www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

PUBLISIND se extinde

grouth1Informare interna PUBLISIND 22.07.2014
 
Astazi, la sediul FSAPAS PUBLISIND a fost organizata sedinta Biroului executiv al federatiei avand pe ordinea de zi afilieri si fuziuni dar si alte probleme. Au participat doua delegatii din partea sindicatelor care au solicitat afilierea la PUBLISIND, respectiv Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV cu 1400 membri (presedinte Dragos Bocanaciu - comentator sportiv) si Sindicatul Liber al Lucratorilor din Societatea Romana de Radiodifuziune cu 1200 membri (presedinte Nicoleta Balaci).
 
BEx PUBLISIND intrunit statutar a luat act de solicitarile de afiliere ale celor doua structuri susmentionate si le-a aprobat in unanimitate, dupa o informare ampla privind situatia celor doua organizatii si in general a institutiilor in care sunt constituite, urmata de o dezbatere privind probleme prioritare precum si solutii propuse de PUBLISIND.
 
Domeniul de activitate MASS-MEDIA constituit la nivelul PUBLISIND se extinde atingand aprox 3000 de membri(urmeaza alte 3 afilieri din Radio-TV ale unor sindicate cu un numar mai mic de membri), ceea ce se defineste astfel ca cea mai mare structura asociativa de tip sindical din Radio-TV din Europa !
 
In continuare, PUBLISIND va prelua problemele stabilind o strategie de unificare a celor doua institutii in cadrul unui grup de unitati la nivelul caruia sa se negocieze un contract colectiv menit sa protezeje salariatii in situatia expirarii contractelor existente la nivel de unitate (directorul TVR si-a anuntat intentia de a nu semna un alt contract colectiv la nivel de unitate). In urmatoarea perioada se vor derula demersuri in planul dobandirii reprezentativitatii la nivelul acestui grup.
 
Prin urmare, FSAPAS PUBLISIND isi va reconfigura statutul cu ocazia Consiliului federativ din luna august 2014, urmand sa se redenumeasca simplu Federatia PUBLISIND pentru o acoperire a tuturor sectoarelor reprezentate. PUBLISIND este deja reprezentativa la nivelul sectorului asistenta sociala, are termen pe data de 27 iul 2014 pentru dobandirea reprezentativitatii la nivelul sectorului administratie publica si intentioneaza sa devina in cel mai scurt timp reprezentativa la sectorul mass-media si cultura (codurile CAEN de interes). 
 
PUBLISIND are astfel capacitatea de a se reinventa devenind o structura eterogena capabila sa reprezinte domenii de activitate diferite. Federatia noastra devine singura structura federativa din Romania reprezentativa in 3 sectoare de activitate, toate pozitionate in zona publica.
 
In continuare, in perioada 24-25 iul 2014, subsemnatul impreuna cu secretarul general al PUBLISIND, Gabriel Chifu(care are un merit deosebit in toate aceste demersuri reusite de federatie in ultima perioada), ne deplasam la Sibiu urmand sa negociem si eventual sa semnam fuziunea prin absorbtie a Federatiei AS-RO (6000 membri) din asistenta sociala, in PUBLISIND. Domeniul asistenta sociala din PUBLISIND va totaliza dupa aceasta fuziune aprox 10.000 membri.
 
Daca si acest din urma demers se va finaliza cu succes, PUBLISIND va intra intr-o noua etapa a existentei sale, numarand aprox 30.000 de membri si devenind una dintre cele mai mari federatii din Romania ceea ce va motiva si alte structuri sindicale sa adere.  
 
Evident ca aceasta extindere nu va veni doar cu bune ci si cu rele, activitatea federatiei urmand sa se intensifice in urmatoarea perioada dar noi spunem ca merita. Ne dorim ca PUBLISIND sa fie consacrata ca o federatie cu greutate in sectorul public din Romania, in BNS si in toate structurile de dialog social interne si internationale iar acest lucru nu se poate fara munca.
 
Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
Presedinte FSAPAS PUBLISIND

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #2 RADU HILOHE 02-08-2014 04:35
Sa lasam BEX-ul snlp-ului sa-si faca treaba in liniste.
Stim ca se lucreaza,fara prea mult zgomot,in tacere dar cu rezultate.
Au cistigat un om de care multi nici nu stiu=ADY NEAGOE,UN PROFESIONIST IN ATRAGEREA DE FONDURI.
Dar omul munceste,fara tam-tam iar rezultatele inceo sa prinda contur.
Asta trebuie luat in bete ptr. ca tace si face.
Spor la treaba ADY.
0 #1 Teapa 01-08-2014 09:21
FEDERATIA PUBLISIND,infii ntata de SNLP care are acelasi presedinte ca si SNLP Romania pe dl Stefan Teoroc se extinde si devine reprezentativa pe 2 sectoare de activitate urmand si al trei-lea,sub egida acestei federatii s-au strans peste 30 000 de membrii de sindicat,din care aproximativ 7300 sunt din sistemul penitenciar,mem brii SNLP Romania,de aici rezulta seriozitatea,pr egatirea si activitatea sindicala a oamenilor din conducerea federatiei.
Asa trebuie sa aiba o federatie pt a se numi federatie si a fi ascultata,nu 2000 de membrii si are pretentia de a se numi federatie.FELIC ITARI !!!! :lol:

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS