www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Ermetic-ANP & Co. Desi ANP se perfectioneaza in netransparenta, SNLP se incapataneaza sa informeze

Airtight 38c5a5 1302649Sefii ANP au invatat ceva din protestele tocmai incheiate de SNLP: sa fie si mai rigizi, si mai ermetici, sa protejeze cu indarjire putinele adrese si instructiuni emanate, sa secretizeze informatia si sa evite pe cat posibil sindicatele. Au convingerea ferma ca SNLP nu are niciun motiv real pentru protestele derulate, ca lucrurile merg bine in sistem si prin urmare noi doar vrem capul cuiva si probabil suntem motivati politic. Salariatii si problemele lor sunt doar un detaliu. Revendicarile - doar justificari false, de ignorat. Asta duce catre un singur lucru. Daca voi perseverati, vom face si noi acelasi lucru!

Multi dintre angajati, membri sau nu de sindicat (desi poate a venit vremea sa intelegem ca fara sindicate suntem in deriva totala) ne cer detalii despre un drept sau altul, despre perspective si plati. Explicatiile clare intarzie. Nu putem pune la dispozitiei decat opinii personale. Asta creeaza nesiguranta, suspiciuni si normal, iritare. Inclusiv SNLP devine la un momentdat tinta a supararii salariatilor si intelegem perfect toate aceste lucruri. Dar sa fie clar, niciodata SNLP nu a detinut informatia doar pentru el. Daca am stiut, v-am spus, daca am avut, v-am dat! Pentru asta ne-am infiintat si pentru asta existam.

Din pacate nu aflam decat tangential si nu avem informatii decat pe surse. Prin urmare, dragi colegi, daca, prin natura profesiei sau intamplator, intrati in posesia unei informatii de interes public, calda si utila tuturor, faceti-va un pustiu de bine si transmiteti-ne-o si noua pentru ca riscam sa obtinem astfel de informatii doar dupa ce se racesc temeinic. Nu cumva sa ne trimiteti ceva confidential... ca e belea mare. Bine, ar fi de retinut o prevedere a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public: art. 13 - informaţiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituţie publică nu pot fi incluse în categoria informaţiilor clasificate şi constituie informaţii de interes public. Deseori ermetizarea duce ANP in greseli grave care ar fi evitabile cu nitel dialog prealabil. Din pacate nu suntem in masura sa va oferim la timp decat interpretari proprii pentru ca de la angajator nu primim nimic ca informare in materie de buget si drepturi salariale decat daca facem adrese scrise si atunci aflam ca termenele maxime prevazute de lege pentru raspuns sunt relative.

In mod bineinteles neoficial (ne referim la primele doua puncte de mai jos) am intrat si de data asta in posesia unor informatii utile angajatilor, pe care vi le punem la dispozitie.  Nu veti gasi informatiile acestea pe pagina de Internet a ANP si nici nu veti fi informati de sefii vostri pentru ca ignoranta salariatilor este benefica pentru un management slab, bazat pe obedienta si sanctiuni si pentru sefi care isi fac un scop din a conserva o pozitie si atat. De data asta nu includem in categoria management slab echipele de conducere din teritoriu pentru ca in general, in unitati se merge pe linia trasata de ANP. 

INFORMARI DIVERSE:

 • Adresa ANP nr 50229/25.08.2015 - drepturi de platit pe 10 septembrie 2015 (majoare 50% ian-aug, norma de hrana diminuata etc); aflam indirect ca norma de hrana se va (re)actualiza negativ de data asta, aspect discutat mai deschis pe Facebook decat in dialog cu angajatorii nostri; mai aflam ca majorarea de 50% se plateste retroactiv pentru primele 8 luni din an in luna septembrie asa cum SNLP a solicitat insistent.
 • Repartitii SNPAP promotia 2015 - numeric pe unitati.
 • Comisie mixta privind sistemul penitenciar - convocata pentru vineri 28.08.2015 la sediul MJ (coordonator - secretarul general adjunct MJ, dl Ion Teodorescu) - atasam corespondenta purtata cu MJ pe tema componentei comisiei precum si ordinea de zi.
 • Proiect omj echipament - atasam prima schita a modificarilor vizate. 
 • Consiliu conducere ANP 21.08.2015 - atasam proiectul PV de sedinta.
 • Informare interna SNLP - continuare actiuni - email transmis pe 26.08.2015
 • Solicitari mutare garnizoana Craiova - atasat o adresa solicitata de SNLP. Statul de functii pentru Pelebdava a fost aprobat insa pentru PMT-uri (inclusiv Craiova) mai sunt discutii pana la finalizare, multe posturi fiind in litigiu (procese pe rol) aspect care incurca situatia. 
 • Minuta sedinta ANP - comisie disciplina - se accepta solicitarea SNLP de mentinere a partitatii de constituire a comsiei si cu ocazia convocarilor (administratie/sindicate)
 • Spor studii superioare/doctorat: (fara material atasat) sporul de studii superioare ramane incontinuare in ceata din lipsa unei interpretari oficiale; exact cum am prevazut adresa trimisa la ministerul muncii a fost redirectionata catre comisia juridica din camera deputatilor si se asteapta in continuare un raspuns edificator.

 

Comentarii  

0 #63 JILAVA 03-09-2015 18:43
Mulțumim pentru informatii Domnule Ștefan.
Citat
0 #62 un politist de penitenciare 03-09-2015 17:35
Sincer nu mai inteleg nimic luna aceasta ne trage din norma de hrana iar luna viitoare ne mareste norma de hrana ce p.....a mea e asta astia isi bat joc de noi in ultimul hal eu nu pot sa-i mai inteleg cine face calculele la norma de hrana ?
Peste o luna o sa vina un ordin ca trebuie sa traga si 50% de la cei care iau luat sa vezi atunci ce nai vazut.Eu am o impresie ca 50% la anul nu o sa se dea si stiti dece fiindca la anul iasa la pensie greiiiiiiiii din sistem si dupa care se va schimba si legea pensionarii sper sa ma insel .
Citat
0 #61 Pp 02-09-2015 18:54
Buna,din octombrie normă de hrana se mărește cu 7 lei ,respectiv 32 lei pe zi.
Citat
0 #60 As 02-09-2015 16:25
E destul de clar atata timp cat e informatia pe siteul MAI...mai ramane sa vedem daca se poate sa nu mai retutnam acei bani primiti....am inteles ca Anp intentioneaza sa faca ceva pentru a nu restitui acei bani
Citat
0 #59 Ștefan Teoroc 02-09-2015 15:42
Am raspuns 1 cm mai jos. Dar hai sa ma exprim mai larg. Normal este ca banii sa se recupereze pentru ca apoi norma sa creasca si mai mult decat initial daca se materializeaza calculele MApN. Nu stiu daca se poate face vreun reglaj fara recuperarea sumelor deka achitate "in plus" cat timp inca nu a aparut vreo alta crestere. Deci logic ar fi ca sumele sa se retina.
Citat
0 #58 Fccc 02-09-2015 15:15
Am vazut cateva stiri in care spune ca va crreste la 32 lei zi din oct. Spuneti-ne despre acei bani...ii mai dam inapoi ???
Citat
0 #57 Ștefan Teoroc 02-09-2015 14:46
de aceea nu m-am grabit cu un raspuns / putintica rabdare
Citat
0 #56 Ciprian 02-09-2015 14:36
Domnule Ștefan , s-a anuntat astazi ca s-ar mari norma de hrana , curierulnational.ro/.../... . Asteptam detalii
Citat
0 #55 Ștefan Teoroc 02-09-2015 14:17
Aflam exact si transmitem.
Citat
0 #54 Fccc 02-09-2015 13:22
Am inteles de la dumneavoastra ca se intentioneaza sa nu se mai restituie acei bani primiti in plus la norma de hrana.ne vor fi opriti sau nu din salariu??? Si mai circula un zvon ca ca din octombrie o sa primim 3lei zi la norma de hrana.stiti ceva ???
Cu respect
Citat
0 #53 jilava 02-09-2015 11:10
Domnul presedinte se va opri di norma de hrana pt ca nea dat luna trecuta in plus
Citat
0 #52 un alt Dorobantu 02-09-2015 05:58
Citez pe de pe metereze:
sistem bolnav - Te referi la nord - vestul tarii? Din pacate e foarte adevarat, ar trebui contestate procesele verbale ale CC in instanta, sa vedem daca a fost respectata procedura OMJPai si ce va retine?!..., dar esti sigur ca ai ce sa contesti ?!...
Citat
0 #51 Ștefan Teoroc 01-09-2015 21:20
Diferentele intre executie si conducere sunt mai mari decat in salarizarea din 2009 insa erau si mai mari in Legea nr 284/2010 care nu s-a aplicat / important este sa fie cresteri pentru toti
Citat
0 #50 Agent-000 01-09-2015 21:05
Daca se introduce legea salarizarii...d a se maresc salariile dar la ofiteri si mai putin la agenti sunt sigur ca stiti lucrul acesta...mi s-ar parea corect sa se mareasca cu un procent egal la toti...pt ca oricum ofiterii ar lua si asa mai mult ca au salariile mai mari ceea ce este foarte corect nimic de obiectat...dar dupa noua lege salariile se maresc cu sume de bani ..la ofiteri cateva sute de lei bune chiar o mie si ceva...iar la agenti poate o sa ajunga si ei la o suta de lei marirea...deci la ofiteri procentual vorbind facand o echivalare a cresterii va fi procentul de crestere de cel putin trei ori mai mare fata de agenti...presup un ca cunoasteti lucrul acesta daka nu argumentati...m ultumesc
Citat
0 #49 de pe metereze 01-09-2015 19:40
sistem bolnav - Te referi la nord - vestul tarii? Din pacate e foarte adevarat, ar trebui contestate procesele verbale ale CC in instanta, sa vedem daca a fost respectata procedura OMJ
Citat
0 #48 titi pârnaie 01-09-2015 18:39
Mai aveți puțin şi îi cereți d-lui președinte să vă scoată şi țânțarii afară din casă...sunteți jalnici...Ori o ardeți la MIŞTO ori nu ştiți cine va adus aici....citiți mai jos şi vedeți ce înseamnă munca de "pârnaie" stimate DOMNIȘOARE!!!
Citat
0 #47 Ștefan Teoroc 01-09-2015 18:09
Daca vom avea o noua lege de salarizare in 2016, cresterea este asigurata in varianta stabilita pentru intreaga structura de aparare.
Citat
0 #46 BRD 01-09-2015 12:22
Dl Prezident trebuie neaparat sa iesim in strada sa ni se mareasca si noua salarile uite medici au facut putina zarva si au si primit 25%marire noua ce ne da un rahat,noi tot discutam pe acest sait si nu facem nimic haidati sa iesim si noi in strada un nr mai mare si o sa se rezolve problemele.Va multumesc.
Citat
0 #45 sistem bolnav 01-09-2015 11:39
Domnule Ştefan, vreau sa aduc la cunostinta tuturor colegilor cat si a dumneavoastra urmatorul aspect, la un penitenciar din Ardeal nu se respecta deloc modul si criteriile de acordare a sporului de 50%, ci ele sunt acordate pe criterii de prietenie, "datorii", etc.stiti bine la ce ma refer din care o mare parte sunt ofițeri. Pana nu scapam de astfel de directori slabi pusi pe criterii politice si nu pe competente reale aici pot sa dau inca un exemplu care cred eu ca spune tot si din aceasta cauza acesti directori isi permit sa faca atatea abuzuri, exemplul e chiar "tăticul lor" BEJAN care toata lumea stie care e competenta lui "politica". Cu siguranta sunt astfel de cazuri si in tara la alte penitenciare privind acordarea sporului de 50%. Este un sistem bolnav, invechit, pe criterii politice si nunpe competente, si cel mai important de observat este CEL MAI NETRANSPARENT SISTEM DIN ROMANIA si sper in viitorul apropiat sa putem schimba in bine acest sistem. Cu respect, domnule Ştefan.
Citat
0 #44 Ștefan Teoroc 31-08-2015 22:03
da, acum suntem cu adevarat o echipa
:sad:
Citat
0 #43 bossul 31-08-2015 21:59
Citez pe Ocnasu:
Sunt pe sectie...eu si-un coleg.....de-abia am luat apelul,doi oameni am numarat 350 de detinuti!Offf....colega ce zi e azi?Pai...avem cumparaturi,vreo...250 de hoti,trebuie sa scoatem la aer,avem comisie de munci,de trimis cursa in PPD-28 de hoti,comisie de rapoarte...telefonul suna in disperare....Raspund...scoate-mi fotbalul coleguuuu,vin in 10 minute....il inchid,iar suna,Comandantul de sectie...hai baieti,scoateti la raport,dar repede ca plec la sedinta....usile bubuie,hotii urla(la aer baaaaa),telefonul nu inceteaza sa sune...scoate-mi clubul coleguuu,dar urgent,in 5 minute vin sa-i iau...vezi ca tu ai 14 hoti....mainile-mi temura,intreg corpul imi tremura de nervi...Telefonul continua sa sune...am cedat,incep sa urlu si eu...pe colegul meu nu l-am vazut de azi dimineata,este deja ora 14.30,si noi n-am mancat nimic,am baut 3 cafele,si am inceput deja al doi-lea pachet de tigari!!!Ma inteapa inima....simt ca nu mai am aer...telefonul suna...hai colegu scoate-mi vizita...ai 13 hoti,dar repede ca mai am si pe alta sectie...este ora 18....eu si colegul meu avem inca punga cu mancare in cuier,nu am reusit sa mancam...o voi arunca....am mancat si azi!!!Suna Seful de Tura...baaa,voi sunteti tampiti,imi cereti liber maine seara?De unde oameni?Nici nu vreu sa aud!Pai sefu...atunci concediu de ...luni???!!!Stiti mai am 35 de zile de anul trecut....Plec acasa...ciorapii,i-am scos si i-am rezemat de calorifer,sint lemn!!Fac un dus,mananc si...blana...ca maine sunt de noapte!!!!!Varianta "Sectie'".... a lui Ocnasu...

cat de mult adevar spuneti voi baieti
felicitari voua si huo slugilor de sefi kre sunt la cheremul hotilor
Citat
0 #42 Ștefan Teoroc 31-08-2015 21:18
Jilava - ok, atunci o lasam asa, nu? / ai vorba aspra dar inutil / nu am facut reclama tinutei / tinuta a fost vazuta de subsemnatul cand totul era finalizat / au fost posibile doar retusuri mici / nu a fost testata in teren / la prima vedere era compatibila cu tinutele altor structuri / pana la sesizarile ca urmare a caniculei si materialului pantalonilor, nu am avut decat contestari cu privire la design / suntem foarte atenti la orice si in niciun caz rigizi / ne adaptam la problematica si intervenim
Citat
0 #41 titi pârnaie 31-08-2015 20:18
Pt."OCNASU"...P uştiule nu mă înțelege greșit...nu este vorba de aplauze(doar nu suntem la spectacol)...e vorba de respect...respe ct care se câștigă (în cazul nostru prin muncă şi onestitate)...c ât despre "hoțul nostru stăpânul nostru "eu unul nu cred în această vorbă,din contră,cred că stăpânul meu...sunt Eu...Referitor la condițiile de muncă şi la îmbunătățirea acestora (îmbunătățiri care pentru tine dar şi pentru alții li s-ar putea pare o utopie) eu zic să avem încredere în liderii noştri sindicali şi să le acordăm toată susținerea...Nu ştiu din ce parte a țării eşti tu,dar la mine e foarte cald...fapt pentru care îți doresc o seară cât mai răcoroasă şi te salut cu acelaşi respect (despre care vorbeam mai sus)...
Citat
0 #40 JILAVA 31-08-2015 19:22
Citez pe Ștefan Teoroc:
Da Bond stim, am spus-o si presei. Sunt sursa de sare. Nu stiu ce bumbac poate fi ala. Facem tot posibilul sa impingem ANP catre materiale mai performante. Daca aveti sugestii, dati-ne. Noi vrem sa luam mostre din materiale MApN pentru operatiuni. Nu stim sigur care ar fi cea mai potrivita configuratie (procente bumbac, lycra etc). Modificam si ordinul cu echipamentul si crestem numarul de articole la maxim posibil. Am cerut si pantaloni de vara.


Tarziu ,bataie de joc (COBAI) a-ti facut reclama la celebra uniforma de RAS.uitati-va in urma
CU RESPECT DOMNULE STEFAN
Citat
0 #39 Ștefan Teoroc 31-08-2015 18:09
Da Bond stim, am spus-o si presei. Sunt sursa de sare. Nu stiu ce bumbac poate fi ala. Facem tot posibilul sa impingem ANP catre materiale mai performante. Daca aveti sugestii, dati-ne. Noi vrem sa luam mostre din materiale MApN pentru operatiuni. Nu stim sigur care ar fi cea mai potrivita configuratie (procente bumbac, lycra etc). Modificam si ordinul cu echipamentul si crestem numarul de articole la maxim posibil. Am cerut si pantaloni de vara.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS