www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Informare sedinta Alianta Bugetarilor

Ieri a avut loc incepand cu ora 14 la sediul FSLI o sedinta a Aliantei bugetarilor la care s-au dezbatut evenimentele recente precum si posibilitatile de actiune ale Aliantei in urmatoarea perioada. Dupa discutii incinse mai mult sau mai putin in legatura directa cu subiectul, s-a stabilit ca se va astepta data de 28 octombrie pentru a se hotari concret urmatoarea actiune.

Dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei se va pronunta pe sesizarile care vizeaza neconstitutionalitatea unor prevederi din Legea unitara de salarizare si din alte acte normative, se va convoca o alta sedinta a Aliantei in care se va decide in functie de evolutia evenimentelor. Dintre optiuni amintesc un miting de amploare sau intalniri cu liderii celor 3 partide principale din Romania.

S-a mai stabilit ca pana joi 22 octombrie toate federatiile din Alianta sa trimita contactele liderilor teritoriali care se vor centraliza la FSLI si se vor retrimite tuturor membrilor Aliantei astfel incat sa fie posibila coagularea miscarii la nivel teritorial in pregatirea unor actiuni de impact.

Se apreciaza ca liderii sindicali dar si miscarea sindicala in general vor fi vizati/a in perioada urmatoare alegerilor in incercarea celor care se vor afla la putere de a dezamorsa cu orice mijloace tensiunile sociale si se considera oportuna strangerea randurilor de catre organizatiile sindicale care trebuie sa faca front comun.

S-a discutat direct problema suspiciunilor conform carora Alianta bugetarilor este folosita de anumiti lideri pentru interese personale cu nuante politice, precum si despre intentii presupuse de transformare a Aliantei in confederatie sau alta structura cu organe de conducere.

S-a stabilit clar ca niciun membru al Aliantei nu isi va aroga vreo functie in cadrul acesteia pentru simplul motiv ca nu exista, iar in aparitiile mediatizate se va transmite un mesaj cat mai simplu cu privire la Alianta si actiunile planificate urmand ca in continuare sa se insiste pe problemele specifice fiecarei federatii sau pe actiunile initiate la nivel federativ.

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Mariana 15.12.2017 11:02
  Lucrez intr-o institutie de cercetare, pana in febr.2017 am avut salariul ...

  Read more...

   
 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

Google AdS