www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

BNS se pregateste de proteste

DSC02535Maine, la sediul BNS are loc sedinta Biroului executiv pentru pregatirea actiunilor de protest anuntate anterior. SNLP raspunde prezent!

Catre

Membrii biroului executiv BNS / Federatiile membre BNS

In data de o1.10.2012, orele 12.00, la sediul confederatiei va avea loc sedinta Biroului Executiv BNS.

Ordinea de zi propusa:

 1. Constituirea Comitetului de Initiativa pentru strangerea de semnaturi pentru modificarea Codului Muncii
 2. Manifestatiile de protest commune ale celor 4 confederatii sindicale din saptamana 01 – 05.10.2012, care vor avea loc in toate judetele tarii. (informare si analiza)
 3. Diverse

Va rugam confirmati participarea mai ales membrii BEX care fac parte din Comitetul de initiativa !!! 

Presedinte BNS

DUMITRU COSTIN


Mesaj intern SNLP - 24 sept 2012

Adresa BNS prin care se transmite calendarul actiunilor organizate in comun de confederatiile sindicale, precum si revendicarile

PLANIFICAREA ACTIUNILOR PE JUDETE:

 • 2.X.2012 BZ CT DB IS NT OT SM SV VL 
 • 3.X.2012 AB BN BT BH DJ GR HR IL SJ SB
 • 4.X.2012 AR BR CL CJ MH PH TL TM VS
 • 5.X.2012 AG BC B IF BV CS GL GJ HD MM TR VN

Presedintii filialelor SNLP si ai sindicatelor afiliate PUBLISIND, vor contacta presedintii filialelor judetene BNS pentru detalii privind locul desfasurarii si orele.

Secretarii generali Gabriel Chifu (pentru PUBLISIND) si Marcel Enache (SNLP) vor centraliza confirmarile de participare ale structurilor teritoriale, precum si detalii privind locatie, ore, numar de participanti.

 
 UPDATE
 

1 octombrie 2012

INFORMARE

În atenția organizațiilor membre

Stimați colegi,

Biroul Executiv al Blocul Național Sindical a analizat în ședința ordinară de luni, 1 octombrie 2012, calendarul de acțiuni de protest propus pentru perioada 2-5 octombrie 2012.

Blocul Național Sindical, deși susține revendicările colegilor de mișcare sindicală, a decis să amâne organizarea de acțiuni de stradă la nivel de confederație până când vor fi finalizate discuțiile începute în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social și în comisiile de dialog social din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Ministerului Comunicațiilor și Ministerului Transporturilor.

BEX BNS consideră că acțiunile de stradă – ce implică în egală măsură costuri și eforturi de organizare - trebuie să fie ultimul pas în încercarea de a rezolva revendicările lucrătorilor și numai după ce vor fi epuizate soluțiile amiabile, bazate pe dialogul social.

De asemenea, având în vedere importanța problemelor aflate pe lista de revendicări, BNS consideră că acțiunile de stradă trebuie organizate riguros, în evenimente de amploare, cu susținere largă din partea lucrătorilor.

Cele mai recente evaluări făcute în baza informațiilor furnizate de reprezentanții sindicali din toate județele – privind deopotrivă participarea membrilor BNS și participarea sindicaliștilor afiliați la celelalte confederații – indică un număr nesemnificativ de potențiali participanți la acțiuni de protest dacă aceste ar fi organizate în săptămâna curentă. Mizele din lista de revendicări sunt mult prea importante pentru a trata cu ușurință opțiunea acțiunilor de stradă.

Blocul Național Sindical va continua negocierile cu reprezentanții Guvernului și va face tot posibilul să soluționeze revendicările pe calea dialogului social. În paralel, organizațiile membre BNS trebuie să continue procesul de mobilizare astfel încât să fim pregăți de acțiuni de stradă de amploare și de lungă durată în cazul unui eșec al negocierilor.  

Președinte BNS

Dumitru Costin


Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #56 Ștefan Teoroc 11-10-2012 21:00
ai pus putin punctul pe i. Exact, impotriva cui?
0 #55 finul Alecu 11-10-2012 18:44
Dom Presedinte,tot cu protestele? Si eu vreau sa protestez,da... ' impotriva cui? Stii vorba aia...eu cu cine votez?
0 #54 Ștefan Teoroc 11-10-2012 00:46
Punem Alecule si totodata ne scuzam pt pauza luata / niscai deplasari si putin concediu / mizez pe intelegerea voastra / de maine revenim
0 #53 finul Alecu 10-10-2012 19:44
Dom Presedinte
Mai pune si matale ceva nou ,ca de asta cu protestele..ma plictisii!Ceva noutati de la nenea Costin?
0 #52 Prunariu 10-10-2012 16:41
Ambiguitatea... amalgamul...sun t carcterisitici esentiale pentru Fina !
NJu e nevoie sa-mi raspunzi Fina. Stiu ! Sunt neinformat, nu am habar de nimic si nu sunt un mare destept.
0 #51 finul Alecu 10-10-2012 14:17
Ioane(o),tu esti in univers(al tau),ca nu pricepi nimic si dai citate.Esti obsedat(a) de finu'? Te cred...
0 #50 finul Alecu 10-10-2012 14:06
Domnule Presedinte
Asta e subiectul saptaminii propus de dvs?
0 #49 Ștefan Teoroc 10-10-2012 11:08
Poate o sesizare la Alecu, referitoare la finii sai...
0 #48 ioan 10-10-2012 10:00
Citez pe finul Alecu:
Domnule Presedinte
Concurenta loiala,practica cu bun simt ,duce la progres.Fiecare are dreptul la o opinie,mai ales daca vorbim de libertatea de exprimare,opinie care sa nu afecteze demnitatea ..etc aproapelui.(vedeti ce aproape o simt eu pe acea persoana interlocutoare).In universul penitenciar ,problemele si nevoile sint multiple.A incerca sa dezbati o singura tema(poate pe zi) e ca si cum ai opri miscarea browniana sau ai gasit "particula lui D-zeu" si,gata,ai gasit toate explicatiile la probleme "existential-sistemice" sau universale.
Sint de acord cu domnia voastra sa dezbatem pe rind probleme universului penitenciar,ele putind fi discutate si la nivel Confederal ,dar mai ales la nivelul CC al ANP,daca sint reale, corecte si mai ales importante.
Eu ,unul,va multumesc,cu sinceritate si respect ptr preocuparea dvs si regret ca am dat curs unor provocari.
Cu multa consideratiune,
finu'Alecu,rebelul universal


Finule, fina Alecu, cand revii si tu cu picioarele pe pamant ? Ne-ai ametit o perioada de timp cu "nasul " tau, apoi cu "excese" Bahice, daca cineva ridica o problema care afecteaza sute sau mii de angajati din sistem vii cu replici aruncate ca din mistrie, tu stii ce vrei ? Poti fi serios sau serioasa ?
0 #47 finul Alecu 09-10-2012 07:38
Domnule Presedinte
Concurenta loiala,practica cu bun simt ,duce la progres.Fiecare are dreptul la o opinie,mai ales daca vorbim de libertatea de exprimare,opini e care sa nu afecteze demnitatea ..etc aproapelui.(ved eti ce aproape o simt eu pe acea persoana interlocutoare) .In universul penitenciar ,problemele si nevoile sint multiple.A incerca sa dezbati o singura tema(poate pe zi) e ca si cum ai opri miscarea browniana sau ai gasit "particula lui D-zeu" si,gata,ai gasit toate explicatiile la probleme "existential-si stemice" sau universale.
Sint de acord cu domnia voastra sa dezbatem pe rind probleme universului penitenciar,ele putind fi discutate si la nivel Confederal ,dar mai ales la nivelul CC al ANP,daca sint reale, corecte si mai ales importante.
Eu ,unul,va multumesc,cu sinceritate si respect ptr preocuparea dvs si regret ca am dat curs unor provocari.
Cu multa consideratiune,
finu'Alecu,rebelul universal
0 #46 Ștefan Teoroc 08-10-2012 23:42
Vedeti cum sta treaba cu sistemu asta si amprenta lui? Chiar daca 2 persoane par interesate de un subiect si argumenteaza puternic, sfarsesc prin a se injura, iar subiectul tot fara concluzii ramane. Insa fiecare dintre interlocutori pastreaza propria parere, ceea ce era oarecum previzibil.
V-as propune sa stabilim impreuna O SINGURA tema de discutie si promit sa am aport sau chiar sa mediez. Daca insa, incercam sa caracterizam un sistem in 3 postari si sa gasim raspunsuri la intrebari existential-sis temice (nu ma intereseaza daca nu exista termenul), nu pot sa ma angajez.
Sunt aici pentru probleme punctuale si... pe rand.
0 #45 finul Alecu 08-10-2012 09:58
Draga Prunarito,
E clar ca nu stii sa pierzi.Crede-ma , nu mai avem ce discuta! Efectiv ai intrat intr-o discutie ce nu-ti era destinata(edita t) si ptr care nu ai stiinta necesara.
Sarut-mina.
Domnule Teoroc,
Eu unul am epuizat orice mijloc normal si politicos de a comunica cu persoana de mai sus.Mi-am revenit
0 #44 Prunariu 08-10-2012 09:53
Din punctul meu de vedere, dialogul cu Fina lu' Alecu se opreste aici. Cel putin la acest articol...
Deci, eu nu mai am nimic...
0 #43 Ștefan Teoroc 08-10-2012 09:36
Mai aveti?
0 #42 Prunariu 08-10-2012 09:13
Draga fina a lu' Alecu !

1. Cand ti-ai expus fara voia ta sexul, nu faceai referire in niciun caz referire la "persoana" ce-o pui la genul feminin. Incercarea asta de a distorsiona acest aspect nu e decat o manevra ieftina de distragere a atentiei;

2. Observ ca te ambitionezi sa devii un Dan Diaconescu veritabil. Insirui cuvinte si spete a caror sens lipseste cu desarvarsire. Esti intortocheata in expunerea argumentelor, sari dintr-un subiect in altul fara sa finalizezi subiectele initiale si incerci continuu sa argumentezi sub o alta forma ce altii au exprimat deja.

3. Pe fond, toate problemele legate de orele suplimentare au o cale de rezolvare exprimta de mine in comentariile anterioare. Te ambitionezi sa-mi explici ceea ce eu am inteles si pe deasupra am si argumentat. De ce faci asta ? A parea interesanta nu este deajuns, ar treui sa existe si un dram de rationament normal in ce te priveste. Pentru a nu pica in penibil, nu de alta.

4. Desi ti se stabileste un buget la nivel de sistem, eniturile extrabugetare sunt de mare folos pentru fiecare unitate in parte. Pe de alta parte, tii detinutul angrenat si intr-o activitate care ar trebui sa fie prioritara pentru toti si anume, munca.
Nu departe de lucrurile astea este si autogospodarire a (gaz) care, din pacate, au fost distruse pe considerente legate de drepturi ale detinutilor, in special pentru neobligativitat ea prestarii unei munci. Aici am luat ce este mai prost de la UE desi sunt tari europene civilizate (Austria) unde legislatia spune clar : "Persoana privata de libertate, pe perioada detentiei, este obligata sa presteze o MUNCA" . Intram insa in alt subiect si nu este cazul.....
0 #41 finul Alecu 07-10-2012 05:56
Stimabile Prunariu
5)Da-mi d-ta un exemplu de personal care mai face ore suplimentare,in mod constant si nu ocazional sau nu i-au fost compensate in aceeasi luna!
6) Nu am vazut un clasament cu personalul cu cele mai multe ore suplimentare,ca ala cu cel mai bun..tra la ...
7)Ppl -ii ies la munci si obtin venituri si ptr ei,iar ptr mine nu e personal sa-mi respecte un drept-ala cu durata legala a timpului de lucru
8)In alte privinte sint de acord cu matale.
Multa sanatate din cauza mea!
Te saluta finu Alecu
0 #40 finul Alecu 07-10-2012 05:47
Stimate d-le Prunariu
Va repet ptr ultima data si nu voi intra in polemica inutila cu domnia voastra.Am folosit genul feminin ,in anumite exprimari,ptr ca intr-o anumita zona a tarii se fac dezacorduri;de asemenea ,substantivul "persoana" are genul feminin.Deci,si matale poti fi desteapta sau nu.Prin urmare cred ca ai luat teapa,dar nu asta era subiectul emisiunii.Ca matale vrei sa-l pervertesti,e ..altceva.
1)Hai sa lamurim amiabil si corect problema orelor suplimentare=Co nform legii, eu nu sint obligat sa prestez ore suplimentare fara a-mi exprima optiunea in mod expres.Sigur,se rviciul presupune continuitate ,in ture,dar managerul( de nivel mediu sau superior),trebu ie sa aiba si calitati manageriale-cap acitatea de analiza,sinteza ...planificare si previziune..etc .Acest om poate prevede ca in luna octombrie 2012,daca lucrez continuu,voi efectua 12 ore suplimentare si nu ma va programa in serviciu intr-una din ture,in locul meu urmind a face serviciu o alta persoana competenta(sic, genul fem).La sfirsit de luna voi face nr legal de ore de munca.Poate ai auzit si matale de flexibilizarrea sau mobilitatea fortei de munca,ceva care vine si din contextul european,de care aminteai d-ta(fara sa-mi spui si mie,matale care esti priceputa,ce inseamna)
2)Stimabile,vei spune ca nu are cine sa ma inlocuiasca ,ptr ca nu e personal suficient.Ei,ai ci nu e problema mea,din motivele expuse mai sus(incadrare cu 60-70% din schema,migratie,decese,pensionari...etc
Sigur,ca situatia nu se intilneste la DEA(e bine sau rau?)Unitatea trebuie sa obtina si venituri extrabugetare(p tr cine,mincati-as ?) si atunci n-am personal la schimburi,ptr a mi se respecta durata normala lunara legala de lucru+altele..CO..etc)
3)Eu ,omul schimbului, sint platit de la buget,la ce-mi folosesc mie veniturile extrabugetare,mincati-as?
3)Ca mai iau ceva banuti pe haine si asta din venituri proprii,implica putin efort!
4)Revin ,ca s-au terminat caracterele
0 #39 Prunariu 06-10-2012 16:53
Fina lu' Alecu !

Desi sunt surprins sa constat ca o femeie are o asemenea abordare in ce priveste un dialog, aceasta fiind total deplasata, totusi incerc sa patrez un tempo de bun simt.
Un mare destept nu m-am considerat niciodata. Fiecare dintre noi avem carentele noastre dar in ce priveste unele lucruri, desi nu sunt mare destept, le inteleg logica elementara, logica care pentru unii este aproape imposibila. Bineinteles ca depinde si de mediul in care a crescut, iar daca acesta a fost scaldat mai mereu in berici...sa ma ierte D-zeu !

Deci, orele suplimentare reies din planificarea lunara in serviciu ca urmare a imposibilitatii asigurarii recuperarilor la timp. Teoria conform careia aceste ore suplimentare se efectueaza in folosul unora este gresita. Ca sa vorbesti de foloase, ar trebui sa le si evidentiezi. Intrebare: Cu ve foloase se aleg detinutii daca tu faci sau nu ore suplimentare ? Cand nu faci ore suplimentare, acestia beneficiaza de ceva in plus ? E vorba de acea logica de care ti-am amintit....

Pe de alta parte, crezi ca un director ar trage foloase de pe urma faptului ca tu faci ore suplimentare ? :) In niciun caz, asta inseamna ca, probabil nu detine un simt practic cu privire la organizarea personalului in serviciu... Este foarte rau pentru el. Oricarui director i-ar conveni sa aiba indeajuns de multi oameni pentru a evita problemele insa tot atat de multi sunt si obedienti intereselor de grup ale sistemului refuzand sa ceara, sa se bata si sa-si dea demisia din functii daca vrerile nu le sunt indeplinite. Oricum, lucrurile sunt cu mult mai complicate si ma tem ca logica determinata de multe verici nu poate absorbi astfel de lucruri....
0 #38 x 06-10-2012 15:59
Pentru''anti x'',zis si gica-contra!Col egu',era vorba de schimbarea unor colegi schimbati abuziv,aruncati ca pe o masea stricata,desi unii dintre ei si-au facut serviciul in mod profesional si omenos(nu sifoane imperiale si lingai pe langa sefi)!Nu sustin lichelele de colegi care se combina cu hotul-categoric !Dar ''prevenirea''c e previne...ploai a,seceta,ce naiba?!Si de ce se mentine mentalitatea cazona''pentru unul,sa-i .....pe toti?''Se instalase''lent oarea''pe schimburi(ca sa citez un director'' capabil'')?La noi s-a instalat lehamitea fata de acesta si obedientii lui!Ceea ce a numit el,nu va fi niciodata mai bun;mai prost da!
0 #37 Pt Tepes 06-10-2012 13:13
Citez pe Tepes:
pt.[quote name="anti X"]Pt X sau 0
NU, daca are dovezi reale trebuia sa-i dea la parchet,sa-i aresteze daca aveau dovezi,vorbesti de dovezi dar nu confunda presupuneriledin declaratiile hotilor cu dovezile. :D Tainuirea unor fapte penale este pedepsita de codul penal,Cotofana trebuie si el anchetat de parchet.


Stai linistit ca a fost sesizat si Parchetul. Si va urma, ca nu era deloc singurul :) Cu toate ca nu convine deloc unora, sunt sigur ca Rahova se va curata de toti cei care au preocupari necurate. Cei din fata sunt porniti si nu se vor opri pana cand fiecare isi va face treaba cum trebuie.
0 #36 finul Alecu 06-10-2012 11:34
Ioan,gura de aur...
0 #35 finul Alecu 06-10-2012 11:33
Stimate d-le Prunariu,
Desi intrebarile nu va erau adresate,v-ati dat un mare destept,fara a raspunde corect.
1) Era vorba ,in folosul cui efectueaza cei de la schmburi ore suplimentare?Al ppl-ilor( si atunci nu e bine sau al altor sectoare(poate escorte PL sau al directorului) si iar nu e bine.?adica ptr aceasta epuizare ei,nu primesc nici macar laude,precum cel mai epuizat om sau cu cele mai multe ore suplimentare.
2) Zi matale,ptr asta nu0ti trebuie acordul epuizatului?Adi ca fac ore suplimentare ,dar s-o doresc si eu.
3) Ce sectoare mai sti matale ,ca fac ore suplimentare,ca eu sint proasta?
4 )Ce spune contestul european despre rolul inchisorii,ca vad cascrii si matale acolo,asa ca sa arati ca stii ceva.In tratatul de aderare s-a prevazut armonizarea legislatiei interne cu cea Comunitare,s-au dat Decizii..etc
Daca vrei mai discutam...vorbe
Te salut,rebelul finu Alecu.
0 #34 ioan 05-10-2012 20:29
Citez pe finul Alecu:
Stimate d-le Ioan(gura de aur)
Ai nume de sfint,nu inteleg de ce doresti gilceava!.Nu sint alte lucruri mai importante decit sa ne certam intre noi...asa aiurea?
Te salut,finu Alecu


Finul (fina) Alecu
A cere sa fii respectat ca om, pentru tine, inseamna galceava ? A cere directorilor sa respecte regulamentele inseamna galceava ? Cum te-ai simti tu, ca femeie, sa-ti faci nevoile in sticla sau in hartie, stiind ca 12 ore nu te schimba nimeni din postul de paza ? Supraveghetorul de pe sectie nu are si el dreptul de a sta omeneste la masa, de ce trebuie sa
manance printre detinuti ? Pentru tine ce este mai important?, vita, sanatatea, securitatea colegului sau faptul ca directorii scot sute de detinuti la munca ? De ce iti place sa te ascunzi precum strutul?
0 #33 Prunariu 05-10-2012 17:26
Draga doamna/domnisoa ra Fina a lu' Alecu !
Rolul unui penitenciar nu se rezuma doar la cele 3 aspecte prezentate de tine. Contextul european si interventiile organizatiilor non-guvernament ale pe domeniu si a altor institutii specializate au determinat mai multe roluri in care trebuie sa se angreneze un penitenciar.

Ce este intr-adevar strigator la cer si extrem de frustrant, este faptul ca odata cu aceste reguli, de tot soiul, nu au aparut si investitiile in dezvoltarea infrastructurii si angajare de personal. Se doresc lucruri marete cu minime eforturi de finantare iar acest aspect va determina in foarte scurt timp o clacare a intregului sistem fata de orice fel de norma.

"Suntem produsul societatii in care traim ! " ... chiar si noi stimabila doamna/domnisoa ra...
0 #32 Prunariu 05-10-2012 17:18
Fina lu' Alecu !
Ai folosit acelasi context al comentariului meu anterior dar transpus intr-o alta forma. Tocmai despre asta discutam, si anume despre faptul ca ar trebui testate astfel de spete in instantele de judecata pentru a constata cat de sustenabile sunt motivele legate de lipsa personalului. Pana atunci insa, sunt si cai de a contracara individual astfel de lucruri. Pana sa ajungi intr-o instanta, poti cere prin intermediul unui raport scris, procedura legala privind planificarea ta in serviciu, considerentele pentru care ai fost numit sa exerciti o alta functie decat cea pentru care ai fost incadrat in statul de organizare si multe alte aspecte care de pe urma carora poti obtine rezolutii in maxim 30 de zile.

Referitor la cele doua intrebari, imi permit sa formulez niste raspunsuri:
1) Programul de lucru se desfasoara in conformitate cu Acordul Colectiv privind Raporturile de Serviciu, urmare acestui program reiesind ore suplimentare atunci ele vor recuperate conform reglementarilor in vigoare. Daca se depasesc 48 de ore muncite intr-o saptamana, se intampla prin dispozitia directorului.

2) Nu numai schimburile operative cumuleaza ore suplimentare. Mai sunt si ceilalti din alte sectoare ale pazei care cumuleaza ore suplimentare. Aici depinde de fiecare unitate in parte functie de diversitatea si unicitatea misiunilor operative.

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS