www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Echipament si asistenta medicala

money-prisonInformare interna SNLP - 19.03.2014
 
SNLP a solicitat in cursul zilei de 17 martie 2014 o intalnire cu conducerea ANP in care au fost dezbatute doua probleme: echipamentul si asistenta medicala
 
Privitor la echipament, ANP informeaza ca restanta pentru 2013 a fost segmentata in doua transe, cu ocazia trimestrializarii: o transa in trim II si alta in trim III. 
 
ANP intentioneaza sa achite o prima transa reprezentand contravaloarea tinutei de oras, in saptamana 14-18 aprilie 2014, inaintea sarbatorilor, asa cum sindicatele au cerut, iar transa a doua la inceputul trimestrului III, respectiv in luna iulie. Cu privire la plata primei transe ANP afirma ca s-au purtat discutii cu MJ si s-a convenit asupra demersului si perioadei. Solicitarea se va transmite de catre ANP spre MJ la sfarsitul lunii martie urmand ca in cel mult o saptamana de la acel moment sa devina certa plata. Pana la acel moment se mentine o nota de incertitudine, pe care SNLP va incerca sa o elimine prin dialog cu MJ.
 
SNLP a avut obiectii cu privire la trimestrializarea unei parti din restanta in perioada iul-sept 2014, avand in vedere faptul ca OMJ 2908/2013 impune ca termen limita pentru plata restantelor pe anul anterior, data de 30 iunie. ANP a raspuns ca luand in considerare modul in care MFP a impus sa se realizeze trimestrializarea, este imposibil sa se acorde intreaga suma in trimestrul II. Administratia a acceptat sa puna la dispozitia sindicatelor o adresa prin care MFP impune plasarea unei sume de 12 mil RON din trim II in trim IV.  
 
Suspiciunea noastra este ca ANP nu a clarificat in relatia cu MFP faptul ca s-au produs modificari in achitarea drepturilor restante de echipament, iar MFP nu a avut imaginea necesitatii respectarii noilor norme, stiindu-se de multi ani ca restantele se platesc dupa 30 iunie. In orice caz, aceasta este situatia cu privire la care ANP ne-a prezentat detalii, urmand ca SNLP sa-si decida propriile demersuri.
 
Referitor la asistenta medicala, asa cum stiti, ANP/MJ au inaintat spre avizare la MS, MFP, MM un proiect de modificare a HG 1946/2004 astfel incat sa se clarifice problema decontarii medicamentelor necompensate si a ochelarilor. Situatia acestor deconturi a fost pusa sub semnul intrebarii in urma unui audit intern, un numar de unitati din sistem luand decizia de a nu mai deconta pana la clarificarea situatiei inclusiv prin modificari legislative. ANP arata ca peste 80% dintre unitati deconteaza in continuare. 
 
Avizele mult asteptate au venit insa cu negatie motivata de impactul financiar al modificarilor propuse. In realitate acest impact nu exista, sumele fiind prevazute in buget deoarece pana in prezent prevederile au fost interpretate in sensul decontarii. Insa acesta nu poate fi un argument invocat in fundamentare pentru ca se risca o reactie si mai grava care sa duca la recuperarea sumelor acordate gresit.
 
SNLP a propus reluarea demersului cu o fundamentare mai clara a impactului si evitarea solicitarii unui aviz de la Ministerul Sanatatii care a tamponat grav proietul de HG, insa avizul MFP impune initiatorului ca pentru acest proiect sa solicite si avizul MS. Prin urmare situatia devine tensionata. Directorul general a propus refacerea proiectului in incercarea de a salva macar decontul ochelarilor. 
 
S-au pus intrebari privind modul in care se compenseaza aceste drepturi in structura de aparare si s-a constatat ca MApN procedeaza cum procedam si noi insa au alta legislatie. S-a stabilit intrunirea unui grup de lucru cu participare sindicala, pentru a stabili pasii de urmat in continuare.
Stefan Teoroc - Presedinte SNLP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #56 Tepes 02-04-2014 10:01
La (editat) de abia acum a aparut informarea ca se dau banii pe echipament,daca era dupa domniile lor muream prosti.
0 #55 Andrei Mitica 01-04-2014 15:52
Ptr Drill....
Decontarea transportului la si de la locul de munca
Am decontat acest drept lunar, incepand cu luna iunie 2012, directorul la acel moment in baza hotararii de divort unde se mentioneaza ca sotia ramane cu copilul in apartamentul pe care il avem in propietate comuna, a hotarat ca pot beneficia, dar acum dupa aproximativ un an si jumatate s-a razgandit.....
0 #54 Neamtul 01-04-2014 11:30
Citez pe Stefan Teoroc:
Aproximativ 900 / echivalentul tinutei de oras / asta este prima transa pentru toata lumea / si pentru cei care vor primi tinuta de serviciu si pentru cei care nu vor fi echipati anul acesta.

Multumesc de raspuns,prompt si la obiect,stiam dar zvonistica incepuse sa-mi provoace o urma de indoiala.Cu stima
0 #53 Ștefan Teoroc 31-03-2014 23:33
Deacamdata nu / speram sa se reuseasca echiparea cu cea de serviciu in 2015 / apoi vedem cu cea de oras
0 #52 agent paznic 31-03-2014 22:17
D-le presedinte,ne va schimba si tinuta de oras?ca de asta ne-am lamurit!... :-|
0 #51 Drill 31-03-2014 18:43
Andrei Mitica,
Despre ce decont este vorba ? Poate putem ajuta cu ceva informatii...
0 #50 Ștefan Teoroc 31-03-2014 15:31
Aproximativ 900 / echivalentul tinutei de oras / asta este prima transa pentru toata lumea / si pentru cei care vor primi tinuta de serviciu si pentru cei care nu vor fi echipati anul acesta.
0 #49 Neamtul 31-03-2014 11:37
Pana la urma se acorda o transa pt echipament dar in ce cuantum,am vazut ca unii scriu ca in valoarea cotei de echipament de oras de 902.51,altii ca 450 lei s.a,pana la urma dle Presedinte SNLP ce ati aflat daca v-au transmis ceva secretosii de la ANP,care va fi suma platita oamenilor? :oops:
0 #48 un om 31-03-2014 11:08
Asistenta medicala mai este gratuita sau eu nu inteleg bine termenul de gratuit? Analizele medicale trebuie sa le platim si nu se deconteaza de catre unitate, consultatiile medicale la specialisti nu se deconteaza....u nde mai este gratuitatea??? Statutul ala special se refera doar la indatoriri speciale fata de alte categorii de functionari sau trebuia sa avem si niste drepturi? Ne indreptam intr-o directie total nefavorabila pentru cadre, in ultimii ani am pierdut multe drepturi, mai avem norma de hrana si echipamentul... daca nu vom lua atitudine cred ca vom ramane si fara acestea!
0 #47 Andrei Mitica 29-03-2014 14:18
Nea Radule sa lasam comisia de cercetare administrativa sa constate daca am decontat ilegal acest drept..
Oricum cu T presedintele comisiei stiu deja verdictul...... daca directorul dorea o cercetare corecta punea pe oricine altcineva presedintele comisiei.....ce rcetarea va fi o executare publica si data ca exemplu tuturor celor care au un dinte impotriva directorului....
Toata unitatea stie ca T este in spatele tuturor rautatilior....
Directorul acum ma va contrazice....s punand ca nu el a dat DZU fiind in misiune.......G a executat dar o dispozitie data de el....
Oricum stiu rezultatul comisiei.....in trucat imi va fi foarte greu sa dovedesc ca directorul a interprete legea intr-un fel acum un an si acum nu mai recunoaste....v oi solicita in conformitate cu Ordinul 1760 art.13 numirea comisiei sa se faca de ANP intrucat (editat) are legatura cu producerea pagubei.....
0 #46 RADU HILOHE 29-03-2014 11:52
PTR.ADI P.
Aveti perfecta dreotate domnule Adi,nu mai pot guvernantii de sistemul penitenciar romanesc.
Atit timp cit stai cuminte in banca ta,iar directorii au mina libera sa faca ce vor cu noi[parchetul sa stie de cei care comit abatei] ptr. greseli inerente/ce rost mai are sa ne zbatem.
Nu mai au limite/mina libera,sa fim pusi cu botul pe labe,si cu asta se spala pe minute fara sa mai foloseasca sapunul.
Mai nou directorul de la Galati a tabarit pe viceliderul de sindicat privind decontatea transportului.
Luam in calcul ca s-a acordat transportul gresit/dar aprobarea a fost data de director-deci cu semnatura lui/deci este partas in acest caz.
Stim ca directorul vrea sa-i scoata din circuit pe cei care spun lucrurilor pe nume.
Stim ca vrea sindicatul decimat/probabi l are si girul altora............
Vede ca nu exista sustinere si marjeaza pe acest lucru.
NEMULTUMIRE IN MASA LA GALATI-FAPT PTR CARE VOM INAINTA O PETITIE CU SEMNATURILE MEMBRILOR DE SINDICAT,CARE SA AJUNGA PE MASA M.J-LA ANP AJUNGE DEGEABA.
AU FOST ZECI DE CONTROALE-DIREC TORUL A JUCAT BILIARD CU EI.
0 #45 agent 28-03-2014 19:48
Domnule Teoroc la Galati se spune ca e lipsa de personal. Agentul RR e secretarul de serviciu al tuturor ofiterilor care sunt transpirati de atata munca.... sunt 5 agenti barbati la dispeceratul unitatii care ar putea fi folositi in paza iar in locul lor sa fie bagate femei care din lipsa de organizare sunt planificate in serviciu la cabinetul medical sau exemplu secretara L care se ocupa de hartiile ce trebuiau intocmite de S.S.A.R. etc.... Domnul R a uitat cand era fratele dumnealui arestat ca se ruga de agentii de la vizita sa beneficieze de anumite servicii... iar acum face haz de necaz pentru 2 kiwi si faceti perchezitie agentilor..... rusine sa va fie. Domnule Teoroc se vrea corectitudine dar va rog sa fie verificate conditiile de selectare la munca a detinutului (editat)(aresta t preventiv)care nu are nimic de-a face cu instalatia..... sanitara dar daca plata e facuta chiar nu mai conteaza. Inca odata rusine conducerii care se cred stapani pe mosie... dar au mai fost si altii care acum plang pe la colturi dupa ciolane....
0 #44 Adi P 28-03-2014 06:47
totusi legea prevede gartuitate pt asistenat medicala,incet incet ni se taie toate drepturile iar parlamentarii isi mai acorda cate ceva pe ici pe colo,unde-i dreptatea in tara asta.cei din aparatul guvernamental pana acum au ignorat legea si au incasat si prime de vacanta,vad ca dl Ponta anunta ca vor da banii inapoi,sa o va d si pe asta. :oops:
0 #43 Nicusor 28-03-2014 06:39
Dle Teoroc ,sincere felicitari si multe multumiri. :lol:
0 #42 Adi P 27-03-2014 08:14
Cititi OMJ-ul cu echipamentul la art.25,acolo scrie clar ca se acorda pana la 30 iunie drepturile in bani sau echipament pt anul trecut.Este legal sa se acorde asa,deci nu avem ce sa facem. ;-) :lol: :oops:
0 #41 Marius 26-03-2014 22:55
Domnule presedinte, absolventii PROMOTIA 2013 de ce nu beneficiaza de banii pentru tinuta de oras (adica prima transa)?!?! Pentru ca lor la absolvire li s-a dat UNIFORMA DE CEREMONIE.
0 #40 agent paznic 26-03-2014 16:07
D-le presedinte,sa speram ca,modificarea statutului nu va afecta negativ rolul si locul nostru ca agenti;ne dorim din suflet denumirea de politist,dar sa n-apucam clipa de a regreta acest lucru!Adica,pri vatiuni,diminua ri salariale,const rangeri,etc.... Sa dea Dumnezeu sa reusiti cu acest proiect,sa avem o identitate si un loc bine stabilit in societate!
0 #39 Ștefan Teoroc 26-03-2014 15:41
1. am convenit cu ANP/MJ asupra schimbarii denumirii dar aceasta se va produce printr-un proiect de lege care va modifica statutul special. Proiectul este in faza finala. Trebuie transmis la MJ dupa o ultima intanire dintre sindicate si directorul general ANP.
2. prima transa se va da in sapt 14-18 apr inainte de Paste. Plata integrala a restantelor in bani pe 2013 si echiparea in contul lui 2014 nu genereaza mai multe venituri ci chiar mai putine. Echiparea in contul lui 2014 ar genera lipsa unor restante in 2015, care daca s-ar fi mentinut, ar fi fost indexate la momentul respectiv.
0 #38 red 26-03-2014 12:24
Imi cer scuze pentru off-topic, dar nu am mai auzit nimic nou despre schimbarea denumirii in politist de penitenciare. S-a renuntat, sau inca asteptam? Multumesc
0 #37 Paznic 26-03-2014 11:51
Domnule Teoroc cand se da prima transa a banilor pe echipament se da si diferenta de bani celor care vor fi echipati ??????Cu toate ca iara se incalca un drept al nostru normal ar fi ca sa luam bani intregi pe echipament ca nu ne-a echipat in 2013!!!!!
Vad ca nu prea se raspunde la intrebarile puse pe seama echpamentului!! !!!!
0 #36 TNT 26-03-2014 10:54
Oda deplina cpt de plai DM pentru toate eforturile pe care le face,in implicarea sa in bunul mers al activitatii in sudul Moldovei.Dointa apriga de a face numai rau,izvoraste din muntele AC,stimabili domni de la anp ne dorim o conducere curata,profesio nisti care sa puna lucrurile la punct,sa ne urecheze si sanctioneze doar atunci cand meritam,dar poate faptul acesta se va realiza undeva prin toamna,pana atunci ne ducem crucea asa cum putem si multumim sindicatului ca exista si ne sprijina,filial a de la sud fiind una bine inchegata. :-)
0 #35 Adi P 26-03-2014 08:14
Citez pe GIGI:
DL Teorog va rog sa-mi raspundeti sincer cat inseamna ca suma plata la echipament respectiv tinuta de oras.Am inteles ca este mai putin de jumatate?DE CE?

=902,51 tinuta de oras iar tinuta de serviciu peste 1000 lei dar nu cu mult,este mai putin de jumatate ca asa a fost calculata de fiecare data.
0 #34 polul nord 25-03-2014 18:27
ASTEPTAM CU INCREDERE DESCALECAREA MARELUI OM DE OSTI C.A,REVENIREA LA CLIMATUL NORMAL IN CARE OAMENII SA-SI FACA TREABA INTR-UN MEDIU PROPICE.VANATOA REA CARE SE FACE LA MOSIA C.A ESTE ASEMUITA RAZBOIULUI DIN AFGANISTAN....C U SIGURANTA VETI DA NOTE EXPLICATIVE...C INE STIE PE LA TEATRUL BULANDRA!!!TERM INATI CU MIZERIILE!!
0 #33 Ionel Cartan 25-03-2014 17:54
vreau raspunsul dle presedinte, pentru ca mie si altora ca mine dl Bala asa ni s-a adresat la ACADEMIA DE POLITIE , "SA VA FERITI DE AGENTI MAI RAU CA DE HOT" si eram si agenti in clasa Masterului MANAGEMENTUL INSTITUTIILOR PENITENCIARE, deci vrem baza legala , si nu suntem de acord ca alti colegi de-ai nostri sa promoveze in functii de conducere si noi acum sa nu mai avem dreptul asta...sau sa ni se spuna baza legala! Multumesc!
0 #32 Ionel Cartan 25-03-2014 17:36
In ce baza legala trebuie sa acceptam propunerile ANP pentru accesul agentilor la functii de conducere?
De ce nu ramane ca pana acum?(BAZA LEGALA)
De ce trebuie sa ne rugam pentru accesul la o functie minima? D.le presedinte STEFAN TEOROC asta e pura discriminare si va rog sa luati atitudine!!! Vrem cum era inainte iar daca vor schimbari sa le argumenteze( de ex: agentii sunt prosti si "feriti-va de ei"...si vom sti ce sa facem ) dar pana atunci, vrem sa fie cum era si pana acum!!!Multumes c!!!

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS