www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Simularea drepturilor salariale?

Fahr-SimulationCa urmare a solicitarilor pornite de la Ministerul Finantelor, in ultimele zile, in unitati se fac calcule referitor la impactul financiar al aplicarii in anul 2014 a Legii unitare de salarizare. (Legea 284/2010).

Calculele readuc in actualitate discutiile de acum patru ani, referitor la scaderea veniturilor, cresterea discrepantelor intre categoriile profesionale precum si alte motive de furie si dezamagire.

Avand in vedere modul de redactare al adresei pornite de la Ministerul Finantelor si anume ca aceasta simulare este solicitata in vederea estimarii necesarului de credite bugetare pentru anul 2014, tendinta ar fi sa credem ca, incepand de anul viitor, legea de acum trei ani va incepe sa produca efecte.

Insa, ministrul Muncii Mariana Campeanu, cu doua zile inainte ca Ministerul Finantelor sa emita solicitarea cu pricina, declara, conform Mediafax:

“Un grup interministerial, format din specialisti din trei ministere, lucreaza la modificarea Legii salarizarii. Specialistii care lucreaza la proiectul de modificare a Legii salarizarii sunt din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante si Ministerul Dezvoltarii.”

Intrebata daca sindicatele si patronatele sunt consultate de grupul interministerial pentru proiectul de modificare a legii, Mariana Campeanu a spus ca pana in prezent nu s-a discutat cu partenerii sociali.

Ministrul Muncii a mai spus ca proiectul de modificare a legii ar trebui finalizat in acest an, pentru a intra in vigoare din 2014.”

Asadar, intrebarea care se pune este: “Calculam o simulare sau simulam un calcul?”

(Adrian Neagoe - vicepresedinte SNLP)

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #42 Vasile 17-09-2013 22:23
Am dori sa stim si noi niste date mai concrete cu ceea ce va fi, lumea deja fierbe pe la colturi in interiorul penitenciarului ,deja gandindu-se la nesiguranta din ziua de maine...
Rugam conducerea sindicatului sa vina cu niste raspunsuri in sprijinul angajatilor deoarece suntem intr-o situatie extrem de incerta in care fiecare isi da cu parerea dar nimic nu e sigur, nu doresc sa cred ca vorbim de pe pereti, trebuie sa vorbim din fapte si hartii NEGRU PE ALB.
Totodata ar fi inadmisibil ca salariile sa scada dupa atatia ani de munca, dar hai sa nu tragem conclcuzii...
0 #41 Sfirsitul lumii 17-09-2013 17:45
O nouă lege, soluţia pe termen lung Premierul Victor Ponta a declarat, la mijlocul lunii mai, că soluţia pe termen lung ar fi o nouă lege a salarizării şi a anunţat că indexările pentru bugetari vor fi acordate diferenţiat, dar şi că ar fi nevoie de o taxare diferită a salariilor, în funcţie de sumele încasate, propunere neagreată de colegii liberali. Victor Ponta a explicat atunci şi motivele pentru care îşi doreşte taxa de solidaritate. „Este o diferenţă inacceptabilă între profesorul şi medicul debutant, care câştigă 1.000 de lei, şi şeful, directoraşul care câştigă 18.000 de lei, e o diferenţă uriaşă. Faimoasa lege a salarizării unice a lui Boc a fost o nebunie, nu s-a aplicat niciodată“, a spus premierul.

Citeste mai mult: adev.ro/mohiw4
0 #40 E NASPA RAU!!! 17-09-2013 10:12
Din sursa absolut sigura,salariil e agentilor vor scadea direct proportional cu vehimea,astfel incat se va ajunge sa se piarda pana la 700 lei din salariul brut.
In plus toti vor fi pusi in aceiasi oala nemai existand nicio diferenta intre operativ si ceilalti,deoare ce se va merge pe aceiasi coeficienti si 3 trepte de salarizare.Spre exemplu un agent fara vechime,experie nta (dau un exemplu real) va avea 2,26 iar un agent cu 20 ani vechime va avea 2,32!Smecherie nu?Un agent de pe sectie care tine 2-300 de hoti va avea acelasi salariu cu unul din administrativ care nu pupa niciunul un an intreg!!!
0 #39 vandalu2008 16-09-2013 17:41
Citez pe Adrian Neagoe:
Sindicatele sunt formate preponderent din agenti - aproximativ 80%. Vă asigur că este un procent care să nu permită sindicatelor sau administrației să rămână impasibile. ...

În măsura în care agenții sunt 80% din sistem, nu e normal ca ei să reprezinte 80% din sindicat? Și dumneavoastră aveți ceva cu ofițerii?
0 #38 Florin Stoica 16-09-2013 16:30
Marius incercam in cursul zilei de maine sa aflam aceste date, abia azi s-au transmis si centralizat la ANP toate simularile din unitati.
0 #37 marius 16-09-2013 15:40
as dori daca este cineva in masura sa ne dea urmatoarele detalii clare:cum vor arata salariile agentilor daca se pune in aplicare legea salarizarii si cum vor arata cele ale ofiterilor punctual cu cifre si nu cu vorbe.adica agenti minim=.maxim= si ofiteri la fel .va multumesc.fac acest lucru deoarece sunt multe voci care spun ca stam cu mainile in san si asteptam sa vedem ce se intampla si as dori sa stiu exact daca este posibil sa ne trezim iarasi cu o reducere de salarii pentru ca in cazul acesta ar trebui ca totusi sa facem ceva.
0 #36 Drill 16-09-2013 08:15
Marius,
Nu exista nicio discutie legata e norma de hrana sau vreo crestere survenita in urma cu ceva timp. A fost o discutie legata de norma 8 (a celor din scoala si academie). La momnentul ala s-a creat o isterie din lipsa de informare si observ ca s-a mentinut. Spun asta pentru ca si foarte multi colegi aduc in discutie chestiunea asta fara in schimb a avea habar de vreun demers in acest sens.
Deci, nu e nimic legat de NH.
0 #35 RADU HILOHE 16-09-2013 05:57
Vazind ca stam ca viermii in untura si doar raminem la stadiul de comentatori pe site,normal ca guvernantii fac tot felul de experiente pe spatele angajatilor din sistemul penitenciar.
Ne vom trezi ca simularile vor deveni o realitate,pe care nu o mai putea combate.
SA IESIM IN STRADA CIT MAI REPEDE,CIT MAI MULTI SI FARA FRICA.
DAR PTR. A REALIZA ACEST LUCRU AVEM NEVOIE DE O IMPLICARE FARA PRECEDENT A LIDERILOR CELOR DOUA SINDICATE.
SA NE MOBILIZAM INTR-UN MOD FARA PRECEDENT PINA ACUM.
0 #34 daniel 16-09-2013 01:21
Si de la Focsani vor merge ppl pe baza de voluntariat la Galati pentru a ajuta cetatenii afectati de inundatii,dease meni vom trimite si un transport cu ajutoare(imbrac aminte,incaltam inte,alimente) in cel mai scurt timp
0 #33 Adrian Neagoe 15-09-2013 22:31
Citez pe anonim:
si inca ceva, domnule Adrian Neagoe, cand terminam de fapt acest proiect?multumesc!


Nu depinde doar de sindicate si nu e neapărat ușor. Cu toții ne dorim un statut simplu, coerent și corect.
Forma respectiva este discutata și cred ca poate fi imbunatatita.
0 #32 anonim 15-09-2013 22:23
si inca ceva, domnule Adrian Neagoe, cand terminam de fapt acest proiect?multume sc!
0 #31 anonim 15-09-2013 22:21
multumesc de raspuns, domnule Adrian Neagoe, insa au trecut cateva luni bune de cand ministerul justitiei a trimis acel proiect iar noi nu suntem in stare sa-l retrimitem spre avizare, in concluzie taraganam prea mult si posibil mai tarziu munca sa fie in van, va salut!
0 #30 Adrian Neagoe 15-09-2013 19:05
Sindicatele sunt formate preponderent din agenti - aproximativ 80%. Vă asigur că este un procent care să nu permită sindicatelor sau administrației să rămână impasibile. Însă deocamdată vorbim despre o simulare, solicitată din motive care contrazic declarațiile celor care sunt în măsură să vorbească despre modul cum se va face salarizarea în 2014:

Traian Băsescu: mediafax.ro/.../...
Victor Ponta: mediafax.ro/.../...

Mariana Campeanu: (mediafax.ro/.../...)

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea:(www.economica.net/.../) Legea salarizarii ar putea prevede 3 variante:
• Una dintre variante este creşterea tuturor salariilor bugetarilor cu rata inflaţiei.
• Într-o altă variantă se are în vedere o creştere mai mare a salariilor pentru anumite categorii profesionale de bugetari în timp ce pentru alte categorii ar putea să nu se prevadă nicio creştere.
• a treia variantă de lucru prevede o creştere mai mare a salariilor pentru bugetarii care au până la un anumit salariu şi nicio creştere pentru cei care depăşesc un anumit nivel al salariului.

(stiri.tvr.ro/.../)

In momentul de fata nu se pot face decat speculatii: o solicitare ambigua, referitoare la o lege a carei aplicabilitate este pusa sub semnul intrebarii chiar de catre cei care o gestioneaza.
0 #29 Adrian Neagoe 15-09-2013 18:55
Citez pe anonim:
domnule Teoroc, care mai este stadiul proiectului de modificare a statutului?multumesc!


Proiectul este inca in elaborare. Saptamana trecuta au fost mai multe intalniri, va urma inca una marti, pentru discutii in ceea ce priveste ghidul carierei. Este necesar sa avem o imagine clara asupra carierei avand in vedere ca L293 are un capitol ce se refera la cariera.
0 #28 Florin Stoica 15-09-2013 14:36
Este neclara motivatia pentru care s-au cerut aceste simulari, cert este ca acest lucru s-a cerut in tot sistemul bugetar.
Dupa cum am citit sau vazut, guvernantii noastrii au spus ca vor modifica total legea 284/2010; e un paradox sa se ceara o asemenea simulare atata timp cat aceasta lege se schimba. in simularea ceruta s-au trecut toate cheltuielile facute in sistemul bugetar, spre exemplu la noi s-au trecut la cheltuielile de personal si chiriile, decontul de transport, echipamentul.
Spuneam ca nimeni nu stie pentru ce s-au cerut aceste simulari si pentru ca am asistat oarecum la aceste calcule, vazand cum de la o ora la alta se trimteau alte moduri de calcul, nu mai stia nimeni absolut nimic, au lucrat cei de la financiar intr-un haos total, nici ei nu au inteles nimic.
Luni vom solicita conducerii ANP sa ne puna la dispozitie constatarile facute in urma datelor primite.
0 #27 marius 15-09-2013 13:31
domnule stefan ne puteti confirma faptul ca exista o restanta de bani pentru norma de hrana deoarece aceasta nu s-a mai actualizat de ceva timp.daca nu,am vrea sa avem un document oficial pentru acest lucru si anume cand a fost ultima actualizare si de la ce suma la ce suma.cat despre aplicarea unitara a legii salarizarii in sistemul bugetar cred ca e cazul sa stam linistiti deoarece suntem in situatia povestii cu drobul de sare si oricum va fi omunca in zadar pentru ca nu se vor gasi resursele financiare.oric um ca idee la agenti coeficient maxim 2.59*sl.min pe econ=+norma hrana,+sporuri care sa nu depaseasca 30% din salariul de baza.cam asa ceva.daca este corect va rog confirmati sau daca nu aduceti alte lamuriri.
0 #26 Deen 15-09-2013 11:27
Domnule Teoroc in unele unitati sau facut simularile salariale si unii agenit vor pierde din salariu intre 200 si 350 RON .Se pare ca din nou ne vom trezi peste noapte cu salariile amputate. Vom sta cu miinile in san?Va rog, sa colectati informatiile oficiale si sa faceti toate demersurile necesare pentru a lua atitudine si sa nu ne mai trezim cu salariile micsorate semnificativ.
0 #25 laurentiu 15-09-2013 00:57
Buna seara! vad ca se inflameaza spiritele pe celebra simulare si se anunta apocalipsa! stimati colegi nu a fost emis oficial niciun punct de vedere cu privire la ce se va intampla,asa ca....In alta ordine de idei ,salariile nu vor scade ci doar vor ramane la fel.simularea a fost ceruta in 4 ministere,si se aplica scara 1 la 7 si nu 1 la 12 ca in cea veche.vor creste salariile mici cu un procent,intr-un proces ce se va intinde pe 10-15 ani.cele mari vor stagna,sinu uitati ca sunt colegi din alta structura a sistemului de aparare care castiga net sub salariul minim pe economoe,si primeste doar 15% din norma ca este obligat sa manance .......domnilor nu lasati drobul de sare sa va consume energia,problem ele sistemului penitenciar sunt multe,grave si unele nu sufera amanare
0 #24 giurgiuvean 14-09-2013 20:26
eu nu sunt convins ca salariile agentilor vor scade.Care va fi baza de calcul? Cat va reprezenta un punct? Daca un punct reprezinta salariul minim pe economie cred ca salariulagentil or vor ramane am pe unde sunt acumM-ar interesa parerea cuiva care se pricepe cu adevarat.
0 #23 justitiarul 14-09-2013 19:47
sindicatul nu are nimic de spus ?
0 #22 Ala micu fara apostrof ca nu ma lasa 14-09-2013 17:54
Se pare ca ,dupa un calcul preliminar,sala riile agentilor vor scadea cu 400-450 de lei.Vi se pare normal?L-am injurat pe Chelios ca ne taie salariile si acum voi ce faceti?Procedat i la fel dar pe o perioada mai lunga?
Iar dumneavoastra,s efilor de sindicat,va pasa catusi de putin?
De ce nu iesiti cu niste explicatii,maca r sa linistiti spiritele?Sau e nevoie sa ne organizam fara acordul dumneavoastra,c are oricum vad ca nu aveti nicio reactie,si sa iesim naibii in strada si impotriva lor dar fara voi?
0 #21 RADU HILOHE 14-09-2013 17:04
Am avut pe parcursul unui an multe discutii cu directorul unitatii,pe diferite probleme din cadrul penitenciarului galatean.
Poate multi vor spune ca sindicatul sau Hilohe s-a dat cu directorul.
Dar ptr. actiunea desfasurata miercuri 11 09. 2013 si ptr. rapiditatea de de care a dat dovada de a trimite in comuna 90 de saltele merita tot respectul.
Tot la initiativa dinsului,dupa aprobarile necesare,luni 16.09.2013,ne vom deplasa in comuna Costache negri cu ppl,pe baza de voluntariat,sa ajutam cetatenii afectati la scoaterea namolului din casa si decolmatarea unor canale de scurgere.
In cursul zilei de marti ne vom deplasa cu ajutoare[apa, piine intr-o alta comuna afectata de ploile din ultima vreme.
0 #20 phoenix 14-09-2013 16:40
:D o sa ne ducem cu oile
0 #19 RADU HILOHE 14-09-2013 16:04
Am spus de nenumarate ori ca cea mai utila cale de rezolvat problemele spinoase din sistem se pot realiza prin dialog cit mai deschis si nu prin politica pumnului in gura.
Dar cei ce conduc destinele sistemului care se prabuseste,mai au putin si revin la DECEMBRIE 1989.
Daca tot vrem ceva-inchidem site-ul,care este studiat ca si manualele de examen si NE FACEM AUZITI ALTFEL.
Nu ne mobilizam-NE MERITAM SOARTA.
0 #18 minerul 14-09-2013 13:55
Toata speranta noastra, a agentilor, sta in rezultatul centralizarii acestei simulari. In cazul in care, impactul bugetar este mai mare decat cel previzionat, putem rasufla usurati, am scapat! In caz contrar, e jale pentru majoritatea agentilor :sad: .

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS