www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

S-a aprobat reorganizarea ANP - aparat central!

organigrama anpReorganizarea unitatilor din sistemul penitenciar a ramas un demers destul de diluat. In ultimii ani, a fost reluat in sedinte interminabile la care au fost invitati si reprezentanti din unitati, precum si in sedinte cu organizatiile sindicale. La inceputul anului 2013 ideea a fost resuscitata dar de data aceasta intr-o alta nota. Conform solicitarilor sindicale, reorganizarea a inceput, de data aceasta, cu aparatul central. Mesajul SNLP a fost foarte clar: nu se accepta continuarea reorganizarii unitatilor daca procesul nu se aplica in primul rand in ANP - aparat central.

MJ/ANP au acceptat  provocarea si au elaborat cu consultarea organizatiilor sindicale din sistemul penitenciar, o schema comprimata a aparatului central cu mai putine directii, servicii si birouri. Actiunea a fost insa blocata din diverse ratiuni asupra carora nu voi insista. In urma cu cateva minute am primit confirmarea ca noua schema a aparatului central a fost aprobata exact in forma convenita, cu o singura modificare constand in mentinerea numarului de trei directori generali adjuncti.

Prin urmare, avem urmatoarea situatie: ANP a primit deja OMJ-ul prin care se modifica organigrama unitatii centrale dupa care se va trece la procedurile de reincadrare pe noile posturi cu mentiunea ca unele functii de conducere vor deveni de executie, dupa care se deschid perspectivele pentru continuarea reorganizarii unitatilor subordonate, proces care va fi rediscutat cu sindicatele.

Document atasat

 

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #47 Tepes 29-04-2013 16:30
Dna Pieleanu sa ne lase,ca nu a rezolvat multe probleme de legisatie,si anume:
-roviniete,MAI si ambulanta sunt scutiti.noi nu
-taxa de prima inmatriculare(d e mediu) MAI si autobuzele scolare da,noi nu
-portul armamentului ,MAI si magistrati etc,functionari sun trecuti acolo,noi nu depinde de IPJ local cum interpretreaza legea,
-OMJ-uri ambigue care lasa loc de interpretari pe care dumneaei si-a pus avizul,o unitate acorda prima de instalare si mutare altele nu,12 B idem,chirii ANL si foarte multe OMJ-uri ambigue ....fara nici-o suparare dar cred ca trebuie sa plece si din functia in care este ,,trebuie un om acolo care sa fie un adevarat specialist in drept.. :-| :-|
0 #46 Ștefan Teoroc 27-04-2013 15:56
Mda
0 #45 Ion 26-04-2013 19:56
umbla vorba prin targ ca madam pieleanu (asa nume, asa caracter) bate din picior ca vrea director general adjunct. de fapt, sotul ei, marius pieleanu, bate din picior mai tare. politic. ce sectoare va coordona incompetenta asta? la ce se pricepe? pricepe ceva?
0 #44 RADU HILOHE 25-04-2013 05:59
PTR.RAILEANU
Nu este frumos sa jigniti zeci de oameni din doua unitati si sa-i faceti lasi.
Daca o luam de la inceputuri,cind erati membru snlp,sau mergind mai deparete la perioada cind erati elev la scoala de maistri militari armurieri si faceati practica in penitenciarul galatean,am avut fata de dumneavoastra o atitudine corespunzatoare ,chiar daca erati doar elev.
Am lucrat cu tatal dumneavoastra ani de zile si m-am inteles bine cu dinsul,la acele vremuri.
Macar ptr. aspectele relatate mai sus nu ar fi trebuit sa recurgeti la expresia folosita,lasind la o parte problemele de natura sindicala.
Va doresc un paste fericit.
0 #43 Ștefan Teoroc 25-04-2013 00:53
Pentru Rona: nu avem astfel de restante
0 #42 APOCALIPSA 24-04-2013 18:21
DOMNULE HILOHE PE CAND SE ANUNTA BARICADAREA PC1.?.. SA MA PREGATESC CU OUA CLOCITE
MULTUMIM DOMNULUI DE LA SEVERIN.....LA NEVOIE VENIM SI NOI LA VOI
0 #41 rona hartner 24-04-2013 17:21
Dl stefan lucratorii de penit se incadreaza la restanta la norma de hrana pe care personalul mai o asteapta .raspunsul de la financiar este ca noi nu beneficiem de aceasta restanta cu personalul de siguranta si ordine publica
0 #40 DOAMNE FERESTE 24-04-2013 09:22
Dupa venirea de la comisia de la M.J. directorul galatean,se lauda ca i-a facut praf pe acestia.
Poate ne spune si noua cineva,cum a reusit acest lucru ptr. ca masa de ofiteri care merg la comisiile de la anp,sa procedeze la fel-ADICA SA-I FACA PRAF.
0 #39 RADU HILOHE 24-04-2013 05:59
Fac un apel catre toti presedintii snlp din tara sa reactioneze cit mai rapid,sa nu asteptam termenul de 15 zile ptr. a o ajuta pe doamna IVAN RALUCA ADRIANA de la sindicatul DANUBIUS BRAILA,care trece prin momente dificile.
Oricare dintre dintre noi poate trece prin astfel de momente.
Se apropie sarbatorile de pasti,vor fi zile nelucratoare ptr. banci,deci trebuie reactionat rapid.
As vrea sa precizez faptul ca am participat la o adunare a publisindului,u nde am intilnit oameni minunati.
Sa nu uitam ca si ei sunt ai nostri si ne dau putere.
Haideti cu totii sa dovedim mai mult ca niciodata,ca au in snlp un sprijin de nadejde.
Cunosc presedintii snlp din tara si consider ca vor fi solidari cu doamna de la Braila.
Daca nu ne ajutam la greu,atunci cind ?
0 #38 DASAEV 23-04-2013 21:20
Domnule Teoroc!
Alex de Galati nu e aspru! E baiat fin, cu geaca de vinilin! E fin ca (editat)! Pentru ca habar n-are cu ce se mananca meseria asta!
Mana de fier ar trebui sa fie cu p.p.l., nu sa se umfle in pene cu colegii! Pentru el, relatia este inversa!
Auzi Alex? Se strange latul! Ti se pregateste ceva!
(editat)
0 #37 BORDURA 5 23-04-2013 21:00
Stimate domnule Stefan sa nu se inteleaga aici ca avem ceva cu directorul ca om sau ca personaj mioritic. Noi avem ce avem cu stilul dansului haotic de a conduce aceasta unitate. Despre modul cum stie sa puna oamenii la munca si sa le ofere incredere. Daca il supara cineva il trimite la comisie. Daca se supara tuna si fulgera. Niciun angajat din unitate nu-l suporta pe acest individ. Toti s-au saturat de minciunile lui. Si este total anapoda sa lucrezi cu un sef pe care nu-l inghit toti. El a incercat cumva sa se integreze in colectiv insa nu a reusit pentru ca firea lui duala nu-i da pace, ii place susaneaua de colt si imbarligaturile . Este bine sa fii ferm si sa conduci o unitate ferm, dar o fermitate onesta si clara pentru toti si nu o fermitate malefica orientata spre propriul interes. Acum e in joc soarta oamenilor din subordine si a unei unitati. Respecta si vei fi respectat.
0 #36 Ștefan Teoroc 23-04-2013 15:49
Stai linistit Adi. Nu va fi cazul sa strangem oastea. Sunt destule forte pe plan local, daca se va ajunge la asa ceva. Situatia din Galati este destul de atent urmarita. Vom vedea ce este si cu mutarile aprobate pe langa consiliul de conducere. Pentru moment sunt de parere ca este necesar sa avem un director general si un coordonator al ANP la nivel MJ.

Situatia prezenta este provizorie. Se aude de promovari surprinzatoare, de preluarea ANP direct de catre ministru (cel putin provizoriu), etc. Imediat dupa stabilizarea comenzii, cazul Galati va fi una dintre problemele care se vor ridica. Nu inseamna ca intre timp nu discutam la nivelul conducerii ANP interimare. Aspectele sunt cunoscute in detaliu.

Directorul penitenciarului Galati a sustinut un concurs si ocupa legal functia. Contrar asteptarilor, se pare ca nu reusim o relationare normala pe plan local. In ultima perioada, Galati a fost un obiectiv regulat al controalelor si inspectiilor. Documentatia este vasta insa nicio decizie la acest nivel nu este usor de luat. Regretabil ca se intampla asa ceva si ca singura relationare normala pare a fi divergenta.

Salariatii ataca inclusiv prin comentarii pe site-urile sindicale, directorul intelege sa fie in continuare aspru si cu mana de fier si trimite sesizari comisiei de disciplina din ANP, unele cu o motivare derizorie, chiar ilara, punand pe drumuri majoritatea ofiterilor de conducere din curte, si tot asa. E drept ca nu poate continua la nesfarsit.
0 #35 Adi P 23-04-2013 08:43
Mai Stefane,daca tot se crede acest director de la Galati invincibil hai mai frate ca vin si eu de la Severin cu o mane de oameni si tot asa o sa faca si alti colegi din tara sa dam cu dosul domniei sale jos ,nu plecam de acolo din fata puscariei Galati pana nu pleaca si el din localitate,in puscarie trebuie sa nu intre cat stam noi acolo,iar daca incearca rosii si oua la greu si rezolvam odata problema lui Radu cu acest director care i-auzi face mutarile din birou,nu rerspecta nici-o decizie iar daca e bazat pe unde o fii sa-l ia acolo sa ne lase pe noi in pace...hai sa reactionam un pic ca nu e bine asa,prea e despot acest domn director,chiar si la SRL patronul se consulta cu angajatii cand ia o decizie de personal,sau macar ii anunta uite asa as vrea eu sa fac..este inadmisibil ce citesc pe site ca face acest director,sa fim seriosi nu trebuie sa inghitim astfel de nereguli.RADULE FA-I O SOLICITARE LUI STEFAN SI IN TARA LA LIDERI O SA RASPUNDA MULTI CHIAR SI CEI INDEPARTATI,PAN A CAND FRATE..??!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry:
0 #34 DASAEV 22-04-2013 23:17
ALEX de Galati! Ia citeste si ASCULTA CU MARE ATENTIE, mesajele mele, ale noastre, ale tuturor!
Abia astept ziua in care, personal, o sa vin si o sa-ti cant cele 2 piese care ti se potrivesc ca o manusa! Si stii ce? Nu o sa ma lase colegii/colegel e sa-ti cant singur, o sa fie un adevarat cor!

www.youtube.com/watch?v=0UT2E7o5Gkw

www.youtube.com/watch?v=Z4UU4NUZVRE
0 #33 DASAEV 22-04-2013 22:59
De acord cu APOCALIPSA si Dl. RADU HILOHE!
De 3 ori DA !!!
Hai fratilor, curaj, ca nu aveti nimic de pierdut!
0 #32 BORDURA 4 22-04-2013 22:38
Poate voi nu stiti dar aceste mutari au fost gandite cu mult timp in urma in atelierul de creatie TUGUI BRAND SRL. Dansul este marele papusar in ultima vreme. Sa ne aducem bine aminte ca tot dumnealui l-a luat pe bietul Colta de sub greutatea pistolului mitraliera si l-a ridicat la rang de soarece de birou. De fapt daca stam bine sa ne gandim acest PRIETEN (feo dixit) este chiar un descoperitor de talente. Se pare ca biroul resurse umane este o adevarata pepiniera de ofiteri. Dupa iesirea la pensie a lui Paiu ar trebui infiintat acolo un MUZEU sau eventual o casa memoriala. Cei care sperau sa ocupe in mod cinstit aceasta functie vor trebui sa astepte ca doamna Colta sa treaca in corpul ofiterilor. Recomand celor care ne reprezinta din partea sindicatului sa numai participe la sedinte unde doar unul dicteaza si ceilalti asculta. Oricum zilele sunt numarate.
0 #31 generația anonimă 22-04-2013 21:30
ȘTEFAN înființează butonul GALAȚI ,TE ROG ,poate poate aflăm și alte informații.
0 #30 RADU HILOHE 22-04-2013 21:06
La bilantul care a avut loc anul acesta,reprezen tantul anp-ului,a insistat ca directorii de unitati sa aiba o buna colaborare cu organizatiile sindicale.
Daca nu ma insel,exista si o recomandare a directorului general in acest sens.
Dumneavoastra sunteti un bun colaborator in fata celor care alcatuiesc consiliul de administratie,d ar cind ajungeti in biroul oval,deveniti irascibil si procedati cum vreti,dupa afinitati si alte interese.
Incepind de astazi 22.04.2013,avem rugamintea sa nu mai invitati reprezentantul sindicatului la sedintele de comanda.
Coduceti dupa bunul plac si faceti ce vreti,noi nu va mai deranjam.
S-ar parea ca nu vreti sindicat in unitate ci doar grupuri mici de lucratori care vorbesc pe la colturi si pe care sa le manevrati cu mare usurinta.
Va doresc succes in demersul dumneavoastra,o bserv ca aveti chiar si sprijinul anp-ului.
0 #29 RADU HILOHE 22-04-2013 17:37
Astazi in cadrul sedintei de comanda s-a discutat si despre unele mutari ale agentilor de penitenciare de la un sector la altul.
Intre timp,directorul a fost solicitat de catre judecatorul delegat sa se deplaseze in interiorul LD,urmind ca discutiile despre mutarile mentionate sa fie reluate dupa data de 1 mai.
Cu toate acestea,directo rul a dat in decizia pe unitate mutarile cu de la sine putere.
Deci nu mai are rost sa fie tinute aceste sedinte,decizii le pot fi luate de catre director.
De astazi nu mai participam la sedintele de comanda,oricum omul face ce vrea.
0 #28 APOCALIPSA 22-04-2013 17:03
Domnule Radu Hilohe dupa cum au decurs lucrurile astazi in sedinta de comanda,propun sa incetam orice colaborare cu aceasta conducere jalnica si sa protestam in conditiile impuse de lege,anume sa purtam in semn de protest toti membrii de sindicat banderole albe cu informarea presei si sa trecem la interzicerea accesului in unitate a acestor oameni care au facut numai rau unitatii...CRIS TIAN,TUGUI..... din cauza lor suntem de rasul sistemului
Primul pas sedinta cu toti membrii de sindicat sa stabilim data declansarii conflictului,sc riem si semnam o petitie pe care s-o trimitem M.J. si A.N.P....
TOTI MEMBRII DE SINDICAT CARE SUNTETI DE ACORD INTRATI PE SAIT SI CONFIRMATI
0 #27 APOCALIPSA 22-04-2013 16:54
Domnule director Cristian ,va propun sa nu mai invitati reprezentantii sindicali la sedintele de comanda ,ca dumneavoastra oricum nu tineti seama de parerea lor.......respe ctare legii 293/2004 pentru dumneavoastra este doar ceva asa .... o respect daca vreau ,daca nu vreau NU o respect.... ca oricum eu sunt director si fac ce vreau......SA VA FIE RUSINEEE
Astazi in sedinta de comanda distinsa d-na Colta a fost trecuta prin DZU in locul sotului si anume la biroul resurse umane la cererea domnului Tugui..... CE SA INTELEGEM CA PENITENCIARUL GALATI ESTE S.C. COLTA & ASOCIATII TUGUI.S.R.L.
0 #26 Olteanu-ti-am dat un parfum 22-04-2013 16:43
D-na agent sef Balica (comisar sef)-secretara -astazi in sedinta de comanda si-a cam uitata atributiile.... ...acelea de a nota tot ce se hotaraste.
A inceput sa-si ia rolul in serios de OFITER si anume sa propuna,sa ia deciziiii...... .ca vezi doamne am dat de 3 ori de ofiter si nu am luat dar eu stiu ca am aere de ofiter.....
Ar trebui sa participe mai des la activitatile de pe sectia a VIII-a sa vada cum munceste un lucrator de penitenciar si apoi sa tipe la oameni ,cand au curajul s-o deranjeze cu un ordin de serviciu sau o adeverenta.
La munca doamna ofiter nu la barfit......
0 #25 raileanu 22-04-2013 09:18
cata pasiune am declansat in aceasta unitate!Citez pe BGS:
Va rog nu va mai legati de d-na comisar sef Balica......a fost si va ramane o adevarata secretara...ea face totul legal.....face copii dupa statele de plata (documente clasificate secret de serviciu) si le transmite distinsului domn Raileanu iar in momentul in care a fost sesizat in scris marele director si jurist, Cristian a rupt sesizarea in fata liderului de sindicat......este adevarat domnule lider? Nimeni din cadrul DIP nu a sesizat incalcarea legilor cu privire la divulgarea secretelor de serviciu......ea nu are ce sa mai caute la secretariat cat timp a incalact aceste prevederi si ar trebui sa-i fie ridicata autorizatie de secret de serviciu .......si TE PUP PA-PA sistem ANP......Acum un mare aparator al legii(Raileanu) ar spune ca a fost sesizat un fapt......a fost clasat acel caz atat de parchet cat si de comisia de disciplina din cadrul ANP
Oricum nu este prea tarziu sa fie sesizata comisia de disciplina si organele competente impotriva acestei distinse doamne Balica .....
0 #24 BORDURA 3 21-04-2013 22:59
Vineri dimineata domnul INCA director Cristian Alexandru a venit cam trist la servici, se pare ca a primit mustruluiala masiva la MJ. Vineri nu a stat nici pe la birou fiind invitat undeva in oras. Este normal sa te comporti astfel cand lucrurile stau foarte bine in unitatea ta si nu ti se simte lipsa. Numai ca atmosfera este alta: NE SIMTIM BINE FARA TINE. Cand dumnevoastra lipsiti totul merge in liniste. O orchestra fara dirijor este totusi o orchestra...
0 #23 Ștefan Teoroc 21-04-2013 22:23
:-)

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS