www.snlp.ro Web analytics

Tara in care doar tragediile imping spre normalitate, iar idiotii formeaza opinii

In urma cu doi ani si jumatate incepuse asaltul contra noastra. Nu eram tinte. Doar pagube colaterale. Tinta reala era extragerea din penitenciare a VIP-urilor (patroni de trusturi media si altii). Cum s-ar fi putut obtine modificari legislative care sa faciliteze acest scop, altfel decat prin denigrarea unei categorii profesionale si prin aruncarea in derizoriu a intregului sistem? Si atunci am devenit brusc tortionari, iar detinutii – victime ale sobolanilor, igrasiei, torturii si relelor tratamente. Desi nimic nu se intamplase intre timp, poate doar saturarea cu politicieni si oameni de afaceri a sistemului. Ba chiar efectivele de detinuti inregistrasera deja descresteri substantiale. Cateva repere:

  • anul 2001 – 56000 detinuti
  • anul 2003 – 45000 detinuti
  • anul 2013 – 33000 detinuti
  • anul 2018 – 22000 detinuti
  • anul 2019 – 20.000 detinuti

Tinem minte mandatul haotic al ministrei Pruna, mama remediilor compensatorii si a stigmatizarii noastre. In viziunea Ralucai Pruna personalul era corupt, puturos, prea bine platit, iar penitenciarele trebuiau scoase din structura de aparare nationala. Ne-am luptat cu aceasta ministra tehnocrat de ciudata, pana s-a tot dus, iar noi am ramas. Dar acea perioada a avut un sens, un rost. La scurt timp a fost adoptata Legea 169/2017 iar strategia Penal Academic Escape asa cum a fost denumita de SNLP a inceput sa produca liberari pe banda. Chiar si conditionate. Cele 6 zile considerate pe luna ca remediu compensatoriu pentru cazare in spatii necorespunzatoare (si nu avem altfel de spatii in sistem), au influentat toate liberarile produse de atunci incolo.

A numara detinutii care au beneficiat de remedii si eventual au recidivat este un non-sens. TOTI detinutii liberati din 2017 si TOTI cei care recidiveaza s-au liberat si prin efectul Legii 169/2017. Actul normativ va produce in continuare efecte desi estimam ca nu pentru mult timp, avand in vedere tragediile de care aflam aproape saptamanal si care au transformat Romania intr-una dintre tarile campioane la infractionalitate. Fara acest val neasteptat de cazuri, de victime, de copii violati si ucisi, de atrocitati si teama, ar fi urmat adoptarea unui alt pachet de legi favorabile infractorilor. Amnistii, gratieri, arest si detentie la domiciliu, bratari electronice…  Bine ar face sa se abtina daca nu isi doresc un bis la 5 februarie 2018

Acum nu mai vorbeste nimeni de conditiile proaste de cazare. Mass-media s-a intors la 180 de grade. Politicul scoate proiecte pentru cresterea pedepselor, ingreunarea liberarii conditionate, inchisoare pe viata pentru mai mai multe infractiuni. Desi nimic nu s-a intamplat intre timp, cel putin in sistemul nostru. Conditiile sunt la fel de proaste. Si pentru detinuti si pentru personal. Detinutii privesc si maraie. Evident ca nu sunt fericiti de perspective. Nu toti sunt violatori, pedofili sau ucigasi. Ne asteptam la reactii ostile insa ar fi inutile. Nu mai exista toleranta. Nici la politicieni, nici in media, nici in societate. Bine ar face sa se abtina

Apoi colac peste pupaza, apare Câțu – parlamentarul penelist (cu un coeficient de idiotenie) demn de tot respectul si care, exact inainte de a-si initia procesul de gandire, a vomitat:

„Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaștem TOȚI acest lucru. Restul românilor, din țara și din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală. O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîțu. Sunt două soluții pentru a elimina acesta discriminare promovată și susținută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-și păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluție optimă. Taxele distorsionează comportamentul și am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcționa doar în cazul pensiilor speciale și al veniturilor din prezența în diferite consilii de administrație- adică taxarea sinecurilor. Rămâne această soluție. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Că și cum cel care ajunge acolo a câștigat la loterie și este aranjat pe viață. Este inadmisibil să dai șpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forță de muncă din exterior! Acest sistem bolnav și falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”

Ce sa mai fie de comentat? Dar nu cumva tot ei striga acum ca nu sunt suficienti politisti sau ca sunt slabi pregatiti? Asta dupa ce au taiat salarii si au blocat posturi timp de un deceniu! Dupa ce au impins zeci de mii de salariati din structura de aparare spre pensionarea in masa cu amenintarea plafonarii pensiilor militare, pentru ca apoi sa fim nevoiti sa angajam la viteza mii de tineri fara experienta sau studii speciale, ca sa putem lucra chiar si la limita riscului absolut, fara rezerve, cu sute de mii de ore suplimentare restante si cu concedii neacordate. In penitenciare au intrat 4000 de colegi noi din sursa externa in doar 2 ani in care am fost aproape sufocati de comisii de concurs peste remediile compensatorii cu care ne-au lasat sa ne descurcam singuri.

A fost timp de formare profesionala cand nu aveam cu cine intra in posturi? Ce sa povestim despre dotari si abilitati, cand la baza este celebrul pistol Carpati model 1974 iar exercitiile de tragere sunt anuale, cu mare economie de munitie!  Sigur ca avem uscaturile noastre, sigur ca nu pretindem un nivel de integritate de 100%, sigur ca unii muncesc mai putin decat altii. Greu de performat intr-un sistem peticit, suferind! Poate o fi altfel in privat… Sa preia privatul si detinutii si sa performeze ei. Dar mai inainte sa arunce o privire in Marea Britanie pentru ca angajarile vor fi dificile. Gradul de violenta din penitenciarele private este cu mult mai mare decat in cele publice. De performante ce sunt. Acum, ne gandim ca parlamentaru’ Câțu doar s-a straduit sa ne atraga atentia si ar trebui sa-l informam ca a si reusit. Daca aveti urari pentru el…

11 COMMENTS

  1. O mai tinem minte pe dna Pruna si pe consilierul sa Morteanu, era de o imbecilitate crasa si propusa pe filiera Soros( sa nu uitam ca era absolventa a celebrei universitati din budapesta a lu nea Soros si ulterior au avut grija de ea sa o plimbe pe la toate sinecurile din bruxelles)…sa vedeti la anul cu usr la guvernare reintoarcerea…

  2. Bună seara domnule președinte.
    Nu vreau să induc panică sau isterie in rândul polițiștilor de penitenciare, dar aveți știință de un proiect de lege care limitează și mai mult cuantumul pensiei de serviciu??
    În sensul că, spre exemplu, nu se va mai tine cont de sâmbete și duminici(sporul aferent)?

    • salut / nu pot confirma asta / insa la acest moment baza de calcul este substantial peste plafonul salariului net / nu vad ce sens are sa se surubareasca la baza

  3. Mai pregatiti un rand de convorbiri/negocieri ca tocmai ce avem alt ministru.Pe filiera Ciordache.

    • nimic nou sub soare / pleaca unu vine altu / noi tot pe aici ramanem 🙂

  4. Domnule Președinte,desi nu are legatura cu articolul postat am o rugăminte cu privire la activitățile sportive ce le organizează SNLP.
    Observ activitatea dvs sindicală si nu am ce sa reproșez dar va rog sa acordați minima atenție asupra competiției de fotbal.
    Anul trecut a fost bine,ne mai întâlnim colegi din toata tara,mai schimbam păreri,opinii si mai socializam putin.
    Tot munca,munca, si iar munca….face ti ceva in sensul asta.
    Va multumesc si spor în activitatea sindicală!!

  5. Ca de obicei foamea de voturi si proasta informare aduc astfel de generalizari.Pensiile sistemului de aparare
    si ale magistratilor sunt diferite in toate tarile la care se raporteaza chiar si liberalii.Nu am vazut sa fie la fel de vocal pe Tov. Catu in ceea ce priveste pensiile primarilor, presedintilor de consilii, parlamentari si alti adevarati speciali aparuti peste noapte.

  6. Cu toată stima pentru dumneavoastră și tot respectul pentru orientarea politică pe care o promovati, cred că pentru o corectă informare a membrilor de sindicat, ar trebui să faceti unele clarificari referitoare la forma inițială a proiectului recursului compensatoriu si forma modificata si aprobata in parlament de actuala majoritate. Și tot pentru o corectă informare numiti si ministrul care a ciopartit pensiile militare dupa o manipulare grosolană a opiniei publice. În ceea ce priveste calitățile morale și profesionale ale persoanelor enumerate in articol sunt întru totul de acord. Ba chiar cred ca am putea continua insiruirea cu mulți alți miniștri, parlamentari, președinți de comisii juridice și toata tagma de,, păreristi,, care își emana ideile pe la televiziuni, fara a avea măcar idee despre ce înseamnă sistemul de ordine publica si siguranță națională

  7. Crețule, tu si PNL-ul tău tocmai ați mai pierdut cateva voturi. Voi stiți doar să tăiați. Si uite asa PSD va reveni pe crestere in sondaje pe declarațiile unor limitați ca tine Crețule

  8. E timpul să ieșim în stradă și să nu mai plecam de acolo până nu ne este respectată munca la adevărata valoare! Cei care fac propuneri sa vina și cu anexele de pe salariile și toate beneficiile lor pe ultimul an. Politia nu mai înseamnă nimic și vor sa nu mai insemne nici acel nimic pentru că, majoritatea dintre ei fura! Vor sa fure și polițistul să zică ” să trăiți sefu’ scuze nu știam că dumneavoastră sunteți! ” Pai nu le e rușine? De hoți ordinari cu plimbările lor fără folos cu tot și prezența pauza că sunt în teritoriu? Vor sa nu mai existe politie, asta vreți? Sa va în nas orice jegos că el e protejat? În stradă pentru restabilirea ordinii de drept trebuie sa fie următoarea lozinca! Și să nu mai plecam de acolo până nu vedem banii, nu vrăjeală că a semnat acordul doar ministrul justiției și ăla al finanțelor nu… Pe ei!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)