www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Risk control. Concediu suplimentar personalizat

risk-controlSindicatele au cerut mai multe zile de concediu pentru salariatii care lucreaza in conditii crescute de risc. SNLP a adresat ANP o solicitare concreta, in acest sens. Legislatia permite maxim 14 zile calendaristice de concediu suplimentar. Ministrul Justitiei a stabilit prin ordin, pentru sistemul penitenciar, 7 zile, fara diferentiere intre categorii de salariati sau rsicuri. Au avut loc sedinte si s-a constituit o comisie. Au fost demarate anumite demersuri si vrem sa fiti la curent cu acestea. In cadrul unui consiliu de conducere ANP, SNLP a explicat exact care sunt motivele solicitarii. ANP a acceptat argumentele si a decis sa isi stabileasca anumite repere in functie de care sa fie creata departajarea. Am cerut ca in niciun caz cele 7 zile de concediu suplimentar stabilite in prezent, sa nu fie diminuate pentru niciun salariat. Ne intereseaza doar cresterea numarului de zile, pentru cei din prima linie.

Prin urmare, DG ANP a transmis in teritoriu o adresa in care anunta o procedura de evaluare a riscurilor, precum si o metoda consacrata de evaluare care se va adapta in functie de particularitati. Rezultatele se vor centraliza si ne vom reintalni cu ANP, avand insa o baza mai clara de discutii. Termenul este stabilit pentru luna noiembrie 2012. Privitor la aceasta evaluare, am intrat intr-un dialog cu ANP privind rolul pe care il poate avea in viitor, pe mai multe planuri, in cazul in care se vor elabora proiecte de norme pentru acordarea sporurilor. Facuta cu atentie, evaluarea poate fi de referinta, dar in egala masura poate aluneca si in derizoriu. Suntem atenti si vom sprijini demersul, pentru un rezultat util.

Documente atasate

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #53 Tepes 06-11-2012 22:48
La mine supraveghetorul de la curtile de plimbare intra si iese din sectie,astfel beneficiaza de 4 ore/zi spor de noxe,exact cum ai specificat si tu importanta este si configuratia locului de detinere.
0 #52 Sakalul 04-11-2012 12:01
Pai tocmai pentru ger, caldura mare si ploaie se acorda un spor de 8%. Determinarile pentru spor de praf se fac acolo unde se munceste in mediu inchis, iizolat, etc. Cand se da spor de praf nu se da acest 8% si invers.... Intre un suprav. si cel de la curti (cel putin la mine in unitae) diferenta este de 7% si 12B-ul de care beneficiaza supraveghetorul muncind la schimb. Cam asta e !
Pana la urma, fiecare locatie cu particularitail e sale.
0 #51 Sakalul 04-11-2012 08:51
Tepes,
Cand spui noxe te referi cumva la praf, la sporul de praf ? Parerea mea ca sporul de praf este caracteristic sectiilor de detinere. Teoretic daca nu si practic, supraveghetorul de la curti nu ar avea ce sa caute pe sectia de detinere. Cel care baga si scoate detinutii la curti este supraveghetorul de pe sectie. Intr-un cadru complet si eficient al desfasurarii acestei activitati s-ar constata urmatoarele:
- detinutii sunt scosi din camera si numarati de catre supr. sectiei fara ca acestia sa mai aiba acces la camera decat la un imterval de o ora pt satisfacerea nevoilor fiziologice;
- acestia sunt primiti in zona de acces de catre supr. de la curti, introdusi in curti si numarati de asemeni;
- pt introducerea lor pe camera, circuitul este invers.
Ca atare, supr. de la curti nu ar avea acces pe sectie ceea ce ar fi si normal. Ca atare si sporul de praf nu se justifica. In schimb, primeste 8% (spor lucru ext.).
0 #50 finul Alecu 04-11-2012 07:03
Va multumesc mult celor doi..Sakalul si Tepes.Celor de la c plimbare nu li se acorda spor praf.Avind in vedere ca si ei suporta caldura mare,frigul,ger ul si ploaia..doream sa aflu daca un banut mai atenueaza din "suferinte".Imi cer scuze,comentari ul de la 48 era destinat vandalului in totalitate. Oricum,nu-i mai raspund la "glume".
0 #49 Tepes 03-11-2012 21:59
Citez pe finul Alecu:
Recrific-este vreun spor ce li se poate acorda celor de la c plimbare,ceva similar celor de la PL?

Daca le acorzi sporul de 8% daca nu ma insel pt escorta exterioara celor de plimbare ar pierde deoarece nu se mai poate acorda cel de noxe,cel putin asa sustin multi,daca li se acorda noxe cer ar fi normal deoarece intra si ies din sectie din ora in ora nu mai poti acorda altceva.
0 #48 finul Alecu 03-11-2012 20:16
Tu ce crezi? La intrebare nu se raspunde tot cu intrebare!(ptr 45).Statutul este facut prin actele normative.Daca n-ai fi arogant ai observa ca l293 nu contine toate obligatiile prevazute in art3 din RSLD ; deci cei de la operativ mai au ...ceva obligatii.(ptr 44) Nu cred ca vrei sa te dai vandal... e doar asa..la fantezie! :-*
0 #47 Sakalul 03-11-2012 19:47
Am lasat un comentariu legat de sporuri si felul in cae sunt ele acordate intr-o unitate... De sunt interzise de afisat cu antumurile sporurilor atunci n-o voi mai face....

Inca o data,
Curtea de plimbare:
- spor paza;
- spor antena;
- spor lucru ext. ( pe fluturas s-ar putea sa-l regasiti ca spor peric.).

Nu se ia 12B cat timp nu este prins la schimb;
Nu se ia spor de noapte de asemeni;
Functie de determinarile care s-au facut in fiecare unitate, se ia sau nu spor de praf. Spun asta pentru ca sunt diferente intre unitati. Exemplu: intr-o unitate perimetrul ia spor de praf, in altele nu. Valabil si pentru curtile de plimbare cred.
0 #46 vandalu2008 03-11-2012 16:47
Citez pe finul Alecu:
Recrific-este vreun spor ce li se poate acorda celor de la c plimbare,ceva similar celor de la PL?

Iau spor de praf și de antenă?
0 #45 vandalu2008 03-11-2012 16:44
Citez pe finul Alecu:
Ptr operativ este prevazuta obligativitatea testarii in RSLD;ptr ceilalti ,in ce act normativ se prevede?


Tocmai aici e marea problemă, unii par a vrea să își facă un statut propriu, prin acest RSLD. E puțin egocentrism aici.
0 #44 Sakalul 03-11-2012 15:03
Pentru Finul Alecu'

Se acorda pentru curtile de plimbare urmatoarele:
1. Sporul de paza si supraveghere: 5%
2. Sporul de antena: 10%
3. Spor lucru ext.: 8%

Aceste sporuri beneficiezi de ele la curtea de plimbare in situatia in care curtile de plimbare nu sunt prevazute a lucra in cadrul unui schimb operativ. Si ma indoiesc ca ar lucra vreun suprav. de la curti pe schimb. Daca da, si ar fi folosit la alte misiuni pe timp de noapte, atunci ar beneficia si de sporul de noapte si de norma 12B. Si, atunci cand este cazul, conform determinarilor, de sporul de praf (15%).

Ce am prezentat eu mai sus, sunt convins ca nu implica o regula unitara in toate unitatile.
0 #43 Ștefan Teoroc 03-11-2012 13:23
Fata de ceea ce deja se acorda pentru alta misiune de supraveghere, nu ai ce sa mai dai, dimpotriva, in minus, daca lucreaza la 12 ore in regim 12/36, pentru ca nu va lua spor de noapte.
0 #42 finul Alecu 03-11-2012 13:10
Eu nu vorbesc de momentul devenirii-dobin dirii calitatii de fpss,ci momentele post devenire-dobind ire,adica pe parcursul activitatii intr-un compartiment(al tul decit cele de la sdrp).Comentari ul lui asclepios mi-a dat ...un imbold la tema asta.Dar nu o lua in seama ca nu e importanta. Mai important ptr mine e sporul ce s-ar putea acorda la curtea de plimbare
0 #41 Ștefan Teoroc 03-11-2012 13:02
Ai bagat 20 de minicomentarii incat a disparut inclusiv comentariul lui Asclepios din prima pagina. Chiar statutul special spune:
ART. 11
Pot dobândi calitatea de funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) cunosc limba română;
c) îndeplinesc condiţiile de studii şi vechime prevăzute de lege;
d) au capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apte din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei;
e) nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni;
f) îndeplinesc condiţiile specifice postului, inclusiv criteriul de înălţime pentru posturile din sectorul operativ, stabilit prin ordin al ministrului justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti;
g) nu au fost eliberate din motive imputabile sau destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
h) au un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
i) nu au fost agenţi sau colaboratori ai organelor de securitate ca poliţie politică.
0 #40 finul Alecu 03-11-2012 12:53
Ptr operativ este prevazuta obligativitatea testarii in RSLD;ptr ceilalti ,in ce act normativ se prevede?
0 #39 finul Alecu 03-11-2012 12:51
Recrific-este vreun spor ce li se poate acorda celor de la c plimbare,ceva similar celor de la PL?
0 #38 Ștefan Teoroc 03-11-2012 12:33
Toate sporurile care se pot da sunt prevazute in OMJ 399/C/2007, ordin care ultraactiveaza in perioada de salarizare tranzitorie 2010-2012 si probabil si in continuare. De spor pentru intemperii, insa, nu am auzit.
0 #37 finul Alecu 03-11-2012 12:21
Stefane,am o intebare-Ptr cei ce lucreaza la curtea de plimbare s-ar putea da un spor ptr intemperii? Ma gindesc ca omul sta 10-11 ore in soare,frig,il mai ploua....Nu mai vorbim de ger,care e altceva decit frigul...
0 #36 finul Alecu 03-11-2012 12:16
Nu cumva RSLD a identificat ceva riscuri? Si introduce ceva militarie? Asta cu tinuta (in regula)si cu odihna..am mai intilnit-o undeva...
0 #35 Ștefan Teoroc 03-11-2012 12:15
Totul este perfectibil. Operativul poate reprezenta prioritatea in testare dar niciun salariat nu trebuie exceptat, asa cum ar trebui sa se intample si cu formarea profesionala.
0 #34 finul Alecu 03-11-2012 12:14
Totusi,RSLD ar vrea sa spuna",ca acolo, din cauza serviciului sint ceva riscuri...sau ca serviciul e mai riscant...
0 #33 finul Alecu 03-11-2012 12:12
Apropo, de mesajul lui Asclepios-Ati vazut sau citit ca numai cei de la operativ sint obligati sa se supuna testarii psihologice? De ce ? E ceva risc mai mare? Si de citeori pe an se supun testarii pshilogice? Si daca nu se supun ce se intimpla?si daca nu sint considerati apt ce se intimpla?
0 #32 Ștefan Teoroc 03-11-2012 11:18
Te salutam TOTI, Alecule, numai opreste-te! Esti in ZEN mode? Am vazut din prima salutul. Am sters o parte din ele, pentru ca imi umpli spatiul cu comentarii multiple prin care doar saluti. Daca doresti sa facem o spirala, spune!. Baga si tu un comentariu unic cu dedicatii pentru:... :-)
0 #31 finul Alecu 03-11-2012 10:55
Te salut Stefane!
0 #30 finul Alecu 02-11-2012 11:50
Te salut Vlad! Sper ca din datele furnizate de medicina muncii sa reiasa cauzele bolilor enumerate.Stiu situatii in care o parte din cei afectati ,nu vror sa-si aprofundeze examinarile medicale!Situat ia e mai rea decit se crede!
0 #29 finul Alecu 02-11-2012 11:42
Te salut sakalule! Oi fi eu reincarnarea lui Korintias? Nu cred,ala era mai tare ca mine!Sper sa am ocazia ,dupa mai ulte reincarnari sa fiu precum Korintias!

Google Translate

Cauta in site

 • Legislatorul 15.12.2017 01:28
  Stai linistit ca in urma noilor dispozitii ale legii de 3xecutare si a ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

Google AdS