www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Ministrul s-a dus. Traiasca ministra

Captura de ecran din 2015.11.17 la 22.55.37Dupa doi ani si jumatate de discretie (pana la disparitie) cu domnul Cazanciuc si dupa circa patru ore de numire (pana la inlocuire) cu doamna Guseth, putem spune ca avem ministru, chiar si tehnocrat, macar pentru un an de acum incolo. Sau mai bine zis ministra. Doamna Raluca Pruna preia Ministerul Justitiei cu bune si cu rele. Cu bunele si relele justitiei nu ale doamnei Pruna. Adica si cu penitenciare. Caci da, suntem si noi pe aici. Speram sa-si aminteasca cineva.

Nu o vom asalta pe doamna ministru inainte de a-si trece in revista teritoriul dar nici nu ne vor lasa vremurile prea mult timp in liniste. Nici pe noi, nici pe domnia sa. Anul 2015 e pe duca si nu stim sigur ce ne asteapta. Un an care ar fi trebuit sa fie bun, a fost plin de frustrari, divergente si proteste. Toate generate de un management nesigur in care deciziile cu grad de risc nu au fost luate decat in al 13-lea ceas, dupa amenintari si certuri.

ANP si-a redobandit cu energie si in timp scurt titlul de ultima institutie din structura de aparare nationala, beneficiind in ultimii doi ani de coordonatori care s-au remarcat printr-un management prudent spre defectuos, asteptand consacrarea unor modele initiate de altii pentru a aplica legea, de teama de a nu improviza prea riscant intr-o perioada marcata de o dinamica legislativa imprevizibila. Desi cadrul legislativ a fost unul pozitiv, in sistemul nostru drepturile s-au acordat cu 9 luni intarziere fata de colegii din politie iar in prezent suntem la 40 de zile de sfarsitul anului si cu greu ANP ia o decizie timida si partiala privind sporul de studii superioare. Nu mai amintim calculele gresite ale majorarilor acordate cu chiu cu vai sau politica de perplexitate in planul posturilor vacante.

Nu ne facem mari iluzii de mai bine dar asiguram personalul ca suntem deosebit de atenti la ce urmeaza si ca ne pregatim. Principala noastra prioritate este cel putin aceea de a conserva tot ceea ce s-a castigat in ultimul an in materie de drepturi. Nu vom renunta la nimic, nici la majorarea salariala pentru munca in zile de sarbatoare si repaus si nici la alte drepturi incadrate impropriu ca si castigate din moment ce sunt drepturi prevazute de legislatie, suspendate in 2010, care se acorda doar partial incepand cu 2014. Nu stim ce si-a propus exact referitor la sistemul nostru, insa speram cel putin ca noul nostru ministru sa manifeste deschidere si transparenta si sa aiba o inclinare mai mare spre dialog social si comunicare decat domnul Cazanciuc, precum si o toleranta mai mare la presiunile legitime exercitate de sindicate in situatiile in care acordarea unor drepturi se realizeaza prudent spre defectuos.

Mai multe despre desemnarea ministrului justitiei.

 

Comentarii  

0 #25 predescu 21-11-2015 10:42
Citez pe T:
Citez pe predescu:
Care este decizia timida și parțială , privind sporul de studii ? Mulțumesc anticipat

Se da în continuare la cei care au luat și în plus la cei care au avut modificari ale functiei,etc în cursul anului 2015

Cu ceilalți cum rămâne ? Cică trăim într un stat de drept...
Citat
0 #24 Ocnasu 20-11-2015 16:26
Draga...T....eu ma refeream la marirea salariilor in sistemul penitenciar,nu la marirea normei de hrana,sau a sporului X.Eu am 1380 de lei salariu de baza.Ti se pare in regula?Am impresia ca habar nu ai de ce se vorbeste pe aici...stai jos,azi ai nota 4!
Citat
0 #23 URGENT !!! 20-11-2015 08:05
Si celelalte intrebari? Ofiterule care esti tu !
Citat
0 #22 poker face 19-11-2015 21:27
Asteptam postarea despre sporul de studii....
Citat
0 #21 ayan 19-11-2015 20:22
Tu vrei sa pice toti la scris?
Citat
0 #20 T 19-11-2015 20:22
Citez pe predescu:
Care este decizia timida și parțială , privind sporul de studii ? Mulțumesc anticipat

Se da în continuare la cei care au luat și în plus la cei care au avut modificari ale functiei,etc în cursul anului 2015
Citat
0 #19 T 19-11-2015 20:20
Citez pe Ocnasu:
Si eu vad cu stupoare ca s-a renuntat parca la mult-trambitata majorare de 25%,iar acum stam mici si tremuram in chilotei de frica sa nu ne ia si pe aia 10%.Pai bai fratilor,daca nu se da ceva acum,in prag de an electoral,ganditi-va ca inca 4-5 ani nu mai vedem nimic.Apropo,de cand nu s-au mai marit salariile in sistemul penitenciar?Va trebui sa va ganditi mai mult,caci nu s-au mai marit de ani si ani de zile!Mai deunazi postam asa:(sa fiti multumiti cand o sa ne scoata ochii cu 3-4 sute de lei in plus-in cel mai fericit caz)Se pare ca am fost extrem de optimist in prvinta aceasta si acum regret!Eram primii din toate armele din Romania la prime,salarii,sporuri,norme de hrana,bani de haine,prime de vacanta,al 13-lea....etc....Acum suntem de rasul curcilor,ultimile gaini din gostat!Ne meritam soarta!

Ai uitat repede de când ți s-a marit salariul de pui întrebarea de 2 luni NH. :)
Citat
0 #18 Stefann 19-11-2015 15:05
Pentru "URGENT"
De ce ar avea o asa mare importanta numele evaluatorului? Oricum, numele psihologului evaluator este trecut pe avizul care este transmis in unitati. Daca nu ai observat asta, este la fel de posibil sa nu fi observat multele altele cu ocazia testarii psihologice. Iar rezultatul...
Citat
0 #17 gardian 19-11-2015 14:38
tara arde si baba se pieaptana,dar mai lasati d........sporu asta de studii altele nu mai sint de rezolva
toata ziua pe sait sporu de studii
chiar sunteti asa de capabili sa-l luati
Citat
0 #16 din lac in putzu gandirii 19-11-2015 14:16
SLUGILE AU INCEPUT SA PRIMEASCA ORDINE DE LA STAPANI!
Nici nu a fost bine instalat Guvernul Dacian Cioloș că reprezentanții FMI au și început să dea directive. Prima măsură vizată de creditorii internaționali este majorarea salariilor. Este mai bine să nu fie făcută, lasă să se înțeleagă reprezentanţii Fondului.
Citat
0 #15 gardian. 19-11-2015 13:58
Pana la urma norma 12b sa marit sau nu.Stie cineva ceva despre acest lucru.
Citat
0 #14 URGENT !!! 19-11-2015 12:14
Domnule Ştefan, am toata aprecierea fata de dumneavoastra si un deosebit respect de aceea doresc sa va aduc la cunostinta cateva nereguli referitoare la examenul psihologic care se sau s-a desfasurat in zilele acestea, vreau sa faceti toate demersurile necesare si cu cea mai mare seriozitate fata de aceste nereguli care le voi enumera in mare parte; 1.De ce cei care sustin examenul psihologic nu cunosc numele persoanei evaluatoare? 2.De ce nu se inregistreaza interviul psihologic la fel ca in alte compartimente din Ministerul Justitiei? 3. De ce nu se mai doreste promovarea in functiile scoase la concurs pentru candidatii inscrisi la alte penitenciare decat cele in care sunt incadrati (aici puteti vedea nenumarate exemple ) 4. De ce nu exista un set de intrebari care nu au legatura cu evaluarea din punct de vedere psihologic pentru toti candidatii? 5.De ce in urma contestatiilor nu se trimit fisele personale de evaluare pentru ca apartin strict persoanei evaluate si pentru a vedea care sunt minusurile sau criteriile in care nu te incadrezi pentru a incerca sa le remediezi pe viitor 6.De ce organizatiile sindicale nu verifica legalitatea si desfasurarea in conditii nediscriminator ii ale acestor testari si interviuri ? Si lista poate continua , multumesc mult si astept lamuriri sau pareri cat mai urgent !!!
Citat
0 #13 Ion 18-11-2015 21:46
Domnule Teoroc trebuiesc facute demersuri pentru reactivarea Ordonanței cu 75% pt Sâmbete și Duminici inclusiv Sârbâtorile legale de la data de 1 Ianuarie 2016
Sindicatul politistilor au fâcut la Președintele Iohanis o scrisoare deschisâ referitor la acest drept
Nu mai putem accepta câlcarea drepturilor salariale sau anularea lor
Suntem ca o bomba care e pe cale sa exploadeze
Vom iesi în strada daca își vorbate iar joc de noi
Citat
0 #12 gardian. 18-11-2015 21:08
Ce decizie a luat ANP referitor la sporul de studii superioare.Stie cinava?
Citat
0 #11 Adi 18-11-2015 19:37
Citez pe Ștefan Teoroc:
o sa postam un articol cat de repede

Am studiat adresa azi si daca se va aplica asa cum e interpretata de ANP, imi pare o aburditate. E o prostie semnata si de sindicate, ceea ce e dureros.
Citat
0 #10 Niste membrii de sindicat 18-11-2015 18:50
Domnule Stefan din nota trimisa in unitati se pare ca sporul de studii va fi acordat doar celor incadrati in 2015,mutati,ava nsati etc.Cei care au primit sporul pana in 2009 il primesc si astazi iar noi cei care am absolvit facultatile din 2010 si pana in aprilie 2015 am ramas pe dinafara si cu buzele umflate desii avem aceleasi studii ca si cei cu studii pana in 2009 cat si cei care au fost incadrati anul acesta si vor primii sporul.De aceea trebuie luat taurul de coarne si in cel mai scurt timp, facut un singur proces la nivel national,solici tati-ne imputernicirile necesare pentru reprezentarea in instanta ca sa ne primim si noi drepturile la fel ca si ceilalti.Suntem foarte multi care ne aflam in aceasta situatie. Parca au inebunit toti nu alta.Pai cum sa dai niste ordine si legi care produc asemenea discriminari care lasa pe dinafara o categorie de angajati pe o perioada de 5 ani.Ce sa mai vorbim de faptul ca cei care primesc sporul acesta de studii de 5 ani au primit aproximativ de 2000 de lei/an in plus de atatia ani ,adica un salariu in plus/an avand aceleasi studii/incadrar i ca si noi.Noi trebuie sa ne chinuim prin instanta sa ne recuperam o parte din bani,macar pe 3 ani conform legii ca peste acesti 3 ani se prescriu drepturile si bineinteles ca sporul pe 2 ani l-am pierdut.Tocmai de aceea va rugam ca in cel mai scurt timp, sa demarati actiunea in instanta pentru plata sporului de studii superioare si pentru noi ceilalti. Acest aspect trebuie privit cu mare atentie si facute demersuri pentru a fi schimbata modalitatea de acordare a acestui spor si pentru anii viitori, deoarece acel OMJ 399/2007 este total depasit si astazi el devine din nou aplicabil chiar daca nu mai exista.Toata lumea se baza pe noua lege de salarizare care urma sa reglementeze situatia celor care vor mai primii sporul de studii superioare insa aceasta nu va mai aparea sau cel putin asa se intrezareste.Da ca lucrurile vor sta asa pentru orice eventualitate, faceti demersurile necesare pentru ca noua ministra sa emita un nou ordin, din moment ce va fi aplicat tot OMJ-ul 399.Solicitati acest lucru sau aduceti la cunostinta doamnei ministru situatia in care ne aflam noi cei cu studiile absolvite in perioada 2010-2015.V-am mai sesizat faptul ca din 2007 si pana astazi un numar foarte mare de colegi si-au completat studiile cu specializari mult mai pe domeniile de activitate, deoarece invatamantul superior romanesc si-a updatat specializarile dupa cum evoluaza lumea si in functie de cerintele pietii.Colegii au specializari absolvite exact in domeniul in care isi desfasoara activitatea,OMJ -ul 399/2007 fiind total depasit.Exemplu -Coleg care lucreaza la resurse umane si a absolvit specializarea Managementul resureselor umane nu poate lua sporul desi are studii absolvite exact pe domeniul de activitate iar sporul il primesc economistii si profesorii de sport, sau alte specializari care sunt agreate in OMJ 399 si sunt pe langa domeniul respectiv,la financiar si logistica nu se poate primii sporul cu facultate absolvita in Management financiar-conta bil pentru ca nu scrie pe diploma economist,ingin er,arhitect,la reintegrare se primeste sporul pe inginer agronom etc. si nu s-a luat sporul pe facultate de psihologie-peda gogie,specializ are pedagogie specializare exact in domeniul respectiv, si exemplele pot continua. In acest ordin sunt trecute specializari acceptate de ex. ca: jurist - exprimarea nu este corecta deoarece pe diploma de licenta scrie licentiat in drept si ex. pot continua, toate specializarie enuntate in OMJ au fost enuntate defectuos, nu cum sunt trecute in diploma de licenta.Trebuie actualizat acel OMJ in anul 2015 sau emis un ordin nou daca nu apare legea unitara de salarizare, cu toate specializarile existente in invatamantul superior romanesc din domeniile de activitate necesare-specif ice sistemului nostru penitenciar sau sa treaca sintagma compatibil cu domeniul x sau din aceasi grupa de specializare etc. pentru a nu mai fi create discriminari.Ne -am saturat sa ni se spuna ca nu se poate.Dorim sa ne spuneti dupa ce ati facut demersurile necesare,ca ati adus la cunostinta ministrei situatia si v-a dat rapunsul x si in functie de el vom face urmatoarele demersuri.....V a multumim si asteptam raspunsul dumneavoastra.
Citat
0 #9 Mihai 18-11-2015 18:31
Citez pe predescu:
Domnule Teoroc va rog sa mi răspundeți la întrebare. Care este decizia timida și parțială luată de anp în ceea ce privește sporul de studii . Va multumesc!

Decizia timida a fost luata si de sindicate in urma cu ceva timp, cand trebuia sa se intreprinda ceva dar... Au fost semnate o gramada de tabele dar se pare ca au fost uitate prin vreun vestiar la vreo competitie de fotbal.
Citat
0 #8 Macovei 18-11-2015 18:03
Dupa ultima adresa venita de la ANP, au drept la spor de studii doar cei nou incadrati , cei mutati etc,,, iar cei vechi nu?
Citat
0 #7 Ștefan Teoroc 18-11-2015 17:23
o sa postam un articol cat de repede
Citat
0 #6 predescu 18-11-2015 16:18
Domnule Teoroc va rog sa mi răspundeți la întrebare. Care este decizia timida și parțială luată de anp în ceea ce privește sporul de studii . Va multumesc!
Citat
0 #5 sectia aII a 18-11-2015 15:15
Stati linistiti, Ministerul de Interne stie ca suntem la Ministerul de Justitie iar Ministerul de Justitie crede ca suntem la MAI si ANP se ascunde... Cam asa merg reformele la puscarie..
Citat
0 #4 Ocnasu 18-11-2015 14:42
Si eu vad cu stupoare ca s-a renuntat parca la mult-trambitata majorare de 25%,iar acum stam mici si tremuram in chilotei de frica sa nu ne ia si pe aia 10%.Pai bai fratilor,daca nu se da ceva acum,in prag de an electoral,gandi ti-va ca inca 4-5 ani nu mai vedem nimic.Apropo,de cand nu s-au mai marit salariile in sistemul penitenciar?Va trebui sa va ganditi mai mult,caci nu s-au mai marit de ani si ani de zile!Mai deunazi postam asa:(sa fiti multumiti cand o sa ne scoata ochii cu 3-4 sute de lei in plus-in cel mai fericit caz)Se pare ca am fost extrem de optimist in prvinta aceasta si acum regret!Eram primii din toate armele din Romania la prime,salarii,s poruri,norme de hrana,bani de haine,prime de vacanta,al 13-lea....etc.. ..Acum suntem de rasul curcilor,ultimi le gaini din gostat!Ne meritam soarta!
Citat
0 #3 gioni 18-11-2015 14:22
Nu va faceti mari sperante doamna Pruna e venita la fel ca dna. Guseth pe filiera Macovei,singuru l rol a dumneaei este sa numeasca pe cine trebuie la conducerea DNA si a Parchetului General de aceea dna.Guseth nu avea nevoie de studii sau cunostinte de drept.Inca suntem si vom fi in continure sub influenta malefica a domnului Basescu
Citat
0 #2 Just The Truth! 18-11-2015 12:57
Am avut Ministru care avea o identitate politica drep sprijin si nu am rezolvat mai nimic.Acum avem unul...tehnocar t cu parintii ''natural-natur al - adica facut din ''floricele'' '' si avem impresia ca o sa ne fie mai bine?Cum increderea, speranta moare ultima (si a murit de cateva zeci de ori pana acum), trebuie sa creditam si acest Ministru ca fiind unul puternic, binevoitor si de durata.Oare cat timp o sa treaca pentru a trece la huiduieli, la presiuni pentru acordarea unor drepturi?Tare imi este frica ca avem de-a face cu aceiasi oameni dar cu alte masti.Trebuie sa punem presiune urgent si constant pentru acordarea drepturilor restante/sau nu!Vad ca am renuntat la idea de majorare a salariilor cu 25% si nu stiu de ce?Am impresia ca ne vom multumi din nou cu putin, cu ceea ce ramane de la altii.Nu mi-o luati in nume de rau dar este o parere pur personala.Va salut!
Citat
0 #1 predescu 18-11-2015 02:10
Care este decizia timida și parțială , privind sporul de studii ? Mulțumesc anticipat
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS