www.snlp.ro Web analytics

Pensii militare – ANP da drumul la dosare

Pension file 956x635

 

Cei care au depus cereri de pensie dupa 1 ianuarie 2016 au avut ceva de asteptat pana cand au fost publicate toate normele de aplicare a legii 223/2015 modificata prin OUG 57/2015. Chiar si dupa incetarea raporturilor de serviciu, pensia a intarziat sa vina pentru ca de aproape trei luni ANP a tinut pe loc dosarele nestiind cum sa calculeze.

Dupa ce in urma cu putin timp au fost emise ultimele hotarari de guvern, s-a decis si DEA ANP sa transmita in unitati instructiunile si macheta de calcul. Pentru a urmari mai usor acest subiect, avand in vedere ca este poate la fel de important in anul 2016 ca si cel legat de concursuri, am activat un nou buton special in meniul din site respectiv – „pensii militare de stat” la capitolul Stiri si noutati:

Captura de ecran din 2016.03.28 la 01.22.27

33 COMMENTS

  1. [quote name=”Maricel AVĂDANEI”]Am primit decizia de pensionare este OK. Ștergeți vă rog comentariile mele..sănătate și sa te folosești de ea încă 50 de ani cel puțin ( ca sumă cât e?, salariul brut?)

  2. Am primit decizia de pensionare este OK. Ștergeți vă rog comentariile mele…

  3. ..știe cineva ceva despre vreo decizie de pensionare mai recentă?..se modifică iarăși legea pensiilor? ms.

  4. Cei care au plecat la pensie vor fi veșnic recunoscători iar minciuna, răutatea și despotismul vor fi la loc de cinste pentru cei Rămași în cuibușoarele de elită cu brad și cetină…

  5. Valimar vinerea trecuta am sunat la unitate raspunsul a fost urmatorul,dosarele sunt complete dar va pleca din unitate luna viitoare.Ei au termen de 90 de zile sa trimita dosarul ne va suna sa semnam cu 1-2 zile inainte de indeplinirea termenului de 90 de zile! Daca dosarele sunt complete de ce le tine pana luna viitoare????Deci bataie de joc mai mare ca asta nu am putut vede in viata mea! Deci asta este respectul institutiei fata de noi!!! trist dar adevarat!

  6. [quote name=”Proces”]Haideti sa ne unim si sa deschidem proces colectiv!!![/quote]
    Sa speram ca Sindicatul ne va sprijini si va initia ceva demersuri oficiale in vederea rezolvarii problemelor noastre, in caz contrar dupa implinirea termenului legal de emitere a deciziei de pensionare, solutia propusa de tine ramane singura rezolvare.

  7. Cum este posibil ca să nu fi prevăzut ce se va întâmpla cu cei de care au vrut să scape directorașii de unități? Chiar este descentralizare sau nepăsare la ANP. Eu ce sunt acum? Dar va-ți gândit la familiile din spate? Activitatea se desfășoară la limita legii…dar chiar principiul de a nu fi puși în situații jenante lucrătorii nu contează? Mai sunt sub vreun jurământ sau asigurat medical după ce a trebuit să înghit ani de zile tot felul de nedreptăți? RUȘINE Learning by doing…

  8. Valimar la mine au trecut 80 de zile si dosarul este tot in unitate!!! Bataie de joc!!!!!

  9. Ce are de gand A.N.P.-ul?
    [b]Art.61, alin.3, lit.a[/b] – la unitatea militară/inspectoratul judeţean/structura sau direcţia judeţeană de informaţii/instituţia sau unitatea, după caz, din care a făcut parte persoana la data trecerii în rezervă ori direct în retragere/încetării raporturilor de serviciu odată cu îndeplinirea condiţiilor de acordare a unei pensii;
    [b]Art.61, alin.4[/b] – Pentru persoanele prevăzute la alin. (3), cererea de pensionare, însoţită de actele doveditoare, se transmite de către structurile prevăzute la alin. (3), în termen de 30 zile de la data depunerii, la casa de pensii sectorială, în funcţie de ultimul loc de muncă.
    [b]Art.62, alin.1[/b] – În vederea stabilirii pensiei militare de stat, organele prevăzute la art. 61 alin. (3) sunt obligate să întocmească dosarul de pensionare, acestea purtând întreaga răspundere pentru respectarea termenelor de depunere şi exactitatea datelor înscrise.
    [b]Art.63, alin.1, lit.a[/b] – de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului sau pensiei susţinătorului decedat dacă cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situaţii;
    [b]Art.63, alin.1, lit.b[/b] – din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a).
    [b]Art.64, alin.1 [/b]- Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
    De doua luni dosarul meu se afla inca in unitate iar la M.A.I. sau M.Ap.N s-au primit deja decizii de pensionare. Inca odata A.N.P.-ul face dovada respectului pe care il poarta fostilor si chiar al actualilor angajati.

  10. Nu mai asteptati raspuns!1 Nu va da nimeni nicun raspuns!!! 😕

  11. sunt colegi care au iesit la pensie la 1 ianuarie si nu au primit nici un raspuns . vezi giurgiu . astept un raspuns domnuleTeoroc.

  12. Domnule Teoroc ce se intampa in unitati cu doasarele de pensionare? Nu am fost chemati sa semnam dosarele, dosarele sunt inca in unitati! care este termenul legal pentru solutionarea dosarului de pensionare? Va rog sa va interesati si de soarta noastra! Va multumesc !

  13. Aveti dreptate, imi cer scuze pentru eroare si va multumesc pentru raspuns.

  14. este majorare, nu spor, si se ia in calcul ca si majorarea de 50%, fiind drepturi salariale

  15. Buna ziua! Domnule Teoroc ,imi puteti spune daca sporul de 75% pentru S+D si sarbatori legale, intra in baza de calcul a pensiei? Am citit instructiunile referitoare la completarea fisei de pensie, dar nu am inteles daca acest spor se ia in calcul. Va multumesc!

  16. Domnule Teodor care este perioada limita de a pleca dosarul de pensie din unitate care Anp și casa de pensii? Au trecut 30 de zile dosarul nu a plecat din unitate! Bătaie de JOC!

  17. Buan ziua,stiti daca 50% se ia in calcul la calcularea pensiei? Va multumesc!

  18. [quote name=”Liviu”]In lege scrie ca poti cere sa muncesti pana la emiterea deciziei de pensionare,tocmai ca sa nu ramana solicitantul fara nici un venit pana la emiterea deciziei de pensionare.
    A depus cineva o asemenea cerere,impreuna cu cererea de pensionare si nu a primit aprobare sa mai munceasca , pana la emiterea deciziei de pensionare?[/quote]
    La Arad s-a comunicat de la personal ca se intrerupe serviciul cu data depunerii cererii de pensionare, nu se admite sa ramai la munca dupa depunerea xererii de pensionare si cererea se depune dfu nu mai mult de 30 de zile inaintecde intreruperea raporturilor de munca!!!!

  19. Se mai impune luarea in considerare a unui aspect oare cei aflati in asteptarea deciziei de pensionare si implicit a pensiei au asigurare medicala in toate aceste luni?! Persoanele in pragul pensiei sunt in general in tratament pentru afectiuni cronice si intreruperea unui asemenea tratament poate determina complicatii si deteriorarea sanatatii, in situatia in care se impune o internare in spital acest candidat la pensie este sau nu asigurat medical?!

  20. [quote name=”adrian48″]buna
    va rog sa ma ajutati cu o informatie
    am 16 ani in sistem
    armata 1 an si 4 luni
    14 ani civil ( din care 7 in grupa 2)
    nascut in mai 1967
    dupa tabelul de pensie 58 ani si 10 luni cred
    pe cartea de munca scrie 21 luni castig pt. grupa 2
    cand indeplinesc conditiile de pensie ?
    va multumesc[/quote]

    http://ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/calculul-vechimii-in-munca/
    http://ancmrrcturzii.ro/calcul-online-al-pensiei-actualizata-la-01-01-2016/

  21. buna
    va rog sa ma ajutati cu o informatie
    am 16 ani in sistem
    armata 1 an si 4 luni
    14 ani civil ( din care 7 in grupa 2)
    nascut in mai 1967
    dupa tabelul de pensie 58 ani si 10 luni cred
    pe cartea de munca scrie 21 luni castig pt. grupa 2
    cand indeplinesc conditiile de pensie ?
    va multumesc

  22. In lege scrie ca poti cere sa muncesti pana la emiterea deciziei de pensionare,tocmai ca sa nu ramana solicitantul fara nici un venit pana la emiterea deciziei de pensionare.
    A depus cineva o asemenea cerere,impreuna cu cererea de pensionare si nu a primit aprobare sa mai munceasca , pana la emiterea deciziei de pensionare?

  23. dupa ce criterii se stabileste pensia daca o.g.57 nu a iesit din parlament inca.Iarasi greseli,interpretari etc.

  24. Eu ce sa mai zic,vineri implinesc 3 luni de cand am depus si aprobat cererea de pensionare!

  25. Chiar nu se gândește nimeni ca oameni ăștia stau fără un leu luni de zile? Au credite de plătit au copii de întreținut! De ce nu au voie sa muncească pana la venirea deciziei de pensie? Multi veți spune cine ia pus sa iasă la pensie! Pai dacă omul are vârstă și 25 de de activitate de ce ar mai sta? Sa fie penalizat pentru ani ce trece de 25? Poate urgenta și rezolvați și situația acestor oameni cu nu sunt putini în situația ață! Dacă dosarul sta 2 luni la unitate pana pleacă mai sta și la casa de pensii 2 luni ce fac oameni Ăștia?

  26. Nu inteleg de ce la noi in sistem nu se poate ramane in serviciu pana la sosirea deciziei de pensionare si a cuantumului pensiei, eventual si al rezultatului contestatiei?! Deasemenea nuceste corect sa penalizezi in loc savpremiezi pe cei cu vechime cumulata mai mare de 25 de ani!!! De ce nu se da o lege cu pensionare obligatorie in sistem la 25 de ani vechime , fara penalizare si cu drept de munca indiferent de varsta?! Pe de o parte se doreste sa ne tina la munca pana la 60 de ani si pe de alta palte te penalizeaza daca ai vechime cumulata mai mare de 25 de ani, este aberant si se bat cap in cap masurile?!

  27. si eu vreau sa ies dar stau sa vad cat timp treb sa triesc fara nici un venit pana vine decizia de pensionare

  28. Stati linistiti..oricum se deschid procese iar ANP-ul nu este Casa de Pensi deci nu au voie sa tina dosare..daca s-a produs acest lucru si pueteti documenta dati in judecata iar in Lege scrie clar …maxim 90 de zile…indiferent de situatie…sigur o sa fie procese.

  29. In cat timp pleaca dosarul din unitate? Ca deja este o luna decat astept sa pelce dosarul mai departe! Decizia o primim dupa 6 luni? Multumesc!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)