www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Ne cerem drepturile!

422966-protest-1345130593-621-640x480UPDATE
ANP raspunde la interpelarea noastra adresand rugamintea institutionala de a manifesta intelegere si toleranta pana la finalizarea demersurilor. Intre sindicate si ANP/MJ exista un canal de comunicare deschis si direct pe subiectul acordarii contravalorii echipamentului pentru anul 2013 (transa II) si avem asigurari ca ministrul justitiei face tot posibilul pentru solutionarea problemei. Sindicatele au transmis clar intentia de a organiza proteste in perioada imediat urmatoare in cazul unei finalizari nereusite a problemei. Pana la acest moment nu avem un raspuns ferm de la MJ. In cursul zilei de astazi se va adopta o decizie comuna la nivel SNLP-FSANP privind etapa urmatoare de actiune.

Nr.123/SNLP/03.07.2014 >> Nr.98/FSANP/03.07.2014

 
Catre
Ministrul Justitiei
Domnul Robert-Marius CAZANCIUC
 
Stimate domnule ministru
 
SNLP si FSANP, organizatii sindicale reprezentative care insumeaza peste 10.000 de membri cu calitatea de salariati in sistemul administratiei penitenciare si Ministerul Justitiei, solicita respectarea prevederilor bugetare exact in modalitatea in care acestea au fost aprobate pentru anul in curs, privind plata salariilor dar si a celorlalte drepturi legale ale personalului. Nu solicitam nimic in plus!
 
Luam act cu profunda nemultumire de probabilitatea neacordarii drepturilor de echipament in bani, pentru anul 2013 (transa a II-a) personalului din sistemul penitenciar, avand in vedere faptul ca Ministerul Finantelor Publice nu a aprobat solicitarea de deschidere a creditelor bugetare in acest sens desi sumele au fost trimestrializate pentru perioada bugetara iulie-septembrie 2014.
 
Opinam ca in calitate de parteneri sociali, am urmat incepand cu anul 2011 si pana in prezent o strategie de echilibru si nu de presiune, insa salariatii pe care ii reprezentam reclama din ce in ce mai multe nemultumiri justificate care motiveaza SNLP si FSANP ca structuri asociative profesionale, sa actioneze ferm pentru protectia intereselor propriilor membri. 
 
Referitor la dreptul la echipament in bani, acesta reprezinta o restanta pentru echipamentul neacordat personalului in anul 2013, sumele aferente avand termenul maxim de plata pe data de 30 iunie 2014 conform OMJ nr. 2908/C/2013. Precaritatea bugetului ANP, care se accentueaza de la an la an, a fundamentat depasirea acestui termen la momentul trimestrializarii bugetului, insa neacordarea acestui drept nici macar in trimestrul III reprezinta un abuz, iar un abuz nu se poate justifica pe criterii bugetare. 
 
Ministerul Finantelor Publice nu poate refuza deschiderea creditelor bugetare pentru cheltuieli pe care anterior le-a autorizat prin aprobarea bugetului anual. Prin urmare refuzam sa acceptam orice justificare din categoria austeritatii bugetare si va informam ca vom trata aceasta situatie cu toata seriozitatea avand in vedere faptul ca pentru organizatiile sindicale din penitenciare prezenta sincopa reprezinta un indiciu relevant cu privire la modul in care se vor gestiona in continuare aspectele care vizeaza drepturile salariatilor. 
 
Personalul din penitenciare a pierdut enorm in ultimii ani dar a inteles sa-si asume in continuare si chiar cu rezultate bune, responsabilitatea unor misiuni efectuate cu resurse umane si materiale reduse si in conditii de munca foarte grele, totusi acest context nu trebuie sa ne identifice ca structuri pasive, care pot fi supuse oricaruit tip de experiment social, fara pericolul unor reactii. 
 
Nu vom lista tot setul de probleme cu care ne confruntam, insa amintim doar ca la acest moment schimburile operative din penitenciare (4000 pers) totalizeaza peste 350.000 de ore suplimentare necompensate, dar totusi nici acest aspect nu pare sa fie de natura a genera masuri corecte in politica bugetara sau de personal a sistemului nostru. Se prefera mai degraba presiunea pe angajati decat investirea in mijloace si instrumente de lucru performante ori in finantarea unor posturi pentru angajarea de personal.
 
Domnule ministru, va solicitam sprijinul pentru solutionarea tuturor aspectelor mentionate si totodata va asiguram ca avem reprezentarea exacta a faptului ca suntem exponenti ai personalului dintr-un sistem important pentru structura de aparare nationala, dar acest lucru nu ne va impiedica sa uzam de toate mijloacele sindicale specifice in cazurile in care nu suntem tratati ca salariati din structura de aparare si in situatiile care aduc atingere conceptului de respect profesional. Va informam ca SNLP si FSANP vor avea un calendar comun de actiuni.
 
Cu deosebita consideratie
 
Stefan Teoroc, Presedinte SNLP/PUBLISIND >> Florin Schiopu, Presedinte FSANP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #75 General Motors 08-07-2014 20:38
Cine sa iasa fratilor in strada?!ca romanu' e facut sa aiba un sef si sa-l pupe-n funduletz si din 300 de angajati 250 sunt neamuri si alte grade de rudenie..ar iesi doar cei care sunt la operativ ca ceilalti ii dor in...ma uit la comentariile voastre si chiar ma amuz! :lol: nici macar revolutia din '89 nu a fost a romanilor..roma nului ii place sa fie pupincurist si sodomizat!cine are coloana vertebrala,ala nu e bine vazut de nimeni!asta a acelasi sistem comunism ca inainte numai ca a fost cosmetizat!Pt.c ei care mai cred ca o sa mai fie bine vreodata in sistemul asta,le zic sa fie realisti.Minist erul Justitiei!care justitie?in tara asta,glumiti!
0 #74 Un agent 08-07-2014 02:39
Citez pe Stefan Teoroc:
Ionel / procesul de elaborare a ordinului s-a incheiat demult / termenul de emitere era de 5 zile / nu avem ce alte demersuri sa facem acum / nu stiu la ce acoperire te referi / sunt prevazute ambele majorari / la MAI este o situatie diferita si nu mai buna ca a noastra / ei au acordat sporul de 50% la fel ca salariul de merit acelorasi oameni care luau aceste drepturi la 31 dec 2009 / absolut injust / astfel multi din politie au primit sporuri de 75% din salariul de baza in ultimii 5 ani iar altii nu au luat nimic / politia va acorda in plafoane majorarea pt misiuni speciale / se va face o tranzitie intre situatia existenta si cea care se va crea prin aplicarea noului ordin / nu va mai uitati in ograzi straine ca nu este mai bine acolo / politia nu admite compensari duble pentru sarbatori / daca sunt ore suplimentare e in regula, daca nu nu / nici ei nu stiu inca cum vor aplica noile norme / putina rabdare!

Nu admite compensari duble, admite in schimb plata pentru orele muncite in zile de sarbatoare legala, ca si la noi dar in plus vor plati cu 75%zilele muncite sambata si duminica conform OMAI 101 .La ei sunt platite dr4epturile de echipament la zi.......dar asa-i noi suntem fruncea, ei codasii. :lol: Despre plata incepand cu 2009 a unor drepturi numai unora si altora nu, sunt de acord ca a fost facuta o mare nedreptate atunci, dar acum ni se face una noua.Si inca una mare.
0 #73 Kandahar 07-07-2014 20:33
Haideti cu rebeliunea,haid eti sa ne exprimam asa cum simtim,asa cum suntem tratati!!Pe mama lor!!!
0 #72 bgs 07-07-2014 19:59
Rusine,sa va fie guvernanti de doi lei,ati rupt tara in doua cu furtisagurile voastre,dreptur ile noastre le discutati dimineata la cafea si spuneti:cine?ai a de la puscarii,da-i in pana mea,de sclavi!!!In strada fratilor,sa nu le permitem sa ne batjocoreasca la infinit,iar impreuna cu liderii nostri de sindicat sa recurgem la cele mai radicale forme de protest legale avute la indemana.
0 #71 yakuzaa 07-07-2014 18:03
e clar ca-i doare-n basca pe cei din ANP daca luam noi, palmasi, drepturile banesti, iar in privinta MFP, o sa primim de la ei banii la sfantul asteapta, ca tot asa ne-a prostit si baselu cand ne-au taiat 25% din salarii
0 #70 IONEL CARTAN 07-07-2014 18:01
PTR JIANU: EU CEL PUTIN IMI ASUM CEEA CE SPUN SI NU MA TRANSPUN IN JIENI SAU ALTE FILME ROMANESTI PE CARE LE-AI VIZIONAT...EU RASPUNDEAM LA CE A SPUS DOMNUL PRESEDINTE IN ACEST MESAJ: Stefan Teoroc 06-07-2014 16:06
Ionel / procesul de elaborare a ordinului s-a incheiat demult / termenul de emitere era de 5 zile / nu avem ce alte demersuri sa facem acum / nu stiu la ce acoperire te referi / sunt prevazute ambele majorari / la MAI este o situatie diferita si nu mai buna ca a noastra / ei au acordat sporul de 50% la fel ca salariul de merit acelorasi oameni care luau aceste drepturi la 31 dec 2009 / absolut injust / astfel multi din politie au primit sporuri de 75% din salariul de baza in ultimii 5 ani iar altii nu au luat nimic / politia va acorda in plafoane majorarea pt misiuni speciale / se va face o tranzitie intre situatia existenta si cea care se va crea prin aplicarea noului ordin / nu va mai uitati in ograzi straine ca nu este mai bine acolo / politia nu admite compensari duble pentru sarbatori / daca sunt ore suplimentare e in regula, daca nu nu / nici ei nu stiu inca cum vor aplica noile norme / putina rabdare!... FAPTUL CA IMI MAI ADAUGI TU UN S LA NUMELE REAL DENOTA CE CARACTER AI ATATA TIMP CAT JIGNESTI SI FACI AFIRMATII NEFONDATE DATORITA FAPTULUI CA ..ATAT TE AJUTA "SCUFITA" :lol: . CU PARERE DE RAU ITI TRANSMIT CA FACI PARTE DIN CATEGORIA ACELOR CARE NU AJUTA CU NIMIC LA NIMIC!!! :lol:
0 #69 Monarhia ne salveaza din aceasta caracatita 07-07-2014 17:24
Ne meritam soarta ca si popor, suntem atat de dezbinati incat politicienii se amuza pe prostia acestui popor.
Asa se intampla intr-un stat in care functiile de conducere sunt ocupate de catre oameni cu facultati si studii cumparate. Romania este condusa politic de 24 de ani spre haos, faliment si saracirea poporului.
Cum dracu pentru niste amarate de drepturi legale nu sunt bani dar pentru contractele cu banii Romaniei sun destui bani, bani la care sunt abonati politicienii, firmele lor, firmele prietenilor si a familiior lor.

Fratilor treziti-va ca va fi vai si amar de noi, daca PSD-ul ajunge la putere va fi dezastru, daca PNL-ul infratit cu PD-ul care ne-a taiat din salarii va ajunge sa ne conduca va fi jale.

Nu degeaba tip sus si tare ca in Romania doar Monarhia ne mai salveaza.
0 #68 eu 07-07-2014 17:13
Ce nu intelegeti,drag i colegi? Suntem ai nimanui! Iar de iesit in strada,cine? Sotia lui cutare,varul lui cutare,nepotul lui cutare??? Cei care ar vrea sa iasa li se cauta nod in papura de asa zisi sefi!!!
0 #67 MARIUS 07-07-2014 16:12
si inca ceva dle stefan sa manifestam intelegere si toleranta.Dar oare nu a fost pana acum indeajuns ce mf cauta acum vreo comoara ca sa ne dea banii pe echipament.Pens iile s-au indexat,au crescut salariile medicilor si profesorilor,a crescut salariul minim pe economie,noi avem aceeasi bani in buzunar ca in2009 ba chiar mai putin tinand cont ca nu mai luam nimic altceva si ne rugam de ei sa primim un drept al nostru restant din 2013 in conditiile in care toate celelalte institutii de aparare si sig l-au primit Asa nu se mai poate.
0 #66 MARIUS 07-07-2014 16:04
domnule stefan acest raspuns al anp ne baga in ceata total adica nu mai inteleg nimic cum adica se fac eforturi da ce e greu sa fii barbat si sa spui da sau nu.Mie personal imi suna a intelegere pt a ne mai duce iarasi cu presul asa ca hai sa luam taurul de coarne si sa organizam un calendar de proteste cat mai curand ca a ajuns cutiul la os.Parca ar fi la alba neagra uite o nu i unde e aia castigatoare.Oa re nu putem avea un raspuns concret DA sau NU????????????? ???
0 #65 Ștefan Teoroc 07-07-2014 16:00
N-am inteles nimic Avrame / vbim de bani alocati in bugetul pe anul 2014 pentru o restanta care se poate plati doar in 2014
0 #64 avram valentin 07-07-2014 15:09
Sa fim realisti...daca vedem lucrurile real...bani au fost alocati pe anul trecut...oare ce s-a facut cu ei de si sindicatele nu au stiut s-au......!!!!
0 #63 Quantium 07-07-2014 13:54
Stefan,
Lasa-l pe Cucu saracu, ca nu stie ce vorbeste. Dupa nume, e singur saracu si se zbate intr-o mocirla a neputintei si a necunostintei faptelor snlp.
0 #62 Jianu 07-07-2014 13:52
Mai Scartane !
Cum pti afirma ca politistii beneficiaza de acest 75% cand nu au aparut nici macar normele de aplicare ?
Vrei sa fii politist ? Da-ti mah demisia si tai-o la ei ! La ce mama dracu mai bantui mediul penitenciar ?
0 #61 Jianu 07-07-2014 13:48
CUCULE !
In primul rand ce esti tu si ce drepturi ai sa ceri demisia de onoare unor oameni care lupta cu adevarat in acest sistem ?

Ca sa ceri demisia de onoare fara sa argumentezi cu nimic reactia ta, e acelasi lucru cu "sa (editat)" fara sa-ti spun de ce ar trebui sa intorci acolo.

Cand vei vrea vreodata sa stii ce face Stefan si liderii de prin teiritoriu, este deajuns sa-ti misti (editat), sa-l asezi la un calculator conectat la net si sa deschizi site-ul snlp nu doar pentru a arunca o astfel de petarda ci sa-l rasfoiesti in intregime.

Daca te duce memeaca, ai sa pricepi de ce trebuie sa nu-si dea nimeni demisia de onoare. In cel mai bun caz, ar trebui sa dispari tu de prin structura asta sindicala daca esti membru. Sincer, cu d'alde tine nu reusim nimic.

Liderii trebuiesc sustinuti si nu blamati in astfel de momente ! Concentreaza-te pe singurul neuron care ti-a mai ramas si solicita-i sa te ajute a invata mecanismul functionarii acestei structuri sindicale in raport cu problematica penitenciara.
0 #60 Ștefan Teoroc 07-07-2014 13:08
Cu placere daca ajuta
0 #59 cucu 07-07-2014 11:59
Bai sindicalisti lu peste prajit,dativa demisia de onoare
0 #58 xxx. 07-07-2014 11:17
Raspundeti domnilor lideri de sindicat....... care este problema cu banii de haine.......un zvon ceva.....o minciuna......o maslina.....o gogonea......ce va acolo.......... .orice......
0 #57 Cea mai proasta conducere ANP ever 07-07-2014 11:13
Rog colegii din penitenciare sa se mobilizeze cel putin de data aceasta si sa nu ne mai lasam calcati in picioare !!!!!
0 #56 Aurel Vlaicu 07-07-2014 11:08
Ce noutati aveti despre banii de echipament? Daca nu se va rezolva problema pana la salariul din aceasta luna, lumea se va revolta nu numai pentru ca nu intra banii ci pentru ''PROSTEALA'' care deja a ajuns la limita deoarece putinele drepturi care ne-au ramas nici pe acestea nu le respecta conducerea.
0 #55 RADU HILOHE 07-07-2014 10:00
Daca mai avem putina demnitate si simt al raspunderii,de cei care conduc destinele penitenciarului romanesc nu ies in fata si sa trimita in unitati situatia reala a platii cele de a doua transa de echipament.
Oamenii din penitenciare ce incredere sa mai aiba in sistem/cind se stabileste o data a acordarii platii si ulterior ne întoarcem la 360 de grade.
Vorbim de transparenta de dragul de a vorbi.
Si vrem performanta cu oameni putini,loialita te si verticalitate in munca pe care o prestam.
Creem tensiuni si apoi intram intr-o tacere suspecta.
0 #54 Ion 07-07-2014 09:45
Cu siguranta, eu , cu toate neamurile mele vom sti cu cine votam...
0 #53 Arad 06-07-2014 19:38
Avem banii de dat avem datorii la stat....banii de echipament lume?Nu vrem pomana ne vrem un drept de-al nostru.Zici ca ne da cate 10000 lei asa ii asteptam!
0 #52 ionel cartan 06-07-2014 18:58
si daca e prea mult ce revendicam noi, am o intrebare; - a vazut cumva cineva primari in strada in trecutul apropiat? ..nici eu, dar ccu toate astea de la 1 iulie a.c. merg pe o majorare de 50% a salariilor aprobata de guvern. cine imparte parte isi face si ce mai ramane...da celor mai plangaciosi si reclamanti...as ta e politica oamenilor din guvernul romaniei..deci, ce mai asteptam? de compromis numai vorbesc pentru ca mergem in pierdere prea demult timp pentru a ne apara anumite pozitii...deci pe ei cat putem face asta!!!
0 #51 ionel cartan 06-07-2014 17:52
la noi sporul de 50% il vor lua oamenii care muncesc 1 pe sectie cand acest lucru este interzis, aceeasi care stau in foisoare fara a fi schimbati nici macar pentru necesitati fiziologice 13-14 ore pe zi, aceeasi care isi asuma riscuri escortand persoanele condamnate la puncte de lucru cu un minim de agenti, aceeasi care nu au pauza de masa desi codul muncii le garanteaza asta, aceeasi care au la momentul asta ore suplimentare si concediu de odihna restant de anul trecut...chiar nu stiam ca asa e forma finala a ordinului...dar daca asta e forma finala e corect sa nu ne mai uitam in curtea altora, respectiv a m.a.i...ci sa lasam ordinul sa se aprobe cat mai repede :lol:

Google Translate

Cauta in site

 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

Google AdS