www.snlp.ro Web analytics

Concurs psihologi – se accepta si adeverinta in loc de atestat

logocprl

 

La solicitarea unor membri de sindicat sustinuti de SNLP, directiile de specialitate din ANP (DRS si DMRU) au stabilit ca se va accepta adeverinta de la Colegiul Psihologilor din Romania in cazul in care Atestatul de libera practica nu este emis pana la expirarea termenului limita de depunere a dosarelor.

Solicitare intera SNLP (inaintata la ANP)

 

Domnului Preşedinte S.N.L.P

Ştefan TEOROC

         Mă numesc –, sunt agent educaţie în cadrul Penitenciarului – şi membru SNLP. Mă adresez dumneavoastră în numele mai multor colegi din cadrul unităţii noastre, membrii S.N.L.P.

         Fiind absolvenţi ai Facultăţii de Psihologie, intenţionăm să ne înscriem la concursul pentru ocuparea unui post de ofiţer psiholog în sistemul penitenciar.

         Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinim pentru înscrierea la concurs este să deţinem Atestat de liberă practică în regim de supervizare, emis de Colegiul Psihologilor.

         În acest sens am depus la Colegiul Psihologilor dosarul de înscriere pentru a obţine acest atestat, însă perioada de eliberare a acestuia (aproximativ două luni) depăşeşte termenul limită de depunere a dosarelor de concurs (12.04.2016).

       Drept urmare, vă solicităm să faceţi demersurile necesare pentru modificarea condiţiilor de concurs în sensul de a putea depune atestatul de liberă practică după susţinerea testării psihologice, odată cu fişa/adeverinţa medicală.

       Vă mulţumim!

       23.03.2016

 

Raspuns DRS (28.03.2016)

 

Tocmai am avut discutia cu DMRU. Se accepta, pentru moment, adeverinta CPR din care rezulta aceleasi informatii, pana la eliberarea atestatului proriu-zis ca tipizat. Pentru informatii complete – legatura la DMRU.

16 COMMENTS

  1. Pentru posturile de asistenti sociali ,se accepta,o adeverinta similara?

  2. Adeverinta trebuie sa indice ca atestatul se va emite / nu doar ca dosarul s-a depus / cei de la CNASR sunt in tema / analiza dosarelor este practic o proba de concurs / nu se poate face pe o eventualitate a emiterii ci pe o certitudine

  3. Daca am depus dosarul la colegiu pentru eliberare atestat si mi s-a eliberat o adeverința cum ca am depus dosarul dar interviul este dupa data la care trebuie sa depunem dosarul PT examen se accepta adeverința ?

  4. Este valabil si pentru posturile de asistent social? Nu se poate elibera o adeverinta sau o declaratie si in ceea ce priveste certificatul de competenta lingvistica, eventual sa se poata depuna ulterior? Cu atat mai mult cu cat se cere doar nivelul A, echivalent unui nivel de incepator?

  5. [quote name=”IONEL CARTAN”][quote name=”alternative sociale”][quote name=”Cosmin”]Asa este… Adeverinta s-ar putea elibera doar dupa sustinerea interviului. Comisia se intruneste o data pe luna. Momentan nu se stie cand va fi. Daca se intruneste dupa 12.04.2016, vom pierde posibilitatea de a ne inscrie la concurs. Vom rata o sansa care apare o data la 10 ani. Mentionez ca in 2007 pt inscrierea la concurs pt postul de psiholog nu se cerea atestatul la inscriere; acesta putea fi depus pana la numirea in functie. Va rugam, domnule Teoroc, faceti ceva si pentru agentii, membrii de sindicat, care sunt in aceasta situatie![/quote]
    In 2007 incadrarile s-au facut in aprilie, iar unii si-au luat atestatele la aproape 1 an dupa incadrare. Atestarea aparuse de vreun an, asa ca lucrurile erau mai relaxate.[/quote]
    Si acum sunt incordate? :lol:[/quote]
    Cata vreme nu puteti participa la examen fara atestat sau o forma de confirmare a colegiului ca detineti competentele de psiholog, nu-mi pare ca aveti motive sa fiti prea relaxat. Depinde cat de mult va doriti acest job. Va urez succes!

  6. [quote name=”alternative sociale”][quote name=”Cosmin”]Asa este… Adeverinta s-ar putea elibera doar dupa sustinerea interviului. Comisia se intruneste o data pe luna. Momentan nu se stie cand va fi. Daca se intruneste dupa 12.04.2016, vom pierde posibilitatea de a ne inscrie la concurs. Vom rata o sansa care apare o data la 10 ani. Mentionez ca in 2007 pt inscrierea la concurs pt postul de psiholog nu se cerea atestatul la inscriere; acesta putea fi depus pana la numirea in functie. Va rugam, domnule Teoroc, faceti ceva si pentru agentii, membrii de sindicat, care sunt in aceasta situatie![/quote]
    In 2007 incadrarile s-au facut in aprilie, iar unii si-au luat atestatele la aproape 1 an dupa incadrare. Atestarea aparuse de vreun an, asa ca lucrurile erau mai relaxate.[/quote]
    Si acum sunt incordate? 😆

  7. [quote name=”Cosmin”]Asa este… Adeverinta s-ar putea elibera doar dupa sustinerea interviului. Comisia se intruneste o data pe luna. Momentan nu se stie cand va fi. Daca se intruneste dupa 12.04.2016, vom pierde posibilitatea de a ne inscrie la concurs. Vom rata o sansa care apare o data la 10 ani. Mentionez ca in 2007 pt inscrierea la concurs pt postul de psiholog nu se cerea atestatul la inscriere; acesta putea fi depus pana la numirea in functie. Va rugam, domnule Teoroc, faceti ceva si pentru agentii, membrii de sindicat, care sunt in aceasta situatie![/quote]
    In 2007 incadrarile s-au facut in aprilie, iar unii si-au luat atestatele la aproape 1 an dupa incadrare. Atestarea aparuse de vreun an, asa ca lucrurile erau mai relaxate.

  8. [quote name=”Cosmin”]Asa este… Adeverinta s-ar putea elibera doar dupa sustinerea interviului. Comisia se intruneste o data pe luna. Momentan nu se stie cand va fi. Daca se intruneste dupa 12.04.2016, vom pierde posibilitatea de a ne inscrie la concurs. Vom rata o sansa care apare o data la 10 ani. Mentionez ca in 2007 pt inscrierea la concurs pt postul de psiholog nu se cerea atestatul la inscriere; acesta putea fi depus pana la numirea in functie. Va rugam, domnule Teoroc, faceti ceva si pentru agentii, membrii de sindicat, care sunt in aceasta situatie![/quote]
    Se stie cand va fi Comisia pentru Psihologie clinica! Este dupa termenul de depunere al dosarelor.

  9. [quote name=”vandalu2008″]Adeverința privind depunerea dosarului nu dovedește nimic. Iar în privința avizului orniss lucrurile stau puțin diferit. Verificările se fac doar pentru o persoană, nu se pot face pentru toți candidații.[/quote]
    Si Atestatul de libera practica se da tot pentru o persoana , nu pentru toti candidatii. Eu oricum am inteles ideea si e una buna! Multumiri SNLP!

  10. Adeverința privind depunerea dosarului nu dovedește nimic. Iar în privința avizului orniss lucrurile stau puțin diferit. Verificările se fac doar pentru o persoană, nu se pot face pentru toți candidații.

  11. Asa este… Adeverinta s-ar putea elibera doar dupa sustinerea interviului. Comisia se intruneste o data pe luna. Momentan nu se stie cand va fi. Daca se intruneste dupa 12.04.2016, vom pierde posibilitatea de a ne inscrie la concurs. Vom rata o sansa care apare o data la 10 ani. Mentionez ca in 2007 pt inscrierea la concurs pt postul de psiholog nu se cerea atestatul la inscriere; acesta putea fi depus pana la numirea in functie. Va rugam, domnule Teoroc, faceti ceva si pentru agentii, membrii de sindicat, care sunt in aceasta situatie!

  12. Acceptarea adeverintei pana la emiterea atestatului ar trebui facuta si in cazul asistentilor sociali nu doar pentru psihologi, altfel suna a discriminare.

  13. „legatura la DMRU”!
    este o supapa pentru anumite situatii obiective / atestatul va trebui totusi depus dar se extinde practic termenul de 12.04 pt asta / e o mana de ajuor / daca nu e buna, nu o apucati! 🙂

  14. Cum ajuta adeverinta , daca de la data publicarii anuntului si pana la depunerea dosarelor comisia de specialitate nu se intrunestre pana la data limita de depunere a dosarelor ci ulterior? E de ajuns o adeverinta din care sa reiasa ca s-a depus dosarul de atestare? Pentru ca altfel raspunsul „Raspuns DRS (28.03.2016)” mentine pozitia adoptata initial si nu schimba cu nimic lucrurile. Asa cum la anumite functii de conducere se parcurge tot concursul si dupa aceea pentru numirea in functie este necesar avizul ORNISS, asa si aici in cazul functiilor de psiholog se poate parcurge examenul si daca acel candidat admis nu aduce atestatul de libera practica nu este numit in functie!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)