www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Primul avertisment!

warning dangerNr. 27/SNLP/18.02.2014

Adresa SNLP catre Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor 

Decizie: 

 • In conformitate cu decizia Biroului executiv al SNLP din data de 17.02.2014, SNLP nu va participa la sedintele regionale de bilant al activitatii unitatilor din anul 2013,  ca reactie la lipsa de transparenta manifestata de Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Motive: 

Nerespectarea Acordului privind transparenta decizionala

 • ANP a elaborat fara consultare sindicala si a transmis in unitati Adresa nr. 20654/10.02.2014 care a creat un blocaj general in materie de buget, presedintii filialelor SNLP fiind informati ca pentru incadrarea in bugetul anului 2014 vor fi luate o serie de masuri care vor afecta negativ drepturile personalului respectiv toata plaja de deconturi, avansari, gradatii, mentineri in activitate dupa implinirea varstei de pensionare, amanarea incadrarii absolventilor etc.
 • ANP nu a transmis SNLP adresa sus mentionata in termenul maxim de trei zile impus de art. 6 alin. 1  din Acordul pe transparenta, iar la solicitarea SNLP nu a acceptat sa anuleze adresa si nici sa revina cu completari la adresa despre care SNLP a aflat prin terti, in vederea deblocarii situatiei.
 • ANP nu a invitat SNLP la lucrarile comisiei care a analizat situatia Centrului de Pregatire Sovata desi SNLP si-a exprimat anterior interesul pentru aceasta situatie, in cadrul unui dialog dintre presedintele organizatiei si directorul general ANP.
 • ANP nu respecta art. 4 alin. 2 din Acordul pe transparenta in sensul ca nu organizeaza sedinte de consultare ulterior transmiterii de catre SNLP a unor observatii pe marginea proiectelor de acte normative.

Alte aspecte privind netransparenta

 • ANP nu a invitat SNLP la bilanturile directiilor de specialitate din ANP, desi s-a afirmat contrariul, in plina sedinta de bilant, prin vocea unui sef de directie, desi SNLP detine reprezentativitate la nivel de ANP - aparat central, iar la nivel national totalizeaza ca structura asociativa 60% din personalul sistemului administratiei penitenciare.
 • ANP a omis sa transmita SNLP calendarul sedintelor de bilant organizate pe regiuni in luna februarie 2014.
 • SNLP nu a primit programul bilanturilor regionale precum si persoanele desemnate de ANP sa participe la aceste activitati.
 • ANP organizează în mod superficial ședințe de consultare în sensul că documentele de lucru sunt fie transmise în ziua ședinței fie nu sunt transmise deloc.
 • ANP organizează întâlniri cu termen rigid ignorand imposibilitatea de participare a SNLP (cauzata de angajamente anterioare) cu privire la care ANP este informat.
 • SNLP a solicitat în corespondența cu ANP organizare de întâlniri pe subiecte precum starea și practica disciplinară, formarea profesională, inspecția muncii, fara o materializare a acestor solicitari.

Solicitari:

 • SNLP solicita ANP sa-si exprime clar pozitia privind transparenta decizionala si sa motiveze sincopele grave din comunicarea cu partenerii sociali, precum si solutiile pe care le prefigureaza.
 • SNLP solicita desemnarea unui director general adjunct ANP ca reprezentant al administratiei in relatia cu organizatia noastra, precum si elaborarea unei metodologii de lucru administratie-sindicate, in sensul implementarii corecte a Acordului/Contractului colectiv si a Acordului privind transparenta decizionala.

Precizare:

 • In functie de pozitia exprimata de ANP precum si de ponderea intentiei in rezultatul creat, SNLP va analiza oportunitatea suspendarii tuturor relatiilor de dialog cu administratia, urmand sa decida in cadrul organelor colective de conducere, modalitatile de actiune in continuare.

Stefan Teoroc, Presedinte SNLP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #49 Geo 26-02-2014 16:37
Felicitari !
0 #48 Andrei 21-02-2014 18:41
Domnule Teoroc va dau o informatie..... .la Poarta Alba a fost picat la proba eliminatorie... .calculator.... .asa Tabus Marcel, agent foarte bun in utilizarea calculatorului. ....deoarece la examenul de ofiter grupa operativa a obtinut nota 9, 30.......ptr a elimina concurenta la functia de sef tura
Cereti organelor competente sa verifice aceasta informatie
0 #47 Ștefan Teoroc 21-02-2014 17:46
Te-as contrazice putin / vezi ultimele concursuri pe sef sectie si sef tura / foarte multi ofiteri au picat si multi agenti ocupa in prezent functii de acel nivel / nu uita ca in comisiile de concurs avem si observatori sindicali / nu garantam noi eradicarea tuturor abuzurilor dar limitam cat putem / avem inclusiv procese pe rol pentru proceduri de concurs dubioase (Poarta Alba).
0 #46 f.p.s.s-agent 21-02-2014 17:08
Domnilor degeaba aproba D.G. trecerea agentilor in corpul ofiterilor cu functii de conducere daca asta se intampla doar de ochii lumii sau la presiunea sindicatelor, care de fapt realitatea e alta. Odata scos la concurs un post de ofiter cu functie de conducere, 90% dintre candidati sunt agenti iar dupa proba psihologica tot 90% dintre acestia sunt respinsi pe motiv ca nu sunt apti pt functia respectiva. Restul de 10% din candidatii agenti sunt respinsi la celelalte probe(asta daca n-o fi vreo unul care sa aibe sustinere....). Bataie de joc, sunt convins ca sunt foarte multi agenti care sunt mai capabili pt astfel de functii decat unii ofiteri care sunt numiti politic.
0 #45 Xmann 20-02-2014 17:13
D-le Teoroc va rog daca este posibil sa postati in intregime adresa aia cu bucluc! (20654/10.02.20 14)
Multumesc.
0 #44 Jan 20-02-2014 16:27
Am inteles ca dl DG a afirmat ca a facut un pas inapoi si in noul statut se va permite accesul agentilor pe functii de conducere prin concurs pana la sef birou,asa a spus in bilan la CRAIOVA,insa nu a mai specificat ca dl secretar MJ a acceptat din prima acest aspect si ia fortat si mana domniei sale sa accepte un lucru logic si anume ca sunt atatia agenti care-si desfasoara activitatea pe functii de ofiter de conducere si dupa ANP acestia nu ar fi buni pe acele functii,de ce domnilor acum sunt buni si ca ofiteri nu ar fi buni,rautate inexplicabila impotriva propriului personal,noroc cu cei de la MJ care mai si gandesc obiectiv.Rusine ANP !!! :oops: :oops:
0 #43 Miriuta 20-02-2014 16:22
O sa vina banii nu se joaca cu noi,sa nu ne jucam si noi cu ei.
0 #42 anonum 20-02-2014 14:45
domnulle Teoroc, si de data aceasta astept si un raspuns, DG a spus ca s-a rezolvat cu accesul agentilor pana la nivel de sef biou, singura chestiune aflata in divergenta, deci avem forma finala a proiectului l 293? cand va fi avizata si postata? merci fain!
0 #41 SANDOKAN 20-02-2014 13:18
Am vazut acolo undeva ca se cere reintroducerea primei de 50%.Pentru ce?vin cate 5,6 pe unitate si bineinteles o iau smecherii.Trebu ie ceruta reintroducerea primei de vacanta pentru ca o ia toata lumea.Ce daca este suspendata nu ne intereseaza .
0 #40 Macavei 19-02-2014 21:14
Astept sa vad pana unde pot intinde coarda,sunt curios.
0 #39 Neamtul 19-02-2014 21:12
Sper ca nu va suparati de completare,main e dau o cafea.
0 #38 Neamtul 19-02-2014 21:11
Citez pe Adi P:
Multumesc,banii de echipament sunt alocati in buget,(initial si eu am inteles ca nu sunt) vor primi bani pt tinuta de oras si cei care primesc tinuta de serviciu, pana acum cel putin la nivel declarativ lucrurile se mai aseaza,insa raman problemele clare pe buget(viza CFP) si pe trasnparenta.Cu stima

Rectific :prevederi bugetare pe alineatul bugetar echipament exista, sunt prevazute sume pt echipament,insa pana la plata efectiva ceea ce inseamna obtinerea banilor de la MFP mai este mult.
0 #37 Neamtul 19-02-2014 21:03
Citez pe SANDOKAN:
VALOAREA echipamentului trebuie actualizata domnilor,trebuie acualizata :2400 lei.Structurile:politie,jandarmi,armata la ei asta este valoarea.

Asa este ai dreptate,corect dar pt noi ca sa stim un aspect ei deconteaza 190 lei indiferent unde merg in CO,fidelitatea e la nivelul din dec 2010,acestea sunt numai unele pe care noi trebuie sa le stim,nu stam bine se poate si mai bine si chiar trebuie sa ne dorim sa stam mai bine,altfel nu evoluam.
0 #36 Un agent 19-02-2014 19:28
Citez pe fpss:
Pt un agent,
De unde ai scos-o cu prima de 100 euro pe luna prima pentru medici?
La medici se platesc dublu oerele lucrate in sarbatori legale si in repaus saptamanal, la profesori s-au dat 10% la debutanti, hai sa nu imfamam lucrurile si sa nu inducem oamenii in eroare.
Sunt deacord cu tine ca e necesar sa ne cerem drepturile dar daca vom proceda la fel ca in anul 2010 cand am s-au taiat cu 25% salariul si am iesit in strada un numar extrem de mic de oameni nu vom obtine nimic, ba dimpotriva ne vom discredita pentru a doua oara.
Niciodata pe acest site nu s-a afirmat faptul ca se infinteaza Politia Penitenciara, doar ne vom denumi Politisti de Penitenciare.
Le cam tremura chilotii celor din ANP ca urmare a deciziei snlp de neparticipare la scamtoriile lor de bilanturi.
Consider ca nu trebuie sa cedam absolut nimic, sa ne mentinem pe aceasta linie asa le demonstram ca suntem seriosi si puternici.

Prima de 100 euro lunar la medicii rezidenti, mai intereseaza-te.
0 #35 finul Alecu 19-02-2014 16:45
Ati participat si la " deschiderea bilantului?"
0 #34 neica nimeni 19-02-2014 16:15
Ah ce-mi place ,ca militianul e docil pana o sa-i astia si aerul .
0 #33 Noxe 19-02-2014 16:12
Jos Guvernul !!!!!!!
0 #32 Adi P 19-02-2014 16:11
Citez pe alt oarecare:
Citez pe Stefan Teoroc:
Decizia Bex este activa de astazi! Bilantul de la Craiova a fost ieri. Am sperat sa nu fie nevoie de actiuni mai abrupte dar ANP nu a reusit sa corecteze sau sa raspunda corect la problemele pe care le-am pus. Astfel incat s-a decis neparticiparea la bilanturi incepand cu bilantul de azi de la Timisoara.

colegi nostrii au mentionat in sala despre decizia la care faceti referire.
nu spun ca a fost rau ca au participat dar se poate interpreta ca nu transmitem toti acelasi mesaj

Care colegi au mentionat in sala in timpul bilantului,pt ca eu am fost acolo si nu am auzit pe nimeni,chiar am primit decizia BEx la sfarsitul sedintei informale de dupa bilant cu dl director general,atunci m-am uitat in telefon si am vazut e-mailul si discutii pe chat SNLP.Poate ai primit tu mai devreme ??!! :sad:
0 #31 Nick 19-02-2014 16:05
Nu este deajuns,nu vor intelege decat cu forta.
0 #30 Ovo 19-02-2014 16:02
Daca nu ne dau banii ma mut cu cortul la MJ in piata constituiei.SNL P chemati-ne ca nu se mai poate.
0 #29 SANDOKAN 19-02-2014 13:11
VALOAREA echipamentului trebuie actualizata domnilor,trebui e acualizata :2400 lei.Structurile :politie,jandar mi,armata la ei asta este valoarea.
0 #28 Dorel N 19-02-2014 08:43
Citez pe paznic la bulau:
Domnilor se mai infiinteaza Politia Penitenciara sau o trageti de par.

Nu asi vrea sa te supar dar ai citit proiectul de statut,doar asta te intereseaza pe tine?! In principiu da, se mai redenumeste,dar acorzi prea multa importanta lucrurilor prea putin importante
0 #27 Nimeni 19-02-2014 08:35
Ardetii frate,mai mult in strada cu corturile,civil i sa putem sa ne batem si cu jandarmii,mi-a ajuns apa la gura !!!!Nu mai suport farisei si pupincuristii,s unt rau platnic,nu mai vrea banca nici banii pe rata sa mi-i ia,asa m-au adus acesti farisei.
0 #26 Adi P 19-02-2014 08:32
Am auzit ca dnii de la ANP cu implementarea planului maret privind introducerea obiectelor interzise au mentionat intr-o discutie ca sunt indeajuns supraveghetori conform regulamentului la numarul de 300 ppl la sediu la Severin ,dar din pacate dau dovada de lipsa de informatii importante,la sediu sunt peste 465 ppl,d-lor haideti sa facem lucrurile cum trebuie nu pompieristic,do ar ca sa scriem ceva pe hartiile acelea care sa dea bine la sef,sa-i spunem doar ce vrea sa auda,daca dvs considerati ca specialisti in operativ si informatii ca desfasurati activitatile de control si indrumare (-mai putin) in acest mod ce sa mai spunem de altii.Ma intreb ati notat cate cadre sunt in total pe o tura la sediu si Vinjulet si cati detinuti :-* ,economia si incadrarea in aberatiile guvernului privind posturile vor duce in curand la evenimente negative grave in sistem si atunci specilaistii lui peste o sa stea ascunsi sub paltonul sefului caruia i-au cantat melodia preferata pana atunci.
La un punct de lucru acum vreo 10 ani pe calea ferata mutand dispozitivul s-a ajuns intr-o padurice de arbusti tineri,au desfasurat activitatile productive cam 2 zile acolo,SPL chiar nu avea curaj sa spuna ca nu e in regula,trebuiau bani ca si acum,un coleg din escorta spune “avem noroc ca sunt hotii cuminti si nu vor sa fuga” a doua zi a fugit unul,bine-ntele s vinovat ag esc si SPL.
Pacat ca asa s-au prezentat lucrurile,deoar ece pe unul dintre domniile lor il cunosc cat de cat si credeam ca este un bun profesionist. :oops:
0 #25 fpss 19-02-2014 08:24
Pt un agent,
De unde ai scos-o cu prima de 100 euro pe luna prima pentru medici?
La medici se platesc dublu oerele lucrate in sarbatori legale si in repaus saptamanal, la profesori s-au dat 10% la debutanti, hai sa nu imfamam lucrurile si sa nu inducem oamenii in eroare.
Sunt deacord cu tine ca e necesar sa ne cerem drepturile dar daca vom proceda la fel ca in anul 2010 cand am s-au taiat cu 25% salariul si am iesit in strada un numar extrem de mic de oameni nu vom obtine nimic, ba dimpotriva ne vom discredita pentru a doua oara.
Niciodata pe acest site nu s-a afirmat faptul ca se infinteaza Politia Penitenciara, doar ne vom denumi Politisti de Penitenciare.
Le cam tremura chilotii celor din ANP ca urmare a deciziei snlp de neparticipare la scamtoriile lor de bilanturi.
Consider ca nu trebuie sa cedam absolut nimic, sa ne mentinem pe aceasta linie asa le demonstram ca suntem seriosi si puternici.

Google Translate

Cauta in site

 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

Google AdS