www.snlp.ro Web analytics

Final de negocieri. Sporul de antena, salariile de merit, plata orelor suplimentare si primele au scapat de taiere.

In data de 23.03.2009 s-a organizat o ultima intalnire pentru dezbaterea proiectului de O.U.G, privind masuri financiare de reducere a unor cheltuieli in sectorul bugetar.

Din partea Blocului National Sindical au participat, Mihaela Neacsu vicepresedinte FSAP Publisind si Vasile Zaborila secretar confederal al BNS – vicepresedinte FSAP Publisind.

Au fost puse in discutie, prevederile art. 6, art. 7, art. 11 si art. 20.

In urma dezbaterilor s-a stabilit eliminarea art. 6 - 7, si a alin. 2) din art. 20.

Se poate concluziona ca salariile de merit se vor acorda si in perioada urmatoare, iar fondurile de premiere vor trebui constituite indiferent de forma de finantare a acestora si de data constituirii, urmand ca primele sa fie acordate in continuare.

Referitor la art. 11, unde se face referire la acordarea indemnizatiilor de conducere in functie de criterii de performanta, nu s-a putut ajunge la un consens. Partea sindicala a reiterat ca indemnizatiile nu se pot acorda in sistemul functiei publice pe aceleasi principii aplicabile personalului contractual. Prin urmare s-a solicitat eliminarea prevederilor acestui articol.

Partea guvernamentala si-a mentinut punctul de vedere.

Suntem de parere ca art. 11 se va mentine in ordonanta care se va emite, in scopul obtinerii unui instrument prin care sa se limiteze acordarea indemnizatiei de conducere corelat cu performantele profesionale dar cu riscul unei evaluari subiective in lipsa unor criterii viabile.

In ce priveste art.20, alin. 2) care practic anula orice castig obtinut anterior, prin negociere, s-a reusit eliminarea dar a ramas alin. 1) "Ordonatorii principali de credite au obligatia de a se incadra in limitele de cheltuieli de personal, asa cum sunt acestea prevazute in legea bugetara anuala". Aceasta prevedere se regaseste si in art. 4*, alin. 2) - 3) din Legea 500/2002 privind finantele publice. Consideram ca prevederea din proiectul de ordonanta nu va afecta in niciun fel sensul prevederilor in vigoare ale Legii 500/2002.

Informare CDS - MFP – 18.03.2009:

In data de 18.03.2009, a avut loc la Ministerul Finantelor Publice, sedinta Comisiei de dialog social, in care este titular din partea BNS, dl. Vasile Zaborila.

In cadrul sedintei sa prezentat un memorandum redactat de Guvernul Romaniei, aprobat de Primul-ministru, avizat de Vice-premierul Dan NICA si de Vasile PUSCAS Ministru-Delegat la Ministerul Integrarii Europene.

La pct. 5 din anexa memorandumului este prevazuta "reducerea cu 20% a cheltuielilor de personal – termen de aplicare trim. 1/2009".

Acest material demonstrează intentiile clare ale Guvernului Romaniei care are in calcul reducerea de personal din sectorul bugetar.

Vasile Zaborila si Mihaela Neacsu / BNS

[Minuta sedintei]

• finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
    Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...