mult decat delicata, in sensul ca pana la sf anului nu vom reusi sa terminam co pe anul 2012! Despre cele 7 zile co suplimentar aferent anului 2013 nu se poate gandi cineva ca vom avea timp sa le efectuam, prin urmare aceste zile de drept se vor pirde! In schimb toti cei care ne promit(si aici ma refer la cei din conducere) sunt cu co la zi si bineinteles cu banii primiti pe ordinul de serviciu, chiar din ianuarie 2013. Ma gandesc destul de serios a renunta la acest sistem care,practic, ma imbolnaveste! Sunt epuizat la maxim! Mai am de efectuat 27 de zile de co restant! Nu intereseaza pe nimeni de soarta noastra! Se discuta despre toate sectoarele de activitate, mai putin despre situatia cabinetelor medicale unde nu exista minimul necesar acordarii asistentei medicale de urgenta! Ma intreb ce rost au turele de noapte? Ca pentru a apela 112 nu-ti trebuie Scoala Sanitara Postliceala. Acest apel poate fi facut de oricine!
  Citat[/quote]

 30. [quote name=”Plantatia negrului”]Negru pe plantatie,
  Generalizezi. Sa cred ca detii informatii cu privire la intreg sistemul pe linie medicala ? De ce nu expui aceste probleme ? Pui pe altii sa o faca ? Daca tot sugerezi astfel de lucruri, ce-ar fi sa faci parte alaturi de cei carora le-o ceri sa o faca ?

  Pana acum ai pus pe tapet probleme. Solutii ? Stii ceva de ele ? Ai putea sugera cateva ? Te rog, ai „liber la a le propune si te bate pentru ele. Altfel, nu ramai decat un comentaor generalist lipsit de solutii. Si, de obicei, cel care identifica o prblema are si un dram de solutie pentru rezolvarea acesteia. Deci, fa-te cunoscut ![/quote]

  Daca la nivel de sistem ar avea loc astfel de intalniri in cadrul carora s-ar cauta solutii la problemele existente, crede-ma, as participa cu placere!
  Si sunt convins ca, impreuna, am elimina multe din cheltuielile fara rost! Am incercat, prin postarile anterioare, sa trezesc atentia unora care au puterea sa o faca si sa propuna un dialog cu participarea unui numar de cadre care isi desfasoara activitatea in penitenciare si a reprezentantilor din cadrul ANP-ului!
  Oricum, va multumesc pentru atentia acordata si asteptam sprijin!(lauti semnele de exclamare folosite excesiv ca pe un strigat de ajutor)

 31. [quote name=”Xmann”][quote name=”Nevermind”][quote name=”Xmann”][quote name=”Stefan Teoroc”]Deci simti nevoia sa ma alinti?[/quote]
  Fara sa va alint domnule Stefan va rog sa-mi spuneti daca si dvs. ati fost „bantuit de spirite'”si ati fost de acord cu varianta incadrarii absolventilor, in detrimentul acordarii restantelor pentru echipament.Multumesc.[/quote]
  Macar daca ti-ai lua echipament de banii aia…dar lasa sa nu aiba altul nimic ca sa ai tu burta plina.”Mare” caracter![/quote]
  Amaratule,te informez ca am si echipament ,si burta plina si am fost si in vacanta (stie Ioan de la Vaslui unde.. 😆 ).[/quote]
  Inca o data ai demonstrat ce „amarata” si scurta ti-e gandirea.

 32. OMJ 94/2009 (extras)
  5. Drepturi la acordarea gradului profesional, încadrarea din sursă externă şi la reîncadrare
  ART. 22
  (1) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi cei încadraţi din sursă externă în corpul funcţionarilor publici, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, în primul an, la:
  – articolele de echipament prevăzute de normele la care au dreptul;
  – articolele de echipament prevăzute pentru prima echipare care se distribuie în plus faţă de norma specifică fiecărei categorii de funcţionari sau echivalentul valoric al acestora.
  (2) Echipamentul prevăzut a se distribui numai o singură dată la acordarea gradului se compune din: o şapcă de iarnă (pălărie pentru femei), un costum cu 2 pantaloni lungi (fustă în loc de un pantalon pentru femei) pentru iarnă, o scurtă îmblănită, 4 cămăşi, 6 perechi de ciorapi, o geantă pentru transportul echipamentului, 4 cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură şi accesoriile aferente – însemne de grad pentru mânecă, pentru piept şi ecusoane.
  (3) Funcţionarilor publici încadraţi direct în activitate, cărora trebuie să li se asigure o uniformă completă, li se va distribui echipamentul necesar pe bază de cerere scrisă, iar valoarea care depăşeşte cota-parte anuală se consideră anticipaţie în contul drepturilor de echipament pe anul următor.
  (4) Diferenţa dintre echivalentul valoric al cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament şi valoarea echipamentului primit se consideră anticipaţie în contul drepturilor viitoare de echipament.

 33. o intrebare….cei care ne-am incadrat in decembrie anul trecut primim acesti bani de echipament, avand in vedere ca prima transa nu s-a dat nimica? multumesc

 34. [quote name=”Nevermind”][quote name=”Xmann”][quote name=”Stefan Teoroc”]Deci simti nevoia sa ma alinti?[/quote]
  Fara sa va alint domnule Stefan va rog sa-mi spuneti daca si dvs. ati fost „bantuit de spirite'”si ati fost de acord cu varianta incadrarii absolventilor, in detrimentul acordarii restantelor pentru echipament.Multumesc.[/quote]
  Macar daca ti-ai lua echipament de banii aia…dar lasa sa nu aiba altul nimic ca sa ai tu burta plina.”Mare” caracter![/quote]
  Amaratule,te informez ca am si echipament ,si burta plina si am fost si in vacanta (stie Ioan de la Vaslui unde.. 😆 ).

 35. Negru pe plantatie,
  Generalizezi. Sa cred ca detii informatii cu privire la intreg sistemul pe linie medicala ? De ce nu expui aceste probleme ? Pui pe altii sa o faca ? Daca tot sugerezi astfel de lucruri, ce-ar fi sa faci parte alaturi de cei carora le-o ceri sa o faca ?

  Pana acum ai pus pe tapet probleme. Solutii ? Stii ceva de ele ? Ai putea sugera cateva ? Te rog, ai „liber la a le propune si te bate pentru ele. Altfel, nu ramai decat un comentaor generalist lipsit de solutii. Si, de obicei, cel care identifica o prblema are si un dram de solutie pentru rezolvarea acesteia. Deci, fa-te cunoscut !

 36. [quote name=”Xmann”][quote name=”Stefan Teoroc”]Deci simti nevoia sa ma alinti?[/quote]
  Fara sa va alint domnule Stefan va rog sa-mi spuneti daca si dvs. ati fost „bantuit de spirite'”si ati fost de acord cu varianta incadrarii absolventilor, in detrimentul acordarii restantelor pentru echipament.Multumesc.[/quote]
  Macar daca ti-ai lua echipament de banii aia…dar lasa sa nu aiba altul nimic ca sa ai tu burta plina.”Mare” caracter!

 37. [quote name=”Stefan Teoroc”]Deci simti nevoia sa ma alinti?[/quote]
  Fara sa va alint domnule Stefan va rog sa-mi spuneti daca si dvs. ati fost „bantuit de spirite'”si ati fost de acord cu varianta incadrarii absolventilor, in detrimentul acordarii restantelor pentru echipament.Multumesc.

 38. Domnule Stefan Teoroc, va rog daca se poate sa afisati pe site informatii in legatura cu abonamentele la telefonia mobila-Cosmote

 39. @ Stefan

  ai spus bine ca ai o senzatie .alintul nu e porecla stefanele.

 40. [quote name=”caracul”]@St Teoroc
  Da-mi un raspuns logic,corect ca tine:citi barosani cu functii de conducere ai in sindicat?o cifra reala la acest moment.Poti Stefanut?[/quote]
  Stimabile, dupa cum ai prezentat problema ta,( pari a fi din zodia lui – (editat) ),percep un atac la SNLP si nu cred ca Stefan trebuie sa iti dea tie socoteala…ce, cat, cum ?!!?!!
  Sunt informatii confidentiale si nu se dau la orice persoana, ai lider de sindicat in unitatea ta (SNLP)… , te duci la el si rezolvi problema, dar nu iti bati joc de liderul nostru Stefan, ca asa vrei tu, ori iti revizuiesti atitudinea….,ori du-te la (editat) si sa-ti dea toate informatiile pe tava privind liderii lor, bani , functii , incearca. (sageata ce esti).

 41. Nu /dar nu stiu de ce cam senzatia ca ai o intelegere eronata a sintagmei [b]functie de conducere[/b] intrucat o asociezi cu „barosan” / functii de conducere sunt si cele de sef tura, sef sectie, sef birou organizare, etc / avem aproximativ 1000de fct de conducere in sistem / habar nu am cate avem in sindicat / nu am facut niciodata evidente distincte sau separatisme / inca ceva: nu ma deranjeaza dar nici nu tin in mod necesar sa ma poreclesti / ma cheama Stefan

 42. @St Teoroc
  Da-mi un raspuns logic,corect ca tine:citi barosani cu functii de conducere ai in sindicat?o cifra reala la acest moment.Poti Stefanut?

 43. Daca sunteti atat de curios, incercati sa vedeti care este situatia la nivelul tututror penitenciarelor si veti vedea ca situatia este aceeasi! La concursurile organizate de ANP nu s-au prezentat f multi doritori, iar medicii care erau ai sistemului s-au reorientat. Si tot din curiozitate, faceti un sondaj in randurile cadrelor medicale si veti vedea ca veti avea destul de multe surprize!

 44. [quote name=”caracul”]domnu Teoroc ,ce nu pricep io,este citi oameni cu functie de conducere,barosani ai in sindicat? Mai exact de ce vrei sa ramina asa multe functii de conducere?[/quote]
  Ce nu inteleg eu cum ai ajuns sa lucrezi intr-o institutie a statului cu un statut special fiind agramat 100% 😐

 45. Caracul: in sindicat avem acelasi procent de oameni cu fct de conducere ca si cu fct de executie, raportat la efectivele pe categorii / dar asta este absolut nerelevant / nicio functienu este de eliminat din sistem / ce se taie acum este f greu daca nu imposibil de recuperat vreodata / apoi, daca mai vrei un argument, se numeste cariera iar asta te priveste si pe tine si pe cel mai mic sau nou agent din sistem / daca se diminueaza fctiile de conducere, cariera celor care isi doresc si lupta pentru asa ceva va fi mai scurta

 46. Negrule pe plantatie,
  Ai enumerat o sumedenie de probleme legate de activitatea ta si a situatiei in care te afli din punct de vedere al acordarii unor drepturi.
  Dupa aceasta insiruire m-as fi asteptat si la lucruri ceva mai pertinente cum ar fi de exemplu cauza care a provocat o astfel de situatie. Imi este greu sa cred ca toate astea nu au la baza si un factor determinant. Cam care ar fi acela ? Lipsa de personal, o proasta planificare in serviciu, CM ale colegilor tai, modul in care sunteti organizati ?

  Ceri un ajutor fata de o situatie pe care o prezinti la modul general fara a detalia. De ce ati ajuns in starea asta, sa nu reusiti sa luati CO din anul 2012 in 2013 ? Hai, fii curajos si da-o pe fata. Doar sa aprindem o fumigena, nu este deajuns.

 47. domnu Teoroc ,ce nu pricep io,este citi oameni cu functie de conducere,barosani ai in sindicat? Mai exact de ce vrei sa ramina asa multe functii de conducere?

 48. Va rugam a va interesa si despre situatia noastra si a propune spre rezolvare aceste probleme(care sunt mult mai multe decat cele expuse)!

 49. Domnule Teoroc,
  Nu vb nimeni despre situatia cabinetelor medicale din penitenciare, unde nu exista medicamente si este o lipsa acuta de cadre medicale. La penitenciarul unde imi desfasor activitatea, situatia este mai mult decat delicata, in sensul ca pana la sf anului nu vom reusi sa terminam co pe anul 2012! Despre cele 7 zile co suplimentar aferent anului 2013 nu se poate gandi cineva ca vom avea timp sa le efectuam, prin urmare aceste zile de drept se vor pirde! In schimb toti cei care ne promit(si aici ma refer la cei din conducere) sunt cu co la zi si bineinteles cu banii primiti pe ordinul de serviciu, chiar din ianuarie 2013. Ma gandesc destul de serios a renunta la acest sistem care,practic, ma imbolnaveste! Sunt epuizat la maxim! Mai am de efectuat 27 de zile de co restant! Nu intereseaza pe nimeni de soarta noastra! Se discuta despre toate sectoarele de activitate, mai putin despre situatia cabinetelor medicale unde nu exista minimul necesar acordarii asistentei medicale de urgenta! Ma intreb ce rost au turele de noapte? Ca pentru a apela 112 nu-ti trebuie Scoala Sanitara Postliceala. Acest apel poate fi facut de oricine!

 50. Alex, un lucru e sigur, ca noi vom milita pentru asta. Nu pot insa garanta rezultatul.

 51. Mai generatie, tu vrei sa ramai anonima …
  Pai spune OUG 77 ceva de desfiintarea unor functii de executie ocupate sau vbeste de diminuarea unor posturi de conducere?
  Esti de belea, cum sugerezi tu ca noi am activa ca sindicate doar pentru cei 5% din membri care au fct de conducere si ignoram marea masa.

 52. domnule Teoroc, am convingerea ca suntem pe drumul cel bun, daca se aproba si proiectul de modificare a legii 293 cu schimbarea titulaturii in politie penitenciara chiar e un pas mare pentru sistemul penitenciar, cu respect

 53. Eu observ că durerea mare la sindicate sunt posturile de la birouri,nu prea am citit despre posturile de la operativ .Luptați și pentru PROSTIME ,DOAR A/ȚI LUCRAT CU EI ATÂȚIA ANI CU EI DOMNULE TEOROC ȘTEFAN

 54. Inteleg naduful dar nici nu erau solutii / nu s-a pus problema de modificare a categoriei unor posturi din ofiteri in agenti ci doar de diminuare a fct-lor de conducere

 55. Domnule Teoroc daca la ANP Informatiile Clasificate v-a ramane compartiment, in teritoriu ce se intampla?!!…se vor transforma posturile de ofiteri Inf. Clasificate/in agenti Inf. Clasificate?!! …si ramane post de ofiter Inf. Calsificate pe regiune (pana la sfarsitul anului intra si regionalizarea, vezi ANAF), multumesc.

 56. In ordine:
  – am pus problema pensionarii insa ideea nu este agreata iar procesul nu se intentioneaza a se numi reorganizare desi in mod evident exact asta se realizeaza
  – HG ul de aplicare a OUG 77 e una dar ocuparea efectiva a posturilor vacante de absolventi e alta / memorandumul este la mapa MJ si va discuta in urmatoarea sedinta de Guv care din pacate e pe 14 aug din cate am aflat
  – rectificarea se aproba azi, dar urmeaza publicarea si apoi aplicare ordonantei / astazi am discutat cu MJ si am accentuat prioritizarea acordarii restantelor la echipament desi pe lista de prioritati se inghesuie cam multe

 57. In urma rectificarii bugetare de ieri am primit si noi restantele pentru echipamnet?

 58. Referitor la pct. 3, repartizarea absolventilor, in nota de fundamentare a proiectului de HG in vederea aplicarii OUG 77/2013, la pagina 5, pct. 4 de la ANP se specifica faptul ca situatia absolventilor a fost luata in calcul si se subintelege ca le-au fost pastrate posturi in vederea incadrarii.

  Au fost luate în considerare promoţiile 2013 ale următoarelor instituţii de învăţământ: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, specializarea „penitenciare” (45 ofiţeri), Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” (8 ofiţeri), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti (49 agenţi), Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna (199 agenţi), deci un total de 301 absolvenţi.

 59. Domnule Teoroc nu se da si o ordonanta sa iesim si noi la pensie???????? noi astia veterani.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)