www.snlp.ro Web analytics

Penitenciarele intra in GREVA incepand cu 31 mai 2010

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), declara

G R E V A
in toate unitatile din sistemul penitenciar,
incepand cu 31 mai 2010.

Masurile anuntate de Guvern si Presedintie referitoare la reducerea salariilor, pensiilor si prestatiilor sociale dar si lipsa unui dialog social real obliga salariatii din penitenciare la incetarea lucrului alaturi de celelalte categorii profesionale din sectorul bugetar si din economie.

Subfinantarea cronica a sistemului penitenciar si cele 3000 de posturi vacante fac imposibila aplicarea masurilor guvernamentale in sistemul penitenciar fara ca penitenciarele sa intre in colaps.

In primele 5 luni din 2009 au fost acumulate doar in sectorul operativ 200.000 de ore suplimentare, iar conditiile de lucru si riscurile deosebite nu sunt nici pe departe de natura sa plaseze salariatii din penitenciare in categoria privilegiatilor sistemului bugetar.

O reducere a schemei cu inca 25% ar dubla orele suplimentare generand un total anual de 1 milion de ore in plus, imposibil de compensat vreodata, in contextul in care se anunta peste 10.000 mii de detinuti ce ar urmeaza sa fie repatriati iar necesarul de noi angajari devine vital pentru indeplinirea misiunilor in bune conditii.

In caz de disponibilizare, nu ne ramane decat sa luam detinutii acasa! Criza nu a diminuat si pedepsele cu executarea inchisorii, infractionalitatea fiind in crestere in ultima perioada.

Pe perioada grevei:

  • inceteaza activitatile de escortare a detinutilor la punctele de lucru;
  • inceteaza activitatile de prezentare la instantele de judecata – cu exceptia detinutilor arestati preventiv;
  • inceteaza transferurile pentru executarea pedepsei;
  • inceteaza activitatile educative, culturale si sportive cu detinutii;
  • inceteaza interventia si consilierea psihologica planificata;
  • inceteaza orice alte activitati de grup cu detinutii;
  • inceteaza activitatile din sectorul economico-administrativ;
  • inceteaza activitatea la sectorul Organizarea Muncii;
  • este redus programul la sectorul evidenta detinuti la 4 ore pe zi;
  • este redus programul de vizite/cumparaturi la 4 ore pe zi;
  • functioneaza normal doar paza penitenciarului, supravegherea detinutilor pe sectii si asigurarea utilitatilor de minima necesitate.

Sindicatele din penitenciare (aprox. 11.000 de membri din cei 12.500 de salariati) participa la toate actiunile organizate de Confederatiile Sindicale impotriva masurilor anuntate de Guvern si Presedintie.

* * *

Joi 27 mai 2010 la ora 12.00 la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Bucuresti, str. Maria Ghiculeasa, nr. 47 va invitam la Conferinta de Presa organizata cu prilejul masurilor de protest declansate in penitenciare.

 

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)