www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Micul sistem, marea structura si sporul pentru studii superioare

25-offerDesi pentru noi sistemul penitenciar este cel mai important, in structura de aparare nationala suntem departe de a face legea. La propriu. Legislatia cu efecte in plan salarial sau al pensiilor nu a primit un aport considerabil din zona noastra. Fraiele sunt tinute de greii din SRI, MApN si MAI. In anul 2009, inainte de aplicarea legislatiei unitare, MJ a interzis ANP sa mai introduca in buget fonduri pentru salariul de merit. Degeaba au protestat sindicatele cu privire la aceasta decizie. 

MAI nu s-a grabit asa tare. Prin urmare, desi salariul de merit a disparut dupa sfarsitul anului 2008 din sistemul penitenciar, in MAI, o treime din personal (si mari si mici, nu numai sefi) beneficiaza si in continuare de salariu de merit si prime de 50% (unii chiar cumulat) cum i-a prins data de 31 decembrie 2009, data in functie de care a fost stabilita suma compensatorie cu caracter tranzitoriu.

Neavand in buget sume pentru astfel de drepturi, data de tranzitie nu ne-a prins cu nimic si am intrat in noua era cu buzunarele goale. Poate nici ce se intampla la politie nu este in regula, intrucat de salariu de merit beneficiaza aceleasi persoane care l-au avut pe 31 dec 2009.

In timp scurt pierderile salariale au fost progresive. Prime, premii (inclusiv premiul anual), spor confidentialitate, spor fidelitate, spor studii superioare, etc. Cine nu le-a avut in salariu la 31 decembrie 2009, pa! Cu greu, in urma cu putin timp reusiram sa convingem MJ ca acordarea sporului de fidelitate si confidentialitate este legala, evitand discriminarile intre salariati care lucreaza in aceleasi conditii si invocand un anumit articol din legislatia salariala tranzitorie.

Un singur spor a ramas in coada de peste si anume sporul de 25% pentru studii superioare. Sindicatele nu au fortat nota prea tare din teama de a nu expune fidelitatea si confidentialitatea castigate cu greu. Pana la data de 31 dec 2009 salariatii care obtineau o licenta in domeniul in care lucrau, beneficiau de un spor la salariul de baza. Cine a intrat cu sporul acesta in 2010 a mers in continuare cu el, cine a obtinut diploma dupa 1 ian 2010 nu l-a mai putut primi nemaifiind prevazut in legislatie. Noi insa suntem de parere ca sporul se poate acorda in aceleasi conditii in care se acorda fidelitatea si confidentialitatea, baza fiind urmatoarea:

L 283/2011

ART. 2

    În anul 2012, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.

 

OG 64/2006

Nota

 4. Agenţii de penitenciare, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, beneficiază de un spor de 25% din salariul de funcţie dacă îşi desfăşoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.
 
OMJ 399/C/2007

30.3. Sporul prevăzut la pct. 4 din Notă se acordă în baza deciziei emise în acest sens. Sporul se acordă doar acelor persoane care îşi desfăşoară activitatea în domeniul studiilor absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, emisă de instituţii acreditate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Domeniile de activitate şi specializările pentru care se acordă sporul sunt următoarele:

Nr. crt.

DOMENIUL DE ACTIVITATE

SPECIALIZAREA

1.

Siguranţa deţinerii şi regim penitenciar

Jurist, psiholog, educaţie fizică şi sport

2.

Management resurse umane

Jurist, economist, educaţie fizică şi sport

3.

Financiar

Economist

4.

Logistică

Jurist, inginer, arhitect, medic veterinar, economist

5.

Medico-sanitar

Medic, farmacist, laborant, chimist

6.

Reintegrare socială

Psiholog, sociolog, asistent social, psihopedagog, inginer, jurist, educaţie fizică şi sport

7.

Tehnologia informaţiei

Informatician, cibernetician, matematician, automatist, inginer

8.

Juridic

Jurist

9.

Secretariat

Jurist, economist, filologie, limbi străine

10.

Cooperare internaţională

Jurist, limbi străine, economist

11.

Prevenirea criminalităţii

Jurist, psiholog

12.

Inspecţie penitenciară

Jurist, economist, medic veterinar, psiholog, sociolog, asistent social, medic, inginer.

UPDATE: comentariu Stefan Teoroc

O clarificare:

 

Cu riscul de a ma repeta si ca urmare a comentariilor postate, reamintesc faptul ca acest spor a disparut din legislatia in vigoare. La fel ca sporurile pentru fidelitate si confidentialitate. Putem spune ca a fost intr-un fel inlocuit prin introducerea functiilor de agenti cu studii superioare care vor fi ocupate pe principiul necesitatii institutiei.

 

Articolul ridica o problema tehnica. Legislatia salariala este INGHETATA la nivelul anului 2009. Vechile norme ultraactiveaza. Adica se aplica desi sunt abrogate prin norme noi, insa cele noi sunt suspendate.

 

Prin urmare daca astazi aplicam normele din 2009 de ce doar o parte dntre cei care se incadreaza in prevederile mentionate in articol, beneficiaza de drepturi? Cand legislatia noua se va aplica, atunci va fi o alta poveste.

 

Dar atat de putine drepturi speciale au mai ramas incat parca este ciudat sa ne resemnam cu neplata primei de 50% cat timp este prevazuta in legislatie, la fel si cu acest spor de 25%, pe principii de genul "oricum beneficiaza doar smecherii". Sta in puterea noastra sa impunem acordarea corecta.

 

Pentru edificare, cititi punctul de vedere al MJ emis la momentul in care SNLP presa pe emiterea unor norme pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea. Il voi adauga articolului ca si update, la fel ca acest comentariu.

Document atasat:

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #67 leonright 02-04-2013 16:30
Va multumesc
0 #66 Ștefan Teoroc 02-04-2013 15:36
Radu - ai postat la un articol din noiembrie anul trecut/
Venitul este pe unde l-ai identificat chiar tu, in jurul limitei maxime pe care ai dat-o chiar tu. Cu ultimele majorari si cu norma de hrana.
+1 #65 leonright 02-04-2013 15:03
Buna ziua,ma numesc Radu.Sper sa nu deranjez pe nimeni cu acest post.Intentione z sa ma inscriu pentru a sustine examen de admitere la Scoala de la Tg Ocna.Rog respectuos pe aceasta cale daca exista pe forum un agent care a terminat de curand si nu numai aceasta scoala si care doreste sa-mi dea niste detalii.Ma intereseaza urmatoarele aspecte:
-care este procedura de repartizare pe post dupa terminarea scolii?
-in cazul in care o persoana care locuieste in Craiova sa zicem este repartizat in alta zona a tarii,alt penitenciar, exista vreo facilitate pentru chirie(decontar e,subventionare ) din partea Institutiei?
-care este salariul unui Agent de penitenciar debutant dupa incadrarea in functie?(nu ma intereseaza exact,insa as vrea sa stiu o valoare,sa zicem intre 1200-1600 de ex)
-exista in timp posibilitati de promovare la grad superior,eviden t daca iti vezi de treaba si ai rezultate bune,la acestea adaugand si studii superioare de profil(Drept,In formatica,Psiho logie etc)?
Totodata daca cineva doreste sa faca anumite precizari,sa-mi dea un sfat le primesc cu interes si recunostinta.
Va multumesc tuturor.
0 #64 Ștefan Teoroc 05-12-2012 23:58
Ce intelegi prin demersuri concrete Xman?
Plecand de la premisa ca acest spor nu mai este reglementat de legislatie?
0 #63 Xman 05-12-2012 19:16
Din cate vad eu,unii dintre cei care posteaza pe site, sunt preocupati mai mult sa critice comentariile celorlalti, decat sa fie constructivi in a-i sustine si pe cei care se considera nedreptatiti, mai ales ca acestia chiar au dreptate.Cred ca ar trebui sa incercati sa va stapaniti reactiile distructive si sa intelegeti ca unii dintre cei care care isi exprima parerile, doleantele, gasesc acest site calea cea mai scurta de a comunica cu sefii sindicatului in mod direct,prin intermediul comentariilor si o fac pentru ca au si ei anumite nemultumiri.Nu exista moralitate, vizavi de acordarea acestui spor de studii doar unora si chiar daca cei care au facut greseli de exprimare nu au gasit cea mai corecta modalitate de a transmite ce gandesc, trebuie sa fim cu totii mai intelegatori,in gaduitori. Uneori creati impresia ca va aflati in randul celor care beneficiati de acest spor si avand,,sacii in caruta" acum doar criticati.Cred ca foarte multi membrii de sindicat ,agenti care se afla in aceasta situatie, asteapta rezolvarea acestei probleme si isi pun toata speranta in sindicat si in conducatorii acestuia.Multi dintre cei pe care ii cunosc si care se afla in situatia celor care au terminat o facultate dupa taierile salariale si nu beneficiaza de acest spor, au afirmat ca se vor retrage din sindicat daca nu se vor face demersuri concrete dupa alegerile parlamentare,pe ntru rezolvarea favorabila a acestei probleme si acordarea acestuia tuturor.
0 #62 Ioan 25-11-2012 12:07
Domnule Sakalule, te rog sa-l scuzi pe Ardeleanu, pretentii are destul de mari pentru acordarea sporului de studii, dar pentru limba romana nu a avut bunul simt sa o invete, deh... la facultatea lui( facuta la Casa de cultura) , este prea destept...
0 #61 Sakalul 25-11-2012 08:53
Nu contest faptul ca unii ar avea castig de cauza intr-o instanta cu privire la acest spor insa mare parte dintre aceste procese s-ar pierde tinand cont de modul la care se raporteaza salarizarea. Ar putea fi comparabila situatia cu procesele demarate privind reducerea cu 25% unde totusi existau elemente temeinice de sustinere a cauzei.

Poate ca cele mentionate de Ardeleanul ar avea sustenabilitate privind lucrurile pe fondul lor insa aceasta pretentie trebuie sustinuta si de o dovada a educatiei individului, macar din punct de vedere a folosirii limbii romane...

Apropos Ardelene : care ar fi reglementarile legislative de care ai putea sa beneficiezi in sustinerea cauzei privind acordarea acestui spor ?
Intreb doar, de unele lucruri m-as putea folosi si eu pentru o corecta informare a celor care doresc un demers in instanta...
0 #60 Ioan 24-11-2012 21:45
Domnule Stefan, propune te rog ca pentru sporul de studii sa se dea examen. Nu-i de ajuns sa inveti 100 de intrebari pe derost, sa termini o facultate obscura la casa de cultura si apoi sa vii cu pretentii de spor de studii. Ce face in plus unul cu o facultate XO fata de unul care a facut un curs de 45 de zile ? Pretentii avem toti, spor de studii, spor de TBC, chirii umflate, transport si fel de fel de sporuri inventate, directori cu decontari pentru ochelari de 38 milioane lei vechi, chiar ne-am pus toti pe furat ? Adevaratii militari nu mai au astfel de pretentii..., la noi sa furam cat de mult se poate. Rusine.
0 #59 Ștefan Teoroc 24-11-2012 20:21
Abia ce a fost semnat ordinul cu componenta Comisiei mixte / urmeaza o prima sedinta pe 27 nov / apoi, altele / intentionam sa introducem pe lista Comisiei si o dezbatere privind acest spor / opinia mea personala este ca la acest moment sunt foarte putine sanse ca MJ sa accepte pur si simplu plata sporului cu atat mai mult cu cat nici MAI nu-l acorda / prin urmare, daca este sa estimez concret, asa cum imi ceri, as zice ca singura sansa clara ar fi instanta de judecata / pe data de 31 dec 2012 se implinesc 3 ani de la abrogarea sporului / procesul poate fi pus pe rol atat prin organizatiile sindicale (teritorial, nu la nivel national) / cat si individual
0 #58 Ardeleanul 24-11-2012 19:40
Domnule Teoroc ,va rog sa ne spune-ti concret,ce demersuri ati facut pentru acordarea acestui spor de studii superioare,deoa rece sunt destui aceea care sunt nedreptatiti de aceasta situatie in care unii primesc si altii nu dupa situatia create dupa taierea salariilor.Ce respuns ati primit si sa ni le afisati si noua pentru a le vedea toti cei interesati si a stii exact cum sta treaba .Va rog respectuos sa ne spune-ti concret ce demersuri se pot face si daca vor fi facute,pentru a intra in normalitate.Eu nu ma leg de capra vecinului cum scriau si alti colegi, ci pentru normalizarea acestui aspect trebuie facute toate demersurile necesare catre cei abilitati,condu cere ANP,MJ,Ministru ,chiar govern.Cei care sau pregatit pe banii lor obtinand si o licenta,nu e normal ca sa indeplineasca mai multe functii ,chiar unele care in mod normal sunt angajati ofiteri si sa nu beneficieze de acest spor si altii care stau in foisor(imi cer scuze dar nu vreau sa supar acesti colegi)etc.si nu au raspundere mare sa beneficieze de el.Este clar ca este o nedreptate mare care poate fi reparata pentru ca toti am venit in acest sistem pentru un salar decent si daca ne-am mai chinuit sa facem o facultate ,tinand cont de dificultatile intampinate de reducerile salariale,rate, inflexibilitate a de a lucra ceva pe langa,e normal ca macar sa beneficiezi de un spor de studii la fel ca si ceilalti.
0 #57 Asclepios 20-11-2012 10:37
Și eu care credeam că scopul este un dialog constructiv și o bună informare ?!
0 #56 Sakalul 20-11-2012 09:25
Personal nu doresc ca, ceea ce comentez sa se incadreze intr-un foc incrucisat al balacarelilor distorsionand tema articolelor.

Am incercat pe cat posibil sa contracarez ideea si nu persoana. Daca excesul de orgoliu nu a lasat loc de o interpretare de bun simt atunci imi retrag toate cele afirmate si voi mai incerca sa particip la un dialog atunci cand vor disparea din comentarii mistocarelile, ironiile ieftine si efectiv bataia de joc din partea unora care si-au facut un obicei din asta.
0 #55 Ștefan Teoroc 19-11-2012 23:10
Pe vremea emiterii lui 399, Asclepios, notiunea de consultare avea o alta conotatie...

Sa nu ai remuscari ca ai provocat tu ceva, este suficient ca oricine sa posteze orice si este imediat luat in focul incrucisat :-)

Daca nu posteaza nimeni, se incruciseaza focul oricum, doar asta e tot farmecul, sa ne balacarim non-stop
0 #54 Asclepios 19-11-2012 22:48
Sincer nu a fost în intenția mea de a declanșa o dispută ci un dialog,cred că ascult sfaturile, chiar și criticile, chiar dacă atunci când mi se spun nu-mi cade bine la orgoliu, întotdeauna analizez criticile care mi se aduc și încerc să corectez greșelile.Dease menea încerc să fiu un membru de sindicat implicat dar nu întotdeauna îmi iese,undeva între capitală și unitatea noastră dialogul nu funcționează prea bine în afara netului și de multe ori acest dialog de pe net este bruiat de tot felul de paraziți.Cel mai probabil nu am găsit eu formula potrivită,voi mai căuta.Celebrul deja 399 a fost emis în vremuri în care eu nu eram chiar prieten cu netul și deci chiar dacă au fost consultați membrii de sindicat eu am aflat despre acest ordin doar când m-am lovit de celebrele fracții neglijate la plata orelor suplimentare.Am să perseverez în ambele relații și cu netul și cu sindicatul pentru că eu vreau cu adevărat să fiu informat și îmi pasă cu adevărat de colegii mei de breaslă.
0 #53 Xmann 19-11-2012 22:28
:D :D :D Domnule Stefan, ma bucur ca am reusit sa aduc pacea si armonia intre preabeli!!cosii finu` si sha-calu`(un fel de Crapu` si Menumorut`-vari anta ...ieftina)!
Pariez ca o sa avem parte de-acum numai de idei marete exprimate academic,intr-u propasirea noastra a tuturor !!!
Ba` da voi n-ati inteles ca apreciam un om ale carui postari au fost tot timpul de bun simt si la subiect....si bineinteles se gasesc citiva sa-i dea la ..."gioale", ca deh! nimeni nu poate fi mai tare-n clanta si ...idei decat alde finu` si hoitaru!
Exista si o parte pozitiva in democratie,mai ales dupa legalizarea... avortului ,altfel mama astora fiind mereu gravida, ar fi fost ...VAE (editat) NOSTRUM!!!!
0 #52 Ștefan Teoroc 19-11-2012 22:00
Si iata cum atunci cand apare un al treilea inca si mai acid, inutil de acid, primii doi pare sa aiba pentru prima data pareri comune... :D :D :D
0 #51 finul Alecu 19-11-2012 10:10
Domnule Jxmann
Eram ingrijorat de pauza pe care a-i luat-o!
Ti-ai gasit doctor stomatolog?Ai facut gingivita si ai nevoie de o lucrare la gingie numita rezectie apicala?Nu seringile inteapa..ci acul introdus in locul unde nu patrunde soarele! ;-) .N-ai goagal la tara?Asa se explica mirosul pestilential... Vorbeste cu toti dintii sa integ de ce ai nevoie...Si inca un sfat--nu zimbi cu gura larg deschisa..! ;-)
-1 #50 Sakalul 19-11-2012 09:54
Asclepios,
Fata de ce iti recomanda Xmann, observand ca sfaturi nu este in stare sa dea, opinia mea e ca un dialog nu implica numai sfaturi asa cum sugereaza acest (editat) in exprimare si cu intentii vadite pe procese de intentie pentru fiecare utilizator.
Daca acest individ nu poate nici macar asculta niste sfaturi, atunci consider ca proverbul vechi romanesc io se potriveste de minune. Aici prezentam opinii Asclepios si multe dintre acestea pot fi in defavoarea opiniilor exprimate de partea adversa. Cu putina educatie de care Xmann nu prea da dovada, se poate intelege de la sine ca dialogul intre doi oameni implica si situatii de acest gen, ce ar trebui gestionate in limitele unui rationament de bun simt.

Tot ce incearca sa insinueze acest individ Xmann, cum ca parerea unora nu ar conta, nu este decat o afirmatie iresponsabila. Cel putin din punct de vedere a obtinerii opiniilor membrilor de sindicat, SNLP a facut dovada ca isi face treaba in sensul in care a fost constituit si functioneaza. Conteaza doar sa te implici chiar daca uneori ai senzatia ca nu ai fi ascultat. Perseverenta trateaza sentimentul de plafonare, amice Asclepios.....
0 #49 Xmann 18-11-2012 21:51
Domnule Asclepios , o recomandare (ca de sfaturi nu duceti lipsa, si oricum nu sunt in masura sa va dau.....)
NU luati in seama cele spuse/scrise de finul si alti sakali !!
Sunteti intr-adevar "minoritari' si parerea voastra conteaza mai putin.....Asta nu inseamna ca trebuie sa depuneti armele(in cazul dvs...seringile ,care inteapa ale drac` :lol: )
Orice supraveghetor poate sa dea o aspirina (fie el absolvent!!! :P de facultate la X si O sau chiar ....finul Alecu un posibil brav conducator de ...schimb!!!-ca re intra pe 'goagal' si gaseste imediat si boala si tratamentul...
Imi place ce scrieti si pareti chiar interesat de ceea ce se intampla cu colegiii dvs. de "breasla" spre deosebire de o multime de....fini care nu-si doresc altceva decat sa participe la.... inmormantarea caprelor vecinilor!!!
0 #48 Asclepios 18-11-2012 19:43
Citez pe finul Alecu:
Stimate doctore Asclepios
Poate am facut o confuzie intre competente si abilitati?Se pare ca dvs aveti prejudecati ca eu am prejudecati...Va rog ,mai citi o data comentariul meu la nr 25..ca sa avem ce discuta..Inca va mai respect..fara prejudecati.

Conform autorizației de practica profesiei de asistent medical în România avem și competența de a face mult mai multe decât a pune plosca și a face injecții i.m. sai i.v.Putem administra tratament simptomatic,adi că să dăm un medicament care să scadă febra dar care nu tratează cauza.Avem deasemenea competența de a instala diferite sonde:gastrice, urinare,etc;ave m și competențe pentru unele manevre de mică chirurgie.
0 #47 finul Alecu 18-11-2012 17:19
Stimate doctore Asclepios
Poate am facut o confuzie intre competente si abilitati?Se pare ca dvs aveti prejudecati ca eu am prejudecati...V a rog ,mai citi o data comentariul meu la nr 25..ca sa avem ce discuta..Inca va mai respect..fara prejudecati.
0 #46 Sakalul 18-11-2012 16:28
Asclepios,
Teaba asta cu consultatul ... nu priep deloc cum puteti afirma lucruri de genul asta, cum ca nu v-ar baga nimeni in seama. Atunci cand sindicatul intreprinde anumite demersuri, sunt implicati toti membrii sai indiferent daca sunt asistenti sau alta categorie de personal. Acum nu te gandi ca aceasta consultare se face individual catre fiecare membru in parte... Si ma indoiesc ca la momentul la care a aparut acest ordin, nu s-r fi pus problema consultarilor. Ideea este...cati dintre anagajati, membri de sindicat, au facut propuneri ?

Fara a ma considera diferit de ceilalti insa in ce ma priveste depun eforturi pentru a informa oamenii cu privire la orice modificare intervenita prin sistem. Problema e ca, de multe ori, oamenii nu se vor a fi informati. Cateodata le esti chiar antipatic cand incerci sa faci un efort din acest punct de vedere. Insa atunci cand sunt la inghesuiala striga cat ii tin gurile si au si pretentii deosebite din partea sinidcatului. Fara implicarea fiecaruia dintre noi, nu stiu daca putem evolua intr-un sens pozitiv. Si cand te gandesti ca tocmai prin actiunea oamenilor se identifica si forta unui sindicat...ce sa ma spun ? Asa idealisti cum sunt unii dintre noi, inercam continuu sa credem in treaba asta sindicala pentru oameni....
0 #45 Asclepios 18-11-2012 11:11
Citez pe finul Alecu:
Domnule asistent Asclepios
Referitor la abilitati..e mullt de vorbit.Si cind mergi pe drum trebuie sa ai "ceva" ca sa nu te impiedici! Eu cred ca cersetoria imbraca mai multe forme in Romania.Dupa ce veti lucra ca supraveghetor ..mai vorbim despre abilitati sau diz....abilitati..Si eu cred multe..ca un asistent cu scoala postliceala ar putea pune un diagnostic,ar putea sutura o plaga superficiala sau ar putea face manevre de mica chirurgie,gen incizii de furuncule.etc Poate invata prea mult numai ptr a face injectii intradermice,IM sau IV sau a pune un bazinet sau o plosca.Poate acolo vorbim mai mult despre abilitati si pregatirea psihologica pre si post operatorie,convalescenta..etc S-auzim numai de bine ..ca de sporuri stie ....sakakalul

Din păcate finule ești plin de prejudecăți în ceea ce privește meseria de asistent medical, noi asistenții nu doar că avem abilitățile necesare de a sutura o plagă superficială sau de a inciza un furuncul ,ci de foarte multe ori o facem, iar în cele mai multe din situațiile în care nu o facem este din cauză că nu avem dotările necesare pentru asta (instrumentele necesare,posibi litatea sterilizării lor,consumabile le neceare)?!În penitenciar de cele mai multe ori a asculta un p.p.l. aprins și a i te adresa într-un mod care îl liniștește face mai mult decât ai administra un pumn de pastile sau o injecție.Unui bolnav cronic nou diagnosticat cu o afecțiune pentru care trebuie toată viața să urmeze un anume regim de viață nu este suficient să-i administrezi tratamentul prescris de medic, ci trebuie să-i explici pe înțelesul lui ce regim de viață trebuie să urmeze de acum încolo,adică și după eliberare.
0 #44 Asclepios 18-11-2012 11:03
Citez pe Sakalul:
Asclepios,
Imi pare rau dar chiar nu am observat comentariul in care imi adresai acea intrebare. Sa fiu cat mai scurt cu putinta...Cand am facut referire la acel rol "fix' al asistentului, am luat in considerare strict atributiile acestuia fata de detinut si anume tratarea in consecinta a eventualelor probleme medicale fara a include aici si nevoia consilierii psihologice. Tu ai argumentat indeajunns de bine de ce un supraveghetor se preteaza lua acest spor, pentru ca are psihologia terminata. Nu cred ca mai este nevoie sa mai vin si eu cu multe alte motive.

Cert este faptul ca Ioan are dreptate. Trebuia inca dinaintea aparitiei omj 399 sa se transeze in mod concret, poate chiar mai aprofundat, legatura dintre atributiile fisei postului in raport cu necesitatea unor cunostinte cumulate intr-o anumita institutie de invatamant.

Propunerea insa ca sumele afectate pentru 25% sa fie atribuite altor lucruri nu cred ca ar fi putut fi realizabil cat timp acei bani aveau o directie bine definita intr-o solicitare de buget spre exemplu.

Adevărat trebuia argumentat mai bine înainte de a emite acel celebru deja Ordin 399 ,dar din cauză că noi cei de la medical reprezentăm o minoritate între FPSS din ANP, nu prea suntem consultați nici măcar atunci când se iau sau se pregătesc măsuri care ne privesc?!
0 #43 Sakalul 18-11-2012 10:08
Mai Alecule, desi nu vreau sa ma urc pe vreun piedestal, afla ca sunt mai inteligent ca tine. Si Parazitii iti poate confirma aasta chiar si prin intermdiul unei melodii.

Faza e ca refuzi dialogul de bun simt si e pierzi in procese de intentie gratuite. Dupa cum observi si singur, inca nu ai raspuns la nisteintrebari foarte simple.

Si daca ai probleme in a intelege ce este un paragraf, te pot ajuta. Nu de alta, dar la cum le amesteci tu, e posibil sa nu se priceapa nimic Oricum nu stiu cate se pricep....Macar e bine ca tu crezi asta...

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

   
 • Pintea 14.12.2017 21:57
  Repartizare pe sectoare/servic ii in cadrul unitatilor, care este ?

  Read more...

Google AdS