www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

La solicitarea SNLP, directorul general al ANP participa la o sedinta importanta la Ministerul Muncii.

Avand in vedere ca astazi 7 mai 2009, incepand cu ora 13, are loc la sediul MMFPS o noua intalnire importanta a grupului de lucru care elaboreaza proiectul Legii unitare privind salarizarea, am discutat cu directorul general ANP si i-am solicitat sa participe personal la intalnire.

Acest lucru a devenit esential deoarece, asa cum observati si din mass-media, presedintele si premierul Romaniei pun suficienta presiune pe grupul de lucru pentru ca aceasta lege sa fie finalizata in timp scurt si sa includa toate categoriile de salariati indiferent daca se considera speciale sau nu si indiferent daca ministerele de resort coopereaza sau nu. S-a sugerat chiar ca acei membrii ai guvernului (aviz Interne, Externe, Justitie) care refuza sa manifeste transparenta privind sistemele proprii de salarizare sa paraseasca Guvernul pentru ca legea de salarizare unitara oricum va fi elaborata.

In aceste conditii am explicat directorului general ca este foarte important sa reusim (impreuna, SNLP si ANP prin eforturile unite) sa pozitionam salariatii din ANP pe pozitii corespunzatoare (conditiilor de munca si riscurilor) in noua grila. In caz contrar, statutul special va deveni in scurt timp doar o impaunare inutila, fara efecte concrete in privinta nivelului de salarizare.

Prin urmare si perfect constient de situatia grava, directorul general ANP a fost de acord si a promis ca va participa personal la sedinta de astazi (insotit de seful DMRU din ANP) si a dispus sa fie puse la dispozitia delegatiei SNLP toate documentele necesare pentru o sustinere corespunzatoare a intereselor personalului din penitenciare (nomenclator, stat de functii, etc).

Nu mai este mult de negociat.

Speram ca eforturile de pana acum ale SNLP de construire a unei pozitii de pe care sa putem negocia la un nivel corespunzator, precum si participarea consecventa in toate comisiile de dialog social sau grupurile de lucru pe aceasta tema sa ne ofere sansa de a ne pastra cel putin drepturile pe care le avem in prezent.

Pentru cei care se imbata cu iluzia vechii structuri de aparare, siguranta nationala si ordine publica (care garanta transferarea unor drepturi obtinute de o institutie din structura, la celelalte), le spun ca acest lucru a ramas in urma.

In prezent fiecare minister sau serviciu incearca, independent si prin forte proprii, sa se pozitioneze cat mai bine in noua grila fara a avea grija celorlalte institutii care formeaza aceasta structura. Practic trecem intr-o noua etapa istorica din acest punct de vedere si este bine sa constientizam acest lucru. Nimeni nu ne poarta de grija! Decat noi insine!

 

Stefan Teoroc - Presedinte SNLP, PUBLISIND

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS