www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Ordonanta si proiectul de ordin cu normele de aplicare pentru majorarile salariale de 50% si 75%

descarcareIn Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr 450 din 19 iunie 2014 a fost publicata OUG 37 din 18 iunie 2014 prin care se modifica OUG 103/2013 referitor la acoradrea unor majorari salariale.

Textul integral OUG 37/2014

In cursul zilei de ieri, la ANP a fost organizata o prima intalnire cu sindicatele pentru elaborarea normelor de aplicare ale ordonantei, obligatoriu de emis in termen de 5 zile de la intrarea acesteia in vigoare. Va punem la dispozitie un prim text al proiectului de ordin al MJ.

Proiectul de OMJ 

Update:

Proiect de OMJ cu observatii SNLP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #86 agentul lui peste prajit de politie penitenciara 03-07-2014 15:16
Citez pe Stefan Teoroc:
Pentru dezamagitul si un agent: da, nici nu a iesit bine soarele ca au aparut norii. Asta este guvernarea actuala. Incearca declarativ sa se diferentieze de guvernele Boc dar nu reuseste. Mai intai putin praf in ochi pentru ca apoi sa se respinga solicitarile pentru deschiderea de credite. MFP a spus ceva de genul - voi n-aveti bani de salarii si vreti bani de haine? Sa mai speram la majorari?... Din pacate, mai degraba ne pregatim de miscare. Vom vedea ce se intampla zilele urmatoare si decidem.
. Chiar daca se vor da acesti bani de haine, tot trebuie sa facem ceva... e praf in ochi, ce dau cu o mana iau cu doua acesti "guvernanti". Ar trebui mers pe la ferestrele lui mike mouse, la palatul victoria sau ministerul apararii , pe unde o fi sa-I strigam k lui base: iesi afara..... . Asa nu se mai poate...aceeasi mizerie ca cei dinainte, baga taxe la greu si noi parca suntem prosti inghitim ca pelicanii...sau poate ca ne meritam soarta, vor baga banii pe haine si iar vom tacea din gura....
0 #85 MARIUS 03-07-2014 13:36
ne dati va rugam un raspuns sincer si sigur legat de banii pe echipament.se vor acorda sau nu?
0 #84 Ștefan Teoroc 03-07-2014 13:23
Pentru dezamagitul si un agent: da, nici nu a iesit bine soarele ca au aparut norii. Asta este guvernarea actuala. Incearca declarativ sa se diferentieze de guvernele Boc dar nu reuseste. Mai intai putin praf in ochi pentru ca apoi sa se respinga solicitarile pentru deschiderea de credite. MFP a spus ceva de genul - voi n-aveti bani de salarii si vreti bani de haine? Sa mai speram la majorari?... Din pacate, mai degraba ne pregatim de miscare. Vom vedea ce se intampla in zilele urmatoare si decidem.
+1 #83 IONEL CARTAN 03-07-2014 11:45
Codul Muncii

Art. 122. - (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
(3) În perioadele de reducere a activităţii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni.”
Art. 137. - (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
(4) În situaţii de excepţie zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după o perioadă de activitate continuă ce nu poate depăşi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de muncă şi cu acordul sindicatului sau, după caz, al reprezentanţilo r salariaţilor.
(5) Salariaţii al căror repaus săptămânal se acordă în condiţiile alin. (4) au dreptul la dublul compensaţiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
Art. 142. - (1) Salariaţilor care lucrează în unităţile prevăzute la art. 140, precum şi la locurile de muncă prevăzute la art. 141 li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
0 #82 IONEL CARTAN 03-07-2014 11:26
OMAI nr. 101/01.07.2014 privind condiţiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal şi de sărbători legale

" (4) Dacă activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează nu a putut fi compensată cu timp liber corespunzător, în condiţiile alin. (2), majorarea se plăteşte prin adăugarea sumei rezultate potrivit alin. (3), după caz:

a) la drepturile salariale cuvenite în luna în care se efectuează plata, pentru activitatea care se desfăşoară în ture sau schimburi;

b) la drepturile salariale cuvenite în luna în care se efectuează plata şi la drepturile salariale corespunzătoare activităţii desfăşurate în zilele respective peste durata normală a timpului de muncă, indiferent de modul de organizare a programului de lucru."
0 #81 dezamagitul 02-07-2014 23:04
Off topic: este adevarat ca MFP nu a aprobat fondurile pentru banii de echipament????
Multumim
0 #80 un agent 02-07-2014 02:01
Vad ca politia vrea sa iasa in strada.noi ce facem ca din toate dicutiile astea se pare ca iar am luat teapa.pana cand ne mai duc astia cu zaharelul.bani nu dau oameni nu angajeaza.am ajuns sa fim sclavi p plantatie fara libere si concedii.pana cand?
0 #79 Borderline 01-07-2014 16:34
Multumesc pentru raspuns domnule Teoroc.
Cum ramane cu sarbatoarea din 29.06 ?
Adica e "legala" si se da liber sau nu?
0 #78 finul Alecu 01-07-2014 16:05
D-le Presedinte
Ma intreb care situatie incalca art invocat de dvs-cea care ignora odihna de 24 ore ,(dupa tura de noapte) si acorda 40 ore repaus saptaminal(in loc de 48) sau cea in care repausul se acorda " fragmentat"?Eu cred ca avem decit o solutie reala si legala- PLATA-, ptr ca:1) a venit timpul sa recunoastem sincer ca RS nu se acorda simbata si duminica ,in 2 zile consecutive si aplicam art 137 al 1,2,3 C muncii poate si 4, cu spor de 75% conf Ordonantei2) RS se acorda "fragmentat",in 2 "ture" a 24 de ore dupa 2 ture de noapte consecutive. Si in acest caz se plateste sporul de 75% . Concret,ies din tura de noapte luni la ora 8,am odihna de 24 ore pina marti la ora 8 (cind nimeni si nimic nu ma poate chema la serviciu),urmea za 24 ore RS pina miercuri la ora 8,dupa care incep munca! Si iar tura de zi si apoi tura de noapte ,dupa care aplic regula de mai sus! Atunci cind in cadrul lunii ,nu se poate acorda in totalitate RS.orele devin ore suplimentare,cu specificul lor.Daca nu se compenseaza nici dupa 60 zile...consecin ta este plata unui alt spor de 100%
Ce spuneti,ma invitati la voi? Curaj baieti!!!Succes d-le Presedinte!!!!! !!!
0 #77 Ștefan Teoroc 30-06-2014 23:17
florin alex - chiar daca am recitit de 3 ori ce ai spus, tot imi este greu sa trag o concluzie / este un deja vu / ironii, besteleli, amenintari, atacuri, algoritmi, complicatii / incerc sa deduc ca pentru tine repaus saptamanal nu poate fi decat sambata si duminica, punct / daca se lucreaza in acele zile, trebuie incasati bani si cu asta basta.

finule - tu esti de parere ca dat fiind specificul muncii repausul poate fi oricand, nu e nevoie de zile consecutive, poate fi fragmentat, dar sa avem grija la repausul obligatoriu dupa serviciul de 12 ore, repaus care nu este saptamanal (codul muncii, art 115 alin 2)

borderline - daca avem clarificata problema repausului si lucrezi in acele zile, in loc sa stai cu familia, ai dreptul la compensare cu timp liber; D 569 spune ca dublu, ramane sa se mai si aplice (adica daca munca prestat in acele zile produce si ore suplimentare Tsl si ore in repaus Trs, atunci trebuie compensate cumulat; daca nu se produce compensarea, ai dreptul la o majorare salariala pentru acele ore.

un agent - acel spor nu se mai acorda, fiind suspendat prin OUG 103 care introduce un nou drept - majorarea salariala de 75%.

agent sarbatorit - de la o unitate la alta, directorii au gestionat diferit problema / adresa transmisa de ANP in unitati pe baza normativului permite organizarea unei mese festive exact in ziua de 29 iun la care pentru participanti (salariati si invitati) se aloca o suma de 18 lei / cum se stabilesc participantii, este problema fiecarei unitati

radu - ordinul va aparea in scurt timp / acum e tardiv sa mai putem modifica ceva / dar se poate dupa emitere / nu m-as baza prea mult pe celelalte structuri / la momentul emiterii D569, s-au purtat discutii cu cei de la MAI care efectiv s-au sufocat cand au auzit ca noi vrem sa compensam dublu sarbatorile / in urma cu cateva zile am discutat telefonic cu un lider sindical din politie care incerca sa afle cum facem noi / i-am spus ca noi suntem transparenti si poate gasi proiectul pe site / dar ca mai definirea repausului se face prin decizie / daca am fi vrut sa reglam totul de-a fir a par prin ordin, acesta ar fi durat 1 an si aveam doar 5 zile la dispozitie / asa cum vedeti in proiectul de ordin atasat, se tintesc orele realizate in repaus si sarbatoare fara a se detalia si fara alte precizari clarificatoare / ramane ca prin coroborarea actelor existente sau prin modificarea acestora (D569 ocupa un loc important) sa stabilim un calcul corect pentru o compensare materiala realizabila
0 #76 Radu 30-06-2014 22:49
Ștefan ceva concret la momentul de fata avem cu privire la omj-ul care trebuia sa apară sau s-a amânat ? Ma gândesc ca nu ar fi rau sa ne uitam un pic si la celelalte structuri (poliția de ex . ) sa vedem cum fac si ei , poate vin cu ceva bun ,au si ei personal care lucrează in diferite ture . Cât despre decizia 569 cum spuneai si tu e perfectibila.am încredere ca împreuna cu cei de lângă tine veți găsi o soluție si pentru asta
0 #75 Un agent 30-06-2014 22:26
Revin la comentariul de inainte.Sigur ca repausul poate fi stabilit si in alte zile, o spune Codul Muncii.Dar pentru asta TREBUIE SA PRIMIM UN SPOR.Cat despre stabilirea zilelor de repaus, cum le stabilim.Saptam ana asta luni si marti, cealalta miercuri si joi....s.a.m.d? ??Hai sa-l stabilim doua zile consecutiv, indiferent care sunt acele zile, dar permanent.Adica daca am repaus, lun i si marti, asa sa-l am in fiecare saptamana.Vrea A.N.P.ul asa?
0 #74 Borderline 30-06-2014 20:10
D-le Teoroc pana acum eu stiam ca repausul saptamanal cf. D 569 sunt cele 2 zile consecutive libere
dupa tura de noapte(adica ies din schimbul de 12 ore Luni dimineata=am repausul saptamanal LUNI si MARTI)...Sunt multe de discutat ..de genul eu am 48 de ore liber,administr ativul are ...64 !! Vreau insa sa intreb altceva...daca spre exemplu sunt chemat la perchezitie in zilele de repaus-vezi exemplul de mai sus- sunt pontat dublu sau nu??
Si o alta intrebare: cei care au muncit in 29.06 au o zi libera in plus sau nu???Adica e considerata zi de "sarbatoare legala" sau se merge la mica intelegere cu conducerea?
0 #73 finul Alecu 30-06-2014 17:09
D-le Presedinte,ma simt onorat ca-mi acordati atentie...mai ales ca sunt cunoscut doar de Caragiale si de domnia voastra. Trecind peste glumitele dvs si referitor la repausul saptaminal...ma i incerc sa mai explic inca o data...probabil nu am fost clar! 1) Cele doua zile de repaus saptaminal ce trebuie acordate si consacrate in c muncii sint ,de fapt," dupa D569, primele" 48 de ore 'libere" dupa tura de noapte(adica tot primele 2 zile consecutive,in interpretare logica).Ei bine,d-le Presedinte, aceste prime 48 de ore sau "prime 2 zile consecutive,se acorda pe parcursul a 3 zile,contrar codului.In prima zi dupa tura de noapte se munceste in intervalul orar 0-8,deci, ramin 16 ore libere din prima zi .16 +24 (in a2 a zi)=40.Mai sint doua zile consective?40+ 8 ore pina la intrarea inserviciu (din a3 a zi)=48 2) Fiind o munca in program special si discontinuuuuuu ,mai vrem 2 zile de repaus,continuu si consecutiv,in 2 zile,cind avem 1 zi si 2/3 din urmatoarea!3) Ignoram complet dreptul la odihna de 24 de ore dupa 12 ore lucrate noaptea,numai de dragul repausului saptaminal?4) Ma bucur enorm ca sinteti de aceeasi parere cu mine,personajul lui nea Iancu,ca RS nu este obligatoriu sa fie acordat in 2 zile consecutive.Rea litatea este ca se acorda in 2 zile neconsecutive,c a asa e specificul muncii,disconti nuu.5)daca reusim sa identificam corect Rs ( primele 2 zile neconsecutive ,nu din saptamina!) si sa-l acordam corect,ramine sa recunoastem ca orele suplimentare sunt rezultaul neacordarii in totalitate a RS,care vor deveni ore suplimentare.Da ca nici in 60 de zile nu se compenseaza...e le vor fi platite! Deci, nu mai fiti coautori la nimic...e bine asa! :lol:
0 #72 agent sarbatorit 30-06-2014 16:27
Multumim pentru pizza si Cola-adica,pent ru tura de noapte ce a lucrat,dar n-a ''beneficiat'' de acest''privileg iu(decat tura de zi)!!!De ce se fac diferentele astea???Nu vorbesc de produsul in sine,ci de gest:si tura de noapte a prins din sarbatoare 5 ore!!!Urat gest!...
0 #71 florin alex 30-06-2014 15:05
Da, zilele de sambata si duminca reprezinta repausul legal!! Zile, in care , daca se lucreaza, se realizeaza ore Trs, pentru care se acorda, sau se stabileste/defi neste (asta numai asa ca sa fie in ton cu aceia carora le place astfel de notiuni), alte zile/ore de repaus in compensare,cu timp liber corespunzator, dar si platindu-se un spor negociat (care nu a fost niciodata aplicat).
Asa spune Codul muncii, fara a fi rastalmacit si interpretat de juristi cu studiile facute la SH. Si se aplica pt orice program de lucru, fara restrictii, alte proceduri, ordine sau decizii!
Nu confund eu orele suplimentare cu orele lucrate in astfel de zile ci tocmai aceia care au conceput pontajul, altfel decat era si care, se vrea o aplicare a D569!
Dar cine spune ca pontajul este imaginea sau rezultatul aplicarii deciziei? Eu? Nu!
Nu cumva cel care intreaba "de ce confund Ts....?" si care, concluzionez ca prin astfel de intrebare, deja imi da impresia ca da dovada de anumite neintelegeri si ca suntem in totala disonanta in ceea ce incercam sa aratam si sa dovedim?
Cand dai un act normativ si se aplica discretonar, partial ori produce discriminari in randul aceleasi categorii de personal, nu e ok sa se mai insiste cu "magna cum laude"!
0 #70 Ștefan Teoroc 30-06-2014 14:20
Multumeste-te cu dialogul si lasa amenintarile sau alte inflorituri; pentru moment ti-am editat comentariul ca sa-l pot autoriza; respira adanc si focuseaza pe subiect daca vrei sa avem o conversatie; am primit si emailul de la tine si te asigur ca sunt atent la subiect.

Nu stiu de ce incurci subiectul cu "suplimentarele ". Vorbim strict despre repaus si orele prestate in repaus. Ce incerci tu sa spui este ca de fapt repausul este sambata+duminic a, punct? Te-am mai rugat si in trecut, vorbeste scurt, simplu si clar, fara patima sau exagerari inutile.
0 #69 Ștefan Teoroc 30-06-2014 14:19
nu ai drepatate Stefane, pentru ca pleci de la injusta si nedreapta situatie de a stabili un alt repaus saptamanal si in acest repaus nou, daca se lucreaza, se si realizeaza ore TRS. nu,nu, nu si nu! ACORZI UN ALT REPAUS SAPTAMANAL PT CE S-A MUNCIT IN REPAUSUL STABILIT DE L 53. asta inseamna ca recunosti faptul ca cele doua zile de repaus stabilit in Romania si pana in Botswana, daca vrei, sunt zile de drept libere, iar daca se lucreaza, se platesc si se compenseaza cu timp liber corespunzator (in ore sau zile) sau se platesc! Orele suplimentare sunt doar orele realizate peste programul normal sau in schimburi, ori altfel de program de lucru din zilele lucratoare! nu amestecam lucrurile! NU ESTE OBLIGATORIU SA ACORZI ZILE CONSECUTIVE DE REPAUS SAPTAMANAL! asta se intampla pt munca in schimburi si pt programul normal de lucru, cand se lucreaza in WEEK-END, identic cu durata zilnica de lucru din zilele lucratoare! (editat)
0 #68 Ștefan Teoroc 30-06-2014 13:17
Privitor la modul in care se vor angrena majorarea salariala pentru repaus cu Decizia 569, Codul muncii si legislatia salariala mai mult sau mai putin tranzitorie, raman multe de clarificat, in mod sigur. Trecand peste emoticonurile vesele ale finului care in schimbul unei formulari propuse nu ofera o alternativa, reamintesc ca in sistemul penitenciar exista doua tipuri de munca in schimburi iar programul 12/24-12/48 nu permite identificarea celor doua zile de repaus consecutive. Atunci cand a fost consultat tot personalul cu privire la necesitatea modificarii programului astfel incat sa putem face aceasta departajare, s-a receptionat un refuz pe linie. Toata lumea doreste sa pastreze acest program dar de asemenea doreste sa aiba si repaus saptamanal. Noi ca sindicate nu putem permite modificarea programului, daca personalul tine la acesta, dar nici nu putem scoate ca magicienii din palarie 2 zile consecutive de repaus de acolo de unde nu-s. Vom vedea cum angrenam aceste date in ceva care sa sune corect. Spiritul prevederilor din legislatia muncii si din OUG 103 modificata este in sensul compensarii muncii prestate in repaus saptamanal si nu in zile de sambata-duminic a. Toate domeniile in care se munceste in schimburi isi definesc repausul, iar daca in acel repaus se presteaza munca, atunci ea trebuie compensata corespunzator inclusiv prin majorare salariala, daca nu este posibil cu timp liber.
0 #67 Ștefan Teoroc 30-06-2014 13:00
Iounut - uite cum vom face: avand in vedere ca ai atat de multe lucruri de spus, spatiul alocat comentariilor privind articolele postate este impropriu; nu am nimic impotriva sa-ti povestesti of-ul, insa zecile de comentarii legate nu sunt o solutie. Transformam acest spatiu in altceva. Voi salva comentariile pentru eventualitatea ca nu ai facut deja acest lucru si apoi le voi sterge, cu execptia ultimului comentariu; iti voi da posibilitatea sa transmiti problema ta intr-o scrisoare pe care o poti transmite pe adresa noastra de email apoi poate fi postata.
0 #66 Asclepios 29-06-2014 23:29
Pai chiar si un elev de clasele primare poate socoti ca cei de la birouri care lucreaza la 8 ore de vineri de la ora 15 cand termina serviciul si pana cand se intorc la serviciu luni la ora 7 sunt nici mai mult nici mai putin de 64 de ore, deci asta inseamna REPAUS SAPTAMANAL, cele doua zile consecutive sunt incadrate de ore de odihna dinainte si dupa efectuarea serviciului?!Eu turant beneficiez de fix 48 de ore de cand ies din serviciu si pana cand intru, ba daca mai pun la socoteala schimbarea de serviciu, pentru care cum o dai si cum o intorci tot dureaza minim 30 de minute eu c-am beneficiez de fapt de 47 de ore+/- cateva minute?!Deci intreb si eu (nu cu cine votez?!) cand beneficiez eu de repausul saptamanal?!
0 #65 Un agent 29-06-2014 20:22
De ce facem atatea analize si incercam noi sa gasim solutii pentru a defini repausul saptamanal cand el este deja stabilit de Codul Muncii???
Art. 137
(1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
Daca repausul POATE(o spune Codul Muncii) fi stabilit si in alte zile decat sambata si duminica, dar pentru asta se va plati obligatoriu un spor la salariu, spor al carui cuantum nu este stabilit, DE CE ACEST SPOR NU POATE FI DE 75%???????????
Pentru ca asa spune decizia 569 a domnului Director General al A.N.P???Decizia care bate legea.SUPERB.
Probabil raspunsul va fi ca la noi Codul Muncii nu se aplica.Noi ne chinuim sa definim ceea ce este deja definit de lege ? Nu este mai simplu sa o aplicam si la noi astia mai speciali care au numai obligatii speciale?
0 #64 ionut 29-06-2014 14:54
Duminica, 29.06.2014 este o importanta sarbatoare in randul credinciosilor ortodoxi. Sfintii Petru si Pavel sunt si ocrotitorii penitenciarelor . Mai mult ca sigur ca, acei functionari din administratia penitenciara cu rezultate profesionale bune si foarte bune vor primi prime, vor fi avansati in functii si grad profesional. Sincere felicitari acelora care merita. Dar ca intotdeauna, pe langa cei meritosi, vor fi avansati in functii- de,ca in societatea noastra - si persoane care nu merita, sau daca vreti cei cu relatii. Va spun sincer ca, ma incearca o unda de nostalgie fata de aceasta aniversare din administratia penitenciara din cauza ca, dupa peste 15 ani de activitate in administratia penitenciara, in care am avut rezultate foarte bune, in 2007, cariera profesionala mi-a fost distrusa in mod voit de mai multi functionari cu statut special de la p.Colibasi si ANP, care in mod ilegal si abuziv si fara niciun temei legal , au dispus de la sine putere, interzicerea dreptului meu la munca ca agent sef,la penitenciarul mai sus mentionat.
0 #63 florin alex 29-06-2014 13:44
Finule, esti in eroare! nimic nu se acorda dupa ureche! muncesti si esti platit la ora! orice ora este pontata cu sporul ei, cu specificul locului de munca. nu acorzi repausuri de diferite durate orare, chiar zile consecutive, pe ceva ce poate nu ai muncit in repausurile normale. nu mai dezbatem D569! daca mergi cu decizia asta in contecios, unii vor da banii inapoi cu gramada si vor rade si curcile de ea! Nu muncesti 1 ora in sarbatoare legala si primesti 2 ore liber. aude privatul de asa ceva si sare in sus! nu privatul de la noi, ci ala care isi plateste oamenii si are interes sa isi vada oamenii muncind, dar si multumiti. ANP, e un altfel de privat! e ala de la noi! stim noi care!
0 #62 florin alex 29-06-2014 13:39
Problema, dragi colegi, pentru care nu se doreste aplicarea OUG 37, consta in faptul ca orele suplimentare vor deveni, in marea lor majoritate, ore lucrate in repaus saptamanal si vor avea prioritate, la compensarea cu timp liber, orelor suplimentare acumulate pana acum, dar care sunt si ele de aceiasi natura! Lipsa de personal ii va pune intr-o mare incurcatura si va crea piedici in compensare cu timp liber corespunzator. Insa, artizanul OUG-ului nu a fost baiat prost si a specificat ca aplicabilitatea ei este conditionata de capacitatea bugetului de a acoperi plata lor. Insa nu este un impediment pentru castigarea acestor drepturi, retroactiv, in termen de 3 ani. Si tocmai de aceia, se fac luntre si punte ca OUG-ul sa nu se aplice.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS