www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Protest cu imbranceli in Capital. Mii de sindicalisti au marsaluit prin Bucuresti

Cei peste 5.000 de sindicalistii afiliati la Blocul National Sindical care s-au strans in Piata Victoriei astazi, la pranz, au inceput sa marsaluiasca prin centrul Capitalei. Protestatarii s-au oprit in fata sediilor ministerelor Economiei, Muncii, Administratiei si Internelor, Sanatatii si Agriculturii.

Mitingul s-a incheiat inainte de ora de 16.00 la care era programat. Ultima oprire a sindicalistilor a fost Piata Revolutiei, unde a ajuns si delegatia care a trecut pe la Ministerul Agriculturii pentru a depune un memoriu.  La Ministerul Agriculturii a avut loc si primul incident. Protestatarii au incercat sa iasa din spatiul amenajat, iar jandarmii au fost nevoiti sa intervina.

Liderii protestatarilor au fost in fiecare ministerului, unde au depus memoriul cu revendicarile sindicalistilor.

Protest cu imbranceli in Capital. Mii de sindicalisti au marsaluit prin BucurestiPotrivit jandarmilor, sindicalistii BNS nu au avut autorizatie decat pentru marsul pe Calea Victoriei pana la Ministerul Agriculturii (la Universitate) si nu au putut protesta in fata Guvernului.

Liderii BNS au refuzat participarea la discutii cu premierul Emil Boc si ministrul Muncii in timpul protestelor. Dumitru Costin a precizat ca se va intalni cu reprezentantii Guvernului la ora 16.00.

"Este exclusa participarea la discutiile de la Ministerul Muncii, avem toata disponibilitatea de a discuta dupa actiunile de protest, nu in timpul lor", a declarat presedintele Blocului National Sindical.

Sindicalistii stransi in zona Parcului Kiseleff au avut bannere si steaguri cu insemnele sindicatelor din care fac parte, tricouri si sepci albastre cu insemnul BNS si au strigat  "Demisia", "Hotii", "Jos Guvernul lui Basescu", "Jos Basescu". Unii prostestatari aveau bannere cu "Baserminator 2, v-am terminat, v-am ciuruit",  "Basescu nu uita esti comunist sadea", "Bucuresteni, indiferenta dauneaza grav natiunii" si "Joc Guvernul lui Bocanic" - primele trei litere fiind scrise cu alta culoare.

Unul dintre protestatari, in varsta de 80 de ani, a venit cu o cruce de lemn pe care scrie  "La crestinul Traian Basescu" si inscriptia funerara este "Sa-i fie tarana usoara ca piatra de moara. Vesnica lui pomenire in infern".

***

BNS se astepta la peste 10.000 de oameni in strada, din acest bloc sindical facand parte angajati din sectorul bugetar dar si din sectorul privat, dar au participat doar 8.000 de sindicalisti.

"Marti, 28 septembrie, cel putin 10.000 de sindicalisti vor participa la un miting. Marsul va fi pe traseul Piata Victoriei, Guvern, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii. Aceasta actiune sustine o lista de revendicari care vizeaza un program de investiitii pentru relansare economica. Domeniile sunt infrastructurii, sector energetic, agricultura, resurse umane, educatie si sanatate. O alta revendicare este salariul minim care trebuie sa creascala 750 de lei. Nevoia de restructurare si finalizarea proiectului legii in sectorul bugetar", a declarat Dumitru Costin , presedintele BNS.

Sindicalistii s-au oprit pe rand in fata Ministerului Economiei, al Muncii, al Administratiei si Internelor, dar si in fata Ministerului Sanatatii si a Ministerului Agriculturii.

Protestatarilor li s-au alatura si peste o suta de mineri din Valea Jiului care au venit de azi-noapte in Capitala si au cerut pastrarea locurilor de munca.

stiriROL.ro

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS