www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Incompetența ridicata la rang de misiune speciala si lucrare de exceptie

Update: raspunsul MJ si raspunsul MAI la solicitarea PUBLISIND confirma modul de calcul sustinut de SNLP.

Desi eram inarmati pentru o lupta mai indelungata, astazi in cadrul sedintei Consiliului de conducere ANP, s-a produs minunea. ANP chiar si-a recunoscut greseala. Ceva mai complicate vor fi reparatiile. Ca de obicei la "diverse" pentru ca niciodata problemele in materie de drepturi ale personalului nu vor fi incluse pe ordinea de zi de catre ANP, s-au dezbatut mai multe aspecte, la solicitarea SNLP. Unul dintre acestea priveste un demers in derulare al organizatiei noastre, respectiv solicitarea de recalculare a drepturilor salariale pentru personalul care a beneficiat de diferite tipuri de majorari, intrucat SNLP a descoperit grave greseli de calcul care au prejudiciat personalul cu sume consistente de bani.

Asa cum am explicat intr-un articol anterior, cresterea contributiei de asigurari sociale de stat conform legii care reglementeaza sistemul unitar de pensii publice nu trebuie sa afecteze venitul net al salariatilor din structura de aparare nationala (Legea 285/2010 art 5, alin. 1). Acest principiu opereaza incepand cu anul 2011 pana in prezent asupra tuturor elementelor salariului lunar. Contrar acestui principiu ANP a diminuat venitul net al salariatilor pentru a plati contributia crescuta, in loc sa majoreze brutul conform principiului mentionat fara sa se atinga de banii care trebuiau platiti personalului. Pur si simplu s-a apreciat cu usurinta ca aceasta norma avand caracterul unei masuri de protectie sociala, nu mai este activa. 

Descoperirea noastra a indicat din start un impact mare al erorilor cu repetitie comise de ANP, avand efect asupra tuturor drepturilor acordate sub forma unor sporuri/majorari incepand cu anul 2011. Pana la acest moment ni se confirma ca greselile de calcul au fost facute incepand cu plata majorarilor pentru activitatea depusa in proiecte cu finantare nerambursabila si majorarea pentru viza CFP (drepturi acordate incepand cu anul 2012), continuand cu majorarile de 50% si 75%, cu majorarea de 100 de lei pentru medical si reintegrare si urmau sa afecteze si majorarea de 25% care urmeaza a fi platitia personalului medical. Este neclar inca daca majorarile prin care s-au reintregit salariile diminuate de guvernul Boc au fost calculate corect. Inca investigam.

Dupa ce ANP a raspuns cu aroganta la primele sesizari ale SNLP, afirmand ferm ca directorul DEA ANP este imaculat profesional si sugerandu-ne sa studiem legea, in cursul sedintei de astazi atitudinea ANP nu a mai fost deloc aroganta ci mai degraba resemnata. SNLP a asigurat rezultatul demersului său dublandu-l cu petitii transmise catre alte institutii si avem informatii ca ANP a primit de la aceste institutii interpretari care confirma punctul de vedere al SNLP. Cat de greu ar fi fost pentru ANP sa coopereze evitand reclamatiile!? Inainte de orice, am sesizat si am avertizat verbal ca daca nu repara greseala, punem problema pe hartie si nu vom renunta pana nu corectam, pentru ca asta e rolul nostru, sa veghem asupra drepturilor si intereselor salariatilor. Insa pentru a coopera, ANP ar fi trebuit mai intai sa recunoasca greseala, ceea ce nu s-a intamplat decat astazi la doua luni dupa initierea actiunilor noastre.

Cat costa aroganta si ce rezultat are incapatanarea de a te considera competent contrar tuturor aparentelor si rezultatelor? Pai sa vedem... Toate salariile miilor de angajati care au primit unul sau mai multe dintre drepturile enumerate mai sus trebuie recalculate complet. Pentru asta vor munci pe rupte sute de salariati care trebuie sa suceasca tot ce au facut ca efect al instructajelor primite anterior. Apoi personalul trebuie sa primeasca niste bani in plus. De la caz la caz. Nu putem avansa niste sume concrete recalcularea nefiind chiar simpla (se modifica netul, brutul, deducerile, tot). Iar apoi trebuie trasi niste bani in plus din buget, pentru a se corecta prejudiciile.

In final, in stilul bomboanei de pe coliva, mai adaugam un aspect pe care daca ne straduim sa-l caracterizam intr-un cuvant nu ne vine altul decat halucinant. Tot in cadrul consiliului de conducere de azi in care s-a recunoscut greseala grava susmentionata, directorul general al ANP a decis ca directorul DEA ANP merita sa primeasca inca o majorare de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie si pentru tot trimestrul IV, pe langa cele primite deja. Ce e drept, lucrarea facuta de dna Petrovici are caracter de exceptie, in sens negativ. Nu este chiar simplu sa faci asa ceva. As spune ca aproape ne-am configurat convingerea ca presedintele tarii si premierul Romaniei trebuie sa afle despre degringolada din acest sistem. Chiar si presa...

 

Comentarii  

0 #71 Florin 21-12-2015 11:59
Citez pe nu contează:
Personal consider ca acest spor de 50% lucrări de excepție trebuie acordat doar oamenilor ce lucrează în funcții de execuție.


Corect ... cei cu functii de conducere au indemnizatie de conducere , nu fac ore suplimentare si foarte rar sunt vazuti in preajma detinutilor .
Citat
0 #70 Ștefan Teoroc 20-12-2015 22:52
Pana la acest moment nu avem indicii care sa confirme erori la calculul "reintregirii" salariilor
Citat
0 #69 interesat 20-12-2015 15:57
Buna seara
Am inteles ca nu puteti intr-un comentariu sa explicati ce a fost subiectul articolelor vechi. Ati afirmat ca "Este neclar inca daca majorarile prin care s-au reintregit salariile diminuate de guvernul Boc au fost calculate corect. Inca investigam."

Ati reusit sa ajungeti la o concluzie?
Citat
0 #68 Fanica Gaesteanu 09-11-2015 18:58
Pe cind vor aparea in presa aceste faradelegi ?Cu cit ii ascundem dupa degete cu atit vor persevera in prostie si incompetenta. Pe ei si pe ......lor!
Citat
0 #67 Fănică Gaesteanul 09-11-2015 16:28
Atunci asteptam dezvăluiri in presa despre aceste situatii.Si asa poate vedem si cine plăteste.
Citat
0 #66 Jiji 04-11-2015 12:57
la colibasi ne-a disperat cu alarmele,cate 1,2 alarme pe saptamana(parti ala,generala),i -a replicat un coleg ca avem si noi familie,copii ne-a amenintat ca ne trimite pe totii la parchet ceea ce a si inceput sa faca ,a inceput sa ne vaneze,a montat in toata puscaria camere zici ca esti la bigbrother sa monteze camere si la birouri sa vada cum joaca zuma pe calculator smekerii,cei de la GI doarme de la ora 10 seara nu-i deranjeaza nimeni ca nu au curaj , pleaca de la munca buni de sapa,dar ca nu sant oameni pe sectie nu-l intereseaza asta ,e director pe viata el la colibasi,a luat sal. de merit pe fiecare trimestru altii mai la coada daca mai ramane ceva resturi,(editat )
Citat
0 #65 JILAVA 27-10-2015 20:54
Citez pe Jilava:
Citez pe Florin Stoica:
Pt jilava,
La Jilava inca nu s-a discutat in consiliul de conducere pentru trimestrul 4 sporul de 50%, azi este sedinta si se afiseaza la fel ca si trimestrele trecute.

Poate in trimestru IV ii oferim încă odată colegului SPL cu doi detinuti la PL 50 LA SUTA

BĂTAIE DE JOC FATA DE COLEGII TAI PRIVIND ACORDAREA ACESTUI spor ,speram sa fi pe acolo sa constați cine merita.
Citat
0 #64 agent 27-10-2015 11:56
Citez pe nu contează:
Pentru toți cei care întreabă de ceva vreme de statele de organizare ale celor 3 penitenciare din Craiova...Nu vreau să vă dezamăgesc, dar din ce știu la PMS Craiova s-au radiat foarte multe funcții. Dacă trageți speranțe să vă mutați curând în Craiova...eu zic să nu vă faceți speranțe prea mari...

dar mai sunt si celelalte doua....
Citat
0 #63 Alex 26-10-2015 21:40
Pt '' nu conteaza'' cred ca e imposibil sa nu mai existe macar 10 functii libere pe state la pms craiova...
Citat
0 #62 Jilava 26-10-2015 19:41
Citez pe Florin Stoica:
Pt jilava,
La Jilava inca nu s-a discutat in consiliul de conducere pentru trimestrul 4 sporul de 50%, azi este sedinta si se afiseaza la fel ca si trimestrele trecute.

Poate in trimestru IV ii oferim încă odată colegului SPL cu doi detinuti la PL 50 LA SUTA
Citat
0 #61 nu contează 26-10-2015 16:40
Pentru toți cei care întreabă de ceva vreme de statele de organizare ale celor 3 penitenciare din Craiova...Nu vreau să vă dezamăgesc, dar din ce știu la PMS Craiova s-au radiat foarte multe funcții. Dacă trageți speranțe să vă mutați curând în Craiova...eu zic să nu vă faceți speranțe prea mari...
Citat
0 #60 nu contează 26-10-2015 15:49
Personal consider ca acest spor de 50% lucrări de excepție trebuie acordat doar oamenilor ce lucrează în funcții de execuție.
Citat
0 #59 Alex 26-10-2015 15:34
Cam cat ar dura aprobarea statelor P Craiova??? O perioada estimativa?? Trebuie sa existe un termen la care se fac aprobarile la MJ.
Citat
0 #58 Ștefan Teoroc 26-10-2015 14:19
urmeaza finalizare la anp si aprobare mj
Citat
0 #57 agent 26-10-2015 11:37
Cam pe cand se tine si sedinta de a aproba statele de la PMS Craiova?
Citat
0 #56 Florin Stoica 26-10-2015 08:30
Pt jilava,
La Jilava inca nu s-a discutat in consiliul de conducere pentru trimestrul 4 sporul de 50%, azi este sedinta si se afiseaza la fel ca si trimestrele trecute.
Citat
0 #55 Fanica Gaesteanu 26-10-2015 00:21
De ce nu se impart resturile de la unitati , obtinute prin rotinjire in jos? In acest fel s-ar obtine vreo 20 majorari de 50%, care sa se imparta directorilor din unitati si s-ar crea o competitie intre acestia.
Ce zice onor ANP despre acest lucru?
Citat
0 #54 gigi dela scularie 25-10-2015 17:45
de unde putem sa consultam lista cu toti directorii de penitenciare care primesc 50% pe toate cele 4 trimestre. chiar atata nesimtire, incepand cu dir.gen., sa primeasca tot anul? ei nu au fost deloc in concediu, misiuni(chiar si in strainatate, plecati de la o puscarie la alta pe motiv de proiecte europene)? in perioada respectiva chiar meritau 50%? sau ei sunt premiati pt. simplul fapt ca ocupa acele functii...mai sunt si altii care duc greul dar nu ii vede nimeni daca nu sunt in anturajul personal al directorilor.RU SINE DIR. GEN. SI ACOLITILOR DE PRIN PUSCARII. DEMISIA ESTE UN CUVANT AL CARUI SENS IL CUNOASTETI?
Citat
0 #53 rabdatorul 25-10-2015 17:44
Eu vreau sa cred ca este o gluma proasta tot acest articol.Nu pot sa cred,nu vreau sa cred ca putem tolera proștia dusa la rang de lucrare de excepție. Chiar nu mai exista echitate și bun simt? După atâtea și atâtea greșeli ( nu înțeleg cum mai poate fi ținută în funcție dacă nu a luat nici un amarat de ex,dacă a făcut atâtea greșeli.CUM???? DE CE?
Pentru ce trebuie sa acceptam? Ce ar trebui sa mai facă pentru a pleca ? Cred ca nimic...le-a făcut pe toate. Din pacate
Citat
0 #52 Fănică Gaesteanu 24-10-2015 20:24
Ce tara superba...ce sistem minunat...Ameri ca nu mai e de mult tara tuturor posibilitatilor ...Romania number 1 dupa ce ca esti arogant si inganfat mai iei si ,,premiu" pentru incurajare...at ata noroc sa aiba de banii aia luati cat le doresc eu..
Citat
0 #51 Fănică Gaesteanu 24-10-2015 19:41
Trăiască P.C.R la Gaesti se poarta 50% pentru detasatii din alte unitati si pentru cei care chiar nu fac nimic in afara faptului ca vin la serviciu.
Citat
0 #50 jilava 24-10-2015 17:16
dc nu se mai afiseaza lista pt cei care vor lua in T4 50% la Jilava e secret
Citat
0 #49 FLORIN 24-10-2015 14:57
Citez pe Ștefan Teoroc:
Multumim tuturor pt sustinere
Agent 25 si 43 - inca nu s-a aprobat statut de la pms craiova
Anonim 44 - directorul si adjunctii se discuta primii la nivel ANP apoi majorarile ramase nedate se redistribuie in unitate / ne opunem pe cat posibil la acordarea cu repetitie a majorarilor dar se tinde pe recompensarea top managementului din unitatile considerate grele
Agent 42 - se lucreaza la modificarea OMJ - norma va creste aproape de politie dar nu identic (politistii au niste articole specifice care nu se regasesc la noi / am introdus cat de multe bucati posibil la articolele existente) si sa va plati lunar la salariu / deocamdata e doar un proiect

si care sunt unitatile considerate grele din punctul de vedere alANP?
Citat
0 #48 dat 24-10-2015 13:16
dl teoroc va rog sa ne spuneti daca se mareste salariul din 1 decembrie cu 25 la suta multumesc
Citat
0 #47 Ștefan Teoroc 24-10-2015 13:12
Multumim tuturor pt sustinere
Agent 25 si 43 - inca nu s-a aprobat statut de la pms craiova
Anonim 44 - directorul si adjunctii se discuta primii la nivel ANP apoi majorarile ramase nedate se redistribuie in unitate / ne opunem pe cat posibil la acordarea cu repetitie a majorarilor dar se tinde pe recompensarea top managementului din unitatile considerate grele
Agent 42 - se lucreaza la modificarea OMJ - norma va creste aproape de politie dar nu identic (politistii au niste articole specifice care nu se regasesc la noi / am introdus cat de multe bucati posibil la articolele existente) si sa va plati lunar la salariu / deocamdata e doar un proiect
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS