www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

BNS o ia pe cont propriu. Strangere de semnaturi pentru modificarea Codului Muncii!

codul-muncii-s-ar-putea-schimba-din-nou-bns-propune-100-de-modificari size1Blocul Naţional Sindical a lansat luni o campanie naţională de strângere de semnături pentru modificarea actualului Cod al Muncii. Sindicaliştii cer creşterea salariului minim, dar şi definirea exactă a criteriilor de competenţă, în aşa fel încât acestea să nu fie folosite discriminatoriu pentru concedierea angajaţilor.

Proiectul iniţiat de sindicat are în vedere mai ales creşterea salariului minim brut pe ţară la 1.000 lei, în paralel cu reducerea cu 4 puncte procentuale a contribuţiei angajatorilor la bugetul asigurărilor sociale. De asemenea, în opinia liderului BNS, Dumitru Costin, trebuie reglementate în detaliu obiectivele de performanţă şi trebuie mărită perioada maximă pentru care se pot încheia contractele de muncă pe durată determinată - de la 3 la 5 ani.

Măsura creşterii salariului minim la 1.000 de lei ar veni atât în sprijinul angajaţilor, cât şi al bugetului de stat, fără ca situaţia financiară a angajatorilor să aibă de suferit, a spus Dumitru Costin, citat de Agerpres. Acesta a precizat, totodată, că prin intermediul noului Cod al Muncii pensionarii şi şomerii vor putea adera la organizaţiile sindicale constituite potrivit legii, iar criteriile aplicate în cazul concedierilor colective vor suferi modificări.

"Cu ocazia stabilirii ordinii de prioritate la concediere, nu vor putea fi utilizate criterii ce ţin de îndeplinirea obiectivelor de performanţă de către salariaţi. Concedierile colective sunt dispuse pentru motive ce nu ţin de persoana salariatului, şi astfel nu se justifică stabilirea ordinii de prioritate la concediere în funcţie de motive ce ţin de persoana salariatului. De asemenea, am revizuit şi termenul în care angajatorul are obligaţia de a reangaja salariaţii concediaţi prin concediere colectivă cu prioritate pe posturile reînfiinţate", a mai spus preşedintele BNS.

Campania include şi alte solicitări. De pildă, sporirea numărului de sărbători legale în care nu se lucrează. O asemenea sărbătoare ar trebui să fie cea a Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie, sugerează Blocul Naţional Sindical.

Campania de strângere de semnături va dura până în luna aprilie anul viitor. Pentru a fi înaintat Parlamentului, proiectul are nevoie de 100.000 de semnături.

Document atasat

Un articol de: Eliza Frâncu

http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/bns-strangere-semnaturi-modificarea-codului-muncii

 

Alte legaturi

http://www.mediafax.ro/social/bns-strange-semnaturi-pentru-modificarea-codului-muncii-sunt-propuse-peste-100-de-schimbari-10221292

https://www.google.com/search?q=bns+codul+muncii&;oq=bns+codul+muncii&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #57 Ștefan Teoroc 29-10-2012 09:03
Pana la strangerea efectiva de semnaturi mai este / acesta e un proces care s-a activat pentru prima data in Romania de catre o structura sindicala / atasez articolului actul normativ care stabileste pasii si regulile.
0 #56 Pavel 28-10-2012 23:17
Subiectul il reprezinta aceste semnaturi pentru modificarea Codului Muncii, demers initiat de BNS, unica confederatie sindicala care a achiesat la o munca titanica privind imbunatatirea reglementarilor care privesc direct salariatul.

Incepand cu 15 octombrie, in mod firesc, pentru fiecare responsabil ar fi trebuit sa parvina un material, niste tipizate sau ceva de genul in acest sens. Sunt convins ca pana in aprilie campania va avea un real succes dar e necesr ca pana atunci sa se stabileasca o strategie a strangerii de semnaturi. Asteptam un semn domnule teoroc ! Personal am inaintat si un e-mail BNS-ului dar nu am primit vreun raspuns.

Pe de alta parte, urmare a pozitiei FMI fata de acest demers s-au mai schimbat din regulile jocului sau din intentiile BNS ?
0 #55 finul Alecu 28-10-2012 18:06
Dragi concetateni
Este clar ca acest spor de pericol trebuie acordat diferentiat fpss-ilor.Legea e clara;statutull special se acorda ptr indeplinirea atributiilor de serviciu care implica indatoriri si riscuri deosebite.In functie de acest criteriu se acorda si CO suplimentar.
O statistica medicala de la medicina muncii poate avea un rol determinant in stabilirea efortului fizic si pshic,in general a stresului ,la care este supus personalul de la schimburi,din care sa se evidentieze bolile sau riscurile de boala profesionala.St efan ,a mai incercat ceva,dar n-a finalizat.O alta statistica ,legata de efectuarea orelor suplimentare(pt r schimburi),core cta,nu pe individ de la schimb,ci pe nr de angajati care au prestat ore suplimentare ar fi elocventa in acordarea CO suplimentar si a in aprecierea indatoririlor si riscurilor deosebite.
Eu nu sint de acord cu efectuarea orelor suplimentare fara acordul expres (tot la schimburi intilnim mai des)Pai ce cistiga baietii cu ore suplimentare? Nu mai apuca pensia...asta e cistigul sigurFpss-ii sint de 2 categorii-care fac si care nu fac ore suplimentare;ca re inspira adinc in plamini aerul viciat de duhoare si cei care inhaleaza KG de parfum;care stau in calduri de 50 grade(sau ger de -30 grade) si cei care stau la temperatura constanta de 20 grade;cei care pleaca acasa cu mincarea in traista(ca n-au timp sa haleasca) si cei care fumeaza un pachet de tigari/8 ore si beau 500 g de cafea;cei care nu au timp sa faca (editat) si cei ce se plictisesc si stau pe net sau isi fac vizite..
Astept comentarii si propuneri
0 #54 Xmann 28-10-2012 11:33
Bai pavele (cu accent pe primul E..) ce te-a facut sa crezi ca vreau sa port un/o dialog/discutie cu tine??
Zici ca ai vizitat inchisori din Austria....poat e in calitate de (editat)(asta-i "puscarism"!!) pe langa chestorul globetrotter!!
Si,daca ar fi sa folosesc la adresa ta si o parte mica!! din repertoriul de "puscarisme" pe care le-am acumulat :lol: pe parcursul anilor ,apelative ca (editat),etc.,t i-ar parea vorbe de alint !!!
Da` nu ma lasa domnul Stefan...
Totusi daca tot vrei sa sti ce doresc o sa-ti spun in cateva cuvinte...vreau sa se faca o diferentiere clara intre cei care lucreaza direct cu hotzii si cei care se lupta cu.... hartiile si cu aerul conditionat - un prim pas ar fi cel zilele de concediu suplimentar(poa te ne spune Stefan in ce stadiu se afla proiectul ??) ,sporurile (de pericol,tbc.,si da,etc,) sa fie acordate doar celor care sunt cu adevarat expusi riscurilor prin "natura muncii".
Vorbesti de anonimat ,da` tu voinicule te crezi singurul....Pav el din sistem iar noi ceilati ar trebui sa te cunoastem si sa-ti apreciem ...calitatile de mare luptator sindical...
Hai da-ti numele intreg si de ce nu si unitatea unde "prestezi" si o sa ne faci sa fim mandri ca suntem contemporani cu o asemenea valoare !!
Domnule Stefan va rog sa publicati comentariul, ca e aprope!! de bun simt!! :lol: :lol:
0 #53 finul Alecu 28-10-2012 05:34
Bre Pavele,matale care esti un vip,m-ai atacat intr-un comentariu,44/2 6/10,ora 8,30,absolut gratuit!Am propus multe teme de discutie,legate in special de proiectele aflate in dezbatere.Am propus si un armistitiu,dar Stefan nu l-a publicat.Am spus ca nu mai raspund la provocari idioate si o voi face.Daca Stefan posta totul ,ai fi inteles buna intentie!Hai sa comentam si sa propunem solutii la acele probleme pe care le considera fiecare importante si unde ne mai pricepem! Hai sa vedem daca se iau in consideratie propunerile ! Tu vrei pace prin razboi?Eu nu am atacat primul de la "revenire"!Inte leg pina la un punct frustrarile,sti u ca unora nu le plac oamenii destepti,ar vrea sa se afirme si ei,saracutii!Ha i sa ne confruntam prin idei bune!Polemica pe solutii duce la "conflicte",dar nu trebuie sa devina patimasa,aducat oare de ura bolnava!Apropo, tu cine esti,ca nu-ti stiu numele?Ai scris vreo carte?Nici nu te-am vazut la TV!Poate de-acum incolo.. Eu doresc sa ramin anonim...ca ala de-a scris capodopera "Miorita"..sau ca ala de-a murit erou necunoscut.E o rusine?
0 #52 Ștefan Teoroc 28-10-2012 02:42
Pacat ca nu se poate altfel / atacuri, ironii, reprosuri, invinuiri, divergente, conflicte si replici / ce mai conteaza subiectul? / de ce sa ne miram ca nu posteaza decat 10 persoane?
0 #51 Pavel 27-10-2012 21:32
Finule anonim,
Probabil acel comentariu nu a fost postat de Stefan tocmai pe considerentul ca nu ai fost in stare de un raspuns sau o replica cum o numesti tu, de bun simt si care sa faca dovada unui rationament de om sanatos.
Nu-mi dau seama cum poti avea tupeul sa faci afirmatii pentru care nu ai niciun argument. Daca am spus ca am fost in Austria si am vizitat cateva penitenciare, asta s-a si intamplat. Niciodata "nu am visat" ca am fost dupa cum afirmi. Nu ma face sa cred Alecule sau fin ce-oi fi, ca ai probleme grave la mansarda.

Stefan,
Daca iti doresti ca acest site sa nu devina un blog nenorocit unde sa se posteze numai invective, ironii si procese de intentie, atunci te rog sa reduci mai mult decat o faci acum din comentariile absurde si lipsite de esenta subiectului adus in discutie de fiecare articol. Ori de cate ori am dorit sa dezvolt niste puncte de vedere argumentate asa cum am considerat de cuviinta cu privire la subiectele dezbatute, a trebuit sa fiu nevoit a raspunde unor "plictisiti de bun simt"....
0 #50 finul Alecu 27-10-2012 17:12
Bre Pavele,te inteleg si mi-e mila de tine!. Nu renunta,scrie ,scrie si iar scrie!Daca Stefan posta si ultimul comentariu ...poate vedeai cine e constructiv si cine nu.Dar cum site-ul e al lui Stefan...
0 #49 Pavel 27-10-2012 09:48
Xmann,

De obicei cand oamenii nu au argumente si nu sunt in stare sa poarte un dialog civilizat, apeleaza la jigniri gratuite si abordari cretinoide. Nu esti in stare sa fii un om civilizat si apelezi la "puscarisme" ce demonstreaza inca o data nevoia acerba de curatire a sistemului.

Nu voi da curs unui dialog cretin impus de tine Xmann. Observ ca nici macar Alecu sau Fin, ce-o fi, nu renunta inca la ironie...

Apropos: daca sunteti aici strict pentru denigrarea actiunilor sindicale mai bine v-ati cauta un alt loc pentru astfel de murdarii... Site-ul este unul ce se doreste a fi constructiv prin intermediul unor puncte de vedere ce nu exced bunului simt.
0 #48 finul Alecu 27-10-2012 08:13
Bre Pavele,de unde ai aparurt asa ca un ozn pe cerul tarii? Poti sa cobori din el...sau are o defectiune si te tine in nori?
0 #47 finul Alecu 27-10-2012 08:10
Bre Pavele,pacat ca Stefan e impotriva dreptului la replica!Daca posta macar ultimul comentariu,plec ai in Austria,acolo unde visezi ca ai fost.Sau in Asia cu A.S.I.A.Intreba rea e...ce faci tu acolo? :-* :lol:
0 #46 finul Alecu 26-10-2012 21:10
Bre Xmane,eu credeam ca le potrivesc mereu!Uite cum m-am inselat! ;-)
0 #45 Xmann 26-10-2012 12:34
Bre nea Pavele zici ca am ridicat mingea la fileu?!
Las-o acolo!! Nu era pentru soareci de birou cu program de lehuze asemeni tie....
Si lasa-ma cu vrajeli gen privatiuni ,vicisitudini si alte asemenea cuvinte incrucisate :P ...
In concluzie:parer ea ta ma intereseaza foarte putin inspre deloc,si sunt intrutotul de acord cu Ioan si Asclepios care stiu care este "natura muncii"!! Chiar si finul Alecu le mai "potriveste" uneori :D :D
0 #44 Pavel 26-10-2012 08:30
Ioan,
Iti inteleg starea pe care o traiesti acum lucrand intr-un penitenciar. Nu voi incerca sa demontez cele spuse de tine in vreun fel. Sunt si lucruri pe care le-am pierdut dar sunt si lucruri pe care ar trebui sa le intelegem in actualul context social si politic. Spun politic si solcial deoarece legatura este inevitabila mai ales cand dam exemple de alte tari unde activitatea penitencira se desfasoara intr-un anume mod.
Exemplele Ungariei si Austriei sunt de natura a reliefa de fapt infrastructura de care se bucura astfel de penitenciare care permite si o planificare a oamenior in serviciu extrem de eficienta. Este adevarat ca noi am incercat intotdeauna sa fim motul de pe rahat cu unele interpretari exagerate ale legislatiei europene cu privire la situatia detinerii. Si stii de ce ? Pentru ca nu avem nici "dupa ce bea apa" din punct de vedere al infrastructurii si incercam exagerarile astea tocmai pentru a ascunde lumii civilizate neputinta de a crea aceasta infrastrucura atat de necesara.

Crede-ma Ioane ca si mie mi-a fost dat sa traiesc aceasta frustrare vizitand unele penitenciare din Austria. Mai mult, fata de ce afirmi tu, intr-un penitenciar pe tmp de noapte lucreaza 5 oameni din care, prin rotatie, 2 sunt permament la odihna. Pe itmpul noptii, sectiile nu au supraveghetor. E incredibil dar lucrurile astea se intampla in tari care si-au dorit performanta in acest sistem.

Uite un alt exemplu: Cu tine Ioane am putut deschide un dialog sincer si de bun simt (sa consideram ca esti cladit pe o "structura sanatoasa"), in schimb pe "scheletul" tipic romanesc, cum este al lui Alecu, nu se poate construi nimic. Cam asa stau lucrurile cand se compara doua tari, una civilizata si cealalta medievala....
0 #43 ioan 25-10-2012 21:04
Pavele, ce ai spune de asta?, in Ungaria exista un penitenciar in parteneriat public-privat cu peste 1000 de detinuti, stii ce numar de personal in administrativ exista ?, fix 17. Intr-un penitenciar din Austria la ora 15,00, fix, se intrerupe toata activitatea, dupa aceasta ora nu tu plimbari( la noi daca s-ar putea pana la miezul noptii), nu tu cabinet medical, nu vizita, nimic. Paza este asigurata de o patrula care are si rolul, la anumite intervale de ora, si de supraveghetor, un om la dispecerat si ...pentru cazuri deosebite 6 oameni la grupa de interventie.
Noi suntem mai democrati decat ei...
Ps. Pavele, atunci cand m-am angajat in sistem salariul era salariu, nu ciuntit ca acuma, tinuta impunea respect, acum cu pantalonii rupti in spate si pantofii sparti, starnesti compasiune, multi din sistem primeau locuinte, acum bancile te cocoseaza...mai continu ? In anii din urma cans se mai dadeau salarii de merit, sporul de 50% sau premieri, stii cine erau primii trecuti ?, cei care nu stiau cei mirosul de detinuti.
0 #42 finul Alecu 25-10-2012 07:58
Ce ma bucur ca in fiecare saptamina voi avea alt repaus saptaminal!! Chiar era plictisitor sa fie numai simbata si duminica!Poate ii fac sa inteleaga si pe anormalii aia, ca in fiecare zi poate sa fie duminica si ca duminica (sau in prima zi de Pasti)pot munci cu mare bucurie! :-* A inviat mortul!!!!!!!!
0 #41 Pavel 24-10-2012 21:30
Tot legat de acest subiect, Ioane, te rog sa propui o modalitate prin care munca sa fie impartita sau planificata in asa fel incat atat administrativul cat si schimburile sa beneficieze de aceleasi zile de repaus saptamanal (din spusele tale, sambata si duminica).

Pe de alta parte, pentru a urmari si a ne raporta la o discutie pertinenta, atunci cand te-ai angajat in sistem nu ai avut habar si de privatiunile care le implica o astfel de meserie ? In niciun caz sa nu interpretezi ca fiind rautacios dar cred eu ca unii oameni s-au straduit sa amelioreze din efectele acestor privatiuni care implica familia, pieteni, s.a.m.d., prin intrumentele ce le-au fost la indemana. In concret, chiar D 569 reprezinta un mijloc de ameliorare a frustrarilor.

Dealtfel, sunt convins ca existenta unor sume de bani in plus fata de salar pentru zilele muncite in sarbatoare legala si repaus saptamanal nu ar mai fi provocat atata patima.

Infinal, sper ca va dati seama de importanta reglementarii Codului Muncii prin care repausul saptamanal poate fi luat in considerare si in alte doua zile consecutive decat sambata si duminica. Ce ne-am fi facut daca eram obligati prin natura muncii sa prestam in aceste zile si totusi sa nu fie reglementata vreo modalitate de stabilire a repausului saptamanal ? Haideti sa deschidem putin ochii si sa ne concentram pe acele lucruri care ne pot imbunatati situatia pe actualul schelet legislativ.
0 #40 Pavel 24-10-2012 21:17
Ma bucur ca sunt puncte de vedere vis-a-vis de aceste subiecte.
Nu doresc sa raspund punctual fiecaruia dintre voi ci urmaresc dezvoltarea unor idei sau puncte de vedere exprimate.
Sunt de acord cu faptul ca sambaya si duminica sunt zile in care se petrec cele mai multe dintre evenimentele ce tin de odihna si relaxare. Insa, chiar as dori sa fim obiectivi si in niciun caz aprtinitori cu anumite frustrari ce le provoaca meseria pe care ne-am ales-o.
Faptul ca lucram intr-un sistem care necesita munca efectiva in aceste zile de sarbatoare legala si repaus saptamanal nu se datoreaza din vina xuiva. Aceasta este natura muncii noastre. Ar trebui sa se inteleaga acest lucru si, pentru ca oamenii care presteaza munca in acest fel sa fie multumiti, sa se vina cu masuri alternative de ajustare a acestor frustrari provocate de natura muncii prestate.

Ioan sau Asclepios amintea de faptul ca cele doua zile consecutive considerate repaus saptamanal, altele decat sambata si duminica, ar fi o cacialma sau o rea-intenie a unora ca sa inchida gura celor vizati. Ei bine, desi nu sunteti de acord cu asta, aceasta reglementare a Codului Muncii a venit tocmai pe considerentul ca cei care presteaza munca in aceste zile sa fie intr-un fel recompensati si rcunoscuta munca in repaus saptamanal. Eu intreb foarte simplu: Cum altfel sa se munceasca la puscarii pentru ca toti sa beneficieze de sambata si duminica liber in fiecare saptamana ? Haideti sa urmarim un fir logic si daca sunt inadvertente sa le acoperim cu demersuri pentru ameliorarea lor.
0 #39 Asclepios 24-10-2012 18:05
Citez pe ioan:
Pavele, care este diferenta dintre administrativ si schimburi ? Iti spun eu, la salarizare si concedii nu este nicio diferenta, dar la sarbatori legale si repaus saptamanale este o mare diferenta, primii stau bine merci acasa,pe cand ultimii la serviciu. Vorbeai de repaus saptamanal pentru cei de la schimburi, cum sa fie stabilit ?, eu de cand ma stiu sambata si duminica au fost zile de repaus saptamanal, tu ai fost vreodata la o nunta sau botez lunea sau miercurea ? De aceea trebuie sa ne mobilizam toti, dar absolut toti, ca in viitoarea lege a salarizarii, pentru cei "palmasi", sa fie platite sarbatorile legale si repausul saptamanal cu un spor de 100%. Corect ?

Bravo Ioane,eu de mult spun ca aceasta definire a repausului saptamanal este doar un tertip filozofoco-legi slativ a guvernantilor de a ne purta cu zaharelul si a nu ne acorda acel spor de 100% care la nivel de sistem inseamna extrem de multi bani!Repausul saptamanal nu este si nici nu trebuie sa fie orice doua zile consecutive ci acele doua zile consecutive in care ne sunt liberi copii de la scoala si partenera/parte nerul de viata care lucreaza la ...SRL,pentru ca repausul saptamanal alaturi de sarbatorile in care legal nu se lucreaza ar trebui sa fie momente,perioad e in care familiile sa se intareasca prin petrecerea de timp de calitate impreuna pentru ca ceea ce se citeste la cunucia civila sa nu fie si sa nu ramana ceva ce suna bine(în România statul ocroteste şi sprijina familia?!)...
0 #38 ioan 24-10-2012 15:27
Pavele, care este diferenta dintre administrativ si schimburi ? Iti spun eu, la salarizare si concedii nu este nicio diferenta, dar la sarbatori legale si repaus saptamanale este o mare diferenta, primii stau bine merci acasa,pe cand ultimii la serviciu. Vorbeai de repaus saptamanal pentru cei de la schimburi, cum sa fie stabilit ?, eu de cand ma stiu sambata si duminica au fost zile de repaus saptamanal, tu ai fost vreodata la o nunta sau botez lunea sau miercurea ? De aceea trebuie sa ne mobilizam toti, dar absolut toti, ca in viitoarea lege a salarizarii, pentru cei "palmasi", sa fie platite sarbatorile legale si repausul saptamanal cu un spor de 100%. Corect ?
0 #37 Ștefan Teoroc 24-10-2012 11:37
Mailul l-am dat la solicitare, nu pentru vreun motiv sau pentru a afla identitati :-)
0 #36 Pavel 24-10-2012 11:21
Finule !
Nu ma intereseaza daca tii sau nu cont de niste sfaturi. Faza e ca vorba veche din batrani ce spune ca numai (editat) nu asculta sfaturi se cam potriveste in unele circumstante. Ca vrei sau nu sa dialoghezi cu mine...mai putin ma intereseaza. Mi-ar face insa placere chiar sa asist la un dialog de bun simt fara alte etichete gen Suleyman sau mai stiu ce dracu iti mai trece prin cap.

Te afli intr-o ofensiva continua pana iti atingi punctul maxim al incompetentei devenind in multe azuri chiar penibil. Daca ai ceva de spus, spune-o fara sa jignesti, fara sa fii ironic sau sa incerci sa desuchezi limba romana. Cand faci asta, dai impresia unui ironic exagerat fata de care oricare posibil interlocutor se scarbeste instantaneu...

Daca tot zici ca suntem numai anonimi pe aici, tu cine esti mai Finule ? Ai un nume ? Existi si tu cu munca printr-o puscarie ? Stefan ti-a dat de nu stiu cate ori email-ul ca sa-i scrii si eventual sa spui cine esti dar ai dat-o de gard de fiecare data....

Si, in final, da-ti seama ca te afli pe un site unde se comunica intre membrii de sindicat. Daca tu ti-ai fixat ca obiectiv un razboi sau mai stiu eu ce-o fi in capul tau cu Stefan, atunci lasa-ne frate si lasa-l si pe Stefan ca are multi ca tine pe cap in sistemul asta. Tine mai bine cont de sfaturile ce ti le-am dat mai devreme....
0 #35 Ștefan Teoroc 24-10-2012 00:18
Alecule, daca in prima jumatate a comentariului ma ataci si in a doua pui intrebari "constructive", eu ce ar trebui sa fac. Sa-ti raspund tot in 2 timpi sau doar sa fiu constructiv? Caci doar sa te atac nu se face, doar sunt moderator... Daca raspund in 2 timp o sa incep sa am dedublare, care suprapusa pe masochism genereaza deja un diagnostic greu. Sau sa nu-ti raspund de loc?
0 #34 Pavel 23-10-2012 17:20
Xmann,
Ai ridicat o minge la fileu prin afirmatia ca D 569 este interpretata de unii in defavoarea personalului considerandu-i pe acestia chiar sclavi.

Punctual, despre ce este vorba ? Concret, fratioare...

Pe de alta parte, faptul ca muncesti in zile de sarbatoare legala, o faci probabil deoarece prestezi la schimb si nu la administrativ. Bun ! Si ce este de facut ? Sa lasi puscaria goala in acele zile ? Dupa cum observi, conform D 569, pentru munca prestata in acele zile primesti un CSL. Bani nu ai cum sa primesti de doua ori pentru aceeasi munca. CE RECOMANZI pentru imbunatatirea acestei situatii ?

Un alt aspect...munca in repausul saptamanal ! Cred ca de zeci de ori s-a explicat faptul ca, pentru a considera ca beneficiezi de repaus saptamanal, ar trebui definit initial acest repaus, ar trebui identificat cand si care este pentru schimburile operative.
Cand s-au consultat oamenii cu privire la programul de lucru (prezent ealtfel in aprox. 8 unitati) in ture 12/24 x 4 ture cu 72 ore liber, atunci au venit tot felul de explicatii cum ca sanatatea ar trebui protejata (desi nu consider ca ar fi afecatata cu ceva), ca nu sunt chiar 72 de ore liber, s.a.m.d...
Stii de ce s-ar fi urmarit aplicabilitatea unitara unui astfel de program la nivelul intregului sistem ? Tocmai pentru A SE IDENTIFICA acest repaus saptamanal. Si tocmai pentru faptul ca Legea 53 republicata (Codul Muncii) reglementeaza faptul ca repausul saptamanal poate fi luat in considerare si in alte doua zile consecutive, altele decat sambata si duminica.

Bun ! Vis-a-vis de acest aspect ce ai de propus ?

Sa stii ca nu te intreb cu rea intentie, sunt chiar curios sa stiu daca se poate si altfel, daca exista propuneri argumentate in acest sens.
0 #33 finul Alecu 23-10-2012 17:00
Ma ,nea'Pavele,scu za-ma ca nu te recunoscui..tu esti Suleyman Magnificul?Daca da,voi tine cont de povetile lu'matale.Daca nu,ramii un anonim care da povete la popi!

Google Translate

Cauta in site

 • Cristian Tudorache 18.12.2017 08:24
  #9 Aaa - este posibil avand in vedere nr. de ore cu 75%: - diferenta ...

  Read more...

   
 • Ion 18.12.2017 06:49
  Domnuke Teoroc un agent cu 20 de ani vechime,la 15 zile de C.O.,pierde ...

  Read more...

   
 • Dincă 18.12.2017 00:12
  Toată stima și prețuirea ! De mai mult timp le urmăresc acțiunile și ...

  Read more...

   
 • Dumitrel M. 17.12.2017 22:35
  Multumiri Cristian Tudorache pentru articolul deosebit (sunt onorat) ...

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 22:11
  Este posibila o "scădere" a salariului cu 800-950 lei față de luna ...

  Read more...

Google AdS