www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Bugetarii, în grevă generală din 31 mai şi în stradă din 1 iunie

Operaţii amânate, examene naţionale blocate, autobuze şi trenuri oprite, ghişee închise la administraţiile locale, aşa va arăta România pe 31 mai, când sindicatele vor declanşa greva generală. De suferit vor avea elevii care se pregătesc de examenul de bacalaureat, pacienţii, dar şi toţi cei care vor avea drumuri de făcut și vor avea nevoie de mijloacele de transport în comun.

Confederaţiile sindicale au anunțat, astăzi, că angajaţii din educație, sănătate, administraţie publică şi transport vor intra în grevă pe termen nedeteiminat începând cu data de 31 mai. Totodată, reprezentanţii confederaţiilor sindicale susţin că începând cu 1 iunie va veni un nou val de mitinguri de protest, în faţa prefecturilor din toată ţara, între orele 12.00 şi 14.00. De asemenea, pe 3 sau 4 iunie, se va organiza un lanţ uman în faţa Parlamentului, cu manifestări la cele patru porţi de intrare.

CNSLR Frăţia, BNS, Cartel Alfa, CSDR şi Meridian susţin că protestul are loc ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de Guvern privind reducerea cheltuielilor cu salariile şi pensiile.

Pe 31 mai, trenurile vor rămâne în gări. Într-o zi normală circulă peste 1.600 de garnituri de tren. Cele peste 1.500 de autobuze, tramvaie şi troleibuze din Capitală vor rămâne în depouri pe 1 iunie şi foarte posibil şi pe 31 mai. Tot pe 31 mai, dar şi pe 1 iunie, este posibil să nu circule nici metrourile. Printre cei mai afectaţi de grevă vor fi elevii din clasa a XII-a, care îşi dau bacalaureatul și chiar pe 31 mai aceștia ar trebui să susțină examenul la limbi străine.

Angajaţii din sistemul sanitar vor participa şi ei la grevă. Medicii vor asigura 30% din activitate. Operaţiile vor fi reprogramate exceptând urgenţele şi intervenţiile care nu pot fi amânate.

Vor înceta activitatea şi funcţionarii publici, drept urmare ghişeele de la administraţiile locale vor fi închise. Și Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă grevă în toate unităţile din sistemul penitenciar, începând cu 31 mai 2010.

Cotidianul.ro

Google Translate

Cauta in site

 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

Google AdS